اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عکسی از دوران تحصیل اصغر فرهادی


خدای من باورم نمی‌شود. آن پسرک لاغر با آن عینک گُنده روی چشم‌هایش که هیچ رقمه با صورت ریزنقش‌اش جور در نمی‌آید و توی هیکل‌های خوش‌تیپ‌تر و به چشم آمدنی‌تر گم شده اصغر فرهادی‌ست؟! به‌ش می‌گویم: « من که باورم نمیشه این اصغر باشه.

کافه سینما:  سال‌هاست در همان شهری زندگی و تدریس می‌کنم که اصغر فرهادی و محسن امیریوسفی هم در آن‌جا کودکی و نوجوانی‌شان را گذرانده‌اند و با بچه‌های همان مدرسه‌ای محشور هستم که اصغر فرهادی هم از همان مدرسه دیپلم رشته‌ی تجربی را گرفته است.

 یکی از شاگردهایم دو تا عکس رنگی کاغذی بر ایم می‌آورد و می‌گوید: «آقا اگه گفتی اصغر کدوم یکیه؟» خدای من باورم نمی‌شود. آن پسرک لاغر با آن عینک گُنده روی چشم‌هایش که هیچ رقمه با صورت ریزنقش‌اش جور در نمی‌آید و توی هیکل‌های خوش‌تیپ‌تر و به چشم آمدنی‌تر گم شده اصغر فرهادی‌ست؟! به‌ش می‌گویم: « من که باورم نمیشه این اصغر باشه. اصغر که عینکی نیست آخه!

ولی انگار این‌که ردیف جلو نشسته آقای صفری خودمونه که کامپیوتر درس میده. بذار از صفری بپرسم.» عکس را می‌برم صفری ببیند. می‌گوید:« این اصغره دیگه. این هم که کنارش نشسته الان داروسازه. این هم که فلانیه که الان مکانیکی زده. این هم که...» خوب به اصغر نگاه می‌کنم.



چقدر این بچه‌‌ی ریزه میزه شاد، پُر از لبخند و بی‌عقده به نظر می‌رسد. انگار در دنیایش برای همه‌ی بچه‌های کلاس که هیچ، برای همه‌ی دنیا جا دارد. به صفری می‌گویم: « پیش‌بینی می‌کردین یه روز جهانی بشه؟!» می‌گوید: « اصغر از همون موقع عشقش فیلم ساختن بود. کلی فیلم سوپر هشت ساخت. کلی ما را فیلم کرد.

حتی من تو یکی از فیلم‌هاش بازی هم کردم. ولی چند وقت پیش که تو شهر دیدمش، واسش دست تکون دادم. تحویلم نگرفت. انگار نه انگار!» می‌گویم: « ای بابا! حواسش نبوده. آخه تو نسبت به این عکس اونقد تغییر چهره دادی که طفلک اصغر نشناخته تو رو. ولی غصه نحور شاید وقتی رفت اسکارشو بگیره از تو هم تشکر کنه که تو اولین فیلم‌های زندگیش بازی کردی!!!»



و دو تایی می‌زنیم زیر خنده. ولی صفری خاطره‌های خوشی از اصغر دارد. می‌گوید: « همه‌ی بچه‌های کلاس دوستش داشتیم. زنگ انشا اصلا زنگ اون بود. به انشاهاش گوش می‌‌دادیم و سحرمون می‌کرد. دبیر ادبیات عاشق‌اش بود . تو رو خدا ببین.

 این اصغر به قول تو جهانی شده حالا با عکس و تصویر و تفصیلات همه جا در دسترسه ولی من عجیب دل‌تنگ اون کلاس با بچه‌های شیطون و پُر شر و شورش هستم. دل‌تنگ اصغری هستم که وقتی معلم‌ها حضور غیاب می‌کردن می‌گفت:« آقا ما حاضریم.» به صفری چیزی نمی‌گویم ولی در دل دارم به لحظه‌‌ای فکر می‌کنم که نام اصغر فرهادی را می‌گویند و او حالا نه در آن کلاس محقر که به گستره‌ی جهان حاضر است و حرف برای گفتن دارد!


