اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فریاد هتل‌ دارها از خانه‌های اجاره‌ای غیرمجاز


7000 خانه اجاره‌ای غیرمجاز در مشهد و 5000 هزار واحد غیرمجاز دیگر در گیلان شناسایی شده است، خانه‌هایی که رقیب سرسخت هتل‌ها شده و نفس برخی از آنها را نیز به شماره انداخته است. معاون گردشگری کشور می‌گوید: هویت این خانه‌ها بر هیچ کسی پوشیده نیست و می‌توان با آن ها برخورد کرد.

خبرگزاری ایسنا: 7000 خانه اجاره‌ای غیرمجاز در مشهد و 5000 هزار واحد غیرمجاز دیگر در گیلان شناسایی شده است، خانه‌هایی که رقیب سرسخت هتل‌ها شده و نفس برخی از آنها را نیز به شماره انداخته است. معاون گردشگری کشور می‌گوید: هویت این خانه‌ها بر هیچ کسی پوشیده نیست و می‌توان با آن ها برخورد کرد.

با این حال مرتضی رحمانی موحد، برخورد با این خانه‌های اجاره‌ای و جارچی‌های آنها را در حیطه وظیفه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نمی‌داند.

نوروز 94 آنطور که رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آمار داد، از 60 میلیون و 84 هزار شب اقامت، فقط 6 درصد سهم هتل‌ها بود.

هتل‌های مازندران به عنوان پرمسافرترین استان کشور، 20 درصد اشغال شد. در گیلان فعالیت 5000 هزار خانه مسافر غیر مجاز باعث شد درصد اشغال هتل‌های این استان به نصف برسد. رییس جامعه هتلداران این استان از ورشکستگی برخی هتل‌های 4 ستاره گیلان خبر داده است.

محمدعلی قانعی، رییس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی نیز تا کنون چندبار از فعالیت۷۲۰۰ واحد اقامتی غیرمجاز در شهر مشهد سخن گفته و از قول معاون رییس جمهور برای پیگیری این موضوع در هیات دولت خبر داده که البته تا کنون پاسخی نگرفته است.

مرتضی رحمانی‌موحد، معاون گردشگری کشور کمتر از دو هفته مانده به آغاز تعطیلات نوروزی درباره نظارت بر این خانه‌ها که خدمات اقامت را قاچاقی عرضه می‌کنند، به خبرنگار گردشگری ایسنا می‌گوید: مگر بر کسی پوشیده است که این خانه‌ها کجا هستند و یا چه کسانی آنها را اجاره می‌دهند. اطلاعات آنها کاملا مشخص است، فقط باید جایی که مسؤول برخورد با آنها است وارد عمل شود.

او تاکید می‌کند: این خانه‌ها واحد گردشگری نیستند که برخورد با آنها جزو وظایف ما باشد. آنها با خانه مسافرها که از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مجوز گرفته‌اند، فرق می‌کنند.

رحمانی موحد می‌گوید: اداره‌های میراث فرهنگی و گردشگری در استان‌ها اطلاعات مربوط به خانه‌های شناسایی شده را در اختیار مراجع ذیربط گذاشته‌اند، جلسات زیادی هم در این‌باره برگزار شده است، البته فکر می‌کنم وضعیت حالا بهتر از گذشته شده باشد، اما معمولا در نوروز به خاطر حجم زیاد تقاضا، این خانه‌ها فعال‌تر می‌شوند.

او درباره نظارت بر قیمت اقامتگاه‌های مجازی مثل خانه‌مسافرها و بوم‌گردی‌ها که از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مجوز گرفته‌اند نیز توضیح می‌دهد: تا پیش از اصلاح آیین‌نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل و درجه‌بندی تاسیستات گردشگری، «خانه‌مسافر» یک طرح بود که از سال 92 اطلاع‌رسانی، دسته‌بندی، پاسخگویی و نظارت بر آنها آغاز شد که در این مسیر تا حدی هم موفق بودیم، اما این اقدامات به تنهایی کفایت نمی‌کند، این واحدها هم باید مثل هتل‌ها درآمدزا و سودآور شوند.

رحمانی موحد سپس از تهیه دستورالعمل خانه مسافرها برای ساماندهی بیشتر آنها خبر می‌دهد و می‌گوید: از وقتی که نام این واحدها به آیین نامه ایجاد، اصلاح و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری اضافه شده، مطابق ماده 25 این آیین نامه، دستورالعملی برای خانه مسافرها درحال تهیه است که به محض ابلاغ، نظارت بر نرخ‌ها نیز صورت می‌گیرد.

طبق اعلام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، طرح «خانه مسافر» که متفاوت از خانه‌های اجاره‌ای تعبیر می‌شود و دارای شناسنامه مشخص و مجوز این سازمان است، در 19 استان اجرا شده که براساس آخرین آمار، نزدیک به 6 هزار واحد اقامتی از این سازمان مجوز گرفته است. این سازمان اعلام کرده حدود 20 هزار خانه مسافرهای اجاره‌ای را در سراسر کشور شناسایی کرده است.


