اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فهرست جدید مشمولان سبد کالا


وزارت کار ماموریت داشت تا ظرف یک ماه از آغاز توزیع بسته های امنیت غذایی 7.5 میلیون مشمول تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که سپری شده است، لیست جدید مشمولان با توجه به اطلاعات درآمدی خانوارها در بازه های کمتر از 6 میلیون ریال و بین 6 تا 10 میلیون ریال را تهیه و به سازمان هدفمندی یارانه ها ارائه کند.

خبرگزاری مهر: وزارت کار ماموریت داشت تا ظرف یک ماه از آغاز توزیع بسته های امنیت غذایی 7.5 میلیون مشمول تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که سپری شده است، لیست جدید مشمولان با توجه به اطلاعات درآمدی خانوارها در بازه های کمتر از 6 میلیون ریال و بین 6 تا 10 میلیون ریال را تهیه و به سازمان هدفمندی یارانه ها ارائه کند.

کارشناسان بازار کار می گویند در لیست جدید کارگران به ویژه گروه های با حقوق زیر یک میلیون تومان، زنان سرپرست خانوار، ساکنان مناطق محروم و مرزی و روستائیان قرار خواهند گرفت.

کارشناسان بازار کار می گویند کارگران و مشمولان قانون کار در ایران یکی از کمترین میزان حقوق و دستمزدها را در سطح جهان دریافت می کنند و از اینرو، ایران در ردیف کشورهای با دستمزد بسیار پایین در بخش کارگری قرار دارد.

نمایندگان کارگران همواره بر این مسئله و چالش در زندگی کارگران تاکید دارند که دریافتی قریب به اتفاق کارگران، کفاف هزینه های تا 10 روز اول ماه آنها را نمی کند و این موضوع باعث شده تا بیش از 70 درصد مشمولان قانون کار یا با مسائل تامین معیشت در زندگی خود مواجه باشند و یا به مشاغل دوم و سوم رو بیاورند.

از سویی، برخی کارشناسان اقتصادی کشور نیز بر افزایش مشاغل دلالی و واسطه گری، مشاغل غیررسمی و پنهان در بازار کار کشور تاکید دارند که می توان در آسیب شناسی، تامین نبودن افراد از طریق شغل اصلی و اول را دلیل انجام فعالیت های جانبی از انواع یادشده دانست.

البته در یکی دو دهه اخیر با اینکه عده ای به دلیل تامین نبودن و مشکلات معیشتی به مشاغل غیررسمی رو می آورند،اما هستند گروه هایی هم که به دلیل تمایل به زندگی لوکس، افزایش هزینه های غیرضرور زندگی و هزینه هایی از این دست؛ فعالیت هایی غیر از شغل اصلی خود را انجام می دهند که اینگونه کارها تا دهه 60 تقریبا در بین بیشتر خانواده ها، دیده نمی شد.

حداقل دستمزد در ایران طبق آخرین مصوبه شورای عالی کار در اسفندماه سال گذشته به مبلغ 608 هزار و 900 تومان تعیین شده است که تامین کننده هزینه های زندگی خانوار کارگری نخواهد بود و آنها را برای تامین معیشت خود با چالش های فراوانی روبرو می کند.

در حال حاضر، بخش قابل توجهی از هزینه های زندگی ماهیانه خانوار کارگری تامین هزینه مسکن و خوراک است. مسکن به تنهایی بخش قابل توجهی و یا تمام حداقل دستمزد 609 هزارتومانی امسال کارگران را می بلعد.

طبق محاسبات صورت گرفته از سوی نمایندگان کارگران، حداقل نیاز یک خانوار کارگری در سال جاری که از طریق آن بتواند صرفا نیازهای ضروری معیشت را تامین کند 2 برابر مبلغ مصوب حداقل دستمزد بوده است. هرچند بخش قابل توجهی از کارگران تقریبا می توانند امیدوار به دریافت تا 1.2 میلیون تومان در ماه باشند، اما نکته حائز اهمیت این است که میزان دریافتی پایان ماه دستکم 3 میلیون مشمول قانون کار در شرایط فعلی، همان 609 هزارتومان مصوب شورای عالی کار است.

یکی از راهکارهایی که برای حمایت از معیشت کارگران مطرح شده و می شود، اختصاص بسته های غیرنقدی و کالایی برای بهبود معیشت خانوار کارگری است که در یکی دو سال اخیر به صورت سبد کالا خود را نشان داده است.

طی یک مرحله در سال گذشته، دولت اقدام به توزیع بسته های رایگان غذایی در بین مردم که شامل کارگران نیز می شود کرد، اما به گفته وزیر کار بنا به دلایلی درصدی از کارگران در نهایت امکان دریافت حمایت های غذایی دولت در سال گذشته را نیافتند.

