اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عراق: ما به سردار سلیمانی نیاز داریم



اخبار,اخبارسیاست  خارجی ,ابراهیم الجعفری

ابراهیم الجعفری وزیر امورخارجه عراق با شرکت در برنامه پرسش و پاسخ مرکز بروکینگز در دوحه به سوالات مختلف پاسخ داد

به گزارش «انتخاب»، الجعفری گفت: گفت: سیاست خارجه عراق از مسایل داخلی و اوضاع جهانی و منطقه جدا نیست. عراق باید در مورد منطقه و جهان هم اعلام دیدگاه و مواضع داشته باشد. مثلا امروز، یمن با دخالت نظامی روبرو شده است. ما در این خصوص باید موضعی دیپلماتیک و صریح داشته باشیم. در نشست اتحادیه عرب اعلام کردیم که ما با دخالت سیاسی کشورها در امور کشور دیگر موافق نیستیم چه رسد به دخالت نظامی.

وی افزود: ما در حالی که خواستار رابطه با کشورها هستیم خود را از محورهای درگیری و نزاع دور نگه می داریم. ما هم رابطه با ایران را می خواهیم و هم رابطه با عربستان را. همانگونه که با ترکیه رابطه برقرار کردیم بدون اینکه به رابطه ما با سوریه ضربه ای وارد شود.

الجعفری درباره نقش ایران و آمریکا در مبارزه با تروریسم در عراق گفت: بار دیگر تاکید می کنم که حضور ایران و آمریکا یا هر کشور دیگر در عراق تحت عنوان مستشاران نظامی صورت می گیرد. در ابتدا، کشورهای ائتلاف بین المللی در حمله به موصل به ما کمک نمی کردند و اولین کشوری که ما را یاری داد، ایران بود. مقامات کشور عراق باید در زمانی که دومین شهر بزرگ عراق اشغال شده بود چه اقدامی می کردند؟ باید سکوت می کردند تا الانبار و صلاح الدین و شهرها و استانهای دیگر هم اشغال می شد؟ بسیار عادی بود که ما مستشاران ایرانی را بپذیریم. پس از آن بود که ائتلاف بین المللی تشکیل شد و آنها به کمک ما آمدند. برخی از کشورها هم خارج از این ائتلاف به ما یاری رساندند. مانند چین و روسیه. ما در پذیرش این کمکها شرایط را که ذکر کردم اعلام کردیم. زمانی که مستشار ایرانی در زمان و در میدان جلوتر از دیگران حرکت می کند بی شک میزان کمک گرفتن ما از او بیشتر خواهد بود اما در مجموع، ما از همه مستشاران که به کمک ما آمده اند کمک می گیریم.

ابراهیم الجعفری در پاسخ به این سوال که مستشاران ایرانی چه تعداد هستند، گفت: صراحتا بگویم که شمار مستشاران نظامی کشورها به تفکیک را نمی دانم.

وی در مورد نیروهای مردمی و سردار سلیمانی گفت: ما به اینگونه مستشار نظامی نیاز داریم. چرا در مورد مستشاران آمریکایی و انگلیسی حساسیت وجود ندارد؟ ما در مورد ایران هم اجازه نمی دهیم پایگاه نظامی و نیروی نظامی به عراق وارد کند. اما از مستشاران نظامی استقبال می کنیم.

 

 اخبار  سیاست  خارجی  - انتخاب 


ویدیو مرتبط :
نقش سردار سلیمانی در عراق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سفر انتخاباتی سردار سلیمانی به عراق!



اخبار,اخبار بین الملل ,سفر سلیمانی به عراق

 

اخبار بین الملل - ادعای الشرق الاوسط:
سفر انتخاباتی سردار سلیمانی به عراق!

بدون شک، دیدار سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از بغداد در اواخر ماه مارس، همزمان با افزایش تدابیر برای آغاز روند انتخابات در عراق و دیدارهای او به ویژه با رهبران فراکسیون‌ها و تشکل‌های پارلمانی و سیاسی شیعه، خاطره سفر این مرد را به عراق بعد از انتخابات سال 2010میلادی در این کشور در ذهن تداعی می‌کند.

وی در آن زمان، تلاش زیادی برای پایان دادن به اختلافاتی انجام داد که ناشی از بحران کشمکش شدید بین نوری المالکی رئیس فراکسیون ائتلاف دولت قانون و ایاد علاوی، رئیس فراکسیون العراقیه بود. در حالی که مالکی برای به دست گرفتن مجدد سمت نخست وزیری عراق تلاش می کرد، علاوی شخصا از قبول هماهنگی با ایرانی خودداری کرد.

