اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عبرت "پژو" ؛ خودروسازان جهانی با چه شرط هایی وارد ایران شوند؟



اخبار ,اخبار اقتصادی ,خودروسازان جهانی

 

اخبار اقتصادی - عبرت "پژو" ؛ خودروسازان جهانی با چه شرط هایی وارد ایران شوند؟

موضوع مهمی که باید در دستور کار صنعت خودروسازی کشور قرار بگیرد ، این است که در دوران جدید، همکاری با خودروسازان معروف باید معطوف به بازارهای خارج از ایران هم باشد و خودروسازان ، ایران را به عنوان محور تولیدات منطقه و صادراتشان به خاورمیانه ، جنوب شرق آسیا و آسیای میانه تعریف کنند.

"پژو"ی فرانسه ، حتی قبل از آن که تحریم ها علیه ایران فراگیر شود ، کشورمان را ترک کرد تا با سیاست های آمریکا در تحت فشار گذاشتن ایران همسو باشد. در آن زمان یکی از مدیران پژو به صراحت گفت که آنها خودروسازی ایران را تحریم کرده اند.

پژویی ها در حدود ربع قرنی که در ایران فعالیت مستقیم دارند ، هیچگاه از مونتاژ کاری ، آن هم مونتاژ خودروهای از رده خارج شان فراتر نرفتند و برغم مهیا بودن شرایط در ایران - به جز در هفت ، هشت سال گذشته - وارد فاز سرمایه گذاری در کشورمان نشدند زیرا وقتی می دیدند کشوری پذیرای محصولات قدیمی شان است، چه نیازی بود به این که سرمایه خود را به ایران بیاورند و مثلاً آن را تبدیل به مرکز تولید منطقه ای پژو در خاورمیانه کنند؟

همین عدم سرمایه گذاری در ایران باعث شد که دولتمردان فرانسه و در مرحله بعد ، مدیران پژو در خروج از ایران ، در زمانی که کشورمان تحت فشار بود، تردید نکنند. آنها سرمایه ای در ایران نداشتند که با خروج شان به خطر بیفتد. پژویی ها ، سال ها خودروهای و قطعات قدیمی شان را فروخته بودند و با میلیاردها دلار سود خالص از ایران می رفتند.

اینک با "رو به بهبود گذاشتن وضعیت سیاست خارجی" مدیر عامل پژو شخصاً به ایران آمده است تا خاطره بازار بی دردسر و کم توقع ایران را برای بزرگ ترین خودروسازی فرانسه زنده کند. پژو که روزی که غرور از ایران رفته بود، امروز متواضعانه خواستار بازگشت است.

در این که باید روابط اقتصادی ایران نیز همزمان با وضعیت سیاست خارجی ، گسترش یابد، تردیدی نیست، نکته مهم این است که باید در احیای این روابط ، به کارنامه طرف های مقابل نگاه کرد و از اشتباهات پیشین خود نیز درس گرفت.


واقعیت این است که پژو در ایران نمره قبولی نگرفته است ، زیرا بدون این که چیزی آورده باشد، فقط بُرده است و در سخت ترین شرایط نیز طرف ایرانی را تنها گذاشت و حتی فراتر از تحریم های اعمال شده علیه ایران عمل کرد.

گشودن مجدد بازار ایران به سوی پژو ، دادن جایزه به آن است و نیز ارسال این پیام به بقیه ، که هر رفتاری خواستید با ما داشته باشید ، ما فراموش خواهیم کرد، خیال تان راحت!

از سوی دیگر ، اشتباهات راهبردی مدیران صنعت خودروسازی در تعامل با پژو نیز مزید بر علت بود تا پژویی ها ، اساساً به این که باید در ایران حضور حرفه ای توأم با سرمایه گذاری داشته باشند ، احساس نیاز نکنند. این که علت این اهمالکاری داخلی ها ، زد و بندهای شخصی و منافع خاص بود یا سوء مدیریت یا "شرایط حساس کشور"(!) ، امری است که واردش نمی شویم. هر چه بود ، نتیجه اش این بود که پژو خودروسازی نازپروده در ایران شد که باید همه با سازش می رقصیدند!

