اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عامل گرانی پرتقال مشخص شد



اخبار,اخباراقتصادی,پرتقال

 

در پی افزایش قیمت پرتقال در بازار مصرف، وزارت جهاد کشاورزی علت گرانی پرتقال را ذخیره کردن حدود 700 هزار تن در انبارهای شخصی برخی افراد عنوان و اعلام کرد که طبق قانون برخورد با متخلفان نظارت بر توزیع در بازار و قیمت از اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

ابوالقاسم حسن‌پور - مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی - در گفت‌وگو با  ایسنا، اظهار کرد: امسال یک میلیون و 950 هزار تن پرتقال در کشور تولید شد و از نظر تولید هیچ مشکلی نداریم، چراکه همچنان برخی از انواع پرتقال جنوب مانند والنسیا هنوز روی درخت است و در انبارهای شمال کشور و برخی انبارهای شخصی افراد حدود 700 هزار تن پرتقال برای شب عید ذخیره سازی شده است.

عرضه پرتقال‌های دولتی در صورت ادامه گرانی
وی افزود: سازمان تعاون روستایی براساس مصوبه وزارت جهاد کشاورزی در شهریور امسال موظف به خرید حدود 45 هزار تن پرتقال و ذخیره سازی این محصول برای تنظیم بازار شب عید شده است که اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند، ممکن است در زمان زودتری پرتقال ذخیره سازی شده به بازار تزریق شود. چرا که وزارت جهاد کشاورزی از قیمت های کاذبی که در بازار این محصول به وجود آمده رضایت ندارد و معتقد است نباید به مردم اجحاف کرد.

مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت:‌ با توجه به وضعیت و هزینه‌های تولید، هر کیلوگرم پرتقالی که نهایتا 2500 تومان از باغدار خریداری می‌شود باید حداکثر 3500 تومان به دست مردم برسد اما وقتی قرار نیست وارداتی صورت بگیرد و برخی سود خود را در ذخیره سازی پرتقال و عرضه آن در شب عید می دانند، این اتفاق می‌افتد و با افزایش قیمت مواجه می‌شویم.

حسن پور اعلام کرد‌:‌ وزارت جهاد کشاورزی براساس قانون تمرکز وظایف بازرگانی بخش کشاورزی موظف به تولید و تامین بازار داخلی است و برخورد با متخلفان نظارت بر توزیع در بازار و قیمت از اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
 
 اخبار اقتصادی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
گرانی عامل فحشاء , کمیسیون میگیرین 2 ریال نمی ارزه .

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلیل گرانی لیموترش مشخص شد / قیمت: هر كیلو 9000 تومان



دلیل گرانی لیموترش مشخص شد / قیمت: هر كیلو 9000 تومان

اگر یك سال میوه و سبزی به فراوانی وجود داشته و قیمت آن پایین باشد، در سال آینده آن میوه كمیاب شده و گران می‌شود، چون عده‌ای آن‌ها را ذخیره و انبار می‌كنند و همین موضوع موجب كمیاب و طبعیتا گران شدن آن می‌شود.

رییس اتحادیه میوه و سبزی‌فروشان گفت: بهترین طالبی از حدود 15 روز دیگر وارد می‌شود كه از ساوه، كاشان و ورامین می‌آید.

حسین مهاجران در گفت‌وگو با ایسنا، همچنین در پاسخ به این سوال كه تگرگی كه اواسط اردیبهشت ماه در باغ‌های شهریار شاهد آن بودیم، بیشتر به كدام میوه تابستانی خسارت وارد كرده است؟ ابراز داشت: زردآلو بیشترین میوه‌ای بود كه خسارت دیده است. درشت‌ترین نوع آن از حاشیه قم وارد ‌شده و از مناطقی مثل شاهرود، شهریار، شیراز و ارومیه نیز زردآلو داریم.

وی افزود: با توجه به اینكه شهریار نیمی از مصرف میوه تابستانی كشور را به مدت پنج ماه تامین می‌كند، با تگرگ نیمه اردیبهشت ماه حدود 50 درصد ‌به درختان میوه شهریار آسیب وارد شده است.

او همچنین با بیان اینكه امسال منول زیاد كاشت شده و به دلیل شیرین بودن آن درحال حاضر و در این فصل جایگزین طالبی شده است، درباره گران بودن لیموترش نیز گفت: لیموترش در حال حاضر كیلویی 9000 تومان است و دلیل گران بودنش در واقع كم بودن مقدار آن است. از سویی با توجه به این كه در سال گذشته لیموترش به میزان زیادی وجود داشت و قیمت آن پایین بود، امسال بخشی از لیموترش در سردخانه نگهداری شد.

به گفته رییس اتحادیه میوه و سبزی‌فروشان، معمولا روالی در بحث میوه و سبزی وجود دارد و آن این است كه كه اگر یك سال میوه و سبزی به فراوانی وجود داشته و قیمت آن پایین باشد، در سال آینده آن میوه كمیاب شده و گران می‌شود، چون عده‌ای آن‌ها را ذخیره و انبار می‌كنند و همین موضوع موجب كمیاب و طبعیتا گران شدن آن می‌شود.

وی با بیان این‌كه در بحث لیموترش هم چنین اتفاقی افتاده است، گفت: فصل لیموترش مینابی از 15 مرداد ماه شروع و آخر مهر ماه لیموی جهرمی وارد می‌شود و بیشترین مصرف ما در لیموی آبگیری است كه به میزان زیادی برداشت شده و 80 درصد آن آبگیری می‌شود./ایسنا