اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ضیافت هاشمی شاهرودی به افتخار خبرگان


اعضای مجلس خبرگان رهبری شامگاه دیشب‌ (سه‌شنبه) میهمان ضیافت شام آیت الله شاهرودی نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری بودند.

خبرگزاری ایسنا: اعضای مجلس خبرگان رهبری شامگاه دیشب‌ (سه‌شنبه) میهمان ضیافت شام آیت الله شاهرودی نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری بودند.

این برنامه همچون سنوات گذشته با حضور اعضاء و ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی نایب رئیس مجلس خبرگان در غیاب آیت الله مهدوی کنی رئیس این مجلس با اظهار نظر نمایندگان درباره مسائل گوناگون داخلی و خارجی، همراه بود.

در این راستا مقرر شد هر یک از اعضاء حدود 5 دقیقه پیرامون اهم مسائل داخلی و حوادث منطقه ای سخن گفتند.

نخست حجت الاسلام و المسلمین سید عبد الهادی شاهرودی مطالبی پیرامون آیین نامه ی داخلی مجلس خبرگان رهبری ایراد کرد.

حجت الاسلام و المسلمین عباس کعبی نکاتی راجع به قدرت منطقه ای نظام جمهوری اسلامی علی رغم وجود تحریم های غرب، بیان کرد و تصریح کرد: «علت محدثه و مبقیه انقلاب اسلامی، فرهنگ ناب اسلامی بوده و هست و پایه اصلی این مقوله، حوزه، دانشگاه و آموزش و پرورش است که به برکت انقلاب اسلامی و انقلاب فرهنگی امام عظیم الشأن روز به روز تقویت و تحکیم شده است»

وی افزود: «ما باید به شکل مبنایی به فکر اصلاح پایه های فرهنگی جامعه به ویژه تحول در دانشگاه ها و آموزش و پرورش باشیم و از دستگاههای گوناگون از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی مطالبه جدی صورت بگیرد. »

حجت الاسلام و المسلمین دیرباز نیز در سخنانی بر جایگاه مستحکم مجلس خبرگان رهبری تأکید و خواستار تقویت هر چه بیشتر این جایگاه شد.

نکته دیگری که مورد تأکید وی قرار گرفت، ضرورت هجرت علما و طلاب فرهیخته به شهرستان های مختلف جهت ترویج مبانی اصیل اسلام و انقلاب اسلامی بود.

وی همچنین از برخی ناهنجاری های فرهنگی در سطح جامعه، انتقاد و بر وظایف همگان در زمینه گسترش فرهنگ اسلامی تأکید کرد.

آیت الله سید علی اکبر قرشی هم در قالب نقل برخی نکات تاریخی، گوشه هایی ار مناقب حضرت امیر المؤمنین علیه السلام را بیان نمود.

آیت الله نعیم آبادی یکی دیگر از اعضای مجلس خبرگان در جلسه ضیافت شام، مطالبی را در خصوص مشکلات روستائیان و کشاورزان و کمبود امکانات لازم برای زندگی و در نتیجه مهاجرت روستائیان به شهرها بیان کرد و تأکید کرد: «احیای روستاها یکی از مسائل ضروری است که نیازمند برنامه ریزی دقیقی از سوی مسؤلان نظام می باشد و سیاستگزاران این حوزه بدانندکه مهم ترین راهکار جلوگیری از هجرت روستانشینان به شهرها تدوین برنامه های مناسب در این بخش خواهد بود. »

وی در پایان در خصوص مقوله فرهنگ، گفت و از بروز برخی ناهنجاری های فرهنگی در جامعه، گلایه کرد.

آیت الله ابوالقاسم وافی هم از فرهنگ، سخن گفت و تصریح کرد: «تقویت تقوا و ایمان در دل مردم به خصوص در بین جوانان بی شک موجب نزول رحمت الهی و برکات از زمین و آسمان خواهد شد. »

وی همچنین از اینکه مقوله فرهنگ و احیای ارزش های اسلامی از مسائل فرعی شمرده شده و به مسائل دیگر، بیشتر اهمیت داده می شود انتقاد کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سید مجتبی طاهری خرم آبادی نیز به القای برخی شبهات پیرامون ولایت فقیه در بین نسل جوان، اشاره و بر ضرورت جمع آوری این شبهات و بررسی و پاسخگویی علما و اساتید متخصص به این شبهات تأکید کرد.

آیت الله مجتهد شبستری نیز از اولویت مسائل فرهنگی و دغدغه ی مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید در این خصوص، سخن گفت. وی از کمبود بودجه های فرهنگی به نام فرهنگ، انتقاد کرد.

این عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: «وجود برخی شبکه های ماهواره ای ضد اسلامی و ضد شیعی که عمدتا در صدد ضربه زدن به اسلام و تشیع اصیل هستند سم مهلکی است که بر تفرقه بین مسلمین و ترویج خرافات و خرافه گرایی، دامن می زند لذا ضروری است در مقابل، هم برنامه های مناسب ارائه شده و هم از پخش برنامه های ضد دینی این شبکه های افراطی و تخریب گر جلوگیری شود».

