اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

علم‌ الهدی: معماری مشهد ضد انقلاب است


آیت‌الله علم‌الهدی پیرامون معماری مشهد گفت: معماری و ساخت‌وسازهای مشهد ضد دین و ضد انقلاب است.

خبرگزاری ایسنا: آیت‌الله علم‌الهدی پیرامون معماری مشهد گفت: معماری و ساخت‌وسازهای مشهد ضد دین و ضد انقلاب است.

امام جمعه مشهد مقدس در دیدار با رئیس دفتر معماری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، طرح معماری اسلامی و انقلابی را موضوعی مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: ویژگی مقام معظم رهبری جامعیت و نبوغ ایشان است و از لحاظ جامعیت کسی را به نبوغ ایشان نداریم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این‌که انقلاب برای احیای دین و ارزش‌های دینی و دگرگون‌سازی فرهنگی بود، گفت: دین دارای ارزش‌هایی است که این ارزش‌ها هنگامی که در حوزه‌ای وارد شود اقتضائاتی پیدا می‌کند و اگر کسی بخواهد در عرصه معماری و یا شهرسازی از منظر دین وارد شود، باید متوجه این اقتضائات باشد و آن را فهم کند.

وی ادامه داد: اگر متخصصین در عرصه معماری، چه در معماری مسکن و چه شهرسازی اگر اقتضائات دین و ارزش‌های آن را برای محیط زندگی و سکنی در نظر بگیرند، در آن صورت می‌توان یک معماری انقلابی یا اسلامی را طراحی کرد.

آیت الله علم‌الهدی با بیان این که اصل اولیه دینی و فطری در خانواده، حفظ «عفت» است، گفت: باید به دنبال اقتضائات و ارزش‌های دینی باشیم. برای همین وقتی قرار است ساختمانی ساخته شود باید بر پایه این اصل بنا شود. شیوه‌های ساخت مسکن و آپارتمان‌سازی اکنون ما، با توجه به شرایطی که در ساخت دارند، ضد معماری اسلامی است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری معماری کلان‌ شهرها و به خصوص معماری و ساخت‌وسازها در شهر مشهد را ضددینی و ضدانقلابی خواند و گفت: متاسفانه عنوان پایتخت معنوی برای شهر مقدس مشهد، تنها در لفظ و عنوان مانده است، و معماری و زندگی در این شهر نشان‌دهنده و بیان کننده این عنوان و هویت دینی و رضوی آن نیست و ساخت‌ و ساز‌ها در مشهد کل هویت شهر را بر هم زده است.

آیت الله علم‌الهدی افزود: با این روند شهر مشهد «کیشی» خواهد شد که در وسط آن یک گنبد طلا قرار گرفته است. با این ساخت و ساز‌هایی که در شهر و اطراف حرم مطهر ساخته شده است به غیر از خیابان امام رضا(ع) از هیچ‌کجا امکان مشاهده گنبد امام رضا(ع) به طور کامل وجود ندارد. در حالی که مرحوم شیخ بهایی طوری گل‌دسته‌ها را ساخته بود که از هر طرف که می‌دیدید دو گل‌دسته در دو طرف و گنبد را در وسط مشاهده می‌کردید.

وی افزود؛ متاسفانه در حال حاضر هویت شهر از دست رفته است و شهر، شهر امام رضا(ع) نیست و خصوصاً ساختمان‌ها، مراکز تجاری و فروشگا‌ه‌هایی که در اطراف حرم مطهر ساخته شده ارتباطی با هویت شهری مثل مشهد ندارد.

در بخش دیگری از این جلسه رئیس دفتر معماری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، با بیان توضیحاتی درباره‌ی معماری اسلامی و فعالیت‌هایی که در این زمینه صورت گرفته، گفت: در حوزه هنری سعی کرده‌ایم به دنبال نگاهی به عنوان «سبک معماری اسلامی» باشیم. متاسفانه در چند سال اخیر یکی از زمینه‌های که در آن کار جدی صورت نگرفت و بارها هم مقام معظم رهبری به آن اشارات صریح داشتند معماری بود.

