اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

«صفرِ» دردسر ساز پلاک‌های جدید تهران



اخبار,اخباراجتماعی ,پلاکهای جدید تهران

ورود «صفر» به پلاک خودروها برای اولین بار در پلاکهای جدید تهران، نگرانی‌هایی ایجاد کرده است که عدم توجه به این نگرانی‌ها قطعاً مشکلاتی را برای شهروندان و پلیس به همراه خواهد داشت.

به گزارش تسنیم، سابقه نصب پلاک بر روی خودروها در کشورمان به 99 سال قبل بازمی‌گردد؛ در آن سالها و همزمان با ورود اولین خودرو به کشور در سال 1305، هیچ کس تصور نمی‌کرد زمانی برسد که تعداد خودروها به تعدادی برسد که نه تنها پلاکهای 4 رقمی آن روز، بلکه پلاکهای 7 رقمی با ترکیب حروف الفبا نیز کفاف آنها را ندهد.

در اولین پلاکهای صادر شده توسط شهرداری یا بلدیه، اسامی شهرها به همراه 4 رقم، به عنوان شناسنامه هویتی خودرو محسوب می‌شدند ولی رفته رفته با تند شدن شیب افزایش تعداد خودروها، حروف الفبا نیز به انتهای نام شهرها افزوده شد و پس از آن، اعداد 4 رقمی جای خود را به اعداد 5 رقمی دادند. طی چند دهه، عدم تطابق ظرفیت پلاکهای آن زمان با تعداد خودروها، کار را به ترکیب نام شهرها به همراه دو عدد کشاند و پلاکهای جدید بر روی خودروها نصب شد.

در دهه هفتاد، با پیشرفت تکنولوژیکی و عصر لیزر، پلاکهای لیزری طراحی شد و در سال 78 مسئولین وقت تصمیم به یکپارچه‌سازی تمامی پلاکهای خودروها گرفتند و تمامی خودروها ملزم به تعویض پلاک و نصب پلاکهای لیزری جدید بر چهارچرخه‌های خود شدند.

پلاکهای ملی، جوابگوی 61 میلیون خودرو سواری
چند سال بعد از این تصمیم‌گیری، مسئولان وقت پلیس، دست به طراحی پلاکی زدند که این بار اصالت آن بر مبنای مالک خودرو استوار بود و نه خودرو. در پلاکهای جدید که اولین سری آن در دهه 80 بر روی خودروها و تحت عنوان «پلاک ملی» نصب شد، مسئولان شماره‌گذاری توانستند با تغییر در نوع شماره‌گذاری و چیدمان اعداد و حروف در کنار یکدیگر، ظرفیت شماره‌گذاری در این پلاکها را برای خودروهای شخصی، به عدد 61 میلیون، ارتقا دهند تا سالهای سال، خیالشان از بابت اتمام ظرفیت پلاکها، راحت باشد.

پلاک‌های ملی در یازده نوع کلی (خورورهای شخصی، تاکسی‌ها، خودروهای عمومی، خودروهای دولتی، خوروهای معلولین، خودروهای ترانزیت، خودروهای کشاورزی، خودروهای تشریفات، خودروهای پلیس، خودروهای کلاسیک (تاریخی)، موتور سیکلت‌ها و خودروهای مناطق آزاد تجاری-صنعتی) و چهار رنگ (سفید، زرد، سبز و قرمز) طراحی شدند و نوعی طراحی آنها به صورتی است که می‌توان از شماره پلاک، به اطلاعاتی مانند استان صادر کننده پلاک، شهر، تاریخ صدور پلاک و اطلاعاتی از این دست پی برد.

در این سری از پلاکها، دو عدد سمت راست معرف استان بوده و با توجه به تعدد خودروها در استان تهران و شهر تهران، به شهر تهران 9 کد و به شهرستانهای این استان سه کد، اختصاص یافت.

ورود صفرِ دردسر ساز به پلاکهای ملی پایتخت
اما این روزها با توجه به رو به اتمام بودن کد ایران 99 برای شهر تهران، بحث اتمام پلاکهای ملی در پایتخت و صدور پلاکهای جدید حسابی بر سر زبانها است. چندی پیش سردار تقی مهری رئیس پلیس راهور ناجا در گفت‌وگو با تسنیم، با اعلام تخصیص کدهای ایران 10، 20، 30 و ...و ایران 90 برای شهر تهران، عنوان کرد که هیچ مشکلی برای شماره‌گذاری خودروهای نوشماره برای شهر تهران وجود ندارد.

این تصمیم پلیس در به کارگیری عدد صفر در میان اعداد به کار رفته در پلاک خودروهای ملی، گرچه مشکل پلاکهای شهر تهران را مرتفع می‌کند ولی از سوی دیگر نگرانیهایی را برای برخی به وجود آورده است.

