اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عراقچی: دیپلماسی ایران در عرصه‌های بین‌المللی متکی بر قدرت مردم است



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی,سید عباس عراقچی

سید عباس عراقچی تاکید کرد:‌ دیپلماسی ایران در عرصه‌های بین‌المللی متکی بر قدرت مردم است .

معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه در گفت‌وگو با  ایسنا در مورد تاثیر حضور باشکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن بر قدرت دیپلماسی ایران در عرصه های بین‌المللی تصریح کرد: دیپلماسی ایران در عرصه‌های بین‌المللی، بر هیچ چیزی جز بر قدرت مردم متکی نیست و بعد از توکل به خداوند ، آنچه که به دیپلماسی ایران توان حضور در عرصه های مهم بین‌المللی داده اتکا به همین مردم و حضور باشکوه و قدرتمندانه آن‌ها در عرصه های مختلف بوده است.

وی با اشاره به توانمندی ایران در عرصه های دفاعی، اقتصادی، علمی ، سیاسی و فرهنگی با اتکا به قدرت مردم گفت: ما با اتکا به این پشتوانه قوی توانسته‌ایم در عرصه های بین‌المللی و منطقه‌ای با قدرت حضور پیدا کنیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر پایه حضور قدرتمندانه مردم در اداره کشور واقع شده و قدرت خود را از آن می گیرد ، خاطر نشان کرد: حضور مردم در عرصه های مختلف خود را در عرصه هایی چون راهپیمایی ها ، حضور در جبهه های مقاومت و هم‌چنین انتخابات نشان می‌دهد.

عراقچی با اشاره به اهمیت انتخابات گفت:‌ مشارکت بالای مردم در انتخابات ، ثبات،‌ مشروعیت و اقتدار ایران را نشان می‌دهد و ما در انتخابات ریاست جمهوری گذشته که مقام معظم رهبری از آن به عنوان حماسه سیاسی یاد کردند شاهد مشارکت بالای هفتاد درصد مردم بودیم و این میزان مشارکت برای پیشرفته ترین دموکراسی های غربی یک آرزو است.

معاون ظریف در بخش پایانی صحبت های خود گفت: مطمئن هستم که مردم در انتخابات پیش رو حضور قدرتمندانه خود در دفاع از جمهوری اسلامی ایران را نشان خواهند داد.


  اخبار سیاسی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
صدای آمریکا- قدرت ایران متکی به هیچ کشوری نیست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صندوق بین‌المللی پول:ایران هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا شد



 

 

اقتصادی,اقتصادایران

 

 

       

صندوق بین المللی پول، ایران را هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا معرفی نمود و اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم ۹۳۰ میلیارد دلار افزایش یافت.

صندوق بین المللی پول، ایران را هفدهمین قدرت اقتصادی دنیا معرفی نمود و اعلام کرد: تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم ۹۳۰ میلیارد دلار افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد : به دلیل شرایط ویژه ای که کشور ایران از نقطه نظر اقتصادی در سطوح مختلف منطقه ای وبین المللی دارد بررسی و ارزیابی عملکرد اقتصاد ایران معمولاً در برنامه های آماری سازمانهای بین المللی مورد توجه قرار می گیرد.

در این راستا، معمولاً از شاخصهای اقتصادی و مالی متنوعی که نشان دهنده تحولات و ساختار اقتصاد کشورها هستند استفاده می شود. شاخص تولید ناخالص داخلی بر حسب برابری قدرت خرید، از جمله شاخص های اقتصادی مهمی است که به منظور مقایسه عملکرد اقتصادی کشورها برآورد می شود. مطابق با روشهای مورد استفاده جهت برآورد این شاخص، ارزش تولید ناخالص داخلی کشور که بر حسب واحد پولی آنها بیان می شود با استفاده از عوامل تبدیل کننده ای که منعکس کننده قدرت خرید واحدهای پولی کشورها هستند و تحت عنوان برابری قدرت خرید مطرح می شوند بر حسب یک واحد پولی مشترک (معمولاً دلار بین المللی) ارزش گذاری می شوند.

بررسی رقابت پذیری کشورها، مقایسه درآمد ملی و سرانه کشورها، ارزیابی استاندارد زندگی جوامع و برآورد سایر شاخص های اقتصادی از جمله دیگر موارد کاربردی شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) بر حسب برابری قدرت خرید (PPP) محسوب می شود.

براساس آمارارائه شده توسط صندوق بین المللی پول در سپتامبر ۲۰۱۱ ، تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید به رقم ۹۳۰ میلیارد دلار بین المللی افزایش یافته و بدین ترتیب رتبه هفدهم را بین ۱۸۳ کشور به خود اختصاص داده است.

کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا، چین، هند و ژاپن در این رتبه بندی به ترتیب با ۱۵۰۶۵، ۱۱۳۱۶، ۴۴۷۰و ۴۳۹۶ میلیارد دلار بین المللی در رتبه های اول تا چهارم قرار گرفته اند. برآوردهای به عمل آمده حاکی از آن است که استرالیا، تایوان، لهستان و آرژانتین نیز به ترتیب با ۹۱۹، ۸۸۶، ۷۶۷ و ۷۱۱ میلیارد دلار بین المللی؛ رتبه های ۱۸ تا ۲۱ را پس از ایران کسب نموده اند.

براساس آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی ایران بر حسب برابری قدرت خرید در سال ۲۰۱۱ نسبت به رقم مذکور در سال ۱۹۸۰ (۱۱۴ میلیارد دلار بین المللی) حدوداً ۸ برابر افزایش یافته است.

از سوی دیگر علیرغم افزایش جمعیت طی سه دهه گذشته، تولید ناخالص داخلی سرانه ایران بر حسب شاخص PPP در سال ۲۰۱۱ به ۱۲۲۵۸ دلار بین المللی رسیده است که نشان دهنده افزایش ۴ برابری عملکرد اقتصاد نسبت به رقم مذکور در سال ۱۹۸۰ است.

رتبه بندی حاصل از ۱۸۳ کشور دلالت بر آن دارد که در سال ۲۰۱۱ اقتصاد ایران از نقطه نظر شاخص تولید ناخالص داخلی سرانه بر حسب برابری قدرت خرید رتبه ۷۳ را به خود اختصاص داده است..... /   خبرگزارى مهر