اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فعالیت های زود هنگام انتخاباتی با رمز تخریب برجام



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, احمدی  نژاد

بسیاری از اصولگرایان خصوصا بازماندگان از پیروزی در دو انتخابات اخیر یعنی ریاست جمهوری سال 92 و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را یکی از بهترین و مهم ترین بزنگاه هایی قلمداد می کنند که شاید بتوان انتقام شکست در دو رقابت قبلی را در آن جبران کرد و از همین روی هنوز حدود یک سال از عمر دولت روحانی و انتخابات سال آینده زمان باقی مانده اما شاهد انواع و اقسام تکاپو ها و مانور های تبلیغاتی البته زود هنگام از این افراد هستیم. به گونه ای که از برگزاری جلسات پیش از موعد و رسانه ای شدن آنها گرفته تا سفر های استانی بی دلیل اما پر حاشیه و مقصود را می توان در این زمینه یاداور شد.

چندی پیش رسانه ها گردش استان به استان محمود احمدی نژاد رییس جمهوری پیشین کشور در کنار سیر شهر به شهر سعید جلیلی را دست به دست کردند که بسیاری از اهالی سیاست چنین شرایطی را همچون زنگ خطری برای دولت یازدهم و حامیان و همفکران آن قلمداد کردند چرا که به زعم ایشان رقیب بدون اینکه درسی از انتخابات اخیر کشور و پیام آنها گرفته باشد، امروز برجام را بهترین و سریع الوصل ترین مولفه کاربردی خود قرار داده و با تحمیل کردن وجه اعجازی بدان سعی دارد که حل سریع تمام مشکلات کشور را که در بسیاری از آنها حتی همفکران ایشان باعث و بانی بودند، از تیم روحانی در فضای پسابرجام خواستار بوده و در چنین شرایطی است که پیوند خوردن کوچک ترین ایراد و اشکالی به برجام از سوی ایشان، خالی از لطف نیست اما در هر بار استراتژی متغیر کاربردی یکی به نعل زدن و یکی به میخ زدن از سوی اصولگرایان جالب توجه است.

 

به گونه ای که درست در اندک زمانی پس از انتخابات هفتم اسفند ماه تمایل به احمدی نژاد به عنوان تنها مهره ای که می تواند در برابر خواست مردم و اراده اصلاح طلبان ایستادگی کند، از سوی این جریان سیاسی مشهود بود و اخیرا در جدید ترین اظهارات، رویگردانی از دلواپسان و همراهان آنها به عنوان تنها شیوه ی مطلوب برای آمادگی در جهت انتخابات ریاست جمهوری سال 96 اعلام شده است.


فعالیت انتخاباتی یا تلاشی انحرافی؟!
تلاش برای جلب مجدد «افکار عمومی» همان مولفه ای است که این روز ها در بطن تمام جنبش های اصولگرایان خصوصا در تحرکات یاران دولت احمدی نژاد که به واسطه عملکردی 8 ساله باعث جدایی آن از پیکره حمایتی مورد نیاز خود شد، مشاهده می شود اما با یادآوری حوادث آن سال ها می توان نتیجه گرفت که اکنون نیز چرا استناد به شیوه های پوپولیستی از طریق توسل به سرکوب مهم ترین دستاورد دولت رقیب، یعنی برجام در محوریت فعالیت ها قرار دارد؟ مرتضی مبلغ، فعال سیاسی و معاون وزیر کشور دولت اصلاحات در گفت وگو با «ابتکار» با اشاره به تمام انتقاد ها و هجمه ها علیه برجام، گفت: برجام یا برنامه جامع اقدام مشترک زمانی که به عنوان خروجی مذاکرات هسته ای به عنوان یک پیروزی برای کشور اتفاق افتاد، بیش از هرچیز دستاوردی برای دولت روحانی به شمار می رفت و از همین روی بود که شاهد انواع تخریب ها و نقد ها از سوی مخالفان دولت یازدهم نسبت بدان بوده و هستیم.

 

وی با یاداوری عملکرد دولت نهم و دهم افزود: اکنون عوامل همان دولتی که در به یادگار گذاشتن میراث گران بها برای کشور، عقیم عمل کرد، در تلاش هستند تا با القای این تصور که برجام به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید، تمام فضای مثبت برای دولت روحانی را مخدوش سازند. این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن تاکید بر فعالیت های انتخاباتی زود هنگام از سوی برخی از اصولگرایان گفت: با توجه به زمانی که تا فرا رسیدن موسم انتخابات ریاست جمهوری سال 96 باقی مانده چنین تحرکات پیش از موعدی از سوی دلواپسان کاری انحرافی است. به اعتقاد مبلغ جریان مذکور بسیار عجول است و در پی تمام اقدامات خود خواهان خارج ساختن فضای کشور از حالت طبیعی است.

