اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فارن پالیسی: ایران آخرین امید آمریکا است


یک هفته نامه آمریکایی با اشاره به اینکه آخرین امید آمریکا در جنگ با داعش ایران است، تاکید کرد که برتری نظامی آمریکا به تنهایی نمی‌تواند بر داعش غلبه کند و این برتری نظامی نیاز به همکاری با ایران دارد.

خبرگزاری فارس: هفته نامه فارن پالسی در گزارشی با اشاره به اینکه آخرین امید آمریکا در جنگ با داعش ایران است، تاکید کرد که برتری نظامی آمریکا به تنهایی نمی‌تواند بر داعش غلبه کند و چه دوست داشته باشد و چه نداشته باشد این برتری نظامی نیاز به همکاری با ایران دارد.
 
فارن پالسی می‌نویسد: زمانی که خبر نامه پنهانی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران در رسانه‌ها منتشر شد واکنش‌ها قابل پیش‌بینی بود؛ اسرائیل عصبانی و عربستان خشمگین شد.میت رامنی نامزد جمهوری خواهان متحیر بود.
 
این هفته‌نامه با اشاره به اینکه روابط ایران و آمریکا 35 سال است از بی ارتباط بودن و بی اعتماد بودن رنج می‌برد که توسط اسرائیل، عربستان و دیگر متحدان آمریکا در خاورمیانه از جمله امارات متحده عربی و بحرین تشدید می‌شود، تاکید می‌کند که این کشورها از هرگونه عادی شدن روابط میان تهران و واشنگتن وحشت دارند.
 
فارن پالیسی در ادامه با اشاره به اینکه نامه اوباما در آستانه توافق هسته‌ای میان ایران و 5+1 برای پایان دادن به 10 سال شکست مذاکراتی است تصریح می‌کند که به نتیجه رسیدن مذاکرات می‌تواند سابقه‌ای خوب برای موفقیت‌های دیپلماتیک بیشتر باشد.
 
این هفته‌نامه در ادامه با بیان اینکه توافق هسته‌ای می‌تواند آغازی برای پایان دادن اختلافات ایران و ایالات متحده باشد تاکید می‌کند که در صورت توافق درب مذاکرات میان ایران و آمریکا در مورد مسائل میان دو کشور از جمله ثبات در عراق و سوریه و همچنین امنیت انرژی در خلیج فارس گشوده شود.
 
فارن پالیسی می‌نویسد: اقدام اوباما در نامه نگاری به رهبر عالی ایران نشان دهنده عجله وی برای برداشتن پرونده هسته‌ای از روی میز و حرکت به سوی دیگر اختلافات میان ایران و آمریکاست و احتمالا همکاری براساس منافع مشترک.
 
این نشریه مبارزه با تروریسم و ثبات در منطقه خاورمیانه را در صدر لیست منافع مشترک میان ایران و آمریکا معرفی می‌کند و می‌افزاید: گروه دولت سالامی عراق و شام اولین دشمنی است که ایران و آمریکا را مجبور می کند تا با یکدیگر همکاری کنند.
 
این نشریه آمریکایی با اشاره به اینکه آمریکا در مبارزه با داعش نیاز به همکاری کشورهای منطقه دارد تصریح می‌کند که آمریکا می داند که کشورهایی چون عربستان، اردن و دیگر کشورها منطقه که برخی از آنها خودشان در زمینه حمایت و آموزش داعش نقش داشته اند و حالا به دنبال منزه نشان دادن خود هستند، قادر به مقابله با داعش نیستند.
 
فارس پالیسی می‌افزاید: دولت اوباما حالا ایران را به عنوان کشوری تاثیر گذار با تاثیری عمیق است که می‌تواند نقش مثبتی در ایجاد ثبات و امنیت در سراسر منطقه ایفا کند.


ویدیو مرتبط :
افشاگری نشریه ی فارین پالیسی علیه دولت آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دفاع آمریکا از ایران در برابر ادعای فارن پالیسی


سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعای «فارن پالیسی» مبنی بر اینکه ایران توافق موقت ژنو را نقض کرده، تصریح کرد: ایران به تمامی تعهدات خود طبق توافق موقت ژنو (برنامه اقدام مشترک) پایبند بوده است.

خبرگزاری فارس: «جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روزانه خود تصریح کرد: ایران به تمامی تعهدات خود طبق توافق موقت ژنو (برنامه اقدام مشترک) عمل کرده است. اعتقاد ما همچنان بر این امر است.

