اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عدم حصول توافق در مذاکرات هسته‌ای، چه تاثیری در بهای نفت خواهد داشت؟



اخبار,اخبار اقتصادی ,قیمت نفت

 

اخبار اقتصادی - عدم حصول توافق در مذاکرات هسته‌ای، چه تاثیری در بهای نفت خواهد داشت؟

تحلیلگران می‌گویند: بازارهای نفتی در صورت به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی باید منتظر یک افزایش قیمت قابل توجه در قیمت نفت باشند.

به نقل از شبکه خبری ان‌بی‌سی، آلیستر نیوتن تحلیلگر ارشد سیاسی شرکت سرمایه‌گذاری ژاپنی نومورا گفت: اگر مذاکرات هسته‌ای ایران به نتیجه نرسد بازارهای نفتی به راحتی به دلیل ثبات منطقه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و این امر روی قیمت نفت برنت که از ماه ژوئن به شدت کاهش یافته تاثیر می‌گذارد.

نیوتن هشدار داد: مسئله ایران می‌تواند قبل از پایان سال مجددا سیاست را وارد پروسه تعیین قیمت نفت برنت کند.

در آخرین روز معاملات نفتی این هفته، بهای نفت برنت برای تحویل در ماه دسامبر به کمتر از ۸۶ دلار در هر بشکه و ۸۵ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه رسید. افزایش ارزش دلار و عرضه بیش از حد نفت به بازار در کنار هم باعث فشار روی قیمت نفت شده است.

بهای نفت در ماه اکتبر بیش از ۹ درصد قیمت خود را از دست داده که بیشترین کاهش قیمت ماهانه از ماه مه ۲۰۱۲ است. نفت برنت همچنین از ماه ژوئن تاکنون یک چهارم قیمت خود را از دست داده است.

ضرب‌الاجل تکمیل مذاکرات بین تهران و گروه ۱+۵ برای ۲۴ نوامبر تعیین شده است.

نیوتن گفت: ‌در صورت عدم حصول توافق تا ۲۴ نوامبر فکر می‌کنم کنگره آمریکا تحریم‌های تازه‌ای را اعمال کند.

وی افزود: زمینه‌هایی وجود دارد که احتمال حصول توافق کمتر از ۵۰ درصد است.

هشتمین دور گفتگوهای هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی در ماه جاری برگزار شد. اما مسائل اصلی بر سر غنی‌سازی اورانیوم،‌ بازرسی‌های سازمان ملل و لغو تحریم‌های ایران هنوز حل نشده است. البته گفت‌وگوها می‌تواند تمدید شود اما قطعیتی دراین زمینه وجود ندارد.

این تحلیلگر سیاسی گفت: اگر به دلایلی مذاکرات شکست بخورد بهای نفت افزایش خواهد یافت.

وی به مارس ۲۰۱۲ اشاره کرد زمانی که نفت برنت به دلیل نگرانی درباره برنامه هسته‌ای ایران به ۱۲۸ دلار در هر بشکه رسید.
اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
دلایل عدم توافق ایران دردور پیشین مذاکرات هسته ای....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سه محور مهم عدم توافق ایران و غرب در مذاکرات هسته‌ای



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


اخبار سیاست خارجی - سه محور مهم عدم توافق ایران و غرب در مذاکرات هسته‌ای

بازتاب سخنان رئیس جمهور ایران درباره چشم انداز حصول توافق جامع هسته ای، ارزیابی منفی دیپلمات های غربی از احتمال حصول توافق تا پایان ژوئیه، تأکید آژانس بین المللی انرژی اتمی بر پایبندی ایران به تعهدات هسته ای خود، تغییر مذاکره کننده ارشد هسته ای فرانسه در گروه 1+5 و احتمال توافق ایران و روسیه بر سر احداث هشت نیروگاه هسته ای در ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، بخش مهمی از مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران به موضوع هسته ای اختصاص یافته است.

