اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عربستان و العراقیه برای به تاخیر انداختن خروج نیروهای آمریكایی از عراق تلاش می كنند



 

 

 

عربستان و العراقیه برای به تاخیر انداختن خروج نیروهای آمریكایی از عراق تلاش می كنند

 

پایگاه عراقی 'نهرین نت' روز شنبه نوشت: تا خروج نیروهای آمریكایی از عراق تنها یك سال باقی مانده، ولی عربستان و فهرست العراقیه تلاش می كنند این مساله را به تاخیر بیاندازند.

به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، نهرین نت نوشت: بر اساس توافق امضا شده بین مقامات آمریكایی و عراقی تنها یك سال تا خروج كامل نیروهای آمریكایی از عراق باقی مانده است، ولی این نگرانی وجود دارد كه وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون) با ایجاد حوادث امنیتی سعی كند مدت اقامت نیروهای اشغالگر آمریكا را در عراق افزایش دهد تا از ذخایر نفتی و ثروت های طبیعی این كشور و همچنین جایگاه راهبردی آن بیشتر استفاده كند.

این منبع نوشت:‌ مردم غیر نظامی عراق و همچنین نیروهای امنیتی و ارتش این كشور در معرض حملات تروریست های القاعده و باقی مانده نظام سابق هستند و برخی از آنان با آمریكا،انگلیس و كشورهای عربی پل ارتباطی زده تا بتوانند از حمایت آنان برای بازگشت به حاكمیت ولو به صورت مشاركت در فعالیت های سیاسی برخوردار شوند.

نهرین نت افزود: ادامه خشونت تردیدها و سووالاتی را در خصوص اینكه آیا آمریكا قصد دارد از عراق خارج شود یا می خواهد تا بعد از سال 2012 نیز در این كشور بماند، بوجود آورده است.

این تردیدها زمانی افزایش می یابد كه آمریكا در گسترش آشوب و عملیات انفجاری و ترورها نقش دارد.

'نوری المالكی' نخست وزیر كنونی عراق با اعتراف به این مساله كه ممكن است حضور نیروهای آمریكایی در كشورش تمدید شود، گفت كه امكان دارد دولتش به توافق جدیدی با آمریكا دست یابد.

بسیاری از ناظران معتقدند، 'مقتدا صدر' همپیمان سیاسی مالكی از كسانی است كه با حضور نیروهای آمریكایی در عراق مخالف است.

'جفری بوكنان' سخنگوی نیروهای آمریكایی در عراق گفته است: به نظر من مشاركت با عراق و به طور مشخص با نیروهای نظامی این كشور در جهت منافع آمریكا در منطقه است.

وی در عین حال افزوده است: توافق امنیتی بر خروج كامل از عراق و پایان ماموریت نیروهای آمریكایی تا پایان سال 2011 تاكید دارد و ما به این توافق پایبندیم و در این تاریخ از عراق خارج خواهیم شد.

برخی رسانه های آمریكایی این سووال را مطرح كرده اند كه مساله اساسی در سال آینده چیست و آیا نیروهای عراقی می توانند مسایل امنیتی این كشور را بدون نیروهای آمریكایی كنترل كنند؟

حضور نیروهای آمریكایی اكنون در سطح آموزش نیروهای عراقی و پلیس این كشور، مشورت دادن به آنان و تجهیز این نیروها می باشد.

بوكنان در سخنانی متناقض گفت: احساس می كنم چنانچه ما عراق را ترك كنیم، مسایل بار دیگر به عقب برمی گردد و كشتار، ترور و عملیات انفجاری دوباره از سر گرفته می شود.

نهرین نت در ادامه افزود: این در حالی است كه برخی كشورهای عربی حضور نیروهای آمریكایی در عراق و ایجاد امنیت را دو مساله جدا نشدنی از هم می دانند.

نهرین نت افزود: برخی منابع نزدیك به فهرست العراقیه نیز به این پایگاه خبری گفته اند كه سعودی ها به فهرست العراقیه اعلام كرده اند كه سعی می كنند خروج آمریكایی ها را از عراق به تاخیر بیاندازند و العراقیه نیز باید در همین مسیر فعالیت كند...../تحلیل:ایرنا


ویدیو مرتبط :
نماز اول وقت و به تاخیر انداختن آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازتاب تصمیمات نیویورک درباره سوریه/ درخواست اوباما برای خروج نیروهای ترکیه از عراق



اخبار,اخباربین الملل ,قطعنامه شورای امنیت درباره سوریه

اظهارنظر جان کری راجع به قطعنامه شورای امنیت درباره سوریه، تحلیل ها از نشست قدرت های جهانی و منطقه ای در نیویورک، ابراز نگرانی از نقض آتش بس در یمن، ملاقات روسای جمهور ارمنستان و جمهوری آذربایجان، درخواست اوباما برای خروج نیروهای ترکیه از عراق و گفت و گوی وزیر خارجه ایران با یک نشریه آمریکایی، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

 در پی تصویب قطعنامه مربوط به سوریه در شورای امنیت سازمان ملل، بخش عمده مطالب امروز مطبوعات و رسانه های جهان به موضوعات مربوط به سوریه اختصاص یافته است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اظهارات جان کری، وزیر خارجه آمریکا را درباره تصویب این قطعنامه بازتاب داده که گفته ایران، روسیه، اتحادیه عرب و جمعاً بیست کشور متعهد شدند طبق اصولی که مشخص شده است، به جلو حرکت کنند. همچنین گذار سیاسی و دیگر موارد ذکر شده در قطعنامه طبق چارچوب زمانی و کاری معینی که بر آن تاکید شده است، صورت گیرد. وی همچنین قطعنامه جدید شورای امنیت درباره سوریه را بسیار نزدیک و شبیه به پیشنهادهای ایران برای حل بحران سوریه خواند و گفت: «اکنون زمان آن فرا رسیده است که سخنان گفته شده در چهار سال گذشته را با اقدامات همسان کنیم».