این دو عکس مربوط است به دوران مدرسه‌ی اصغر فرهادی؛ زمانی که در دبیرستان شهدای خمینی‌شهر در کلاس دوم تجربی درس می خوانده، به گمانم باید سال 1367 یا 68 باشد.


ویدیو مرتبط :
دوران تحصیل و تهذیب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فوران امید در سینمای ایران/اصغر فرهادی: دولت احمدی نژاد دوران تاریک سینما بود



اخبار,اخبار فرهنگی ,اصغر فرهادی

 

اخبار فرهنگی - روزنامه ژاپنی:
فوران امید در سینمای ایران/اصغر فرهادی: دولت احمدی نژاد دوران تاریک سینما بود

اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی که برای نخستین بار در طول تاریخ سینمای ایران، برنده جایزه اسکار در بخش فیلم های خارجی شد، روز نوزدهم ماه جاری و همزمان با اکران فیلم « گذشته» در ژاپن، با روزنامه ماینیچی مصاحبه کرد.

فرهادی در این مصاحبه با اشاره به اینکه:« با روی کار آمدن دولت روحانی، رییس جمهور جناح میانه رو، امید در سینمای ایران فوران کرده است.» دیدگاهی دایر بر ساخت فیلم هایی که ممکن بود در گذشته سانسور شود، نشان داد.

داستان فیلم «گذشته» با سکانسی در خصوص سفر مرد ایرانی برای رسیدگی و اجرای تشریفات رسمی طلاق از همسر فرانسوی ، که چهار سال قبل از او جدا شد، شروع و در ادامه تطبیق هایی از ذهن تاریک و گذشته افراد به عنوان « واقعیت» پدیدار می شود. کارگردان در خصوص اینکه برای نخستین بار کشور خارجی( پاریس) را به عنوان محل فیلمبرداری انتخاب کرده است، تصریح کرد:«این امر به دلایل سیاسی ایران نبوده است، بلکه ضروت این داستان ایجاب می کرد که در فرانسه فیلمبرداری شود.»

اصغر فرهادی، کارگردان سینمای ایران، اظهار داشت:« دوران دولت پیشین احمدی نژاد به جهت سختگیری در سانسور، دوران تاریک برای سینمای ایران بود. بزرگترین مشکل این است خطوط قرمز فرهنگی به طور دقیق تدوین نشده است و به همین جهت، خطوط قرمز همانند آب و هوا به شکل لحظه ای تغییر می کند. ارزیابی هنوز زود است ،ولی در حال حاضر به تحقق آزادی بیان امیدواریم.»

اصغر فرهادی، کارگردان سینمای ایران،از یک سو بر این نکته که :«این دهه بر خلاف دوران خلاقیت دهه های گذشته، کیفیت فیلم های ایرانی در مجموع افت کرده است.»‌ تاکید و از سوی دیگرخاطرنشان کرد:« قدرت خلاقیت افراد هنگام تلاش برای عبور از دیوار مقررات سفت و سخت، غنی و شکوفا شده است.»

کارگردان فیلم گذشته، در خصوص ساخت فیلم در آینده تصریح کرد:« به طور حتم، اثری در ارتباط با تاریخ ایران خواهم ساخت. می خواهم قیام کنندگانی که حدود شصت سال قبل سعی کردند کشور را نجات بدهند، به تصویر بکشم.» سال 1953 میلادی دولت مصدق، نخست وزیری که قهرمان ملی در ایران خوانده می شود، با ابتکار سازمان سیا( سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا)‌ سقوط کرد. سپس نظام استبدادی شاه پهلوی که تحت حمایت و پشتیبانی آمریکا قرار داشت، قدرت گرفت و مخالفت با چنین وضعیتی به انقلاب اسلامی سال 1979 میلادی منتهی شد.

اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی، به جزییات واقعیت تاریخی در فیلمی که خواهد ساخت اشاره نکرد، ولی با این حال ، با بیان اینکه:« چنانچه دورانی که هرج و مرج سیاسی شدید در ایران برقرار بود را به تصویر بکشم، قطعا سانسور خواهد شد و به همین جهت، می خواهم پس از نوشتن سناریو در خصوص چگونگی روش بیان آن به شکلی که سانسور نشود، تامل کنم.» نیتی را که در سر داشت، ابراز کرد.
اخبار فرهنگی - تیک