اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فروش طلای خارجی با عیار غیر استاندارد


آبان ماه سال 90 بود که واردات طلای خارجی توسط مجلس شورای اسلامی ممنوع شد.

باشگاه خبرنگاران جوان: آبان ماه سال 90 بود که واردات طلای خارجی توسط مجلس شورای اسلامی ممنوع شد.

یکی از دلایل این ممنوعیت این بود که طلای کشور خام فروشی می‌شد و همین طلا در خارج از کشور فرآوری و با ارزش افزوده بالا به کشور وارد می‌شد.

لذا مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از بیرون رفتن ارز کشور و در راستای حمایت از جدا شدن اقتصاد از نفت واردات طلای خارجی را به کشور ممنوع کرد.

بر اساس این گزارش، با گذشته سه سال از تصویب این قانون با گشتی در بازار طلا با اوضاع دیگری مواجه می‌شویم و شاهد جولان طلای ایتالیایی،‌ سوئیسی و یا ترک در بازار هستیم.

عیار طلای خارجی غیر استاندارد است


محمد کشتی ارای رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به وجود طلای خارجی در بازار گفت: این گونه طلاها به صورت غیر قانونی به کشور وارد می‌شود.

وی افزود: در بازرسی‌های انجام شده از طلاهای خارجی مشخص شد که بسیاری از اینگونه طلاها از نظر عیار استاندارد نیستند.

کشتی آرای تصریح کرد: بازرسین ما پس از بازرسی‌های انجام شده پرونده‌های این گونه طلاها به دادسراهای ویژه ارجاع داده تا تصمیم لازم درباره آن گرفته شود.

این در حالی است که به عقیده تولید کنندگان استقبال از طلای خارجی در بازار کم نیست.

محمدی که یک تولید کننده طلا است در رابطه با میزان استقبال از طلای خارجی به باشگاه خبرنگاران گفت: یکی از دلایل استقبال تنوع مدل‌ها است و این شرایط موجب شده که حتی برخی از تولید کنندگان ترجیح بدهند محصولات خود را به نام برند خارجی به فروش برسانند.

وی افزود: این در حالی است که تولیدات ایرانی نیز دارای ظرافت و کیفیت بالایی هستند.

صنعت طلا و جواهر جایگزین نفت در اقتصاد کشور


محمدولی رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا و جواهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اهمیت توجه به صنعت طلا و جواهر گفت: باید به مجموعه تولید کنندگان طلا و جواهر یک هویت مشخص داده شود و این صنعت در کشور به رسمیت شناخته شود.

وی افزود: با هویت بخشیدن به این صنعت کمتر شاهد اینگونه مشکلات خواهیم بود.

استقبال از طلای خارجی در بازار در حالی است که حق اجرت طلای ایرانی 15 تا 20 هزار تومان و اجرت طلای ترکیه 25 تا 35 هزار تومان و طلای ایتالیایی 50 تا 100هزار تومان است که یک حساب سرانگشتی ساده نشان می‌دهد خرید طلای خارجی به هیچ وجه به صرفه نیست.

با وجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالا در صنعت طلا و جواهر و در حالیکه به گفته فعالان این بخش صنعت طلا و جواهر می‌تواند جایگزین نفت در اقتصاد کشور باشد با این وجود آنچنان که باید از ظرفیت‌های این صنعت استفاده نشده امری که در سایه توجه مسئولان می‌تواند به صنعتی تاثیرگذار در اقتصاد کشور تبدیل شود.


ویدیو مرتبط :
آستون با طلای 24 عیار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فروش طلای ایرانی در بازار به اسم طلای خارجی



طلای خارجی,مصنوعات خارجی در بازار


فروش طلای ایرانی در بازار به اسم طلای خارجی

 معاون سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه برخی فروشندگان سودجو مصنوعات طلای تولید داخل را به اسم مصنوعات خارجی در بازار می فروشند، گفت: طرح شناسنامه‌دار کردن مصنوعات طلا هم اکنون به صورت آزمایشی در حال اجرا بوده و در صورت موفقیت آن به صورت سراسری در کشور اجرا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، بهادر کاظمی درباره دلیل عرضه مصنوعات ایتالیایی در بازار با وجود ممنوعیت عرضه مصنوعات طلا در بازار داخلی توضیح داد: در حال حاضر برخی مصنوعات طلا به صورت قاچاق وارد شده و در بازار فروخته می شوند که این کار تخلف بوده و در صورت مشاهده حتما با فروشنده آن مصنوع برخورد می شود.
 
وی افزود: در عین حال برخی فروشندگان مصنوعات طلا با هدف سودجویی و دریافت کارمزد بیشتر برخی مصنوعات طلای تولید داخل را به دلیل کیفیت بالایی که دارند به اسم مصنوع ایتالیایی به مردم می فروشند که این کار نیز تخلف و فریب مشتری محسوب می شود که حتما در صورت مشاهده با آن برخورد می کنیم.
 
او با اشاره به اینکه در چند سال گذشته اغلب واحدهای تولید مصنوعات طلا در کشور کد رهگیری دریافت کرده و شناسایی شده‌اند، افزود: قصد داریم در آینده مصنوعات طلا با درج علامت استاندارد روانه بازار شوند و در کنار آن شناسنامه دار کردن مصنوعات طلا نیز به صورت آزمایشی در حال انجام است که اگر موفق باشد مشتری خواهد توانست کلیه مشخصات مصنوع طلای خریداری شده اعم از عیار، وزن و دیگر مشخصات آن را پیش از خرید مشاهده کند.
 
معاون سازمان ملی استاندارد ایران در مراسم امضای تفاهم نامه سازمان ملی استاندارد با اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و سنگهای قیمتی با بیان اینکه در حال حاضر واردات مصنوعات طلا به کشور ممنوع بوده و هر کس تنها می تواند برای مصارف شخصی تا 150 گرم مصنوع طلا با خود وارد کشور کند، افزود: این نوع مصنوعات طلا نیز قابلیت فروش به صورت مستقیم در بازار ندارند و برای فروش ابتدا باید حتما آب شوند.
 
کاظمی افزود: اخیرا مصنوعات طلا به صورت تزئینی در قالب تابلو و گل تحت عنوان طلای 24 عیار وارد بازار شده اند که ما بعد از بررسی متوجه شدیم این مصنوعات تقلبی بوده و فقط دارای روکشی از طلا هستند.
/ایسنا