اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عامل انفجارهای دیروز لبنان را بشناسید


گروهک تروریستی «عبدالله عزام» مسئولیت انفجارهای امروز نزدیک سفارت ایران در لبنان را برعهده گرفته است. این اما اولین تهدید این گروهک تروریستی علیه ایران نیست.

مجله مهر: گروهک تروریستی «عبدالله عزام» مسئولیت انفجارهای امروز نزدیک سفارت ایران در لبنان را برعهده گرفته است. این اما اولین تهدید این گروهک تروریستی علیه ایران نیست.

دو انفجار پیاپی امروز در حالی بیروت و نزدیک ساختمان سفارت ایران در لبنان را لرزاند که ساعتی بعد، گردانهای «عبدالله عزام» وابسته به گروه تروریستی القاعده مسئولیت این انفجارها را برعهده گرفت. حادثه ای که ناشی از انفجار خودرویی بمب‌گذاری شده و با فاصله چند دقیقه از یکدیگر بوده و به کشته شدن 23 نفر و زخمی شدن بیش از 150 نفر انجامید. 



اما گردان های عبدالله عزام چگونه شکل گرفته اند و با چه هدفی این انفجار را برنامه ریزی کرده اند؟

 این گروه شبه نظامی که در سال 2009 تشكیل شد و در لبنان و شبه جزیره عرب فعالیت داشته و حالا به عنوان یکی از گروه های تروریستی فعال در سوریه، با تروریست ها و معارضان سوری همکاری می کند. این گروهک حدود سه سال پیش به تانكر حامل نفت ژاپن در تنگه هرمز حمله كرد.  آنهاعلاوه بر انفجار سه سال پیش در نفتکش ژاپنی در تنگه هرمز، طی 9 سال اخیر مسئولیت چند حمله مرگبار دیگر را پذیرفته اند.

 این گروه به عنوان شاخه ای از گروهک تروریستی القاعده شناخته می شود،عبدالله عزام  اهل فلسطین و یکی از مبارزان خارجی بود که در افغانستان با ارتش شوروی می جنگیدند و حدود چهارده سال پیش  بر اثر انفجار بمب  در پاکستان کشته شد. گردان های عبدالله عزام در یکی از اطلاعیه های خود، موجودیت لبنان به عنوان کشوری مستقل را به رسمیت نشناخته و از آن به عنوان بخشی از «بلاد شام» نام برده که نام لبنان برخود نهاده است.

 این  گروهک ، سه سال پیش و در آستانه سفر «محمود احمدی نژاد» به لبنان هم با صدور اطلاعیه ای تهدید کرده بود که اگر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران پا به خاک لبنان بگذارد، این کشور را به لرزه درخواهد آورد و دست به اقداماتی «خارج از حد تصور» خواهد زد.

این اطلاعیه حزب الله لبنان را  هم جماعتی معرفی کرده بود که طرح ایران را برای تبدیل بلاد شام به کشوری شیعه اجرا می کند و حزب الله را تهدید کرده که در بیروت و بنت جبیل و قانا، سه شهر لبنانی که قرار است آقای احمدی نژاد از آنها دیدن کند، هدف حمله قرار خواهد گرفت. تهدیدی که البته هیچ وقت عملی نشد.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» هم سال گذشته در مقاله ای،  با اشاره به این موضوع که گروه تروریستی عبدالله عزام، حزب‌الله و دیگر گروه‌های مقاومت را تهدید کرده «در صورتی که همچنان به حمایت خود از نظام سوریه ادامه دهند، آنها را مورد حمله قرار خواهد داد» از این اتفاق ابراز خوشنودی کرد تا به نوعی این گروهک را هم پیمان خود معرفی کند.


ویدیو مرتبط :
پرطرفدارترین سیستم عامل گوشی های هوشمند را بشناسید!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نخست وزیر لبنان: نمی‌خواهم پیش از تحقیقات قضاوت کنم، اما دمشق پشت انفجارهای بیروت است



نخست وزیر لبنان: نمی‌خواهم پیش از تحقیقات قضاوت کنم، اما دمشق پشت انفجارهای بیروت است/ اپوزوسیون: او "پیشاهنگ مخالفت با اسد" بود

نجیب میقاتی استعفای خود را پس گرفت و گفت که به درخواست رئیس جمهور لبنان، همچنان در سمت خود باقی می‌ماند.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

 انتخاب  :نجیب میقاتی استعفای خود را پس گرفت و گفت که به درخواست رئیس جمهور لبنان، همچنان در سمت خود باقی می‌ماند.

