اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عامل 60 درصد همسر آزاری‌ ها در ایران


عاون اموراجتماعی سازمان بهزیستی کشور ضمن تاکید بر آنکه بسیاری از خشونت‌های خانگی در ایران به اعتیاد مربوط می‌شود، گفت: در حال حاضر 60 درصد همسر آزاری‌ها و 30 درصد کودک آزاری‌ها ناشی از اعتیاد است.

خبرگزاری ایسنا: معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اعلام تدوین دستورالعمل جدید طرح «بشیر»، گفت: در این دستورالعمل شرح وظایف‌ها شفاف‌تر و هماهنگی درون سازمانی بیشتری برای اجرای طرح فراهم شده است.

حبیب الله مسعودی فرید در ادامه ضمن اشاره به تمدید تفاهمنامه سازمان بهزیستی کشور با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه،گفت: تفاهمنامه جدید مابین معاون قوه قضاییه با رئیس سازمان بهزیستی کشور منعقد شده و به این ترتیب از ضمانت اجرایی بیشتری برخوردار شده است.

وی در ادامه ضمن بیان آنکه در حال حاضر ارتباط خوبی میان بهزیستی و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه وجود دارد، گفت: در حال حاضر طرح بشیر همانند گذشته در بهزیستی در حال پیگیری است؛ حتی اکنون برای تمامی کلینیک‌های مددکاری که قصد دارند به موضوع طلاق وارد شوند نیز توسط بهزیستی سه کارگاه منطقه‌ای تعریف شده است که هرکدام از آن ها حدود دو هفته به طول می انجامد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی در ادامه در خصوص تکلیف شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سازمان بهزیستی نیز گفت: برخی تکالیف در چارچوب تحکیم بنیان خانواده توسط شورای انقلاب فرهنگی به سازمان بهزیستی محول شده که از جمله آنان توسعه خدمات مشاوره‌ای به افراد در حین طلاق و پس از طلاق است؛ این تکالیف نیز باعث افزایش فعالیت‌های بهزیستی در حوزه طلاق شده است.

فرید ضمن بیان آنکه طرح بشیر به صورت پکیجی است که مداخله در بحران طلاق نیز بخش کوچکی از آن را شامل می‌شود، افزود: «بشیر» طرحی است که به عنوان تحکیم بنیان خانواده طراحی شده و طلاق نیز جزئی از آن است و در جریان اجرای آن تا کنون حدود 30 درصد سازش در میان افرادی که دادخواست طلاق داده بودند اتفاق افتاده است.

وی در ادامه با تاکید بر آنکه هدفگذاری بهزیستی افزایش این 30 درصد است، تصریح کرد:‌ باید بدانیم زمانی که دو نفر برای طلاق به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست طلاق می‌دهند، موضوع و مسئله بین آنها بسیار جدی شده و شاید دیگر نتوان اختلاف را آن طور که باید درمیان آنان حل کرد؛ به همین دلیل همین آمار 30 درصدی در کاهش آمار طلاق در جریان اجرای طرح بشیر، آمار بسیار قابل قبولی است.

معاون امور اجتماعی بهزیستی همچنین اظهار کرد: معتقدیم در مسائلی چون طلاق باید رسانه‌ها فرهنگسازی کرده و خانواده‌ها را به پیشگیری از این آسیب‌ها با استفاده از آموزش‌های پیش از ازدواج ترغیب کنند.

فرید در خصوص آموزش‌های پیش از ازدواج نیز عنوان کرد: استفاده از آموزش‌های پیش از ازدواج حدود 80 درصد تعارضات میان زوجین را کاهش خواهد داد؛ در این شرایط چنانچه خانواده‌ها آگاه باشند می‌توانند حتی پیش از تصمیم ازدواج فرزندشان آنها را در این کلاس‌ها شرکت داده تا در آینده مشکلات کمتری را داشته باشند.

وی در این خصوص تصریح کرد: در حال حاضر مردم پول و وقت خود را برای خرید لباس، وسایل منزل، غذا و غیره اختصاص می‌دهند زیرا معتقدند این مسایل نیاز آنان است و باید به آنها پاسخ داده شود. این در حالی است که اگر با فرهنگ سازی مردم را به نقطه‌ای برسانیم که در خصوص آموزش‌های پیش از ازدواج احساس نیاز کنند مشکلات کمتری در این حوزه خواهیم داشت.