*****

خبرگزاری «شین هوا» نیز در مطلبی به نشست قدرت های جهانی و منطقه ای نیویورک برای حل و فصل بحران سوریه پرداخته و می نویسد این نشست، حاکی از شکل گیری تفاهمی میان روسیه و آمریکا بر سر موضوع سوریه است که به تازگی به وجود آمده است. طی این نشست در نیویورک، قدرت های جهانی تلاش می کنند شکاف هایی را کاهش دهند که مدت هاست مانع دستیابی به راه حلی در سوریه شده اند. یکی از این مشکلات، مسئله ریاست جمهوری سوریه است. این یکی از مسائل دشواری است که شکاف ها را بین اردوگاه های آمریکا و روسیه افزایش می دهد. به عقیده برخی تحلیلگران، در پی مجموعه ای از وقایع تروریستی اخیر در مناطق مختلف جهان، اظهارات اخیر جان کری تغییری در موضع آمریکاست و درک و تفاهم جدیدی را بین روسیه و آمریکا نشان می دهد.

*****

اما همزمان با سوریه، تلاش ها برای برقراری آتش بس در یمن و پایان دادن به تجاوز سعودی ها به این کشور نیز ادامه دارد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن روز جمعه در چهارمین روز از مذاکرات صلح یمن در مورد گزارش های متعدد درباره نقض آتش بس در این کشور به شدت ابراز نگرانی کرد. اسماعیل ولد شیخ احمد افزود روسای هیئت های شرکت کننده در مذاکرات بین دولت مستعفی یمن و جنبش انصارالله بار دیگر بر پایبندی خودشان به آتش بسی که از روز سه شنبه به اجرا درآمده است تأکید کرده اند. وی اعلام کرد: «ما از همه طرف ها در یمن می خواهیم به این توافق صورت گرفته درباره آتش بس پایبند باشند و زمینه را برای تحویل کمک های بشردوستانه به بخش هایی از یمن که نیازمند کمک هستند فراهم کنند».

*****

از سوی دیگر، به نظر می رسد دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان نیز تلاشی جدید را برای پایان دادن به منازعه خود بر سر منطقه قره باغ آغاز کرده اند. به نوشته «گلوبال پست»، دولت سوئیس اعلام کرده روسای جمهور ارمنستان و جمهوری آذربایجان قرار است روز شنبه در تلاش برای حل و فصل مناقشه دو طرف بر سر منطقه قره باغ، در برن دیدار کنند. وزارت امور خارجه سوئیس روز جمعه تأیید کرد سرژ سرکیسیان رئیس جمهور ارمنستان و الهام علی‌یف رئیس جمهوری آذربایجان از سوی سوییس دعوت شده اند تا روز شنبه در برن دیدار کنند. این دیدار در بحبوحه تنش ها بین دو کشور برگزار خواهد شد. این دیدار همچنین در پی هشدار اخیر میانجیگران سازمان امنیت و همکاری اروپا صورت خواهد گرفت که اعلام کردند «وضع موجود بی ثبات شده است».

*****

در میان دیگر مطالب، خبرگزاری فرانسه به درخواست مجدد دولت آمریکا از ترکیه برای خروج نیروهای این کشور از عراق پرداخته است. درخواستی که این بار از سوی شخص باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا مطرح شده است. به نوشته این خبرگزاری، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در تماسی تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از وی خواست نیروهایش را از خاک عراق خارج کند. اوباما از اردوغان خواست به منظور کاستن از تنش ها با عراق، تدابیری اتخاذ و به ویژه نیروهای ترکیه را از عراق خارج کند. بر اساس گزارشی که کاخ سفید از تماس تلفنی اوباما با اردوغان منتشر کرده، رئیس جمهور آمریکا در این تماس تلفنی بر لزوم رعایت حق حاکمیت و تمامیت ارضی عراق از سوی ترکیه تاکید کرده است. عراق روز سه شنبه خروج کامل نیروهای ترکیه را از خاک خود خواستار شد.

*****

در نهایت، پایگاه اینترنتی نشریه «نیویورکر» گفت و گوی خبرنگار این نشریه با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران را منتشر کرده است. ظریف در بخشی از این مصاحبه تأکید کرده اگر چیزی موجب به وجود آمدن داعش شده باشد، حمله آمریکا در سال 2003 به عراق بوده است. در موضوع سوریه، وی در پاسخ به این سوال که ایران چه نقشی برای رئیس جمهور اسد در دوره دولت انتقالی در شش ماه می بیند، گفته: «تصمیم درباره این که نقش هر کسی در این روند چه خواهد بود، برعهده ما نیست و نباید درباره نقش هیچ کس دیگری نیز تصمیم گرفته شود». ظریف درباره نقش ایران در مبارزه با تروریسم نیز گفته: «ما داعش و افراطی گری را تهدیدی برای همه در منطقه می دانیم. موضع ما این است که ما به دولت های مشروع در منطقه که نمایندگی در سازمان ملل متحد دارند، کمک می کنیم. ما به درخواست دولت عراق، از طریق مشاوران خود کمک می کنیم، ما به درخواست دولت سوریه، با مشاوران خود برای جنگ با افراطی گری کمک می کنیم».


 اخبار بین الملل -  تابناک