اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صدور مجوز برای خرید هواپیماهای جدید


رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به درخواست شرکت‌های هوایی برای خرید هواپیما گفت: با بررسی درخواست‌ها، از سوی سازمان هواپیمایی مجوزهای اولیه برای ورود هواپیماهای جدید صادر شده است.

روزنامه ایران: رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به درخواست شرکت‌های هوایی برای خرید هواپیما گفت: با بررسی درخواست‌ها، از سوی سازمان هواپیمایی مجوزهای اولیه برای ورود هواپیماهای جدید صادر شده است.

اگرچه متوسط سن ناوگان هوایی کشور با ورود هواپیماهای جدید از 22سال به کمی بیشتر از 20 سال کاهش پیدا کرده است اما آن‌طور که وزیر راه و شهرسازی می‌گوید چنانچه برای نوسازی ناوگان اقدامی نشود در10 سال آینده دوباره با ناوگانی پیر و فرتوت با میانگین سنی30 ساله روبه‌رو خواهیم بود که کارآیی لازم را ندارد.

 نیاز کشور برای جایگزین‌سازی هواپیماهای جدید با ناوگان قدیمی و جبران عقب ماندگی‌های گذشته حداقل 400فروند هواپیمای برد دور و متوسط و 100 فروند هواپیمای با برد کم برای فرودگاه‌های کوچک است. خرید این تعداد هواپیما با تخمین متوسط ارزش هر فروند هواپیما به قیمت 100میلیون دلار حدود 50میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. از این رو بسیاری از شرکت‌های بزرگ و معتبر برای تأمین ناوگان مذاکرات خود را با ایران آغاز کرده‌اند و نوسازی ناوگان هوایی از نخستین برنامه‌های بعد از توافق اولیه ژنو بود.

هواپیماهای جدید؛ نو و جوان


علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اقداماتی که برای نوسازی ناوگان انجام شده است، می‌گوید: بعضی شرکت‌ها درخواست نوسازی ناوگان داشته‌اند که ما این درخواست‌ها را بررسی کرده ایم و مجوزهای اولیه به شرکت‌ها برای ورود هواپیماهای جدید صادر شده است.

اما عابدزاده تأکید می‌کند که روند ورود و نوسازی ناوگان روندی زمانبر است و بعد از صدور مجوز نمی‌توان انتظار داشت هواپیماهای خریداری شده بسرعت وارد شود.

نوسازی ناوگان سازمان هواپیمایی شروطی دارد که یکی از این شروط جوان بودن هواپیماهای خریداری شده است. به دلیل بالا بودن سن ناوگان و متوسط سن 20 سال برای هواپیماهای کشور، کم بودن سن هواپیماهایی که قرار است وارد ناوگان شود از اولویت‌های نوسازی ناوگان است. در روزهای گذشته رسانه‌ها از خرید 14 هواپیمای جدید توسط چند شرکت هوایی خبر داده بودند که برخی از این هواپیما‌ها وارد شده و برخی دیگر نیز تا چند روز آینده قرار است وارد کشور شود.

بر اساس آنچه در این گزارش‌ها اعلام شده هواپیماهای خریداری شده تولید سال‌های 1995 تا 2000 میلادی هستند. این در حالی است که طبق شروط سازمان هواپیمایی، هواپیماهای جدید نباید عمر بیشتر از 15 سال داشته باشند. در پاسخ به اینکه وزیر راه و شهرسازی الزام کرده است‌ هواپیماهای با سن بالای 15 سال وارد ناوگان هوایی کشور نشود، گفته شده که خرید این هواپیماها و موافقتنامه‌های اصولی آن پیش از تصویب این قانون انجام شده است.

رئیس سازمان هواپیمایی در خصوص سن هواپیماهای جدیدی که وارد ناوگان می‌شوند می‌گوید تمام مجوزهایی که صادر می‌کنیم برای هواپیماهای «نو و جوان» است و هواپیماها شرایط مناسبی دارند. به گفته عابدزاده بیشتر هواپیماهایی که قرار است خریداری شوند سن کمتر از 15 سال دارند. رئیس سازمان هواپیمایی می‌گوید در میان مجوزهای جدید بندرت و در شرایط خاص و استثنایی مجوز برای وارد کردن هواپیما با عمر بیشتر از 15 سال صادر شده است.