اکنون که پژو با رؤیای سال های خوش گذشته سودای بازگشت به ایران را دارد، نباید با لبخد ژوکوند به استقبالش رفت. اگر به واسطه تعدیل تحریم ها ، پژوی فرانسه ، که بیشترین همراهی را با آمریکا دارد ، می تواند به ایران بیاید ، خودروسازان دیگر هم به طریق اولی می توانند وارد بازار ایران شوند.


سابقه حضور پژو ، نه تنها نباید به عنوان حق تقدم برایش محسوب شود ، بلکه با توجه به عملکردش ، نقطه منفی نیز هست. بنابراین ، مدیران صنعت خودروسازی، باید همزمان با ده ها شرکت مختلف و معتبر خودروسازی در جهان - از ژاپن و کره جنوبی گرفته تا اروپا و حتی آمریکا- مذاکره کنند و نهایتاً هر کدام از آنها که منافع ایران را بهتر تأمین می کند را وارد بازار کشورمان کنند. حتی در شرایط برابر نیز دیگران بر پژو ترجیح دارند.

نکته دیگر این که باید چندین شرکت خودروسازی معتبر و صاحب برند، از کشورهای مختلف بتوانند در ایران فعالیت کنند. انحصار ، وابستگی می آورد و تجربه پژو در ایران نیز مؤید این مدعاست.

مسأله بعدی، باید این باشد که هر خودروسازی که بخواهد به ایران بیاید ، باید دو شرط "سرمایه گذاری" و "انتقال فناوری" را بپذیرد. خودروسازان و مونتاژ کاران باید بدانند که ایران دیگر بازار فروش کالاهای رده چندم آنها نیست. برای این که از این بازار "ببَرند" ، باید "بیاورند". طبعاً وقتی سخن از انتقال فناوری می شود ، پای بنجل سازان چینی که صاحب فناوری نیستند و فقط کپی می کنند، از ایران بریده خواهد شد ، مگر چینی های با کیفیت و صاحب فناوری.

موضوع مهمی که باید در دستور کار صنعت خودروسازی کشور قرار بگیرد ، این است که در دوران جدید، همکاری با خودروسازان معروف باید معطوف به بازارهای خارج از ایران هم باشد و خودروسازان ، ایران را به عنوان محور تولیدات منطقه و صادراتشان به خاورمیانه ، جنوب شرق آسیا و آسیای میانه تعریف کنند.

نتیجه شرایط پیش گفته نیز این خواهد بود که آنها در ایران خودروهای روز تولید می کنند و این گونه نیست که پراید و پژوهای متعلق به قرن گذشته ، همچنان در ایران تولید شود. در چنین وضعی ، تولید خودروهای سازگار با محیط زیست از جمله هیبرید ها می تواند در کشورمان صورت گیرد و ماجرای تلخ خودرو در ایران ، به سرانجام قابل قبولی ختم شود و الّا اگر قرار باشد مانند گذشته عمل شود و حداکثر چند مدل خودروی روز ، به طور محدود و برای پرستیژ و سود بردن بیشتر در ایران تولید شود، بار دیگر شاهد تسلیم بازار ایران و استثمار مردم ایران خواهیم بود.


همه این ها شدنی است و سال ها کهنه سواری ، نباید این باور را در ما ایجاد کند که سرنوشت محتوم ما همین است که است. بازار ایران به قدری بزرگ و البته تشنه است که هر خودروسازی برای تصاحب بخشی از آن ، حاضر است هر گونه همکاری منجر به برد-برد را انجام دهد.

دوران پساتحریم ( در صورت تحقق) ، می تواند دوران تجدید نظر اساسی در خیلی از مسائل از جمله در صنعت خودروسازی باشد ، به شرطی که "عبرت" بگیرند و "تدبیر" کنند.

اخبار اقتصادی - عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دبیر انجمن قطعه‌سازان : دعوت از خودروسازان جهانی به همایش تهران/خسارت ۴ میلیارد یورویی پژو از تحریم ایران



صنعت خودرو , حضور خودروسازان جهانی در همایش تهران

دبیر انجمن قطعه‌سازان :دعوت از خودروسازان جهانی به همایش تهران/ استراتژی خودرو نیازمند اصلاح است

دبیر انجمن قطعه‌سازان از برگزاری همایش بین‌المللی صنعت خودرو در ۹ آذر‌ماه در تهران خبر داد و گفت: خودروسازان داخلی فاصله زیادی با استراتژی صنعت خودرو دارند که برای جبران آن باید زمان‌بندی اجرای استراتژی مورد بازنگری قرار گیرد.