بعضی از منتقدان این طرح پلیس، بر این باورند که به کار گرفتن عدد صفر در پلاک خودروها باعث می‌شود تا بر میزان تقلب و سوءاستفاده از پلاکهای ملی افزوده شود چراکه از یک سو عدد صفر به راحتی قابل تبدیل به اعداد دیگر است و این مساله راه را برای سوءاستفاده متقلبان هموار می‌کند و هم از بُعد امنیتی و هم از نظر حقوق شهروندی، مخاطراتی را برای شهروندان تهرانی به همراه دارد.

همچنین استفاده از عدد صفر در پلاک خودروها که پیش از این نیز در سالهای اخیر به هیچ عنوان مسبوق به سابقه نبوده، شائبه عدم تشخیص این عدد را از سوی ناظران بیرونی و ماموران پلیس، تقویت می‌کند.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ: صفرها قابل تبدیل نیست
سردار سید تیمور حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پاسخ به این ایرادات و انتقادات می‌گوید: پلیس راهور در طراحی این عدد (صفر) به نوعی عمل کرده است که استفاده از صفر در پلاک خودروهای شهروندان تهرانی، حداقل احتمال تقلب در تغییر این عدد را داشته باشد و استفاده از این عدد در پلاکهای ملی تهران، مشکلی را برای شهروندان به وجود نخواهد آورد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به قابل تشخیص بودن این عدد برای ماموران پلیس در هنگام ثبت تخلفات و احتمال شبهه در خواندن پلاکها نیز معتقد است: در پلاکهای جدید، اندازه صفرهای طراحی شده به حدی است که امکان خوانش اشتباه را از بین می‌برد و از این رو جای نگرانی وجود ندارد.

وی گرچه به کارگیری عدد صفر در کشورهای دیگر را به عنوان نمونه‌ای برای صحت این تصمیم در کشورمان عنوان می‌کند ولی نکته حائز اهمیت آن است که عدد صفر در نگارش لاتین خود، کاملاً با شکل ظاهری آن در نگارش فارسی متفاوت است و به هیچ وجه امکان عدم تشخیص و تغییر آن به اعداد دیگر، همچون عدد صفر فارسی وجود ندارد.

در پایان باید عنوان کرد که در حال حاضر و علی‌رغم عدم استفاده از صفر در پلاکهای ملی، گزارشاتی از تغییر اعداد توسط برخی سوءاستفاده‌گران ارائه می‌شود که این سوءاستفاده‌ها، علاوه بر مشکلات امنیتی، حقوق شهروندان را نیز پایمال می‌کند ولی به نظر می‌رسد با ورود صفر به اعداد ترکیبی پلاکهای ملی، این گزارشات افزایش یابد و مشکلات بعدی گریبانگیر پلیس و مردم شود.

 اخبار اجتماعی - تسنیم 


ویدیو مرتبط :
غیر مجازهایی که می توانند دردسر ساز شوند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لباس دردسر ساز بانوان ایرانی



 

 

لباس دردسر ساز بانوان ایرانی

 

 

 

سپ بلاتر از پوشش اسلامی دختران ما چندان راضی نبود. آنها برای ایراد گرفتن بهانه‌ای هم پیدا كرده بودند و این ایراد به فدراسیون فوتبال برمی‌گردد.

اخبار رسیده از سنگاپور حاكی از این است كه طرف ایرانی به فیفا قول داده در بازی‌های بعدی این تورنمنت دقیقا طبق آنچه مورد توافق طرفین است رفتار شود. به این ترتیب كه كلاه جدیدی برای بازیكنان تهیه شود و هیچ بازیكنی هم حق ندارد پیراهنش را روی شلوار بیندازد.

محمد علی آبادی درباره ملاقاتی كه با بلاتر داشته می‌گوید:«سپ بلاتر از پوشش اسلامی دختران ما چندان راضی نبود. آنها برای ایراد گرفتن بهانه‌ای هم پیدا كرده بودند و این ایراد به فدراسیون فوتبال برمی‌گردد. گویا پیش از این عكس دیگری از لباس دختران ایرانی برای فیفا فرستاده بودند و اكنون كلاه آن عوض شده است.

مسئولان برگزاركننده در ابتدا نمی‌خواستند بازی را برگزار كنند اما ما سعی كردیم ایرادها را برطرف كنیم. در جلسه‌ای كه داشتیم بلاتر خیلی ناراحت بود. به هر حال این مسئله برای آنها عواقب زیادی دارد چرا كه امكان دارد سایر كشورهای مسلمان نیز بخواهند كه با چنین لباس‌هایی وارد رقابت‌ها شوند. من به بلاتر توضیح دادم كه اگر آنها می‌خواهند به توسعه فوتبال كمك كنند باید با نحوه پوشش اسلامی بانوان ما كنار بیایند.