بیشترین درخواست خرید برای بوئینگ و ایرباس


برداشته شدن تحریم‌های اقتصادی طولانی مدت در آینده‌ای نزدیک این فرصت را برای شرکت‌های هواپیمایی فراهم کرده تا در بازار هوایی ایران حضور پیدا کنند. ایران قصد دارد برای نوسازی ناوگان هواپیمایی خود تا چند سال آینده بیش از 400 هواپیما خریداری کند؛ این موضوع رقابت شرکت‌های هواپیمایی را برای استفاده از این فرصت چند برابر کرده است. بوئینگ و ایرباس 2 شرکت معتبر هوایی هستند که برای حضور در بازار ایران تلاش می‌کنند و ایران نیز تمایل بیشتری به خرید از این دو شرکت را نشان داده است. در توافق هسته‌ای صراحتاً اعلام شده که منع فروش و اجاره هواپیما و انتقال موتور یا قطعات لغو شده است.

ایرلاین‌های ایرانی برای خرید ناوگان هواپیمایی جدید تمام گزینه‌های پیش‌رو را به دقت بررسی می‌کنند و قطعاً انتخاب‌ها برای شرکت‌های ایرانی محدود نخواهد بود. عابدزاده با اعلام این مطلب می‌گوید در حال حاضر بیشتر درخواست‌ها برای هواپیماهای بوئینگ و ایرباس است که با توجه به نیازهای کشور تمام گزینه‌های موجود برای نوسازی ناوگان هوایی بررسی می‌شود و در صورت رسیدن به معیارهای لازم نسبت به خرید هواپیماهای جدید اقدام خواهد شد.

منابع جدید تأمین مالی

مشکل شرکت‌های داخلی برای خرید هواپیما قیمت بالای آن است. آن‌طور که وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده متوسط خرید هر هواپیما به حدود 100 میلیون دلار می‌رسد که شرکت‌های داخلی نمی‌توانند از عهده این هزینه برآیند. برای حل این مشکل وزارت راه و شهرسازی در توافق با برخی شرکت‌ها بسته‌ای را طراحی کرده که بر اساس این بسته توافق شده تا شرکت‌ها بتوانند یکسری از هواپیماها را به صورت اجاره و اجاره به شرط تملیک وارد کشور کنند.

برای این منظور شرکتی برای وارد کردن این هواپیماها به ایران به صورت اجاره به شرط تملیک تأسیس می‌شود تا هواپیماها را به سایر شرکت‌های هواپیمایی به صورت اجاره تحویل دهد. بنابراین به این ترتیب ناوگان هوایی بدون آنکه شرکت‌های ایرانی درگیر خرید هواپیما با رقم‌های سرمایه‌گذاری بسیار کلان شوند نوسازی می‌شود.

رئیس سازمان هواپیمایی با اشاره به درخواست‌های جدید خرید هواپیما می‌گوید فعلاً باید مجوزهای کلی صادر شود و بعد هواپیماها در قالب‌های مختلف اجاره یا اجاره به شرط تملیک یا خرید وارد شوند. به گفته عابدزاده صندوق توسعه مالی یکی از منابع تأمین مالی شرکت‌ها برای نوسازی ناوگان است. در سال‌های گذشته خطوط هوایی برای توسعه ناوگان امکان استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی را نداشتند‌، که با موافقت‌هایی که انجام شده این صندوق تسهیلات لازم‌ را جهت نوسازی ناوگان در اختیار شرکت‌های هواپیمایی کشور ‌قرار خواهد داد.

علاوه بر این صندوق تسهیلات بانکی نیز یکی از منابعی است که برای تأمین مالی خرید هواپیما در نظر گرفته شده است. علاوه بر آن تأمین مالی توسط بخش‌های سرمایه گذاری خصوصی نیز مد نظر است. وی می‌گوید با توجه به نیاز 50 میلیارد دلاری صنعت هوایی برای نوسازی، بخش‌های خصوصی برای این سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده‌اند.


