اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فرمول ترکیبی برای طرح مسکن قسطی



اخبار,اخباراقتصادی,قیمت مسکن


 دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی فرمول ترکیبی استفاده از وام بانکی در کنار تسهیلات 100 میلیونی انبوه‌سازان برای اثربخشی بیشتر طرح فروش قسطی مسکن را پیشنهاد کرد. کارشناسان دفتر اقتصاد مسکن در گزارشی ضمن بررسی مزایا و معایب اجرای طرح فروش قسطی مسکن که هم اکنون در مرحله بررسی نهایی برای تصویب قرار دارد دو راهکار موثر برای افزایش اثربخشی استفاده از این روش به منظور جبران بخشی از رکود فعلی در بازار معاملات مسکن را مورد تاکید قرار دادند.

در گزارش اخیر دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی، که درخصوص سازوکار، معایب، مزایا و پیشنهادها اصلاحی کارشناسان مسکن درباره اجرای هر چه بهتر طرح مسکن قسطی دیروز منتشر شد، هفت مزیت عمده این طرح مورد توجه قرار گرفته است. افزایش توان مالی خریداران به‌عنوان مهم‌ترین وجه مثبت تسهیلات 100میلیونی انبوه‌سازان برای متقاضیان خرید مسکن قسطی، عدم نیاز به افزایش سقف تسهیلات بانکی و در نتیجه عدم الزام به تامین منابع مالی از سوی بانک‌ها دو مزیت عمده اجرای این طرح است که از سوی کارشناسان دفتر اقتصادی تشریح شده است. از سوی دیگر آزاد شدن بخشی از منابع مالی انبوه‌سازان و سازندگان و فراهم شدن امکان سرمایه‌گذاری مجدد برای فعالان این حوزه و تامین مالی طرح‌های نیمه تمام بدون استفاده از منابع بانکی دو مزیت دیگری است که برای این طرح عنوان شده است. فراهم شدن زمینه شروع و افتتاح پروژه‌های جدید با توجه به فروش واحدهای در اختیار سازندگان، عدم خروج منابع از سوی بانک و امکان تجربه فرآیندهای جدید خدمات بانکی از دیگر مزیت‌های این طرح به شمار می‌رود.

همچنین،کارشناسان اقتصاد مسکن سه کاستی اجرایی در این طرح را مورد تاکید قرار داده و راهکارهایی برای جبران بخشی از این نواقص پیشنهاد کرده‌اند. بنا بر تاکید آنان، اضافه قیمت مربوط به اجرای طرح فروش قسطی مسکن ناشی از فروش اقساطی با نرخ بهره‌ای بالاتر از نرخ تورم از سوی انبوه‌سازان و الزام خریدار به پرداخت کارمزد 4 درصدی به بانک ضمانت‌کننده اولین عیب عمده این طرح محسوب می‌شود. کوتاه مدت بودن دوره بازپرداخت اقساط و بالا بودن رقم اقساط ماهانه دیگر کاستی مورد اشاره در این طرح به شمار می‌رود.

 

این در حالی است که محدودیت بانک مسکن در تضمین معاملات بالاتر از 100 میلیون تومان نیز دیگر ایراد اساسی این طرح است. دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن به منظور بهبود عملکرد طرح فروش اقساطی مسکن پیشنهاد می‌کند با توجه به بالا بودن قیمت مسکن به ویژه در کلان‌شهرها و شهرهای بزرگ، فراهم کردن زمینه استفاده از تسهیلات بانکی همچون وام 70 میلیونی خرید مسکن و تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم، در کنار طرح فروش قسطی، می‌تواند در بهبود عملکرد این ابزار موثر واقع شود. از سوی دیگر، با توجه به کوتاه بودن دوره بازپرداخت، در صورت وجود ظرفیت‌ها و بسترهای لازم می‌توان از سیاست‌های تشویقی برای ترغیب انبوه‌سازان به افزایش دوره بازپرداخت یا کاهش نرخ سود، بهره برد. اعمال برخی تخفیف‌های مالیاتی یا تسهیل شرایط اخذ تسهیلات ساخت، در پروژه‌های بعدی سازندگان و انبوه‌سازان می‌تواند از جمله این سیاست‌ها باشد.