در پایان این نشست، آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی از جایگاه مجلس خبرگان رهبری و نقشی که می تواند در رفع برخی مشکلات مردم داشته باشد سخن گفت و تأکید کرد: «این مجلس در حیطه ی اختیاراتی که دارد می تواند قدم هایی را برای ارائه راهکار مناسب به مسؤولین اجرایی نظام بردارد و در همین راستا، مطالبه هم داشته باشد».

وی همچنین بر تربیت نیروهای مؤمن، متخصص و انقلابی برای اداره ی پست های حساس در آینده تأکید نمود.


ویدیو مرتبط :
هاشمی تمایلی به ریاست خبرگان ندارد!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هاشمی شاهرودی: ابقای هیات رییسه خبرگان رهبری به تصویب اعضای خبرگان نیاز دارد



اخبار,اخبارسیاسی,مجلس خبرگان رهبری


 اخبارسیاسی - هاشمی شاهرودی: هنوز اختلافات تندی میان قوا بروز نکرده/ آیت الله مهدوی کنی عطسه کرده و نسبت به صحبت‌ها عکس‌العمل نشان می‌دهند/ ابقای هیات رییسه خبرگان رهبری به تصویب اعضای خبرگان نیاز دارد

نایب رییس اول مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جزئیات شانزدهمین اجلاس خبرگان رهبری، خاطرنشان کرد: در این دوره قرار بود آقای ظریف وزیر امور خارجه به عنوان مهمان در جلسه خبرگان رهبری حضور داشته باشند اما به دلیل سفر از پیش تعیین نشده ایشان اعلام کرده‌اند که در این جلسه حضور نمی‌یابند.

 آیت‌الله سیدمحمود هاشمی شاهرودی نایب رییس اول مجلس خبرگان رهبری در حاشیه عیادت از آیت‌الله مهدوی کنی در جمع خبرنگاران در رابطه با وضعیت جسمانی رییس مجلس خبرگان، اظهار کرد: به لطف خدا وضعیت جسمانی ایشان خیلی خوب است و گروه‌های پزشکی خوبی برنامه سلامت ایشان را تحت کنترل دارند و از ایشان مواظب می‌کنند.

وی با اشاره به داروهای مورد استفاده از سوی گروه پزشکی خاطرنشان کرد: این داروها تاکنون آثار بسیار خوبی از خود نشان داده‌اند چرا که در طی مدتی که آیت‌الله مهدوی کنی در بیمارستان بستری هستند ایشان عطسه نمی‌کردند اما چند روز است که ایشان عطسه می‌کنند و این حاکی از حساسیت و حرکت سلول‌های مغزی ایشان است. آیت‌الله چشم‌های خود را باز می‌کنند و نسبت به صحبت‌ها عکس‌العمل نشان می‌دهند.

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: امیدواریم همین روندی که در حال پیشرفت است به نتایج خوبی دست یابد و ما بتوانیم از برکات حضور آیت‌الله مهدوی کنی که از ذخایر ارزشمند اسلام، نظام و روحانیت هستند بهره بگیریم.

رییس شورای حل اختلاف میان قوا در ادامه صحبت‌های خود در ارزیابی از تعامل میان قوای سه‌گانه طی یک سال اخیر و با روی کار آمدن دولت یازدهم، خاطرنشان کرد: شورای عالی هماهنگی میان قوا و حل اختلاف در دو بحث اختلاف میان اشخاص و روسای قوا و همچنین اختلافات حقوقی مسئولیت دارد. در بحث حقوقی ممکن است در مباحث قانونی مربوط به جایگاه قوا به آنچه از قانون اساسی به عنوان هماهنگ کردن قوا از نظر قانونی استفاده می‌شود نقایصی وجود داشته باشد که منجر به اختلاف میان قوا شود.

وی ضمن ارزیابی رابطه میان قوای سه‌گانه طی یک سال اخیر، اظهار کرد: در بخش اختلاف میان اشخاص و روسای قوا با یکدیگر به لطف خدا از ابتدای کار دولت یازدهم تاکنون هماهنگی بین روسا مشاهده شده است و هنوز اختلافات تندی بروز نکرده است و تاکنون هیچگونه شکایاتی از این سه قوه به مقام معظم رهبری و سپس به شورای عالی حل اختلاف واصل نشده است.

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اختلافاتی که مربوط به مباحث حقوقی می‌شود، اضافه کرد: هنوز یکسری کلیات و اصول از قانون اساسی وجود دارد که سبب تداخل میان قوا و اختلاف می‌شود. همچنین تعدادی نامه نیز از دوره قبل نسبت به اختلاف قوا در رابطه با برخی از موضوعات خاص وجود دارد که همه اینها با هم در دستور کار شورای عالی حل اختلاف میان قوا قرار می‌گیرد.