 

در این زمینه، برخی از مطبوعات، از جمله «گالف تودی»، اظهارات رئیس جمهور ایران را مورد توجه قرار داده اند که از احتمال جدی حصول توافق نهایی هسته ای تا پایان بازه زمانی شش ماهه تعیین شده سخن گفته است. این روزنامه می نویسد به گفته حسن روحانی، با وجود موانع پیش آمده در دور اخیر مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5، رسیدن به توافق میان دو طرف تا پایان ماه ژوئیه بسیار محتمل است؛ اما در عین حال، احتمال تمدید دوره شش ماهه نیز وجود دارد. به گفته وی، رسیدن به توافق منوط به آن است که برخی کشورها در این مسیر مسئله سازی نکنند.

با این حال، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با انتشار گزارشی به نقل از برخی مقامات غربی، مدعی شده هنوز شکاف ها و اختلاف نظرهای مهمی میان ایران و غرب باقی مانده که باید حل و فصل شود. به نوشته این خبرگزاری، دیپلمات های غربی می گویند میزان فاصله دو طرف تا رسیدن به توافق جامع، چندان نزدیک تر از آن چیزی نیست که در ماه فوریه، یعنی در زمان آغاز روند مذاکرات برای رسیدن به توافق نهایی وجود داشت. به گفته این دیپلمات ها، مهمترین اختلافات دو طرف حول سه محور عمده قرار دارد که عبارتند از حجم برنامه غنی سازی و تعداد سانتریفیوژهای ایران، آینده رآکتور آب سنگین اراک و همچنین سرنوشت تأسیسات غنی سازی اورانیوم زیرزمینی در فردو.

با این وجود، گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی که بخش هایی از آن شب گذشته منتشر شد و در بسیاری از مطبوعات و رسانه ها بازتاب داشت، بر پایبندی ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق مقدماتی ژنو تأکید می کند. به نوشته «رویترز»، در این گزارش که امروز (جمعه) به طور رسمی منتشر خواهد شد، پایبندی ایران به محدودیت های لحاظ شده بر برنامه هسته ایش در چارچوب توافق ژنو مورد تأیید قرار گرفته است. بر این اساس، آژانس بر «پایبندی مستمر» ایران به تعهدات خود تأکید خواهد کرد. افزون بر این، قرار است در گزارش مذکور به جزئیاتی از توافقات هفته جاری ایران و آژانس درباره توسعه بازرسی ها نیز اشاره شود.

در مطلب دیگری در موضوع هسته ای، روزنامه «جروزالم پست» از تغییر مذاکره کننده ارشد هسته ای کشور فرانسه در گروه 1+5 خبر داده است. به نوشته این روزنامه، در شرایطی حساس و در حالی که تنها دو ماه تا پایان زمان شش ماهه تعیین شده برای توافق جامع هسته ای زمان باقی مانده، مذاکره کننده ارشد فرانسه از سمت خود کنار می رود. به نوشته این روزنامه، قرار است «ژاکوس آدیبرت» که به اتخاذ مواضع سفت و سخت در مقابل ایران معروف می باشد، به یک سمت دیپلماتیک بالاتر در دولت فرانسه ارتقا پیدا کند. جروزالم پست اشاره می کند که در دوره حضور آدیبرت در جایگاه مذاکره کننده ارشد، موضع فرانسه در قبال برنامه هسته ای ایران سخت گیرانه تر از قبل شد.

در نهایت، خبر احداث هشت نیروگاه هسته ای جدید از سوی روسیه در ایران، از جمله دیگر موضوعاتی است که از روز گذشته تاکنون در شمار زیادی از مطبوعات و رسانه ها بازتاب داشته است. به نوشته «ریانووستی»، این احتمال وجود دارد که مسکو طی سال جاری، توافقنامه ای را برای احداث هشت نیروگاه هسته ای جدید با دولت ایران به امضا برساند. در این چارچوب، قرار است دو رآکتور در مجموعه نیروگاه هسته ای بوشهر و شش رآکتور نیز در دیگر مراکز احداث شود. به گفته منابع آگاه، مذاکرات ایران و روسیه برای ساخت این نیروگاه ها، اکنون در مراحل نهایی خود به سر می برد. 

اخبار سیاست خارجی - تابناک