 

معاون وزیر کشور دولت اصلاحات همچنین با اشاره به پیام مردمی حاصل شده از انتخابات هفتم اسفند ماه افزود: برخی از افراد در جریان نام برده با آنکه به خوبی گرایش و علاقه مردم را درک و دریافت نموده اما با تمام قوا در پی تحت الشعاع قرار دادن فضای روانی کشور است. به اعتقاد مبلغ از طرفی چنین فعالیت هایی برای این است که دولت و مجلس آتی از مسیر اصلی که همانا توجه به مشکلات اصیل مردم است، منحرف شود و به جای توجه به آن درگیر چالش های بی خاصیتی شود که با ایجاد حواشی در جامعه حاصل شده است. این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش پایانی اظهارات خود گفت: به نظر می رسد چنین رویکرد ها و سیاست ها راه به جایی نمی برد و انکار عمومی سمت وسوی تمایلات و گرایشات خود را نشان داده است.


لزوم اهتمام دولت به پوشش رسانه ای قوی
عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان ضمن طبیعی ارزیابی کردن فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری از مدتی پیش از آغاز رسمی فعالیت ها با لحاظ کردن چنین کارکردی از سوی برخی از طیف های اصولگرایی به «ابتکار» گفت: با توجه به نتایج غیر قابل پیش بینی انتخابات مجلس شورای اسلامی خصوصا برای طیف پایداری که عملا از مجلس آتی حذف شدند، چنین فعالیت های پیش از موعدی از نظر زمانی برای ایشان قابل توجه نیست. این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به موضوعی که این جریان سیاسی برای جلب افکار عمومی بدان تمسک جسته یعنی برجام افزود: طبیعتا افراد جبهه پایداری در شرایط کنونی کشور باید در راستای فضا سازی فکری و اجتماعی موضوعی را در نظر بگیرد و محور فعالیت های خود قرار دهد که قدرت مانور بیشتری روی آن داشته باشد.

 

ناصری در بخشی از اظهارات خود پوشش ضعیف رسانه ای دولت روحانی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: دولت دکتر روحانی و تیم رسانه ای آن از آغاز روند مذاکرات هسته ای از تمام ظرفیت ها برای رسانه ای شدن محتوای برجام و مطالبات پس از آن بهره نبرد و به عبارتی افکار سازی منطقی را در پیش نگرفت. به گونه ای که امروز جریان رقیب سعی دارد تمام مشکلات را به این دستاورد پیوند بزند و افکار عمومی را در این زمینه مخدوش سازد. این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین تصریح کرد: برجام یک نقطه مشترکی است که هم برای دولت روحانی حیاتی است و هم برای جریان تدرویی که مدت ها با تحریم معاش کرده بود، نیز حیاتی است. به گونه ای که امروز به ثمر رسیدن آن را ناخوشایند تلقی کرده و به مبارزه با آن پرداخته اند. وی افزود: در این راستا این دولت است که باید به پوشش رسانه ای قوی به افکار عمومی یاداور شود که پیگیری سازمان تحریم ها در کوتاه مدت ممکن نیست و برای عملیاتی شدن نتایج برجام به مرور زمان نیاز است.


در پایان...
اگر به زعم بسیاری از اهالی سپهر سیاست در بطن فعالیت های انتخاباتی زود هنگام و پیش از موعد برخی از اصولگرایان و دلواپسان هشداری به دولت روحانی نهفته است، بدین خاطر است که هنوز کسی ماجرای یارانه ها را به عنوان یکی از ابعاد گرایشات عوام فریبانه اهالی دولت گذشته از یاد نبرده است. شاید امروز تخریب برجام برای منحرف ساختن افکار متمایل به دولت روحانی و عقبه حامی آن نیز در راستای ادامه سیاست های پوپولیستی همان دوران دنبال شود و به گفته برخی از کارشناسان سیاسی آنچه که اکنون در فحوای فعالیت های انتخاباتی جریان نام برده مشاهده می شود، دست گذاشتن روی جمعیت روستایی و حاشیه نشین کشور است و با توجه به آنچه که در فوق بدان اشاره شد، چنین رویکردی نمی تواند بی دلیل اتخاذ شود. مضاف بر این که آنچه امروز بیش از هرچیز مورد اشاره این گروه قرار می گیرد، برجام است و مشکلاتی که بدون توجه به ریشه وجودی آنها به این دستاورد پیوند داده می شود.

