اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صدور مدرک معادل ممنوع شد/ تعیین تکلیف دارندگان مدرک معادل



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

از سوی وزارت علوم؛

صدور مدرک معادل ممنوع شد/ تعیین تکلیف دارندگان مدرک معادل

وزارت علوم بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعطای مدرک را ممنوع و تکلیف دارندگان این مدرک را معلوم کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دفتر موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با صدور اطلاعیه ای اعلام كرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعطای مدارك تحصیلی معادل ممنوع اعلام شده و از تاریخ مذكور، هیچ دانشگاه و موسسه آموزش عالی یا دستگاه دولتی حق برگزاری دوره معادل را نداشته و در صورت برگزاری، هیچ گونه مدرك معادل به دانشپذیران اعطا نخواهد شد و بر فرض صدور گواهینامه معادل، مدارك مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیست.

بر اساس این اطلاعیه، دوره های آموزش عالی غیر رسمی تنها به منظور افزایش مهارت های شغلی یا ارتقاء دانش تخصصی برگزار می شوند و منجر به صدور مدرك رسمی دانشگاهی یا معادل نمی شوند و به شركت كننده این دوره ها، صرفاً گواهینامه دوره از سوی موسسه برگزار كننده اعطا می شود.

همچنین استفاده از عناوین دانشجو، نیمسال و واحد در دوره های یاد شده، ممنوع بوده و بجای آن، واژگان دانشپذیر، دوره و ساعت بكار می رود.

دارندگان مدارك معادل كه تاریخ پذیرش آنها قبل از این مصوبه باشد صرفاً در صورتی که دوره معادل با مجوز شورای گسترش آموزش عالی برگزار شده و مدارک آنها مورد تایید وزارت علوم باشد، می توانند در آزمون های سراسری سازمان سنجش، شرکت و در صورت قبولی، ادامه تحصیل دهند.

این اطلاعیه جهت اطلاع دانشپذیران دوره های معادل صادر شده و عدم رعایت موارد فوق توسط دستگاه های مجری از طریق دفتر حقوقی وزارت علوم و نیز مراجع قضایی پیگیری و برخورد می شود./مهر

 


ویدیو مرتبط :
دریافت مدرک کارشناسی معادل لیسانس از وزارت ارشاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرایط ادامه تحصیل دارندگان مدرک معادل/ امکان شرکت در آزمون دکتری با رعایت یک شرط



آزمونهای جامع دارندگان مدارک معادل,مدارک معادل کاردانی و کارشناسی

شرایط ادامه تحصیل دارندگان مدرک معادل/ امکان شرکت در آزمون دکتری با رعایت یک شرط

آیین نامه شرکت دارندگان مدارک معادل و غیر رسمی در آزمونهای ورودی مقاطع بالاتر به دانشگاهها ابلاغ و بر اساس آن شرایط و ضوابط دارندگان مدارک معادل در مقاطع مختلف برای ادامه تحصیل در دوره های بالاتر اعلام شد.

متن این آیین نامه که توسط معاونت آموزشی وزارت علوم ابلاغ شده به این شرح است:
" به منظور هماهنگی در اجرای مصوبات جلسه 432 شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسات 221 و 252 شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی و کارگروه مربوط به جلسه 748 شورای برنامه ریزی آموزش عالی و با هدف کمک به ادامه تحصیل آن عده از دارندگان مدرک معادل که موفق به قبولی در آزمونهای جامع دارندگان مدارک معادل نشده اند شورای گسترش آموزش عالی مقرر داشت:

1- آن عده از دارندگان مدارک معادل که قبل از تاریخ ابلاغ مصوبه جلسه شماره 432 مورخ 3/9/1377 شورای عالی انقلاب فرهنگی (مبنی بر ممنوعیت برگزاری دوره های معادل) در دوره های معادل پذیرفته شده اند، در شمول این مصوبه قرار می گیرند.

2- آن عده از دارندگان مدارک معادل که قبل از تاریخ ابلاغ مصوبه فوق الذکر در دوره های معادل شرکت نموده ولی قبولی آنان بعد از تاریخ ابلاغ مصوبه فوق الذکر اعلام شده است. در شمول این مصوبه قرار می گیرند.