تهران در سال 2010 میلادی فشارهایی را به منظور تشکیل یک ائتلاف فراگیر با هدف جلوگیری از به قدرت رسیدن علاوی اعمال کرد و سفرهای مکرر مقامات ایرانی به بغداد که با سفرهای علنی مسئولان دیپلماتیک ایران به عراق همراه بود، توانست متحدان شیعه به ویژه جریان صدر، قدرتمندترین تشکل در صحنه عراق و مجلس اعلا را به سمت توافق برای تشکیل ائتلاف ملی با مشارکت دولت قانون که در بردارنده فراکسیون های شیعه پیروز شده در انتخابات بود، سوق دهد.

ایران برای به قدرت رسیدن مالکی براساس فرمول تقسیم قدرت و سمت‌ها، با بهره برداری از امتیازات امنیتی که مالکی پیش از انتخابات در اقلیم کردستان به ویژه در منطقه کرکوک و موصل داده بود، تلاش کرد ائتلاف کردستان را نیز در این بازی تقسیم قدرت وارد کند. همین مسئله به ایران امکان داد نخستین ضربه را به ائتلاف علاوی در میان اهل سنت عراق و در خارج از آن وارد کند. ایران با کمک سوریه توانست اسامه النجیفی و فراکسیون پارلمانی وی را جذب کند و او را به حمایت از مالکی و رای دادن به او و هموار کردن راه بازگشت او به سمت نخست وزیری در مقابل واگذاری ریاست پارلمان به نجیفی سوق دهد.

با وجود سفر مالکی به تهران و استقبالی در این کشور از وی به عمل آمد؛ تحرکات اخیر ایران در قبال متحدان عراقی اش موجب به وجود آمدن این باور می شود که میان تهران و نوری مالکی نخست وزیر عراق بحران "اعتماد" به وجود آمده است که بحرانی دو جانبه است.

از یک سو، مالکی می داند که به علت پیامدهای منفی سیاست های مدیریتی و امنیتی اش ممکن است ایران روی باقی ماندنش در قدرت پافشاری نکند، به ویژه آن که تهران به شدت تلاش می کند جبهه عراق را آرام و از به هم ریختن آن جلوگیری کند.

 از این رو، مالکی تلاش می کند ائتلاف هایی ایجاد کند که بازگشت وی را به جایگاه خود تسهیل کند یا دیگران را در رقابت برای تصدی سمت نخست وزیری در مقابل عمل انجام شده قرار دهد.

تهران ممکن است مجبور یا ناچار شود بازگشت مالکی به نخست وزیری را بپذیرد، زیرا جایگزین قدرتمندی در بین متحدانش برای مالکی وجود ندارد و درباره کسانی که به عنوان جایگزین مالکی مطرح هستند،‌ توافق نظر چه در داخل عراق چه در بین طرف های ایرانی تصمیم گیرنده درباره عراق وجود ندارد. همچنین انتخاب برخی افراد قدرتمند که فرصتی برای جایگزینی دارند ممکن است از نظر طرف های منطقه ای که ایران مایل به دستیابی به تفاهم با آنان بر سر عراق است، اقدامی تحریک آمیز تلقی شود.

تکرار تجربه سال 2010 میلادی و دستیابی مالکی به حدود 60 تا 90 کرسی پارلمان، او را ناگزیر خواهد کرد به منظور متقاعد کردن متحدانش به پذیرش بازگشت وی به جایگاهش، به تهران متوسل شود.


فقط ذکر این نکته باقی می ماند که تهران در صدد دستیابی به ساختاری سیاسی بعد از انتخابات عراق است که مبتنی بر تقسیم قدرت و آشتی سیاسی باشد تا به جلوگیری از فروپاشی این کشور و بدتر شدن اوضاع امنیتی کمک کند. چنین سیاستی به ایران امکان خواهد داد تا راهی امن برای خارج شدن از معضل رو به رو شدن با بحران انفجار اوضاع در عراق پیدا کند؛ بحرانی که ممکن است تلاش ها و اقدامات ایران را در سوریه و همچنین موقعیت این کشور را در مذاکره با قدرت های بزرگ بر سر مسئله هسته ای و مسائل منطقه ای تضعیف کند.
اخبار بین الملل - تیک