 

 اخبار  سیاسی -  ابتکار 


ویدیو مرتبط :
حمایت بی بی سی از نتانیاهو و تخریب رقیب انتخاباتی اش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

« انگلیسی بودن» اسم رمز اصولگرایان برای تخریب انتخاباتی اصلاح طلبان



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

« انگلیسی بودن» اسم رمز اصولگرایان برای تخریب انتخاباتی اصلاح طلبان
بازی با کارت « بی‌بی‌سی »

در چند روز گذشته، کلید واژه «انگلیس» در این روزها به صورتی تاکتیکی به ادبیات رایج حزبی و سیاسی اصولگرایان تبدیل شده است.

 ماجرای مطرح شدن «انگلیس» به این شکل و شمایل در انتخابات اخیر از زمانی شروع شد که رسانه بی‌بی‌سی فارسی‌ به قلم یکی از نویسندگانش در گزارشی آورده بود که چگونه می‌توان رفتار رای‌دهنده‌ها را تنظیم کرد که آنان با آرای خود مانع از ورود چند نفر از کاندیداهای مجلس خبرگان به این مجلس شوند و در این میان به صراحت از سه روحانی مطرح جریان اصولگرایی (آیت‌الله جنتی، آیت‌الله یزدی و آیت‌الله مصباح یزدی) نام برده شد که مردم می‌توانند مانع ورود آنان به مجلس خبرگان شوند و در عوض فهرستی را که سرلیستی آنان بر عهده آیت‌الله هاشمی رفسنجانی است برگزینند.

 

انتشار این گزارش به سرعت در دستور کار اصولگرایان قرار گرفت و موجب شد تا کنشگران سیاسی، رسانه‌های اصولگرا و صداوسیما با تاسی از این شانتاژ رسانه‌ای آن را به پتکی تبدیل کرده‌ و بر سر اصلاح‌‌طلبان و نیروهای تحول‌خواه داخلی بکوبند. این افراد و رسانه‌ها با اشاره به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر این که مردم نباید به نامزدهایی که از سوی رسانه‌های غرب حمایت می‌شوند رای ندهند، انتشاریادداشتی در سایت بی‌بی‌سی را مصداق هشدار رهبر انقلاب دانسته و این موضوع را به اسم رمزی برای تخریب یک جناح وفادار به نظام قرار دادند . جناحی که در سازوکاری قانونی وارد انتخابات شده و علیرغم محدودیت‌های بی سابقه مردم را به حضور در انتخابات تشویق می‌کنند.


این گروه فهرست مذکور را متهم می‌کنند که کاندیداهای انگلیسی هستند! این اظهارنظر در گام نخست شورای نگهبان را زیرسوال می‌برد که صلاحیت آنها را در این انتخابات برای ورود به مجلس خبرگان رهبری تایید کرده است و از سوی دیگر هشدار رهبر انقلاب را تا حد انتشار یک مقاله در سایت بی بی سی فارسی پایین می‌آورند. موضوعی که خود سبب خواهد شد تا نفوذ واقعی مورد نظر ایشان در این التهاب‌آفرینی‌ها مورد غفلت قرار گیرد.


درخواست اعلام برائت
برخی از چهره‌های نظام روز گذشته از نامزدهای این جریان خواسته اند که از این موضوع اعلام برائت کنند. فیرزو آبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح نیز روز گذشته موضع تندی در این باره گرفته است. او دخالت بیگانگان در انتخابات ایران را توهین‌آمیز خواند و گفت: کسانی که آمریکا و انگلیس از آنها حمایت کردند، اگر اعلام برائت نکنند، مجرم بوده و در این توهین شریکند.


در همین حال آیت الله ممدوحی عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه دولت انگلیس، خبیث و پلید است و وقتی از برخی لیست‌های انتخاباتی حمایت می‌کند باید نگران باشیم گفت: افرادی که از سوی انگلیس مورد حمایت قرار می‌گیرند باید به شکل شفاف اعلام برائت کنند.


آیت الله بوشهری عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز با بیان اینکه دولت منفور انگلیس همواره درصد دخالت در امور داخلی ایران بوده است، گفت: آقایان حاضر در لیست مورد حمایت انگلیس نباید سکوت کنند.


