اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عرضه بنزین لوکس در سال 92!


معاون وزیر نفت با تشریح زمان‌بندی افزایش تولید بنزین اروپایی در سال 92 از حذف تدریجی بنزین معمولی با اکتان 87 در جایگاه‌‌ها خبر داد و اعلام کرد: با حذف بنزین معمولی، عرضه گسترده بنزین با اکتان بالای 90 (سوپر) در دستور کار قرار دارد.

خبرگزاری مهر: معاون وزیر نفت با تشریح زمان‌بندی افزایش تولید بنزین اروپایی در سال 92 از حذف تدریجی بنزین معمولی با اکتان 87 در جایگاه‌‌ها خبر داد و اعلام کرد: با حذف بنزین معمولی، عرضه گسترده بنزین با اکتان بالای 90 (سوپر) در دستور کار قرار دارد.

علیرضا ضیغمی با اشاره به سرمایه گذاری‌های کلان چندین میلیارد دلاری برای توسعه، بهینه سازی و بهبود فرآیند تولید در پالایشگاه‌های موجود نفت کشور، گفت: مهمترین هدف اجرای این مگا پروژه‌های جدید نفتی در پالایشگاه‌های بهبود کیفیت و استاندارد تولید فرآورده‌های نفتی به ویژه بنزین و گازوئیل است.

معاون وزیر نفت با اعلام اینکه افزایش عدد اکتان، تولید و عرضه بنزین با اکتان بالای 90، کاهش ترکیبات حلقوی، آروماتیک، بنزن و گوگرد از ترکیب بنزین از دیگر اهداف اقتصادی و زیست محیطی اجرا این طرح‌ها است، تصریح کرد: هم اکنون ظرفیت تولید بنزین در پالایشگاه‌های نفت به حدود 66.4 میلیون لیتر در روز رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام اینکه تا پایان سالجاری با بهره برداری از 4 طرح جدید ظرفیت تولید بنزین کشور از مرز 70 میلیون لیتر در روز عبور می کند، اظهار داشت: همزمان با افزایش ظرفیت، افزایش تولید بنزین با استاندارد یورو 4 و 5 اتحادیه اروپا هم در دستور کار قرار دارد.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه هم اکنون تولید بنزین با استاندارد یورو 4 در برخی از پالایشگاه‌های نفت همچون شازند، تهران، آبادان با ظرفیت کامل آغاز شده است، بیان کرد: در مجموع در سالجاری ظرفیت تولید بنزین اروپایی کشور به 52 میلیون لیتر در روز افزایش می یابد.

به گفته وی تا پایان سالجاری امکان تولید بنزین یورو 4 به میزان 12.4 میلیون لیتر در پالایشگاه بندرعباس، 2.9 میلیون لیتر در پالایشگاه لاوان، 3 میلیون لیتر در پالایشگاه آبادان، 3 میلیون لیتر در پالایشگاه تهران، 16 میلیون لیتر در پالایشگاه شازند، 3.8 میلیون لیتر در پالایشگاه تبریز و 11 میلیون لیتر در پالایشگاه اصفهان فراهم خواهد شد.

ضیغمی با تاکید بر اینکه برخورداری از اکتان 90 و 92 از مهمترین ویژگی‌های بنزین با استاندارد اروپایی در کشور است، تبیین کرد: افزایش درجه آرام سوزی بنزین علاوه بر کاهش مصرف منجر به افزایش بهره وری در ناوگان حمل و نقل کشور خواهد شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه امسال به تدریج با حذف بنزین معمولی با اکتان 87 در جایگاه‌ها کل عرضه بنزین کشور با اکتان بالای 90 انجام خواهد شد، تاکید کرد: به عبارت دیگر کل عرضه بنزین در جایگاه ها به صورت بنزین سوپر انجام می شود.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه قیمت گذاری بنزین با استاندارد اروپایی به صورت تکلیفی توسط دولت انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: با این وجود برآوردها نشان می‌دهد تولید یک لیتر بنزین معادل سوپر حدود 1500 تومان هزینه دارد که در مقایسه با واردات دارای توجیه بالای اقتصادی است.

