اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ضرب‌ المثل ظریف برای وزیر امور خارجه آمریکا


ظریف در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه گزینه نظامی همچنان روی میز است گفت: ترک عادت موجب مرض است. گزینه نظامی اصلا در کار نیست، تنها راه برای آنها این است که حق ایران را به رسمیت بشناسند و براساس احترام متقابل عمل کنند تا استراتژی بهتری از مذاکرات داشته باشند.

خبرگزاری مهر: وزیر امور خارجه کشورمان گفت: هر اقدامی که از سوی ایران در عراق صورت می‌گیرد با هماهنگی دولت عراق است.

 محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه استرالیا در پاسخ به سئوال خبرنگار استرالیایی درباره وضعیت داعش در عراق، نقش استرالیا و اینکه آیا ایران قرار نیست درباره اقداماتی که برخی شیعیان در بین داعش انجام می‌دهند، کاری صورت دهد؟ گفت: من فکر می‌کنم مبارزه با داعش و تروریسم در عراق باید توسط دولت این کشور انجام شود.

وی افزود: هر کاری که ایران در عراق انجام می‌دهد با هماهنگی دولت این کشور است و اعتقاد داریم که وضعیت کنونی در عراق نیازی به حمایت بین‌المللی از دولت این کشور در مبارزه با تروریسم دارد و نباید در این باره گزینشی عمل کنیم.

ظریف تصریح کرد: مسائل سیاسی نباید به تنهایی مدنظر قرار گیرد. موضوع مالی و اینکه گروه‌های تروریستی چطور تامین مالی می‌شوند و آموزش نظامی از کجا دریافت می‌کنند، مساله مهمی است و باید به همه این موضوعات با احترام و هماهنگی با دولت عراق پرداخته شود.

وزیر امور خارجه افزود: ما قبلا نیز اعلام کرده‌ایم بمباران‌ها به تنهایی برای حل مشکل تروریسم کافی نیست. ما در مورد بی‌رحمی‌های صورت گرفته از سوی داعش، همه گونه تلاش برای مبارزه با جنایت علیه غیرنظامیان را صورت می‌دهیم و گفته‌ایم این جنایت‌ها برای ما قابل قبول نیست و این پیام را پیش از این نیز ارسال کرده‌ایم.

ظریف در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه گزینه نظامی همچنان روی میز است گفت: ترک عادت موجب مرض است. گزینه نظامی اصلا در کار نیست، تنها راه برای آنها این است که حق ایران را به رسمیت بشناسند و براساس احترام متقابل عمل کنند تا استراتژی بهتری از مذاکرات داشته باشند.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در ابتدای این نشست خبری درباره دیدار با وزیر خارجه استرالیا گفت: خوشحالم که بعد از بیش از یک دهه میزبان وزیر امور خارجه استرالیا در تهران هستیم، ما همواره با استرالیا روابط سیاسی و اقتصادی داشته ایم که علی رغم فراز و نشیب ها ادامه پیدا کرده و اکنون زمان آن رسیده که این روابط را به سطح بالاتری برسانیم.

وی درباره گفتگوهای امروز با خانم بیشاب گفت: درباره موضوعات دوجانبه ای و منطقه ای صحبت کردیم که این گفتگوها ادامه خواهد داشت. ما به نگرانی مشترک از افراط و تروریسم در منطقه و نحوه برخورد با پدیده داعش پرداختیم و نگرانی سرکار خانم بیشاب از حضور شهروندان غربی در میان گروه داعش مطرح شد و نیاز به هماهنگی و همفکری در حوزه های مختلف برای مقابله با این پدیده را بررسی کردیم.

ظریف با اشاره به ضرورت افزایش روابط دوجانبه اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که مورد نگرانی ما و استرالیا است مساله سوءاستفاده گروه های غیرقانونی و گروه هایی است که در حوزه تجارت انسان کار می کنند و سوءاستفاده از شهروندان ایرانی برای انتقال به استرالیا و نحوه برخورد با آنها است و قرار شد در این باره گفتگوهای کنسولی ادامه پیدا کند تا برای این معضل راه حلی پیدا کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تصریح کرد: گفتگوهای خوبی در زمینه حقوق بشر و تعامل در این حوزه حساس داشتیم و امیدواریم با تعامل اقتصادی و فرهنگی و سیاسی زمینه را برای بهبود وضعیت من جمله وضعیت پناه جویان و سوءاستفاده قاچاقچیان از این افراد فراهم کنیم.