دکتر محمدخانی ادامه داد: در حال حاضر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری نیاز به نوعی معماری داریم که در راستای اهداف انقلاب اسلامی باشد و هماهنگ با انقلاب باشد. وقتی این مسئله در شورای فرهنگی دفتر رهبری عنوان شد، تکلیفی بر عهده حوزه هنری گذاشته شد مبنی بر ایجاد فضایی برای ایجاد سبک معماری انقلاب اسلامی و این‌طور شد که بنیاد معماری انقلاب اسلامی ایجاد و هدف اصلی بنیاد هم پیگیری منویات رهبری در حوزه معماری قرار گرفت.

وی افزود: اولین فعالیتی که انجام شد گردآوری فرمایشات رهبری در این حوزه بود که به زودی کتاب آن منتشر خواهد شد و بعد هم برگزاری همایش ملی «آینده معماری ایران اسلامی» است که در آن استراژی‌های آینده معماری کشور به کمک اساتید و دستگاه‌های معماری سراسر کشور بررسی خواهد شد و البته جلسات سیاست‌گذاری مربوط به همایش را با حضور مقام معظم رهبری برگزار خواهد. همچنین طبق تعریفی از جانب دفتر رهبری صورت گرفته، اولین دیدار معماران با مقام معظم رهبری پیرامون این موضوع تخصصی را بعد از این همایش خواهیم داشت.

رئیس بنیاد معماری انقلاب اسلامی درباره‌ی دیگر فعالیت‌های صورت گرفته، گفت: یکسری‌ کارهایی انجام شده مانند قراردادی با شهرداری مشهد در مورد تدوین سند جامع الگوی معماری اسلامی شهر مشهد مبتنی بر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که مورد نظر مقام معظم رهبری می‌باشد. موضوع دیگری که مدت‌ها پیش مطرح شده است مسئله الگوی پیشرفت در حوزه مدیریت شهری است که پیگیری‌هایی هم در این مورد انجام شده است.

وی درباره شکل‌گیری پایگاهی به عنوان «هنر اسلامی» اظهار داشت: مسئله دیگر این است که در کشورمان پایگاهی برای هنر اسلامی نداریم و این همیشه آرزوی حوزه هنری بوده است. طبق بررسی که انجام شد فضایی در مشهد شناسایی شد و به این نتیجه رسیدیم مشهد ظرفیت چنین جریانی را دارد که اسم آن را «آسمانه‌ هنر اسلامی» گذاشته‌ایم. که یک پروژه فراملی است، مجموعه‌ای که در کشورهای اطراف نیز وجود ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر هم طبق بررسی‌هایی که انجام شده اولین جایی که فکر کردیم می‌توان در آن حضور داشت و کمک گرفت شهر مقدس مشهد است. پایگاه جهان تشیع از منظر کشور عزیزمان مشهد است و نگاه معنوی که در این وجود دارد در هیچ‌کدام از شهرهای کشورمان نیست. فکر می‌کنم اگر بخواهیم معماری را با مسئله دین هماهنگ کنیم هیج کجا بهتر از مشهد نیست. در مورد این جریان با مسئولین شهر رایزنی‌هایی انجام شد که پیگیر آن هستیم.

دکتر محمدخانی؛ رئیس بنیاد معماری انقلاب اسلامی و رئیس دفتر معماری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، محمد ملک‌ثابت؛ مدیر کل دفتر حقوقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، سید جواد رفائی؛ رئیس حوزه هنری خراسان رضوی، ابراهیم زره‌ساز؛ معاون فرهنگی‌هنری حوزه هنری خراسان رضوی، محسن داوودآبادی؛ مسئول دفتر آموزش و پژوهش حوزه هنری خراسان رضوی و سردبیر ماهنامه فرهنگی‌هنری «تاک»، امیر بشیری مسئول روابط عمومی حوزه هنری خراسان رضوی و سجاد انتظاری کارشناس فرهنگی‌هنری حوزه هنری خراسان رضوی، حاضرین در این جلسه که شنبه دهم اسفندماه برگزار شد، بودند.