وی با بیان اینکه هم اکنون بنزین سوپر و حتی با اکتان 87 در خوردهای روز جهان هم در داخل کشور مورد استفاده قرار می گیرد و کوچکترین مشکلی هم حاصل نمی شود، افزود: اما در سالجاری با تولید بنزین اکتان بالا به نوعی بنزینی لوکس و مطابق با آخرین استانداردهای جهان عرضه خواهد شد.


ویدیو مرتبط :
آغاز طرح عرضه بنزین بدون آب به مردم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نحوه عرضه بنزین و گازوئیل در سال آینده



 

 

 

گازوئیل

 

 

 

رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور اعلام كرد: در پی اجرایی شدن سامانه عرضه هوشمند گازوئیل، سهمیه‌بندی آن حذف می‌شود و سهمیه‌بندی بنزین در سال آینده طبق روال كنونی ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، «محمد رویانیان» دیروز در مراسم گشایش یك جایگاه عرضه سوخت (گازوئیل، بنزین و سی.ان.جی) در شمال شرق تهران افزود: این سامانه كه از ابتدای سال آینده اجرایی خواهد شد، براساس عملكرد خودروهای سنگین به ارائه گازوئیل در جایگاه‌ها خواهد پرداخت.

وی در تشریح نحوه عملكرد این سیستم افزود: سامانه هوشمند عرضه گازوئیل به گونه‌ای طراحی شده است كه با ورود كامیون یا خودروهای گازوئیل‌سوز به جایگاه، به صورت هوشمند اطلاعات آن اخذ شده و ناظر عرضه سوخت، تشخیص خواهد داد كه كامیون وارد شده به چه میزان سوخت نیاز دارد. وی ادامه داد: این سیستم نوع خودرو را تشخیص داده و با سنسورهایی كه در آن طراحی شده است، حتی توانایی تشخیص وزن كامیون، سبك یا سنگین بودن آن را دارد و در نتیجه از قاچاق سوخت جلوگیری می‌شود.

وی درباره توانایی‌های این سیستم خاطرنشان كرد: با نصب این سیستم روی خودروهای سنگین، امكان رهگیری برای سازمان‌هایی از قبیل وزارت راه و ترابری، پلیس راه و شركت‌های باربری ممكن خواهد بود. رویانیان با بیان اینكه این سامانه چند منظوره آزمایش شده است، گفت: این سیستم در حال نصب روی خودروها بوده و در سال 90 راه‌اندازی خواهد شد.

وی در مورد تاخیر اجرایی شدن این سیستم اظهار كرد: قرار بر این بود كه این سیستم قبل از سال 90 اجرایی شود، اما با تاخیری كه منطقی است، نصب این سیستم روی خودروها به سال آینده موكول شده است. وی اظهار امیدواری كرد كه با نصب این سیستم، سهمیه‌بندی گازوئیل لزومی نداشته باشد.

رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور در عین حال گفت: سهمیه موجود در بخش خودروهای دیزلی و گازوئیلی ادامه دارد و در 15 روز ابتدای بهمن ماه، عملكرد خودروهای دیزلی احصا شده و به زودی برای بهبود وضع این خودروها اقداماتی خواهیم داشت.

رویانیان خاطرنشان كرد: در صورتی كه در برخی زمینه‌ها لازم به بهبود باشد اقداماتی صورت خواهد گرفت، اما در بخش حمل و نقل و دیزل مشكلی در كشور وجود ندارد. رویانیان تصریح كرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده درباره نحوه میزان مصرف گازوئیل در كامیون‌ها، اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌ها، به زودی اطلاعاتی در این رابطه ارائه می‌شود و میزان تغییر مصرف و میزان قاچاق به اطلاع عموم خواهد رسید.

تكذیب شایعات درباره سهمیه بنزین سال آینده

رییس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور با رد هرگونه شایعه در مورد سهمیه بنزین سال آینده گفت: بنزین در سال آینده طبق روال ارائه می‌شود و موارد مطرح شده در این زمینه كذب است.