معاون امور اجتماعی بهزیستی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر خانواده‌ها برای این آموزش‌ها هزینه نمی‌کنند زیرا آنان را جزئی از نیاز خود نمی‌دانند درحالی که باید این نگرش در جامعه اصلاح شود و این تغییر نگرش تنها از طریق سیاستگذاران، رسانه‌ها، دانشگاهیان و غیره اتفاق خواهد افتاد.

فرید در خصوص آمار طلاق نیز اظهار کرد: سال گذشته حدود 70 هزار زوج در جریان اجرای طرح بشیر به پایگاه‌های مشاوره بهزیستی ارجاع داده شده اند، که با تحلیل و بررسی مشکلات آنها می‌توان مهمترین علت طلاق در میان زوجین را عدم توانایی ارتباط موثر میان همسران دانست، زیرا متاسفانه شاهد آن هستیم که زوجین ایرانی نمی‌توانند با یکدیگر تعامل سازنده داشته باشند.

وی ادامه داد: دخالت اطرافیان، اعتیاد، پرخاشگری،‌ اختلالات روانی یکی از زوجین و ... نیز به ترتیب از دیگر عوامل طلاق است.

معاون اموراجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه ضمن تاکید بر آنکه بسیاری از خشونت‌های خانگی در ایران به اعتیاد مربوط می‌شود، گفت: در حال حاضر 60 درصد همسر آزاری‌ها و 30 درصد کودک آزاری‌ها ناشی از اعتیاد است؛ این در حالیست که در بیش از 90 درصد موارد شدید همسر آزاری و کودک آزاری، «اعتیاد شدید» علت اصلی است.

فرید در ادامه ضمن تاکید بر آنکه طلاق یک بحران تک عاملی نیست؛ درخصوص آمار طلاق در میان فرزندان سازمان بهزیستی کشور، گفت: بر اساس آمار میزان طلاق در ترخیصی‌های سازمان بهزیستی کمتر از میانگین کل کشوری است؛ زیرا در حال حاضر تمامی کودکان حاضر در مراکز بهزیستی به صورت اجباری آموزش‌های پیش از ازدواج و مهارت‌های زندگی را فرا می‌گیرند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ضمن اشاره به خدمات سامانه تلفنی مشاوره رایگان این سازمان به شماره 1480 گفت: در صورت نیاز به مشاوره حضوری این سامانه افراد را به مراکز کاهش طلاق بهزیستی یا سایر مراکز مشاوره حضوری ارجاع می‌دهد.


ویدیو مرتبط :
زگیل تناسلی عامل 80 درصد از طلاق در ایران است؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلیل 65 درصد همسر آزاری ها در ایران


قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد که مسئولین این معضل را خوب برآورد نکنند بیان داشت: وقتی که علل 65 درصدی همسرآزاری و 55 درصدی طلاق‌ها به مواد مخدر برمی‌گردد نگرانی در این زمینه بیشتر می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اعتمادسازی یک پیوند و تعامل دو جانبه است وقتی که مردم صحت و صداقت کار را در ما ببینند حتما در مبارزه با مواد مخدر مشارکت خواهند کرد.

علیرضا جزینی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی با بیان اینکه مسئله مبارزه با مواد مخدر اساسا ساختارمند است، گفت: 17 وزارتخانه و سازمان در امر مبارزه با مواد مخدر در کشور دخیل هستند و مقامات کشوری از قوه مقننه، اجرائیه و قضائیه به این مسئله اهتمام داشته و فرآیند این ساختار را تبیین کرده‌اند.

وی افزود: سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر توسط رهبری در سال 85 ابلاغ شده است اما، ایشان در ابلاغیه مرقوم فرموده‌اند «نگرانی همچنان باقی است».

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه این نگرانی وجود دارد که مسئولین این معضل را خوب برآورد نکنند بیان داشت: وقتی که علل 65 درصدی همسرآزاری و 55 درصدی طلاق‌ها به مواد مخدر برمی‌گردد نگرانی در این زمینه بیشتر می‌شود.