قرار بود این برنامه دولت در سال جاری نیز ادامه داشته باشد که در نهایت اعلام شد دولت اقدامات خود را در این زمینه محدود خواهد کرد. بنابراین پس از یک مرحله از ارائه کمک های غذایی به مردم، دولت تدبیر و امید حمایت ها را در این بخش متوقف کرد.

هادی ابوی در گفتگویی با بیان اینکه عدم واگذاری سبد کالا، ظلم مضاعفی به جامعه کارگری کشور است گفت: از دولت تدبیر و امید توقعات بیشتری در حمایت از کارگران داشتیم.

عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: در زمان تعیین بسته جدید دستمزد کارگران و مشمولان قانون کار، یکی از مباحث مطرح شده در زمینه حمایت دولت از معیشت کارگران، انجام حمایت های جانبی از جمله واگذاری سبد کالا بوده است.

ابوی ادامه داد: وزیر کار در جلسه تعیین دستمزد مشمولان قانون کار مطرح کرده بود که کارگران سبد کالا خواهند گرفت، حال ربیعی باید به وظیفه و وعده خود عمل کند.

وی تاکید کرد: سوال این است که آیا واقعا کارگری که 600 هزارتومان حقوق دریافت می کند می تواند معیشت خود را تامین کند؟ بنابراین دولت باید علاوه بر گروه های تحت حمایت مانند کمیته امداد و سازمان بهزیستی، کارگران را نیز مشمول دریافت بسته های غذایی می کرد.

این مقام مسئول کارگری کشور تصریح کرد: وزیر کار به نمایندگان کارگران در شورای عالی کار قول داده بود که کارگران سبد کالا خواهند گرفت. علاوه بر آن، کارگران مستحق دریافت حمایت های غذایی دولت هستند.

به گفته ابوی، ما قبل از توزیع سبدهای جدید کالایی که در بین افراد تحت حمایت کمیته امداد و سازمان بهزیستی انجام شد به وزیر کار نامه نوشته بودیم و طی آن علاوه بر درخواست جهت قرار گرفتن کارگران در ردیف دریافت کنندگان بسته های حمایتی، عنوان کردیم وعده دولت برای کاهش نرخ تورم به 25 درصد محقق نشده است.

عضو هیئت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران افزود: از سویی دولت قول داده بود که شیب افزایش قیمت ها با ملاحظه و کُند باشد که این امر نیز اتفاق نیفتاد و در حال حاضر، کارگران نمی توانند زندگی خود را اداره کنند.

وی با تاکید بر اینکه وزیر کار اعلام کرده بود کارگران با حقوق زیر یک میلیون تومان مشمول دریافت سبد کالا می شوند گفت: ولی عملا در این زمینه تاکنون کار خاصی صورت نگرفته است.

ابوی خطاب به وزیر کار عنوان کرد: اگر می خواهید خنده ای بر لبان کارگران بنشانید، واگذاری سبدهای کالایی به آنها یک مورد است. البته کارگران شرایط کشور را درک می کنند ولی در مواردی، دولت حداقل هایی که برای وی مقدور است را نیز انجام نمی دهد.

این مقام مسئول کارگری خاطرنشان کرد: بهتر بود به جای پهن کردن سفره های بزرگ افطار، به کارگران کمک می شد.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، 24 خردادماه امسال آغاز توزیع واگذاری سبدهای کالایی جدید را در بین 7 میلیون و 540 هزارنفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ابلاغ کرد.

در بخشی از ابلاغیه دستورالعمل بسته امنیت غذایی آمده بود: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی موظف شد ظرف یکماه برنامه شناسایی افراد مشمول در مراحل بعدی توزیع بسته حمایت غذایی را به ستاد هدفمندی یارانه ها ارائه کند.

سازمان هدفمندی یارانه ها، مرکز آمار ایران و سازمان فناوری اطلاعات ایران هم موظف شدند با هماهنگی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، ظرف یکماه برای شناسایی اقتصادی خانوارها با استفاده از بانک اطلاعاتی موجود (از جمله اطلاعات درآمدی خانوارها در بازه های کمتراز شش میلیون ریال و بین شش تا ده میلیون ریال) اقدام کنند.

در دستورالعمل اجرا شده برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، اعتبار ریالی برای خانوار تکنفره در هر مرحله از توزیع بسته حمایت غذایی، 300 هزار ریال، خانوار دو نفره 600 هزار ریال و خانوارهای بیش از دو نفر به ازای هر نفر اضافی 100 هزار ریال و در هر خانوار حداکثر یک میلیون و 200 هزار ریال تعیین شده است.