ویدیو مرتبط :
مذاکره به سبک محمدجواد ظریف (وزیر پیشنهادی امور خارجه)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر امور خارجه آمریکا: از ظریف متشکرم


جان کری گفت: "آقای ظریف، وزیر خارجه ایران به شدت تلاش کرد و ما بابت این از او متشکرم. حالا ما باید به دنیا ثابت کنیم که ادعای ایران برای صلح آمیز بودن برنامه هایش صحت دارد."

خبرآنلاین: جان کری در یک کنفرانس خبری در ژنو گفت: وزیر خارجه ایران تلاش سختی کرد تا به توافق برسیم.

اهم مطالب مطرح شده از سوی وی را می خوانید:

"ایران می گوید نمی خواهد به دنبال سلاح هسته ای برود بنابراین ساده خواهد بود برای دولت ایران که مثل سایر کشورها ثابت کند که این برنامه صلح آمیز هست. ایران باید تاسیساتش را نشان دهد و اطمینان دهد (در مواردی مثل) تاسیسات آب سنگین اراک اصلا که در یک برنامه هسته ای (صلح آمیز) اصلا جایی ندارد."

*جان کری در پاسخ به واشنگتن پست درباره آینده روابط ایران و آمریکا: "ایران و آمریکا برای 35 سال بود که اصلا نمی توانستند با هم حرف بزنند و دشمنی و عداوتی در میان ما تلنبار شده بود. در این مدت می توانستیم به هم کمک کنیم و در لحظاتی مثل مسایل افغانستان به هم کمک هم کردیم اما در بسیاری موارد هم مشکل داشتیم... خیلی زود است که برای مسئله روابط با ایران حرف بزنیم اما گام اول فعلا برنامه هسته ای است."

*"تنها هدفی که ما را به اینجا آورد این بود که اطمینان پیدا کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد و با همین هدف هم اینجا را ترک می کنیم... ما در فضایی با احترام متقابل آماده ایم که همکاری و تلاش کنیم تا این تهدید از میان برداشته شود."

* "این فقط یک گام اول است اما مهم است چون نمی گذارد فعلا برنامه هسته ای ایران به جلو حرکت کند تا ما در گام های بعدی به توافق اساسی بر سر برنامه هسته ای ایران برسیم. در برابر ما بخشی از تحریم‌ها را تعلیق و بخشی از اموال و پول ایران را به این کشور باز می گردانیم."

*"ایران دیگر تاسیسات هسته ای نخواهد ساخت. سانتریفیوژ های جدید نخواهد ساخت. این توافقنامه نمی گوید که ایران حق غنی سازی دارد. در این سند فقط طرح اندازه غنی سازی ایران و برنامه صلح آمیز هسته ای ایران مورد اشاره قرار گرفته که باید با نظارت و بر اساس این توافق ممکن است ادامه یابد یا متوقف شود و هیچ جای آن به حق غنی سازی در پروتکل ان پی تی اشاره نشده است.

*"تحریم‎ها به رسیدن ما به این توافق کمک کرد. اشتباه نکنید، وضع تحریم ها خودش هدف ما نبود. بلکه آنها وسیله ای بود برای اینکه به ما کمک کند تا به این مذاکرات برسیم و در نتیجه آن اقدامات امروز به این توافق رسیدیم که برای شش ماه به آن عمل خواهیم کرد. این توافق مهمترین بخش های برنامه هسته ای ایران را متوقف می کند. ما به تاسیسات کلیدی ایران دسترسی خواهیم داشت. ایران توافق کرده که همه غنی سازی بالای 5 درصد را متوقف کند و ذخیره غنی شده خود را کاهش دهد. یعنی در شش ماه آینده این ذخیره به صفر خواهد رسید.

*"بدون تصمیم ایران برای راهگشایی در مذاکرات به این توافق نمی رسیدیم."

*"آقای ظریف، وزیر خارجه ایران به شدت تلاش کرد و ما بابت این از او متشکرم. حالا ما باید به دنیا ثابت کنیم که ادعای ایران برای صلح آمیز بودن برنامه هایش صحت دارد."

*"ما به توافقی رسیدیم که به موجب آن برنامه هسته ای ایران از این لحظه به طوری که برای کشورهای منطقه تهدیدی تلقی شود، ادامه نخواهد یافت و در حقیقت برنامه هسته ای ایران را به عقب خواهد برد و این یعنی امنیت برای متحدان ما در منطقه و اسرائیل."