جزینی با اشاره به ورودی‌های مواد مخدر زندان استان مرکزی با آمار 47 درصدی، این نگرانی‌ها را قابل توجه دانسته و گفت: البته در حوزه مرگ‌ومیر سه درصد در سال 92 نسبت به 91 کاهش داشته‌ایم اما در حوزه زنان 15 درصد افزایش مرگ و میر وجود داشته که جای نگرانی است.

وی ضمن تأکید بر آمار 68 درصدی مبتلایان به ایدز از طریق تزریق و نگرانی‌هایی که در این زمینه وجود دارد عنوان کرد: مصوبه هیئت دولت بر این بوده که پنج درصد از بودجه اشتغال می‌بایست در حوزه بکارگیری معتادین هزینه شود اما تاکنون به این مقصود نرسیده‌ایم اما، طی جلسه‌ای با وزیر تعاون و وزیر کشور در روز دوشنبه مصوب شد که کارگروهی تشکیل و اجرایی کردن این مصوبه در دستور کار قرار گیرد.

جزینی با اشاره به اعتبار 22.5 میلیارد تومانی دولت بابت بیمه معتادین در سال گذشته گفت: در سال جاری 30 میلیارد تومان اعتبار برای بیمه معتادین در نظر گرفته شده است.

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: اگر چنانچه بخواهیم در این حوزه کار کنیم و وظایف محوله را معطوف به حوزه اعتبار نکنیم، سیستم مدیریتی نیز باید در این فرایند پاسخگو باشد.

وی با بیان اینکه متاسفانه آنطور که باید و شاید مردم را در این حوزه به کار نگرفته‌ایم، افزود: یکی از حوزه‌های مهم در ارتباط با بحث مشارکت‌جویی، حوزه مردمی است.

این مقام مسئول بیان داشت: جلسات مستمری را در اواخر سال گذشته و در سال جاری با اقشار مختلف مردم برگزار کرده‌ایم تا تمام اقشار مختلف جامعه را در این زمینه به میدان بیاوریم.

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: یکی از حوزه‌های مهم در بخش مردمی اعتمادسازی است؛ افزایش اعتماد در این زمینه حرف اول را می‌زند.

جزینی ادامه داد: اگر چنانچه پیوند مردم و مسئولین در این حوزه افزایش پیدا کند می‌شود گفت می‌توان قدمی در جهت پیشگیری از این معضل اجتماعی برداریم.

وی با بیان اینکه بر اساس اخذ نظرات مردمی در سال گذشته، مردم اولین محور نگرانی خود را حوزه مواد مخدر و اعتیاد عنوان کرده‌اند، گفت: این موضوعی است که در کمیته‌های مختلفی که در نظام مورد بررسی قرار گرفته به آن توجه کرده‌اند.

این مقام مسئول ضمن اشاره به بازدید از مرکز ماده 16 این استان، عنوان کرد: این مرکز، مرکز خوبی است اما باید تقویت شود. در راستای حرفه‌آموزی و اشتغال زایی هر کمکی از دست ما برآید انجام خواهیم داد.

جزینی در ادامه، آماری از مصرف شیشه در بین دانش‌آموزان کشور ارائه داد و خاطرنشان کرد: در حوزه کمیته فرهنگی و پیشگیری برای این امر باید برنامه‌ریزی درستی انجام گیرد.

این مقام مسئول ضمن اشاره به آغاز فصل امتحانات و افزایش 50 درصدی فروش ریتالین در این ایام عنوان کرد: داروخانه‌ها به صورت غیرمجاز این مواد را می‌فروشند و از طرفی عطاری‌ها نیز به فروش غیرمجاز متادون و ریتالین روی آورده‌اند.

وی ضمن تأکید بر پیشگری در امر اعتیاد و خطراتی که جوانان کشور را تهدید می‌کند عنوان کرد: متأسفانه برخی از استان‌ها و کمیته‌ها فعالیت کارآمدی در امر پیشگیری نداشته‌اند.

جزینی در ادامه یادآور شد: امسال تخصیص اعتبارات به صورت استانی است و برابر با گزارش کار هر استان اعتبارها ابلاغ می‌شود.

قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه توسعه هدفمند کردن مراکز درمان ماده 15 را در دستور کار داریم، خاطرنشان کرد: مراکز غیر مجاز نیز باید به سمت مراکز مجاز هدایت شوند.