به گزارش انتخاب آسوشیتدپرس، وی افزود: در جلسه‌ای که با رئیس جمهور داشتم، به آقای سلیمان گفتم اصراری به نخست وزیری ندارم و افزودم که لازم است که به فکر تشکیل دولت جدیدی باشیم... با این‌حال با توجه به این‌که اکنون خطر بروز ناآرامی در لبنان وجود دارد، درخواست آقای سلیمان مبنی بر ماندن در این سمت را پذیرفتم.

نجیب میقاتی گفت که فکر می‌کند دمشق، پشت انفجارهای بیروت باشد. .

نجیب میقاتی اظهار کرد: «نمی‌خواهم پیش از تحقیقات قضاوت کنم، اما درواقع ما نمی‌توانیم جنایت دیروز را بی‌ارتباط با کشف توطئه‌های بمب‌گذاری (میشل سماحه) بدانیم.

تلاش برای متهم کردن سوریه پیش از ؛از تحقیقات

در همین حال، تلاش ها برای انداختن این اتهامات به گرد سوریه ادامه دارد. رسانه‌های لبنانی در گزارش‌های خود نوشته‌اند که بمب‌گذاری روز جمعه، شرایط سیاسی این کشور را تغییر خواهد داد.

در مقاله روزنامه "النهار" آمده که لبنان در پی قتل وسام الحسن وارد دوران دیگری خواهد شد. النهار که به اپوزیسیون سوریه نزدیک است، وسام خوانده‌است. نشریه "السفیر" چاپ بیرون نیز نوشته که «صلح مدنی در خطر است.

همچنین خبرگزاری فرانسه می نویسد: به طور کامل این اثبات شده است که ترور توسط یک سری قاتل حرفه‌ای و از طریق سازمان امنیتی یک کشورصورت گرفته است.

بنا به گفته فدیه کیوان- مدیر بنیاد علوم سیاسی دانشگاه سن جوزف بیروت: «یک جنگ بین دستگاه‌های امنیتی سوری و لبنانی در جریان است و وسام الحسن نیز نوک پیکان این جنگ بود، به خصوص پس از ترور نخست وزیر سابق لبنان- رفیق حریری. رژیم سوریه ٣٥ سال است که در لبنان حضور دارد، آنها در تمامی نهادهای دولتی نفوذ کرده‌اند، آنها در سرویس های امنیتی نیز نفوذ دارند.»

بر اساس گفته‌های رئیس پلیس لبنان- اشرف ریفی، وسام الحسن در ساعات پایانی شب در حال برگشت به منزل بوده که مورد سوء قصد قرار میگیرد. وی در این زمینه اضافه کرده است: «هیچ کس حتی من خبر نداشتم که وی چه زمانی از پاریس برگشته است، من از او هیچ گاه درمورد جا بجایی‌ها سؤالی نمیکردم، چرا که او یک متخصص مسایل امنیتی بود.»

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، به طور حتم الحسن در یک خودروی محافظت شده در حال عبور بوده است؛ قاتلین وی بخوبی از همه چیز مطلع بوده‌اند که در کدام کوچه و در چه فاصله‌ای خودرو را منفجر کنند.

یک استاد علوم سیاسی در لبنان، تأکید میکند که سوری ها تمام ریزه‌کاری‌های این کشور را می‌دانند، بنابراین سوری‌ها یکی از مظنونین این اقدام هستند و البته نباید اسرائیل را نیز از نظر دور داشت.»

بنا بر نظر فابریس بلانش- متخصص مسایل سوریه، دمشق مظنون شماره یک این ترور است. وی که رئیس مرکز مطالعات مدیترانه و خاورمیانه فرانسه است می‌گوید: بشار اسد در نظر دارد تا هراس و دهشت به قلب دشمنان خود وارد کند.»قابل ذکر است وسام الحسن در سال ۱۹۶۵ در ترابلس در شمال لبنان به دنیا آمده و سنی‌مذهب بود. قرار است وی نیمروز یکشنبه ۲۲ اکتبر در نزدیکی مزار رفیق حریری به خاک سپرده شود./انتخاب