3- آن عده از دارندگان مدارک معادل که بعد از تاریخ ابلاغ مصوبه فوق الذکر در دوره معادل شرکت نموده و پذیرفته شده اند. به دلیل ممنوعیت برگزاری دوره معادل، در شمول این مصوبه قرار نمی گیرند و با مدرک معادل حق شرکت در آزمون های ورودی دوره های بالاتر را ندارند.

4- آن عده از دارندگان مدارک معادل کاردانی و کارشناسی (مشمولین بندهای 1 و 2) که در دوره های با مجوز از شورای گسترش آموزش عالی برنامه های درسی دوره را برابر برنامه های مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گذرانده اند، اجازه دارند در آزمون های ورودی مقاطع بالاتر (که توسط سازمان سنجش آموزش کشور و یا دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود) شرکت کنند و در صورت قبولی در آزمون، ادامه تحصیل دهند. به این عده از پذیرفته شدگان در آزمون ورودی پس از طی دوره تحصیلات، برابر مقررات آموزشی بدون تغییر در نوع مدرک معادل مقطع پایه، مدرک مرسوم دانشگاهی در مقطع جدید داده می شود.

5- آن عده از دارندگان مدارک معادل دوره های کاردانی و کارشناسی(مشمولین بندهای 1 و 2 )، که در دوره های فاقد مجوز شورای گسترش آموزش عالی وارد شده اند، مشروط به اینکه برنامه های درسی دوره مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را رعایت کرده باشند، اجازه دارند در آزمونهای مقاطع بالاتر شرکت کنند، این عده از داوطلبان در صورت قبولی در آزمون ورودی مقاطع بالاتر موظفند تا 20 درصد واحدهای دوره را به تشخیص دانشگاه یا موسسه آموزش عالی پذیرنده به عنوان دروس جبرانی بگذرانند و در صورت قبولی و کسب حداقل میانگین 12 در درس مذکور، تحصیل خود را در مقطع بالاتر ادامه دهند. به این عده از پذیرفته شدگان در آزمون ورودی پس از طی دوره تحصیلات، بدون تغییر در نوع مدرک معادل مقطع پایه، برابر مقررات آموزشی مربوط مدرک مرسوم دانشگاهی در مقطع جدید داده خواهد شد.

6-دارندگان مدرک معادل کارشناسی ارشد که در دوره های با مجوز از شورای گسترش آموزش عالی و با برنامه درسی مصوب وزارت علوم تحصیل کرده اند، می توانند در آزمون نیمه متمرکز دوره دکتری و آزمون دکتری دانشگاه آزاد شرکت کنند و در صورت قبولی، ادامه تحصیل دهند.

7- دارندگان مدرک معادل کارشناسی ارشد که در دوره های فاقد مجوز از شورای گسترش آموزش عالی، با برنامه درسی دوره غیرمصوب وزارت علوم، تحصیل کرده اند می توانند در آزمون نیمه متمرکز دوره دکتری و آزمون دکتری دانشگاه آزاد شرکت کنند و در صورت قبولی و کسب حد نصابی که تعیین خواهد شد، ادامه تحصیل دهند.

8- دارندگان مدرک معادل کارشناسی ارشد که در دوره های فاقد مجوز از شورای گسترش آموزش عالی تحصیل کرده و برنامه های درسی دوره مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را رعایت نکرده اند مجاز به شرکت در آزمون ورودی مقطع بالاتر نیستند.

9-  تعیین حد نصاب موضوع بند 5 و نیز تصمیم گیری در خصوص موارد خارج از گروه بندی مذکور در این مصوبه، برعهده کمیته سه نفره ای متشکل از نمایندگان دفتر گسترش آموزش عالی و دفتر برنامه ریزی آموزش عالی حوزه معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش آموزش کشور خواهد بود که پس از تایید معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قابل اجرا خواهد بود.

10- متن اطلاعیه های مربوط به پذیرش مشمولین این آئین نامه، قبل از اعلام به رسانه ها و درج در دفترچه های آزمون سازمان سنجش آموزش کشور و دانشگاه آزاد اسلامی باید به تایید برسد.

11- نظارت بر حسن اجرای این آئین نامه و ایجاد هماهنگی در اجرا و همچنین تعبیر و تفسیر مفاد این آئین نامه به عهده معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد.

12- این آئین نامه در 12 بند در جلسه 845 شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا است و آئین نامه ها دستورالعمل ها و بخشنامه های مغایر با این آئین نامه لغو می شود."/خبرگزاری مهر