خاتمی: به شما چه ربطی دارد، فضول‌ها!
آیت الله احمد خاتمی نیز روز گذشته به این موضوع پرداخته است. نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری نام خود و آیت الله احمد علم الهدی را در کنار هم قرار داد و گفت: برای دنیای استکبار مهم است، بتواند یک نفوذی هم به مراکز تصمیم‌گیری بفرستند، این فضولی نیست که رسانه‌های انگلیس لیست معرفی می‌کنند و می‌گویند به کی رای بدهید و به چه کسی رای ندهید. وی گفت: رسانه‌های انگلیسی و بیگانه می‌گویند به احمد جنتی، محمد یزدی و محمد‌تقی مصباح در تهران به سیداحمد خاتمی در کرمان و احمد علم‌الهدی در خراسان رای ندهید به شما چه ربطی دارد، فضول‌ها این مردم با بصیرت در صدر لیست‌شان همین پنج نفر قرار دارند.


اگرچه این مسئولان و روحانیون از نامزدهای این جناح خواسته اند که از این موضوع اعلام برائت کنند، اما برخی از چهره‌ها و رسانه‌های افراطی این موضوع را به اسم رمزی برای تخریب جناح مقابل تبدیل کرده اند.


وطن امروز: پروژه لیست هاشمی از سوی انگلیس مطرح شده
روزنامه «وطن امروز» از جمله این رسانه‌ها است که بر روی این موضوع مانور داد. وطن امروز تیتر روز شنبه خود را با عنوان «ضد انگلیسی‌ها» به این موضوع اختصاص داده بود و زیر تیتر آن را با این عبارت که «چرا انگلیسی‌ها مخالف آیات احمد جنتی، محمد یزدی و محمد تقی مصباح یزدی هستند؟» به تیتر خود ضمیمه کرده بود. وطن امروز در ستون «روزنه» در اقدامی عجیب دست بالاتر را به آیت‌الله هاشمی نسبت می‌دهد: «تلاش هاشمی رفسنجانی گویا در همین هماهنگی و همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب در گزارشی شرایط مطالبه هاشمی رفسنجانی را تشریح می‌کند. در واقع بی بی سی فارسی اگر هم دستورالعملی برای انتخابات خبرگان رهبری در تهران منتشر کرده، نسخه‌ای است که پیشتر از بی بی سی توسط هاشمی رفسنجانی پیچیده شده است.»

 

نویسنده مقاله «دستورالعمل لندن» در همین ستون خود، در مورد لیست انتخاباتی آیت‌الله هاشمی می‌نویسد: «فهرستی که توسط عالیجناب برای انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی مورد تایید قرار گرفته است، توسط بی بی سی تبلیغ می‌شود و این یعنی هماهنگی منحصر به فردی در جریان است.»


حمله روزنامه جوان به هاشمی و روحانی
روزنامه جوان نیز به این موضوع پرداخته و در سرمقاله خود آورده بود: جریان اصلاحات و ایضاً هاشمی و تا حدودی دولتی‌ها، مواضع و عملکرد افرادی که اکنون مورد غضب رسانه‌های غربی هستند را آسیب به نظام می‌دانند و بر این باورند که با عملکرد شورای نگهبان، اندیشه مصباح و ... مردم به نظام بدبین می‌شوند و انقلاب آسیب می‌بیند.


ادامه از صفحه 1- امثال آیت‌الله هاشمی، روحانی و اصلاح‌طلبان خود را اصل و عین نظام می‌دانند و بقیه را بدلی، دهاتی، نورسیده، تازه به دوران رسیده، نوکیسه، دور از مبارزه و عدم همراه با امام می‌دانند. آیا می‌توان گفت بی‌بی‌سی و رادیوفردا و منافقین با حمایت از لیست هاشمی و اصلاح‌طلبان در خبرگان درصدد تقویت کسانی هستند که عین و اصل نظام‌اند؟ آیا غرب تصمیم به تقویت نظام جمهوری اسلامی و خط امام گرفته است و درصدد مبارزه با کسانی است که اهل مبارزه نبوده‌اند و نورسیده‌اند؟


سعید حدادیان: باید عزا بگیرند
یکی از مداحان تهران نیز گفت: کسانی که آمریکا و انگلیس و بی‌بی‌سی از آنها تعریف می‌کنند باید عزا بگیرند، اگر اینها بزرگ شده مکتب امامند، چرا از بیگانگان برائت نمی‌جویند؟ به گزارش «نسیم آنلاین»، سعید حدادیان با اشاره به تخریب‌های صورت گرفته گفت: دشمنان، آیات جنتی، یزدی و مصباح‌یزدی را هدف می‌گیرند و این نشان دهنده این است که این بزرگواران برای ما دارای اهمیت و موجب خشم دشمن هستند لذا طبق فرموده رهبر معظم انقلاب باید عکس خواست دشمن رفتار کرد.