 ساسان قربانی در یک نشست خبری اظهار داشت: شورای سیاست‌گذاری خودرو به منظور معرفی ظرفیت‌های صنعت خودروی کشور و جذب سرمایه‌گذاری مشترک در صنعت خودرو و قطعه‌سازی، برگزاری این همایش را مصوب کرد.

وی با بیان اینکه برای شرکت در همایش بین‌المللی صنعت خودرو از همه شرکت‌های خودروساز و قطعه‌ساز جهانی دعوت شده است، تصریح کرد: این همایش توسط انجمن خودروسازان، انجمن قطعه‌سازان و انجمن خدمات پس از فروش برگزار می‌شود و شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا آن را پشتیبانی می‌کنند.

وی با بیان اینکه همایش بین‌المللی صنعت خودرو 9 آذر‌ماه برگزار می‌شود، افزود: در روز اول برگزاری این همایش، سیاست‌های اقتصادی کشور در صنعت خودرو و قطعه‌سازی از سوی مسئولان نهاد ریاست‌جمهوری، وزارت صنعت و وزارت اقتصاد تبیین می‌شود و در روز دوم نیز بازدیدی از شرکت‌های خودروساز برای نشان دادن توانمندی شرکت‌های ایرانی پیش‌بینی شده است.

به گفته قربانی، در این همایش شرکت‌های بین‌المللی خودروساز و قطعه‌ساز، شرکت‌های طراحی و مهندسی، نمایندگانی از سفارت‌خانه‌ها و وابستگان بازرگانی و اتاق‌های مشترک حضور دارند.

وی با بیان اینکه از همه کشورهای صاحب صنعت خودرو برای شرکت در این همایش دعوت شده است، گفت: شرکت‌های آمریکایی نیز جزء این شرکت‌ها هستند و محدودیتی در این مورد وجود ندارد.

وی ادامه داد: برای 30 شرکت خودروساز و بیش از 100 شرکت قطعه‌ساز جهت شرکت در این همایش دعوت‌نامه ارسال شده است که تعدادی از آنها اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیر همایش بین‌المللی صنعت خودرو در مورد هزینه‌های برگزاری این همایش نیز گفت: هزینه‌ها در حد اجاره محل پرداخت می‌شود و برای برخی موارد مانند تشریفات و ارتباطات بین‌المللی، از امکانات شرکت‌های خودروساز استفاده شده است.

به گفته وی، شرکت‌هایی که در این همایش حضور پیدا می‌کنند، هزینه‌های خود را پرداخت خواهند کرد و فقط هزینه برخی مهمان‌های ویژه مانند سخنرانان علمی به عهده برگزار‌کنندگان همایش خواهد بود.

وی با اشاره به رویکرد وزیر صنعت نسبت به صنعت خودروسازی اظهار داشت: وزیر صنعت معتقد است که نباید در حوزه تکنولوژی و مهارت‌های غیر انسانی، از معیارهای جهانی فاصله داشته باشیم.

* هزینه بالای به روز رسانی خودروهای ایرانی
قربانی ادامه داد: یکی از دلایل عدم استقبال خودروهای داخلی، قدیمی‌بودن آنها و استفاده از تکنولوژی قدیمی در تولید این خودروها است و به روز‌رسانی این خودروها هزینه زیادی را به همراه دارد.

وی با بیان اینکه هدف اصلی وزارت صنعت، تولید محصولات جدید مطابق با ویژگی‌ها و استانداردهای بین‌المللی است، افزود: تقویت تولید داخل باعث حفظ نیروی انسانی و اشتغال‌زایی در کشور خواهد شد.

* فاصله زیاد خودروسازان با استراتژی صنعت خودرو
وی در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر صنعت خودروسازی تا چه اندازه با استراتژی صنعت خودرو فاصله دارد؟ گفت: فاصله زیادی با برنامه‌های استراتژی صنعت خودرو داریم و آمار و ارقام نشان می‌دهد که در حوزه توسعه محصول خیلی عقب هستیم.