وی در مورد سهمیه نوروزی نیز اظهار كرد: این سهمیه به ستاد هدفمندسازی یارانه‌ها پیشنهاد شده و در حال بررسی است كه پس از تعیین میزان و قیمت اعلام خواهد شد. رویانیان در مورد بنزین‌های ذخیره شده در كارت‌های سوخت دارندگان خودرو گفت: بنزین‌های ذخیره شده هزار ریالی و چهار هزار ریالی ذخیره شده در كارت سوخت دارندگان خودرو به قوت خود باقی است.

وی توصیه كرد: دارندگان این نوع سهمیه‌ها حتی‌المقدور تا پایان سال برای استفاده از سهمیه موجود اقدام كنند تا در صورت تغییر در روند عرضه سوخت در سال آینده با مشكلی مواجه نشوند. وی علت اعلام سهمیه ماهانه بنزین را به این دلیل اعلام كرد كه در صورت سه ماهه اعلام شدن، امكان ذخیره بنزین 4 هزار ریالی در كارت‌ها نخواهد بود.

وی ادامه داد: از زمان سهمیه‌بندی سوخت تاكنون در مصرف بنزین، 15 درصد كاهش داشته‌ایم و میزان مصرف بنزین اكنون به روزانه 45 میلیون لیتر در روز رسیده است كه در نتیجه در آینده نزدیك امكان صادرات بنزین را خواهیم داشت. وی صرفه جویی در بخش گازوئیل را نسبت به زمان پیش از سهمیه‌بندی 20 درصد اعلام كرد.

قیمت سی.ان.جی كاهش نمی‌یابد

رویانیان در مورد تاكسی‌های مصرف كننده سی.ان.جی در شهر تهران گفت: برای این دسته از تاكسی‌ها، اقدامات حمایتی در دستور كار قرار گرفته است اما بنا نداریم كه قیمت سی.ان.جی را پایین بیاوریم.

وی اقدام حمایتی را بهتر از تغییر قیمت سوخت اعلام كرد و اظهار كرد: باید به فكر آن باشیم كه تاكسی‌ها به سوددهی مناسب برسند؛ اما كاهش قیمت سوخت راهكار مناسبی برای این منظور نیست. وی همچنین درباره ابلاغ به وزارت كشور و وزارت نفت برای مجهز كردن مراكز معاینه فنی به سیستم آزمایش مخازن گاز گفت: ثبت سفارش مخازن گاز از این پس منوط به اخذ استاندارد و هماهنگی با ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور خواهد بود.

افزایش تعداد جایگاه‌ها

رویانیان تعداد جایگاه‌های سی.ان.جی را ظرف سه سال گذشته، یك هزار و 584 جایگاه اعلام كرد و گفت: در این رابطه جهش عظیم و چشمگیری داشته‌ایم و جایگاه‌های موجود در كشور به چهارهزار و 400 جایگاه یعنی دو برابر افزایش داشته است. وی خاطر نشان كرد: تعداد كل جایگاه‌های بنزین در ایران از گذشته‌های دور دو هزار و 400 باب بود؛ اما در سه سال گذشته به دو هزار و 900 رسیده است و این جهش بزرگی در ایجاد جایگاه عرضه سوخت به شمار می‌رود.

رویانیان اظهار كرد: در استان تهران، 179 جایگاه ایجاد شده و 71 جایگاه نیز به زودی ایجاد خواهد شد. رییس ستاد حمل و نقل و سوخت كشور تصریح كرد: 250 جایگاه

سی.ان.جی در تهران ایجاد شده و 115 جایگاه در حال آماده سازی است و 30 جایگاه به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: تمامی ارگان‌های ذی‌ربط با ساخت جایگاه‌های عرضه سوخت موظف شده اند موانع پیش روی ایجاد جایگاه‌های سی.ان.جی از جمله برق، آب، گاز را برطرف كنند و وزارت راه نیز تسهیلات لازم را ایجاد كند. وی كندی روند احداث جایگاه‌ها را نبود زمین اعلام كرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های موجود در این بخش، بیش از 170 جایگاه در تهران احداث شده و 80 جایگاه دیگر در آینده نزدیك راه‌اندازی خواهد شد كه تعداد جایگاه‌ها به 110 جایگاه خواهد رسید..../تحلیل:تابناک