ویدیو مرتبط :
خاطره ای از آیت الله علم الهدی در صدور انقلاب اسلامی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آقای علم الهدی! در آن سالهای سرنوشت ساز انقلاب کجا بودید؟



   سعید سهیلی,نامه سعید سهیلی,توقیف گشت ارشاد,اخبار هنرمندان

سعید سهیلی یکی از دو کارگردانی که فیلم اخیرش «گشت ارشاد» با فشارهای فراقانونی ابتدا به محدودیت در اکران رسید و بعد از آن توقیف شد به تازگی در آخرین بیانیه ای که به مناسبت توقیف فیلمش صادر کرده به انتقاد از شخصیتهایی پرداخته که عامل اصلی توقیف فیلمش شدند؛ شخصیتهایی مانند امام جمعه مشهد، شهردار تهران، انصار حزب ا.. و وزیر ارشاد! بخشهایی از بیانیه سهیلی را به نقل از «کافه سینما» می خوانید:

 

آقای علم الهدی! در آن سالهای سرنوشت ساز انقلاب کجا بودید؟

آقای علم الهدی! روی سخنم با شماست. افسوس و صد افسوس که در طول انقلاب و هم رکابی با بزرگانی چون آیت ا.. طبسی، آیت ا.. نوقانی، آیت ا.. مروارید، آیت ا.. فلسفی، آیت ا.. صفایی و حتی عرفایی چون میرزارجواد آقاتهرانی و مولانا قندهاری و شهدای عالی رتبه ای چون شهید هاشمی نژاد، شهید کامیاب و شهید موسوی قوچانی هیچ گاه نه نامی از حضرت عالی شنیدم و نه سعادت دیدارتان نصیبم شد. در حقیقت این ابهام بزرگ ذهن من و شاید همه مردم شهرم را می آزارد که در آن سالهای سرنوشت ساز انقلاب، شما کجا تشریف داشتید؟ و با چه کسانی نشست و برخاست می کردید که هیچ وقت نامی از شما در میان نبود.

 

آقای شهردار! همراهی شما با حرکات غیرقانونی بسیار دور از انتظار جامعه بود

جناب آقای دکتر قالیباف بدون شک برگزاری بزرگداشت برای هنرمندان، ساختن مجسمه آنها و گرفتن عکس یادگاری با ایشان، افتتاح موزه و نمایشگاههای هنری، سالنهای تئاتر و پردیسهای سینمایی و صدالبته اختصاص قطعه ای کوچک از بهشت زهرا به هنرمندان شرط لازم برای آرایش وجهه یک شهردار هنردوست و هنرمندنواز است اما قطعا شرط کافی نیست. صاف و بی پیرایه بگویم همکاری شما با حرکات غیرقانونی و خودسرانۀ جریایی بی منطق علیه آثار هنری، بسیار دور از انتظار جامعه هنرمندان خواهد بود.

 

آقای انصار! کاش یک بار هم که شده جرات میکردی و با هویت واقعی ات به میدان می آمدی!

آقای انصار! پشت ارزشهای انقلابی و اسلامی و پشت خون شهدا و ولایت و دیانت پنهان میشوی و «هل من مبارز» می طلبی. آقای انصار! شما فاتح این غائله بودی اما قهرمان، نه. قهرمان در قاموس مردمان این روزگار تعریف دیگری دارد. کاش یک بار هم که شده جرات میکردی و با هویت واقعی ات به میدان می آمدی تا همگان بدانند چند مرده حلاجی.

 

آقای وزیر! نظراتتان بیشتر مایه دلگرمی است

آقای وزیر! حقیقت تلخ و انکارناپذیر این است که در شرایط فعلی نظرات و تصمیمات حضرت عالی برای جامعه سینمایی ایران بیشتر مایه دلگرمی است تا پشتگرمی!

 

آقای همکار! امروز نوبت من بود، فردا نوبت شما

آقای سینما! آقای تهیه کننده، آقای کارگردان، آقای بازیگر، آقای تدارکاتچی سینما، آقای همکار، آگاه باش که امروز نوبت من بود، فردا نوبت شماست. گرچه اقلیتی نه چندان منسجم از شما در نکوهش و تقبیح این قانون شکنی سخن سر دادید، مصاحبه کردید و موضع گیری کردید و همدردی کردید اما بخش اعظمی از شما سکوت مرگباری داشتید. شما که همیشه برای کوچکترین اتفاقات خوب و بد بیانیه می دادی و اعلام موضع می کردید این روزها کجا بودید؟/انتخاب