هاشمی شاهرودی تاکید کرد: در بحث مربوط به هماهنگی میان روسای قوا ما هیچ مشکل و شکایتی نداشته‌ایم و این سه بزرگوار با یکدیگر هماهنگ بوده‌اند. امیدواریم که تا پایان کار نیز این هماهنگی حفظ شود.

رییس شورای حل اختلاف میان قوا در ادامه با اشاره به برگزاری شانزدهمین اجلاس خبرگان رهبری در غیاب رییس این مجلس در رابطه با مباحثی که در این دوره مطرح می‌شود، خاطرنشان کرد: بحث‌هایی که در اجلاس خبرگان رهبری مطرح می‌شود مربوط به وظایف خبرگان است. در این جلسات گزارش‌هایی که از کمیسیون‌های مجلس خبرگان تهیه می‌شود طرح و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه قرار بود آقای ظریف به عنوان مهمان شانزدهمین اجلاس خبرگان رهبری در جمع اعضای خبرگان حاضر شوند و گزارشی ارائه دهند، گفت: بنابر این بود که آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در این دوره به عنوان مهمان در جلسه خبرگان رهبری حاضر شده و گزارشی ارائه دهند اما ایشان اعلام کرده‌اند که به دلیل سفر از پیش تعیین نشده نمی‌توانند در این جلسه حضور پیدا کنند به همین دلیل در جلسه هیات رییسه که فردا برگزار می‌شود در مورد مهمان این دوره از اجلاس خبرگان رهبری تصمیم‌گیری می‌شود.

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به 9 ساله بودن این دوره مجلس خبرگان، خاطرنشان کرد: دوره‌های خبرگان رهبری هشت ساله است اما در ابتدای این دوره و به دلیل طرح ادغام انتخابات‌های ریاست‌جمهوری با انتخابات شوراهای شهر و همچنین انتخابات مجلس خبرگان رهبری با مجلس شورای اسلامی با هدف صرفه‌جویی در هزینه‌ها و کم شدن تعداد انتخابات‌ها از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی و با توجه به مصوبه‌ای که در ابتدای این دوره از مجلس خبرگان به تصویب رسید مدت این دوره 9 سال تعیین شد.

وی با بیان اینکه اسفندماه سال جاری دوره هشت ساله خبرگان رهبری به پایان می‌رسد، اظهار کرد: با توجه به اینکه این دوره از مجلس خبرگان رهبری یک سال دیگر عمر دارد و همچنین انتخابات‌های مربوط به هیات رییسه و کمیسیون‌های خبرگان رهبری هر دو سال یک بار برگزار می‌شود پایان اسفند ماه امسال زمان برگزاری انتخابات هیات رییسه و کمیسیون‌ها فرا می‌رسد و هیات رییسه و کمیسیون‌ها مجددا باید انتخاب شوند.

هاشمی شاهرودی اضافه کرد: اما به دلیل اینکه یک سال از عمر این دوره از خبرگان رهبری باقی مانده است شاید لزومی به این کار نباشد به همین دلیل کمیسیون آیین‌نامه مجلس خبرگان پیشنهادی مبنی بر ابقای هیات رییسه و همچنین اعضای کمیسیون‌های مجلس خبرگان به مدت یک سال مطرح کرده است.

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه پیشنهاد ابقای یک ساله باید در اجلاس شهریورماه خبرگان رهبری مطرح شود، گفت: چنانچه این پیشنهاد در صحن خبرگان رهبری مطرح شود و اعضا آن را تصویب کنند شاید ما بتوانیم سال آینده را نیز آنگونه که هست ادامه دهیم.

رییس شورای عالی حل اختلاف میان قوا در ادامه با اشاره به عملکرد دولت یازدهم طی یک سال اخیر، اظهار کرد: دولت تاکنون عملکرد نسبتا خوبی از خود نشان داده است اگرچه هر عملکردی ممکن است یکسری نواقصی به همراه داشته باشد اما رهبری نیز با دقت نظر خود در مواقع لزوم تذکرات و هدایت‌های لازم را انجام می‌دهند.

هاشمی شاهرودی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به نحوه آشنایی خود با آیت‌الله مهدوی کنی، خاطرنشان کرد: من از اوایل انقلاب خدمت ایشان رسیدم و ایشان نیز از زمان برگزاری جلسات روحانیون نسبت به بنده اظهار لطف داشتند.

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری استقامت، اخلاص به انقلاب، ایمان عمیق به اسلام، نظام، امام و رهبری را از ویژگی‌های بارز آیت‌الله مهدوی کنی دانست و گفت: آیت‌الله مهدوی کنی به لطف خدا هم در دوران نهضت، هم در دوران پیروزی انقلاب و هم دوران مدیریت نقش‌های کلیدی و حساسی ایفا کردند و توانستند به بهترین وجه وظایف خود را انجام دهند.


 اخبار سیاسی - ایسنا