دبیر انجمن قطعه‌سازان با تأکید بر لزوم اصلاح استراتژی صنعت خودرو، گفت: باید در زمان‌بندی اجرای این استراتژی بازنگری صورت گیرد و استراتژی صنعت خودرو به روز‌رسانی شود.

وی با اشاره به برگزاری مستمر جلسات شورای سیاست‌گذاری خودرو در دولت جدید، گفت: در این جلسات اجازه نقد مسائل به تولید‌کنندگان داده می‌شود.

وی افزود: فعلاً اقدامی برای بازنگری در استراتژی خودرو صورت نگرفته ولی این موضوع در دستور کار خواهد بود.

* جلسه خودروسازان با وزیر صنعت جدید، بیشتر از تمام دولت قبل بوده است
وی ادامه داد: در دو ماه اخیر، تعداد جلساتی که با وزیر صنعت داشته‌ایم از تعداد کل جلساتی که با وزرای صنعت دولت نهم و دهم در 8 سال قبل داشته‌ایم، بیشتر بوده است.

قربانی با تأکید بر لزوم بهبود زیرساخت‌های اقتصادی کشور به منظور جذب خودروساز‌ان جهانی، در پاسخ به این سؤال فارس که با توجه به نبود این زیرساخت‌ها چرا اینقدر به حضور خودروسازان جهانی در ایران خوش‌بین هستید؟ گفت: فلسفه تولید این است که باید خوش‌بین بود، اگر کسی با فکر نشدنِ کاری، بخواهد گام بردارد قطعاً با شکست روبرو می‌شود.

وی افزود: در بخش صنعت نیز باید 3 یا 4 سال زمان بگذرد تا نتیجه کار مشخص شود.

وی ادامه داد: مذاکره با بانک‌ها در مورد اعطای تسهیلات و شفافیت در نرخ ارز از جمله مواردی است که نشان می‌دهد زیر‌ساخت‌های اقتصادی کشور در حال بهبود است که امیدواریم از این طریق، زمینه جذب شرکت‌های خارجی فراهم شود.

 

صنعت خودرو , حضور خودروسازان جهانی در همایش تهران

 
خسارت ۴ میلیارد یورویی پژو از تحریم ایران

شرکت خودروسازی پژو به علت تحریم ایران با ۴ میلیارد یورو خسارت مواجه شده است.

به گزارش فارس به نقل از سایت پرس تی وی، پس از قطع روابط پژو با ایران خودرو به علت فشارهای شریک آمریکایی آن، این خودروساز فرانسوی در فروش محصولات خود با 4 میلیارد یورو خسارت روبرو شده است.

پژو در فوریه 2012 تحت فشارهای جنرال موتور با حمایت‌های دولت آمریکا تصمیم به قطع رابطه با ایران گرفت.

این تصمیم پژو به بیکاری 8 هزار کارگر این شرکت نیز منجر شد.

اگرچه اتحادیه کارگران فرانسه از مقامات خواستار توضیح شده است اما مطبوعات فرانسوی به شدت در قبال نقش چشمگیر تحریم‌های ایران بر خسارت وارده به شرکت پژو سکوت پیشه کرده‌اند.

پیش از این برخی از کارمندان پژو عدم رضایت خود از اقدام شرکت پژو برای قطع روابط با ایران را با اعتصاب غذا نشان داده‌اند.

یک کارگر کارخانه پژو گفت: هیچیک از کارگران نمی‌توانند علت کنار گذاشتن بازار ایران را بفهمند. اگر این اقدام پژو از نقطه نظر اقتصادی بود نه سیاسی، من در این اعتصاب غذای 37 روزه برای حفظ کارخانه‌مان شرکت نمی‌کردم.

لورانس سویج قانون‌گذار فرانسوی با ابراز نگرانی در مورد وضعیت شغل در این کشور گفت: احتمالا با کارگران ایرانی در ایران بهتر از کارگران فرانسوی در این کشور رفتار می‌شود چراکه دولت فرانسه آشکارا در مورد نیروی کارگری خود چندان نگران نیست.

در سال 2011، ایران 13 درصد فروش سالانه پژو در جهان را به خود اختصاص داده بود.

روز گذشته نیز دیگر خودروساز فرانسوی، رنو نیز از کاهش 3.2 درصدی درآمدهای خود در سه ماهه سوم سال 2013 خبر داد./فارس