 اخبار اقتصادی  -  دنیای اقتصاد 


ویدیو مرتبط :
اجرای طرح مسکن قسطی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات بیشتر از طرح فروش قسطی مسکن



اخبار,اخباراقتصادی,قیمت مسکن

مدیرکل برنامه ریزی و اقتصاد وزارت مسکن و شهرسازی با اعلام جزئیاتی از طرح فروش قسطی مسکن، گفت: پیش بینی می‌کنیم که قیمت‌ مسکن تا بهار سال آینده همچنان ثابت باقی بماند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی چگنی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: پیش بینی ما این است که قیمت‌ها تا بهار سال آینده هم ثابت باقی بماند.

وی در خصوص اجرای طرح فروش مسکن قسطی گفت: هنوز مصوبات نهایی اجرای این طرح از بانک مرکزی گرفته نشده است.

چگنی اظهارداشت: در ماده ۱۴ قانون ساماندهی بازار مسکن، فروش مسکن به صورت لیزینگ، فروش سندیکایی و قسطی دیده شده که گروه هدف در آنها طبقه متوسط و بالاتر است.

مدیرکل برنامه ریزی و اقتصاد وزارت مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد مردم تهران در پی خرید واحدهای ۶۰ متر و کوچکتر هستند، گفت: در آینده باید سازندگان به سمت ساخت مسکنی بروند که مورد تقاضای مردم است.

چگنی تصریح کرد: طرح فروش مسکن به صورت قسطی، واحدهای موجود را هدف قرار داده است و طبیعتاً نمی‌تواند واحدهای مسکونی بزرگ را پوشش دهد، زیرا بانک مسکن محدودیت‌هایی برای ارائه تسهیلات در این زمینه دارد.

وی گفت: بدون شک اجرای این طرح به خروج بازار مسکن از رکود کمک می کند، زیرا حجم قابل توجهی از نقدینگی وارد بازار می شود.

مدیرکل برنامه ریزی و اقتصاد وزارت مسکن و شهرسازی، دولت را تنها سیاست گذار در بخش مسکن دانست و افزود: این بخش حقیقی و حقوقی و در مجموع مردم هستند که سازندگان واحدهای مسکونی به شمار می روند.

چگنی تصریح کرد: ۲۰ درصد ارزش افزوده و ۲۰ تا ۳۰ درصد مجموع سرمایه گذاری‌های کشور در بخش مسکن است.

وی همچنین گفت: هم اکنون بالاترین نرخ سود بانکی به سپرده‌ها داده می شود که باید در نهایت نرخ سود آنها تعدیل شود. 

رئیس اداره کل طرح و برنامه بانک مسکن هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه ۱۸ شهریور امسال بانک مرکزی با اجرای طرح فروش قسطی مسکن و ورود بانک مسکن به آن موافقت کرده است، گفت: موافقت اصولی در بانک مرکزی برای اجرای این طرح گرفته شده است.

محمدحسن مرادی با بیان اینکه هم اکنون مباحث حول نحوه محاسبه کارمزد در جریان است، افزود: اینکه بانک عاملیت وصول اقساط را صرفاً داشته باشد و هیچ گونه تضمینی نپذیرد و نرخ کارمزد آن سه درصد باشد و یا اینکه بانک پرداخت اقساط پرداخت نشده را هم تضمین و نرخ سود آنرا ۵ درصد محاسبه کند، در حال بررسی است.

در همین حال، جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوه سازان کشور با اشاره به اینکه طرح فروش اقساطی مسکن را انبوه سازان شهریور پارسال به دولت ارائه کردند، گفت: برنامه ریزی ما در قالب سه طرح برای فروش مسکن به اقشار پایین، میانه و طبقه بالای جامعه بود.


  اخبار اقتصادی  -  مهر