وزیر کشور: نگوییم در انتخابات عده‌ای انگلیسی هستند
این موضوع اما روز گذشته واکنش برخی از مسئولان نظام را برانگیخت. وزیر کشور و آیت الله هاشمی رفسنجانی از جمله افرادی بودند که به این اتهام زنی پاسخ دادند.
رحمانی فضلی با حضور در در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» با اشاره به شیطنت‌های رسانه‌های بیگانه در مسئله انتخابات ایران گفت: آنها همواره این شیطنت‌ها را در ایام انتخابات انجام می‌دهند و به دنبال ناامید کردن جامعه هستند که مردم ما با هوشیاری که از گذشته نشان دادند، به این مسائل توجه نخواهند کرد.


وی در پاسخ به این سوال که حمایت رسانه‌های خارجی را از برخی نامزدهای انتخابات چگونه ارزیابی می‌کنید و آیا این اقدام را مصداق نفوذ می‌دانید یا خیر، تصریح کرد: در این ۳۷ سالی که از انقلاب اسلامی گذشته، رفتار آمریکا و انگلیس و سایر کشورهای غربی در حوادثی مانند انتخابات با نیت تاثیرگذاری و دخالت بوده است اما مردم ما مستقل هستند و عزت و جایگاه خودشان را می‌دانند و به این تبلیغات دروغین رسانه‌های خارجی اعتنا نخواهند کرد.وزیر کشور تاکید کرد: ما نگران این نیستیم که انگلیسی‌ها یا رسانه‌های وابسته به آنان گفتمان انتخاباتی مردم ما را تغییر دهند زیرا مردم در طول این ۳۷ سال نشان دادند با همان رسالت، هوشیاری و شعور خود انتخاب مورد نظر خودشان را انجام می‌دهند و همواره مردم بر خلاف نظر آنها عمل کرده‌اند.


وی در ادامه افزود: ما باید متحد باشیم و نگوییم در انتخابات عده‌ای انگلیسی هستند. نباید اجازه دهیم دشمن در میان صف‌بندی کند و اتحاد ما را از بین ببرد. همه جناح‌ها باید این دخالت‌ها را محکوم کنند.رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: گفتمان ما هم در داخل نباید به گونه‌ای باشد که اینطور القاء شود عده‌ای موافق انگلیس هستند و عده‌ای مخالف؛ لذا همه باید با یکدیگر منسجم و متحد باشیم و نباید بگذاریم قطب‌بندی در این زمینه ایجاد شود.


آیت الله هاشمی: جاهلانه شخصیت‌های مبارز را «انگلیسی» می‌خوانند
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، صبح دیروز در دیدار جمعی از استادان دانشگاه‌ها، پژوهشگران، اعضای هیات علمی و مراکز آموزش عالی، به ویژه دانشگاهیان غرب استان تهران، گفت: برخی این روز‌ها از روی درماندگی و ضعف استدلال و منطق، به دور از ادب سیاسی و اخلاق اجتماعی و آداب اسلامی و انسانی، جاهلانه شخصیت‌های مبارز، سابقه‌دار و حتی مورد تایید شورای نگهبان را با انتساب تعابیری همچون انگلیسی و نفوذی یاد می‌کنند و البته مردم خوب می‌دانند این تعابیر برای کسانی صدق می‌کند که می‌خواهند دانسته یا ندانسته بین مردم و انقلاب جدایی بیندازند.


به نوشته انتخاب، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اظهار تاسف از سخنان کسانی که این روز‌ها دم از اسلام ناب می‌زنند و با سخنان نسنجیده و کارهای افراطی، مردم را از نظام اسلامی دور می‌کنند، گفت: شاید سوء نیت هم نداشته باشند، اما نتایج کار‌هایشان جز تفرقه افکنی بین مردم و دوری جوانان از انقلاب اسلامی نیست که رای مردم را برای دوام نظام بی‌تاثیر می‌دانند.


وی تاکید کرد که این‌گونه سخنان هیچ سنخیتی با مواضع امام (ره) و مقام معظم رهبری ندارد.

 

اخبار سیاسی - همدلی