اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

علائم پایان تصحیح قیمت‌ها در بورس(+جدول)



اخبار,اخباراقتصادی,سازمان بورس


اخباراقتصادی - بررسی  از عملکرد 50 شرکت فعال نشان داد
علائم پایان تصحیح قیمت‌ها در بورس

از 50 شرکت فعال، فقط 5 شرکت از ابتدای سال سود واقعی داشتند

 بورس اوراق بهادار تهران، سال 93 را در حالی آغاز کرد که رشد بیش از اندازه قیمت‌ها در اواخر سال گذشته، سبب شد دماسنج این بازار روند نزولی فرسایشی در پیش گیرد. به این ترتیب، اصلاح قیمتی در میان نمادها موجب افت 6/9 درصدی شاخص کل در نیمه نخست سال شد. در این شرایط، به نظر می‌رسد قیمت سهام موجود در بازار به اندازه کافی تعدیل شده است؛ به‌طوری که نسبت قیمت به درآمد (P/E) متوسط بازار از 1/7 مرتبه در ابتدای سال، اکنون به حدود 4/5 واحد کاهش یافته است.


 این نسبت که به‌طور تاریخی در بورس تهران حدود 6 مرتبه است، نشان می‌دهد قیمت‌ها در شرایط فعلی به سطوح مناسبی رسیده‌اند و حتی اصلاح قیمتی بیش از اندازه انجام شده است.بر این اساس به منظور بررسی دقیق تر وضعیت نمادهای بورسی، «دنیای اقتصاد» عملکرد 50 شرکت فعال بورس را که بیش از 80درصد ارزش بازار را در اختیار دارند مورد بررسی قرار داده است. نتایج این بررسی نشان می‌دهد حدود 73 درصد این شرکت‌ها (از منظر ارزش بازار) دارای P/E کمتر از 4/5 مرتبه هستند. این امر نشان می‌دهد عمده نمادهای مهم با نقدشوندگی بالا در بورس تهران به اندازه کافی اصلاح قیمت شده‌اند و اکنون برای رشد قیمتی آماده‌اند.

 

بنابراین، بازار سرمایه در شرایط فعلی در انتظار محرکی جدی برای پایان دادن به مسیر نزولی است. در این شرایط، مذاکرات هسته‌ای که از اواخر هفته گذشته به‌طور جدی در نیویورک آغاز شده‌است می‌تواند یکی از محرک‌های جدی بورس تهران باشد. این امر با ایجاد بازارهای هدف جدید و جذب سرمایه‌گذاران خارجی در داخل کشور می‌تواند وضعیت کلی اقتصاد کشور و به دنبال خود، بازار سرمایه را بهبود بخشد.

 

همچنین، با به پایان رسیدن شهریورماه، بازیگران بورس تهران در انتظار گزارش‌های عملکرد 6 ماهه شرکت‌های بورسی هستند؛ به این ترتیب، اگر شرکت‌ها گزارش مناسبی ارائه کنند، می‌توانند جذابیت را به بازار سهام برگردانند. از سوی دیگر، کاهش نرخ تورم این انتظار را ایجاد کرده است که نرخ سود بانکی تعدیل شود. بنابراین، در شرایط رکودی فعلی در صنایع، کاهش نرخ بهره ممکن است توانایی شرکت‌ها را برای تامین مالی تقویت کند.


 50 شرکت فعال، زیر ذره بین
سازمان بورس اوراق بهادار تهران، لیستی 50 تایی از شرکت‌های فعال در بورس تهران را ارائه می‌کند که سهامداران نیز توجه ویژه‌ای به شرکت‌های عضو این لیست دارند. میزان و تناوب دادوستد سهام و تاثیرگذاری شرکت بر بازار (میانگین تعداد سهام منتشرشده و میانگین ارزش جاری سهام شرکت در دوره بررسی) سه معیار اصلی انتخاب این 50 شرکت در میان بیش از 300 شرکت بورسی است. شرکت‌های مزبور که در حال حاضر حدود 82 درصد ارزش بازار سهام را در اختیار دارند، طی نیمه ابتدایی سال عملکرد ضعیفی داشتند؛ به‌طوری که آنها به‌طور متوسط زیان 4/11 درصدی را طی این دوره 6 ماهه به ثبت رساندند. 


بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد متوسط قیمت بر درآمد این شرکت‌ها 1/5 مرتبه است که 3/0 مرتبه نسبت به متوسط P/E کل بورس تهران کمتر است. در این میان، حدود 73 درصد (از منظر ارزش بازار) این شرکت‌های فعال، P/E کمتر از 4/5 مرتبه دارند. در این شرایط، بررسی بلندمدت متوسط P/E بازار سهام نشان می‌دهد که این رقم حدود 6 مرتبه است.

 

بنابراین، پایین‌تر بودن این نسبت برای شرکت‌های مزبور نشان دهنده آمادگی آنها برای رشد قیمتی است. در میان 50 شرکت فعال، فقط 12 نماد از ابتدای سال بازدهی داشته‌اند و سایر آنها با زیان مواجه شدند. در این شرایط، اگر نرخ تورم نیز در نظر گرفته شود (طی 6 ماه ابتدایی سال، حدود 10 درصد ارزیابی می‌شود) تنها 5 شرکت با نمادهای «همراه»، «شفن»، «شخارک»، «رانفور» و «خساپا» سود واقعی داشته‌اند.
 
 بازارها در یک هفته
طی هفته گذشته، شاخص کل بورس تهران برای هفتمین هفته پیاپی روند منفی را پشت سر گذاشت. به این ترتیب، با ثبت زیان هفتگی 7/0 درصدی در رقم 71 هزار و 444 واحدی ایستاد. این در حالی است که از 5 روز معاملاتی در هفته گذشته، شاخص کل در سه روز مثبت بود، اما افت آن در دو روز ابتدایی به اندازه‌ای بود که رشدهای بسیار آرام در روزهای بعدی نتوانست زیان هفتگی را جبران کند. در این شرایط، حالت انتظاری سهامداران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای و گزارش‌های عملکرد 6ماهه شرکت ها، اجازه افت و خیزهای شدید را به شاخص کل نمی‌دهد.


هر دلار آمریکا رشد 25 تومانی (8/0درصدی) را تجربه کرد و به قیمت 3 هزار و 215 تومان معامله شد. به این ترتیب، پس از حدود 3 ماه دلار بار دیگر توانست از سقف 3200 تومان عبور کند. افزایش تقاضای ارزی زائران حج، کاهش میزان صادرات میعانات گازی در مردادماه و نگرانی‌ها درخصوص مذاکرات هسته‌ای مهم‌ترین عوامل رشد قیمت دلار محسوب می‌شوند، اما سکه هفته گذشته را به‌رغم رشد قیمت دلار، منفی پشت سر گذاشت. به این ترتیب، هر سکه طرح جدید با زیان 8/0 درصدی و در قیمت 931 هزار تومان، هفته گذشته را سپری کرد. علت این افت قیمت، کاهش حدود 15 دلاری طلای جهانی است.


 افزایش بلوکی حجم معاملات
طی هفته گذشته، 2 میلیارد و 58 میلیون سهم به ارزش 6 هزار و 313 میلیارد ریال در 181 هزار و 206 دفعه با در نظر گرفتن معاملات بلوکی معامله شد. 


به این ترتیب، گرچه حجم و ارزش معاملات نسبت به هفته ماقبل به ترتیب 12 و 25 درصد رشد پیدا کرده‌اند، اما اگر معاملات بلوکی حذف شوند این تغییرات به منفی 8 و 7 درصد تبدیل می‌شوند. این امر نشان می‌دهد طی هفته گذشته، معاملات بلوکی به میزان قابل توجهی بوده است؛ عمده این معاملات که به منظور حفظ شاخص کل انجام می‌شود توانست متوسط حجم معاملات را نیز بهبود بخشد.