ویدیو مرتبط :
وقتی هتل ارزانتر از اجاره خانه در تهران میشود ....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ضوابط جدید اجاره خانه به مجردها:جوانان باید به بنگاه ها توضیح دهند و فرم پر کنند!



 

 

ضوابط جدید اجاره خانه به مجردها:جوانان باید به بنگاه ا توضیح دهند و فرم پر کنند!

 

در این فرم باید محل قبلی سكونت فرد مجرد، سوابق شغلی، مشخصات منزل پدری و همچنین مشخصات همراهان احتمالی مستاجر قید شود ضمن اینكه مشاور املاك موظف است بعد از تنظیم فرم مخصوص مستاجر مجرد، اصل مدارك شخصی فرد را رویت كند.

 

دنیای‌اقتصاد- براساس ابلاغیه جدید اتحادیه مشاوران املاك، اجاره آپارتمان به مجردها توسط مشاوران املاک کنترل خواهد شد.

 

بنابراین گزارش، بنگاه‌های مسکن از امروز موظف هستند قبل از تنظیم قرارداد اجاره برای متقاضیان مجرد، علت اجاره‌نشینی آنها را با رویت مدارک مستند مبنی بر اشتغال به تحصیل در دانشگاه یا کارت اشتغال به کار یا جواز کسب، جویا شوند و در صورت تایید، برای این گروه از مستاجران فرم مخصوص «مستاجران مجرد» پر کنند. همچنین عواقب غیرواقعی بودن مدارک مستاجران مجرد برعهده مسوول آژانس املاک خواهد بود.

 

گواهی دانشجویی یا اشتغال به كار برای اجاره الزامی است

 

اجاره آپارتمان مسكونی به متقاضیان مجرد از این به بعد براساس ضوابط جدیدی كه برای بنگاه‌های مسكن تدوین شده، انجام می‌شود.

 

مشاوران املاك از دیروز موظف شدند قبل از تنظیم قرارداد اجاره، بعد خانوار متقاضی را براساس كارت ملی و شناسنامه مشخص كنند و در صورت مجرد بودن مستاجر او را مكلف به تكمیل فرم مخصوص مستاجران مجرد كنند.

 

در این فرم باید محل قبلی سكونت فرد مجرد، سوابق شغلی، مشخصات منزل پدری و همچنین مشخصات همراهان احتمالی مستاجر قید شود ضمن اینكه مشاور املاك موظف است بعد از تنظیم فرم مخصوص مستاجر مجرد، اصل مدارك شخصی فرد را رویت كند.

 

به گزارش دنیای‌اقتصاد براساس ضوابط جدید، پیش‌شرط اجاره آپارتمان به مجردها ارائه مدرك مستند از طرف فرد مجرد مبنی بر علت تصمیم به زندگی مجردی است به طوری‌كه بنگاه‌های مسكن باید یكی از مدارك شامل اشتغال به تحصیل در دانشگاه، اشتغال به كار، كارت محل كار یا جواز كسب را از فرد مجرد دریافت و آن را با مهر بنگاه تایید كنند. این مدارك می‌تواند علت اجاره‌نشینی مجردی متقاضیان را روشن كند.

 

طبق آنچه اتحادیه كشوری مشاوران املاك برای بنگاه‌های مسكن تعیین كرده، عواقب غیرواقعی بودن مدارك مستاجران مجرد برعهده مسوول آژانس املاك خواهد بود.اتحادیه كشوری مشاوران املاك با ارسال فرم‌های مخصوص مستاجران مجرد، مسوولیت استفاده درست از آپارتمان‌هایی كه به مجردها اجاره داده می‌شود را به بنگاه‌های املاك سپرده است.بر این اساس چنانچه فرد مجرد، همراه داشته باشد موظف است در هنگام تسلیم اصل مدارك، مشخصات و مدارك مربوط به همراهان را نیز در اختیار آژانس قرار دهد.

 

فرد مجرد همچنین موظف است سوابق شغل قبلی به همراه آدرس و مشخصات محل قبلی كه در آن مستاجر بوده را نیز در فرم مخصوص قید كند. نام مالكان -موجران- قبلی نیز الزامی است.

 

به گزارش دنیای‌اقتصاد كلیه مشاوران املاك موظفند تمامی قراردادهای تنظیمی با افراد مجرد را كه به ثبت می‌رسانند به اتحادیه ارسال كنند و در صورت عدم همكاری آژانس‌های مربوطه، تخلف محسوب می‌شود و پیگرد قانون دارد.

 

اتحادیه مشاوران املاك، بنگاه‌ها را در قالب شرح وظایف جدید موظف به احراز مالكیت و احراز هویت متعاملان كرده و مشاوران موظفند در هنگام تنظیم قرارداد، تصویر كلیه اوراق شامل كارت ملی، شناسنامه، اسناد و چك‌ها و تعهدات متعاملان را ضمیمه نسخه سوم قرارداد كرده و حداقل به مدت 5 سال آنها را حفظ و بایگانی كنند.

این فرم در سامانه www.iranamlaak.ir موجود است./عصرایران