البته بلاتر هم كه خیلی عصبانی بود می‌گفت من تمام تلاشم را برای كمك به شما انجام داده‌ام اما شما هم باید كمك بیشتری به ما كنید. به بلاتر كاملا توضیح دادم كه ما می‌توانیم فوتبال را كنار بگذاریم اما اعتقادات‌مان را نه.»

بهرام افشار‌زاده هم قبل از هرچیز توپ را به زمین فدراسیون فوتبال می‌اندازد و ناهماهنگی‌های صورت گرفته را محصول اهمال كاری فدراسیون نشین‌ها می‌داند:« فدراسیون فوتبال می‌توانست بهتر از این هماهنگی انجام دهد و عمل كند. من احساس می‌كنم كه شاید بلاتر برای مسائل دیگری هم از ایران دلخوری داشته باشد. اما باید تلاش كنیم این مشكلات را حل كنیم.

بلاتر به خوبی دید كه دختران فوتبالیست ما گرچه لباس‌های راحت سایر دختران تیم‌های مختلف را ندارند، اما با اعتقاد و غرور بسیار خوب بازی كردند. آنها به گونه‌ای بازی كردند كه بلاتر در پایان بازی گفت حق شما نتیجه 3 ـ 3 مساوی بود.

فیفا در چند روز اخیر برای لباس ما را خیلی اذیت كرد. اما به هر حال اولین مسابقه رسمی در سطح بالای بین‌المللی با این لباس انجام شد و خود این مسئله قدم بزرگی است. ما باید برای حل این مشكل رایزنی كنیم. ورزش به مدیرانی نیاز دارد كه برای گرفتن حق ورزشكاران رایزنی كنند و باید تلاش كنیم با رایزنی از حق این دخترانی كه شجاعانه و جنگنده در میدان حاضر شدند دفاع كنیم.»

در نقطه پایانی این ماجرا علی كفاشیان به عنوان متهم اصلی ماجرا مثل همیشه با خونسردی به ابهامات پاسخ می‌دهد:« به هر حال این نخستین حضور رسمی یك تیم با پوشش اسلامی در رقابت‌های بین‌المللی است و بازتاب بسیار خوبی در میان رسانه‌ها داشته. تا آخرین لحظه بازی برابر تركیه ما با فیفا بر سر نوع لباس دختران در حال گفت‌وگو بودیم و سرانجام در آخرین لحظه توانستیم شرایط را برای حضور این تیم در المپیك سنگاپور فراهم كنیم.

ایرادی كه فیفا در پیش از بازی با تركیه به لباس‌های تیم دختران ایران وارد كرده بود، مربوط به كلاه‌های دختران بود.

فیفا اعلام كرد كلاهی كه عكسش را برای ما ارسال كرده بودید، با كلاهی كه بازیكنان ایرانی می‌خواهند در بازی با تركیه استفاده كنند تفاوت دارد. فیفا نمونه كلاهی را برای ما ارسال كرده بود كه نسبت به كلاه مورد نظر ما چسبان‌تر بود. ما برای اینكه بازیكنان راحت‌تر باشند، كلاه گشادتری را برای آنها در نظر گرفتیم و در جنس و دوختش كمی تغییرات ایجاد كردیم.

همین مسئله تا آخرین لحظه پیش از دیدار با تركیه مشكل‌ساز بود ولی به هر حال این بازی انجام شد. به هر حال اولین بار بود كه یك تیم مسلمان با پوششی اسلامی در مسابقه‌های بین‌المللی حاضر می‌شد و طبیعی است دیكته نانوشته غلط ندارد.

مسئله‌ای كه اهمیت داشت، حضور با پوشش اسلامی بود و ما تلاش می‌كنیم برای بازی دوم نظر فیفا را جلب كنیم. می‌توانستیم در این مسابقه‌ها حاضر نشویم و هیچ مشكلی هم پیش نمی‌آمد اما وقتی برای نخستین بار چنین كاری صورت می‌گیرد، طبیعی است كه ایراداتی هم مطرح شود.

در مورد اظهار نظر آفای افشارزاده هم باید بگویم ان‌شاءلله در آینده بهتر می‌شویم.» برگزاری دومین بازی تیم ایران در المپیك سنگاپور همچنان در هاله‌ای از ابهام است و بعید است فیفا این بار هم مقابل درخواست مسئولان ایرانی كوتاه بیاید. اگر همه چیز ختم به خیر شود تیم دختران ایران بعدازظهر فردا در دومین بازی خود به مصاف گینه نو می‌رود.