 حقوقی‌ها در نقش خریدار
بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد طی هفته گذشته تغییر مالکیت 459 میلیارد ریالی (معادل 8/6 درصد ارزش کل معاملات) از سوی سهامداران حقیقی به حقوقی انجام شده است. در واقع، سهامداران حقیقی در نقش فروش فعال تر بوده و سهم خود را به ارزش 459 میلیارد ریال به سهامداران حقوقی واگذار کرده‌اند. حضور فعال سهامداران حقوقی در نقش خریدار این نوید را می‌دهد که قیمت سهام به سطوح معقولی رسیده‌اند و آنها می‌توانند پرتفوی خود را نیز تغییر دهند.

 27 صنعت منفی در یک هفته
طی معاملات هفته گذشته، عمده صنایع با روند شاخص کل همراهی کرده و منفی شدند. بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد، 27 صنعت هفته گذشته را با تغییرات منفی به پایان رساندند و تنها 9 صنعت مثبت وجود داشت. در این میان، ساخت دستگاه‌ها، استخراج زغال سنگ و استخراج نفت به ترتیب با 7/18، 9/9 و 7/1 درصد رشد توانستند بیشترین بازدهی هفتگی را در میان صنایع بورسی به ثبت برسانند.

 

از سوی دیگر، ابزار پزشکی، انبوه‌سازی و خدمات فنی و مهندسی به ترتیب با 2/7، 9/3 و 8/3 درصد افت، منفی‌ترین گروه‌های هفته گذشته شدند. همچنین، طی هفته گذشته، گروه‌های خودرو، کانه فلزی و محصولات شیمیایی به ترتیب بیشترین حجم معاملات را در اختیار داشتند. همانطور که مشاهده می‌شود در میان صنایع با بیشترین حجم معاملات، عمده گروه‌ها منفی بوده‌اند و تنها سه گروه مخابرات، دارویی و چندرشته‌ای صنعتی روند مثبتی را در هفته گذشته تجربه کردند.

 

اخبار,اخباراقتصادی,سازمان بورس


 اخبار اقتصادی - دنیای اقتصادی


ویدیو مرتبط :
بررسی دقت مدل تصحیح خطای برداری (VECM) در پیش بینی بازده سهام در بورس اوراق بهاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگاهی به همه پیش‌بینی‌ها از قیمت مسکن تا پایان سال 92/ مستاجران در انتظار کاهش اجاره بها+ جدول



اخبار,اخبار اقتصادی,قیمت مسکن

 

اخبار اقتصادی - نگاهی به همه پیش‌بینی‌ها از قیمت مسکن تا پایان سال 92/ مستاجران در انتظار کاهش اجاره بها+ جدول

بسیاری از کارشاسان مسکن معتقدند که قیمت مسکن تا پایان سال 92 کاهش خواهد یافت.

به گزارش نامه نیوز، طی سال های اخیر یکی از مهم ترین مشکلات اقتصادی کشور افزایش قیمت مسکن بوده که مردم را برای تامین نیاز خود در این زمینه با مشکلات فراوانی رو به رو کرده است.

افزایش قیمت مسکن در سال های اخیر موجب شده تا توان خرید مردم برای خرید مسکن کاهش یافته و تقاضا برای اجاره مسکن سیر صعودی را تجربه کند و این در شرایطی است که همزمان با افزایش تقاضا در بازار مسکن شاهد افزایش عرضه نبوده ایم و همین موضوع نیز تعادل در بازار مسکن را بر هم زده و تا حدود زیادی بر افزایش قیمت ها تاثیر داشته است.

البته مسئولان دولتی در سال های اخیر با اجرای طرح مسکن مهر به دنبال کاهش قیمت ها و برطرف کردن نیاز مردم در حوزه مسکن بوده اند که متاسفانه این طرح آنچنان که باید تاثیرگذار نبوده است و مسئولان دولت یازدهم نیز از توقف این طرح پس از پایان طرح های نیمه کاره آن خبر داده اند.