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشمولان جدید سبد کالا در اواخر اردیبهشت مشخص شدند



اخبار ,اخبار اقتصادی , مشمولان جدید سبد کالا

اخبار اقتصادی - مشمولان جدید سبد کالا در اواخر اردیبهشت مشخص شدند

پس از انجام یک مرحله از واگذاری سبدهای رایگان کالایی دولت در سال گذشته و حواشی پیرامون آن، حالا دولت در فاز دوم انجام کمک‌های رایگان غذایی تصمیم گرفته است واگذاری بسته های کالایی به میلیون‌ها خانوار را کنار بگذارد و در این مرحله تنها افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد امکان دریافت داشته باشند.

علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه می گوید نام سبد کالا به بسته‌‎های امنیت غذایی تغییر یافته است.

 

به گزارش مهر، در سال گذشته طرحی از سوی رئیس جمهور تحت عنوان توزیع سبد کالایی رایگان بین اقشار مختلف مردم مطرح شد که هدف آن حمایت از معیشت خانوار بود. دولت تلاش کرد از طریق واگذاری بسته های رایگان غذایی در بین مردم، تا حدودی به تامین معیشت آنها کمک کند.

 

با این حال به دلیل نبود بانک اطلاعاتی قابل اعتنا از وضعیت دقیق معیشتی مردم و همچنین درآمد، شغل و نوع فعالیت هایی که صورت می گیرد، توزیع سبد کالای دولتی با مسائل و مشکلات فراوانی همراه شد. از جمله حواشی ایجاد شده این بود که گروه هایی از مردم در لیست واگذاری بسته های رایگان کالایی دولت قرار نگرفته بودند در حالی که آنها معتقد بودند مشمول دریافت سبد رایگان هستند.

 

این مسئله باعث بروز برخی نارضایتی ها و حواشی در توزیع سبد کالا شد تا جایی که در مرحله اول واگذاری ها تنها گروه محدودی از افراد مشمول دریافت بسته های ویژه دولتی شده بودند. نارضایتی و گلایه مندی مردم باعث شد تا دولت خیلی زود تصمیم بگیرد گروه بسیار زیادی از مردم را مشمول دریافت کمک دولتی نماید و این کار در یک مرحله دیگر صورت گرفت.

 

به صورت کلی، تا پایان سال گذشته درصد قابل توجهی از خانوارها توانستند بسته های رایگان کالایی خود را از محل های تامین شده تهیه کنند. حال در سال جدید دولت تصمیمات دیگری در زمینه واگذاری بسته های کالایی و ادامه کار گرفته است.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره برنامه دولت برای توزیع بسته های کالایی در سال 93 گفت: پیش بینی می‌کنیم تا 4 مرحله بتوانیم بسته‌ های امنیت غذایی را توزیع کنیم که البته این موضوع بستگی به منابع تخصیصی دارد.

 

ربیعی خاطرنشان کرد: همچنین لازم به ذکر است جهت گیری بسته‌ های امنیت غذایی در این مرحله از کار کاملا هدفمند خواهد بود و تنها به خانواده‌ هایی ارائه می‌ شود که مواد پروتئینی لازم به سفره‌ هایشان نمی‌ رسد.

 

وی همچنین از تغییر نام "سبد کالا" به "بسته امنیت غذایی" خبر داد و گفت: سبد امنیت غذایی اواخر اردیبهشت به خانواده‌های آسیب پذیر ارائه می شود.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اگر شناسایی افراد نیازمند به درستی انجام شود، اواخر اردیبهشت ماه اولین بسته امنیت غذایی به دست اقشار آسیب پذیر خواهد رسید گفت: اجرای این برنامه در راستای مبارزه با فقر مطلق صورت می‌ گیرد.

 

حال پیگیری ها نشان می دهد با برنامه جدید دولت درباره واگذاری بسته های امنیت غذایی، در این مرحله از کار دیگر خبری از واگذاری میلیونی بسته های کالایی رایگان دولت نخواهد بود و تنها دو گروه افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد مشمول دریافت کمک های دولتی خواهند شد.

 

پیش تر برخی نمایندگان مجلس نیز درباره احتمال توزیع دوباره بسته های کالایی از سوی دولت تدبیر و امید در سال جاری اعلام کرده بودند که دولت منابعی برای این منظور در بودجه سال 93 پیش بینی نکرده است. آنها به دولت توصیه کرده بودند که با توجه به عدم پیش بینی بودجه لازم، بهتر است در ادامه این کار تجدیدنظر کند

 

حال با اظهارات وزیر تعاون، کار و رفاه مشخص می شود که دولت تغییر برنامه حمایتی واگذاری بسته های کالایی را انجام داده و قرار است بزودی بسته های جدید امنیت غذایی را تنها به گروه های ضعیف جامعه ارائه کند.

اخبار اقتصادی - مهر