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالی مطرح شد که یکی از خبرنگاران در خصوص ادعاهای نشریه فارن پالیسی از ساکی سوال کرد.

نشریه آمریکایی فارن پالیسی در مقاله‌ای مدعی شد که ایالات متحده در گزارش به پنل نظارت بر اجرای تحریم‌های ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد مدعی شده که ایران در طی یکسالی که مشغول مذاکره با ۱+۵ بوده در حال تلاش غیرقانونی برای خرید تجهیزات رآکتور آب سنگین اراک نیز بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال تأکید کرد: من این گزارش را دیدم، همه ما این گزارش را صبح امروز مشاهده کردیم. این یک خبر فوری نبود که ما بخواهیم از فعالیت‌های خرید ایران نگران شویم. من معتقدم که این مسئله در گزارش مورد اشاره قرار گرفته است. ما کمتر به جزئیات آن می‌پردازیم. ما مباحثاتی با سازمان ملل و گروهی از سازمانها درباره نگرانی‌هایمان داشته‌ایم. ما به طور دائم درباره این نگرانی خود صحبت کرده‌ایم. ما تحریم‌هایی را در ارتباط با نگرانی‌های خود (علیه ایران) قرارداده‌ایم بنابراین فکر نمی‌کنم اطلاعات جدیدی در این گزارش وجود داشته باشد.

جن ساکی مجدداً در پاسخ به خبرنگاران که تأکید می‌کرد که ایران توافق موقت ژنو را نقض کرده است، تأکید کرد: ایران به تعهدات خود پایبند بوده است. من درباره جزئیات این گزارش هیچ بحثی نمی‌کنم.

وی در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) گفت: همانطور که بارها گفتیم، همانطور که جان کری بارها گفته است، موضوع اعتماد در میان نیست. ایران بارها گفته است و گام‌هایی را برای پیشبرد برنامه‌های خود برداشته‌اند. به همین دلیل برنامه اقدام مشترک حائز اهمیت است زیرا این برنامه (هسته‌ای ایران) را متوقف کرده است و چندین مرحله آن را به عقب رانده است و به همین دلیل توافق جامع حائز اهمیت است.

ساکی تأکید کرد: به طور قطع نه فقط آمریکا بلکه فرایندی وجود دارد که بر پیروی آنها از توافقات صورت گرفته در برنامه اقدام مشترک نظارت دارد. اگر اینطور نبود ما با قاطعیت درباره این موضوع (سرپیچی ایران از توافق ژنو) حرف می‌زدیم. اما مباحثات خصوصی نیز در حال انجام است. در این گزارش (فارن پالیسی) همچنین آمده است که پیشرفت‌هایی درحوزه دیگر رخ داده است بنابراین این یک داستان طولانی و بلند است و ما به جزئیات آن نمی‌پردازیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر در زمینه همکاری با رژیم صهیونیستی درباره موضوع ایران تأکید کرد و گفت: به طور قطع ما تعاملات بسیار نزدیکی با شرکای خود در اسرائیل و بنیامین نتانیاهو و همچنین دیگر شرکای خود در سراسر جهان داریم. وزیر خارجه آمریکا و رئیس‌جمهور این کشور به وضوح گفته‌اند که آنها با یک توافق بد (با ایران) موافقت نمی‌کنند.

ساکی تصریح کرد: «اسرائیل همچنان یک شریک مهم است. ما توافق داریم که به دنبال یک توافق بد نیستیم. در واقع، وزیر خارجه آمریکا اولین کسی بود که این اظهارات را بیان کرد.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران با تأکید بر پایبند بودن ایران به تمامی تعهداتش در قبال توافق موقت ژنو، گزارش فارن پالیسی در خصوص عمل نکردن ایران به برنامه اقدام مشترک را رد کرد.

نویسنده مقاله فارن پالیسی نتیجه گیری کرده بود که با آشکار شدن اطلاعات پایبند نبودن ایران به توافق موقت ژنو، جبهه مخالف مذاکرات هسته‌ای در ایالات متحده، از جمله اعضای جمهوری خواه کنگره، بر شدت انتقادات خود به مذاکرات دولت اوباما با ایران خواهند افزود. آنها این سوال را مطرح خواهند کرد که در حالیکه ایران در یک سال گذشته و در حین مذاکرات به تعهدات خود پایبند نبوده است، چطور می‌توان به آن اعتماد کرد و انتظار داشت که در دوره طولانی یک توافق جامع به تعهدات خود عمل کند.