همچنین مسئولان دولتی اعلام کرده اند که طرح مسکن اجتماعی را به عنوان طرح مسکن مهر اجرا خواهند کرد که این طرح ایرادهای طرح مسکن مهر را نخواهد داشت و تا حدود زیادی می تواند مشکلات بازار مسکن را حل کند.

اما از زمان آغاز فعالیت دولت یازدهم فضای روانی حاکم بر بازار مسکن موجب شده تا سیر صعودی قیمت ها در بازار مسکن متوقف و شاهد افت اندک قیمت ها نیز باشیم و البته کارشناسان درباره دلیل این موضوع می گویند اتفاق منطقی برای کاهش قیمت ها رخ نداده و همچنان مسکن در کشور به اندازه نیاز ساخته نمی شود.

افت قیمت ها و فضای روانی حاکم بر بازار در ماه های اخیر تا اندازه ای بوده که بسیاری از کسانی که قصد خرید مسکن را داشته اند به امید کاهش بیشتر قیمت ها صبر کرده و صاحبان مسکن نیز به دنبال مشتری برای فروش هرچه سریع تر مسکن های خود هستند و همین موضوع رکود در بازار مسکن را به همراه داشته است.

اما در بازار اجاره شرایط کمی متفاوت است و با توجه به نیاز مردم به مسکن کمتر شاهد رکود هستیم و البته فضای روانی حاکم بر بازار تا حدودی اجاره بها را کاهش داده است اما این کاهش قیمت ها و امیدواری برای کاهش بیشتر آن به اندازه افت قیمت برای خرید مسکن نیست.

در شرایطی که متقاضیان خرید مسکن در انتظار افت قیمت ها هستند و بسیاری از کارشناسان نیز افت قیمت ها را پیش بینی کرده اند عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز بارها از برنامه های ویژه دولت برای حل مشکل مسکن خبر داده است.

آخوندی در آخرین اظهارنظر خود به تشریح برنامه های کلان دولت برای حل مشکل مسکن اشاره کرده و درباره وام مسکن گفته است به هیچ وجه برای افزایش وام مسکن به بانک مرکزی متوسل نمی‌شویم چراکه این استراتژی کلی کشور و گفته رییس جمهور است.

به گفته آخوندی این کار به این مفهوم نیست که در حوزه مسکن صندوق‌های پس‌انداز و سرمایه‌گذاری فعال نشوند چرا که در اکثر کشورها سهم تسهیلات بانکی از قیمت مسکن بیش از ایران است و در برخی از کشورها این سهم به 90 درصد می‌رسد.

به گفته وی در ایران اعطای وام مسکن در شهرهای کوچک 30 تا 40 درصد قیمت مسکن و در شهرهای بزرگ حدود 10 درصد قیمت واحد مسکونی را شامل می‌شود.

آخوندی همچنین گفته است هدف کلی این است که طبقه متوسط جامعه حداقل 50 درصد قیمت مسکن را تسهیلات بگیرد اما باید در مقابل پس‌انداز هم داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره طرح مسکن اجتماعی نیز گفته است اجرای طرح جامع مسکن با کلیات آن در حال برنامه‌ریزی است. همچنین برنامه‌های مسکن با دولت و بانک مرکزی برای سال آینده در حال بررسی است و به زودی به تصمیمات رسمی و قانونی در این باره می‌رسیم.

 

در جدول زیر برخی پیش‌بینی ها درباره آینده قیمت مسکن آمده است:

شخصیت

اظهارنظر

هادی نظرپور عضو هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران

با افزایش ساخت‌ و ساز، عرضه و تقاضا در بازار مسکن همسو می‌شود. در حال حاضر بازار مسکن با رکود قیمت همراه است و این رکود نیز کاهش قیمت را در بر دارد. به دلیل جهش ناگهانی قیمت مسکن در سال گذشته، امسال مسکن با رکود همراه شد که این رکود کاهش قیمت را در پی داشت و این روند تا پایان سال ادامه دارد.

حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران‌ املاک تهران

بهتر است دولت تدبیری اتخاذ کند تا تسهیلات جدید خرید مسکن از نیمه ‌93 قابل دریافت باشد چراکه رکود موجود به صلاح آینده بازار مسکن نیست و توان خرید مردم در تهران در سال 95 ‌حدود 60 درصد کمتر از وضع فعلی خواهد شد.

وام فعلی خرید مسکن که مبلغ آن 20 میلیون تومان است تنها پنج درصد از قدرت خرید متقاضیان را پوشش می‌دهد اما اگر این وام در همین سال جاری به 100 میلیون تومان تبدیل شود با احتساب میانگین 200 میلیون تومانی قیمت یک آپارتمان 50 متری، در این صورت قدرت پوشش وام جدید در ماه‌های انتهایی سال 92 به 50 درصد افزایش پیدا می‌کند.

اما اگر وام 100 میلیونی سه سال بعد قابل پرداخت باشد با توجه به احتمال افزایش 60 درصدی قیمت در سال 95 نسبت به امسال، در این صورت قدرت وام جدید در آن سال حداکثر 30 درصد توان خریداران مسکن را تامین می‌کند که ملاحظه می‌شود هدف مورد نظر دولت برای کارآمد شدن تسهیلات بخاطر طولانی‌شدن دوره پرداخت وام، محقق نخواهد شد.

مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس

تورم 60 درصدی مسکن با به اجرا درآمدن سیاست‌های جدید وزارت راه و شهرسازی به 30 درصد کاهش می‌یابد. باید بپذیریم که تورم واقعی کشور بیش از 60 درصد بود که با سیاستهای دولت این نرخ دو کانال 40 درصد کاهش یافته است، با تداوم یافتن مذاکرات 1+5 و ایران از یک سو و به اجرا در آوردن سیاست‌های مسکنی دولت از سوی دیگر امید به کاهش بیشتر نرخ تورم بیشتر خواهد شد.

ایرج رهبر رئیس کانون سراسری انبوه سازان

رکود بازار مسکن تا نیمه اول سال آینده ادامه دارد و تا زمان تثبیت برنامه‌های مسکنی وزارت راه و شهرسازی روند رکود بر بازار حکمفرماست. طرح‌های جدید دولت باید هر چه دقیق‌تر و زودتر اعلام شوند تا این نگرانی برای مردم ایجاد نشود که کمبود مسکن داریم یا اینکه آیا دوباره با مشکل قیمت مسکن مواجه شویم.

مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه کشوری مشاوران املاک

تا پایان سال خرید و فروش مسکن رونق می‌گیرد اما این رونق به منزله‌ افزایش قیمت نیست. قیمت مسکن در حال حرکت به سمت ثبات قیمتی است و این ثبات اقتصادی تاثیر‌ گرفته از ثبات اقتصادی کشور است.

مهدی مافی بازرس انجمن صنفی انبوه‌سازان مسکن تهران

بازار مسکن تا پایان سال 93 با رکود نزولی همراه است و روند کاهشی قیمت خانه ادامه دارد مگر این که اتفاق خاصی در شرایط بالادستی از جمله تغییر در قیمت نفت‌، ارز و ثبات سیاسی و اجتماعی رخ دهد. طرح‌های جدید وزارت راه و شهرسازی اعم از مسکن اجتماعی و حمایتی چندان بر قیمت کل واحدهای مسکونی کشور تاثیرگذار نخواهد بود چرا که این برنامه‌ها در بلند مدت تاثیرگذار هستند. امسال افزایش قیمتی در بازار مسکن نداریم و روند رکود حکمفرماست.

عباس زینعلی کارشناس مسکن

در چندماه اخیر قیمت مسکن بیش از پنج درصد کاهش داشته و روند رکودی خرید و فروش‌ها منجر به کاهش هزینه‌های ساخت و تکنولوزی صنعت ساختمان شده است. اکنون حباب مسکن در حال شکسته شدن است و باید علاوه بر کاهش قیمت مسکن، قدرت خرید مردم نیز افزایش یابد.

 

اخبار اقتصادی - نامه نیوز