اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فروش نفت داعش توسط ترکیه به اسرائیل


روزنامه آیدینلیک ترکیه نوشت: گروه تروریستی داعش از خطوط لوله نفت کرکوک- یمورتالیک برای انتقال نفت خام عراق و سوریه به ترکیه و از آنجا به اسرائیل استفاده می کند.

خبرگزاری ایرنا: گروه تروریستی داعش از خطوط لوله نفت کرکوک- یمورتالیک برای انتقال نفت خام عراق و سوریه به ترکیه و از آنجا به اسرائیل استفاده می کند.

روزنامه چپگرای مخالف دولت ترکیه افزود: مسیر ترکیه تنها راه انتقال نفت عراق و سوریه به خارج از این کشورهاست و بازاریابی نفت داعش از طریق کشور دیگری غیر از ترکیه غیرممکن است.

این روزنامه در سرمقاله روز دوشنبه خود نوشت: مقدار زیادی از نفت (سرقتی) داعش به تاجرانی نزدیک به حکومت مسعود بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق فروخته شده که بخشی از آن از مسیر خط لوله کرکوک – یمورتالیک و بخشی دیگر نیز با تانکرهای نفتکش از گذرگاه مرزی «خابور» یا «ابراهیم خلیل» عراق به ترکیه صادر شد.

این روزنامه افزود: اسرائیل اقدام به خرید بخش اعظمی از نفت داعش با قیمت هایی بسیار پایین کرده است.

حیدر العبادی نخست وزیر عراق نیز روز دوشنبه اعلام کرد که بخش اعظم نفت قاچاقی داعش ازطریق ترکیه انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از بغداد، وی در جریان دیدار با وزیر خارجه آلمان که در عراق به سر می برد، بر اهمیت جلوگیری از قاچاق نفت از سوی تروریست های داعش تاکید کرد و گفت که بخش اعظم این نفت از طریق ترکیه قاچاق می شود.

گفته های العبادی، تازه ترین سخنان علیه ترکیه است که این کشور را به داعش مرتبط می کند.
روسیه چندی پیش رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه و خانواده وی را به تجارت نفت با داعش متهم کرد.

با این حال، آمریکا اعلام کرد که قاچاق نفت داعش از طریق ترکیه، حجم قابل توجهی نیست که این مساله مسکو را بر آن داشته تا واشنگتن را به سرپوش گذاشتن بر این قضیه متهم کند.

در این میان، ورود نظامیان ترکیه به خاک عراق به تنش میان دو کشور دامن زده، به طوری که العبادی یکشنبه شب در بیانیه ای، 48 ساعت به ارتش ترکیه فرصت داد خاک این کشور را ترک کند. وی همچنین آنکارا را تهدید کرد در صورت خارج نکردن نیروهایش از خاک عراق، مساله را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح می کند.

یک هزار و 200 نیروی ارتش ترکیه با حمایت 15 تانک و 12 زره پوش به بهانه آموزش نیروهای عراقی، از روز جمعه گذشته وارد خاک عراق شده و در بعشیقه در استان نینوا به مرکزیت موصل مستقر شده اند.


ویدیو مرتبط :
تصاویر مستند روسیه از فروش نفت سوریه به ترکیه توسط داعش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریکا فروش نفت داعش به ترکیه را نادیده می‌گیرد



اخبار,اخباراقتصادی,ولادیمیر ایسایف

ولادیمیر ایسایف کارشناس انستیتو کشورهای آسیا و آفریقای دانشگاه دولتی مسکو اعلام کرد: آمریکا و غرب در مورد فروش نفت به وسیله تروریست های داعش به ترکیه چشم پوشی می کند.

به گزارش ایرنا، ایسایف روز پنجشنبه در یک برنامه سیاسی در شبکه تلویزیونی روسی تی.وی.سی خاطرنشان کرد: ترکیه که کشور عضو ناتو است در سه سال اخیر به طور منظم از گروه تروریستی داعش نفت خریداری کرده و نفت خام با تانکرهای نفتکش به این کشور حمل می شود.

وی افزود: آمریکا و غرب از این تجارت غیرقانونی اطلاع دارند اما هواپیماهای آمریکایی به کاروان های کامیون های نفتکش حامل نفت داعش به ترکیه حمله نمی کنند.

کارشناس روس گفت: این واقعیت نشان می دهد که آمریکا خواهان نابودی داعش نیست و می خواهد این گروه تروریستی منابع مالی برای تامین فعالیت های خود به دست آورد.

ایسایف خاطرنشان کرد: آمریکا و غرب از داعش و گروه های تروریستی دیگر به طور پنهانی حمایت می کنند و در واقع برخی از این گروه ها در خاورمیانه ابزاری برای دستیابی واشنگتن به اهداف خود است.

وی ادامه داد: آمریکا بیش از همه کشورهای دیگر به خاورمیانه سلاح صادر می کند و گروه های تروریستی به طور عمده از تسلیحات آمریکایی استفاده می کنند.

کارشناس انستیتو کشورهای آسیا و آفریقای روسیه با بیان این که اقدامات آمریکا موجب بی ثباتی خاورمیانه شده است، اظهار داشت: با مداخله آمریکا در امور داخلی کشورهای منطقه وضعیت این کشورها متشنج شده و نمونه این مساله را در عراق و لیبی شاهد هستیم.

وی در مورد موافقت روسیه با قطعنامه ضدیمنی در شورای امنیت با خودداری از استفاده از حق وتو خاطرنشان کرد: روسیه برای این که بتواند اتباع خارجی را از یمن خارج کند به این اقدام متوسل شد. هواپیماها و ناو روسی در مجموع حدود 2 هزار نفر اکثرا از اتباع کشورهای دیگر را از یمن خارج کرد.

وی مدعی شد: در مدت تخلیه این افراد از یمن، حملات هوایی عربستان سعودی و متحدانش به این کشور چندین بار متوقف شد و این امر نشان می دهد که وجهه و اعتبار روسیه در میان کشورهای عربی افزایش می یابد.

کارشناس روس در مورد روابط ایران و روسیه گفت: روابط دو کشور به خوبی توسعه می یابد و مسکو و تهران در عرصه های مختلف به گسترش همکاری ها می پردازند.

وی افزود: اما روسیه نمی تواند بطور کامل از ایران حمایت کند زیرا در آن صورت کشورهای سنی مذهب جهان اسلام و در راس آن عربستان سعودی از روسیه ناراضی خواهند بود.

ایسایف همچنین به تلاش غرب برای استفاده از ایران به عنوان ابزاری برای فشار بر روسیه در عرصه انرژی اشاره کرد و خواستار هشیاری روسیه و ایران در این مورد شد.

کارشناس روس گفت: غرب می خواهد در اروپا با جایگزینی گاز ایران به جای روسیه، این کشور را از عرصه انرژی اتحادیه اروپا خارج کند.

وی اظهار داشت که آمریکا مساله لغو تحریم ها در مورد ایران را پس از اعمال چند بسته تحریم در مورد روسیه مطرح کرد و این امر نشان می دهد که واشنگتن نیت غیرصادقانه دارد.

 اخبار   اقتصادی  - ایرنا