ویدیو مرتبط :
بی بی سی و صدور مجوز شراب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صدور مجوز یک روزه برای انتشار كتاب



 

 

 

محمد الهیاری فومنی كه هفته گذشته با حكم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مسوولیت اداره كتاب و كتابخوانی این وزارتخانه را بر عهده گرفت در گفتگو با «جام‌جم» از كوتاه شدن زمان صدور مجوز و اعطای مجوز یكروزه (۲۴ ساعته) برای انتشار كتاب خبر داد.


وی درباره مهم‌ترین برنامه‌ها و اهداف اداره كتاب در آینده گفت: در ماه‌های گذشته كه سرپرستی این اداره به عهده من بود فرصت برای ایجاد تغییرات ماهوی چندان میسر نشد اما از امروز با ارائه برنامه‌های بلند مدت می‌كوشیم روند و زمان صدور مجوز كتاب را از آنچه اكنون هست كوتاه تر كنیم. الهیاری درباره زمان فعلی صدور مجوز افزود: براساس آماری كه به صورت ماهانه از سیستم جامع صدور مجوز كتاب می‌گیریم ، رقمی حدود ۷۰ درصد كتاب‌ها كه عمدتا كتاب‌های آموزشی، علمی، درسی و كمك درسی را شامل می‌شود، تقریبا در همان روز یعنی ۲۴ ساعته مجوزشان صادر می‌شود.



● ۳۰ درصد باقیمانده



وی درباره ۳۰ درصد باقیمانده هم تصریح كرد: كتاب‌های حوزه دین، روان‌شناسی، ادبیات و علوم انسانی حجم اصلی این ۳۰ درصد را دربر می‌گیرد كه پس از ورود به اداره كتاب، مراحل صدور مجوز، نظارت پیش از چاپ و گروه‌های تخصصی‌اشان شروع می‌شود.



اللهیاری درباره زمان ممیزی این كتاب‌ها نیز رقم یك هفته را عنوان كرد و گفت: در صورتی كه این كتاب‌ها مشكل خاصی نداشته باشند به مدت یك هفته مجوزشان صادر و اگر نیازی به اصلاح باشد به ناشر برگردانده می‌شود. به گفته وی، در مواردی نیز ممكن است رفت و آمد كتاب بین ارشاد و ناشر چندبار رخ دهد كه زمان صدور مجوز را كمی طولانی می‌كند، ولی می‌خواهیم كاری كنیم كه در حداقل زمان ممكن و مانند ۷۰ درصد دیگر مسیر صدور مجوز كوتاه طی شود.



● نظارت پیش از چاپ، نه ممیزی



رئیس جدید اداره كتاب همچنین از اعمال تغییراتی در آیین نامه چاپ كتاب خبر داد و افزود: آن ادبیاتی كه در قانون بصراحت آمده، نظارت پیش از چاپ است و معتقدم باید همین ادبیات را به جای ممیزی یا هر واژه دیگر به كار برد.



وی خاطرنشان كرد: هیات نظارت بر ضوابط نشر كتاب بتازگی آیین نامه را مورد بازبینی قرار داده است و نتایج آن نیز در ۲ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد موافقت قرار گرفت و تصویب شد و البته تغییراتی هم باقیمانده كه درجلسه دیگر شورا تصویب می‌شود.



● تغییرات در اداره كتاب



همچنین اللهیاری از تغییراتی در گروه‌های علمی خبر داد و تاكید كرد: كسانی كه امروز به عنوان گروه علمی در نظارت چاپ كتاب حضور دارند از نویسندگان،‌ شاعران خوشنام و صاحب سبك كشورمان هستند و همچنین تعداد زیادی از آنها را هم اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها تشكیل می‌دهند. وی ادامه داد: با توجه به این كه بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی كتاب تهران در راه است و ثبت‌نام ناشران هم از چندی دیگر آغاز می‌شود و به طور طبیعی كتاب‌های بیشتری برای چاپ ارسال می‌شوند نیاز به تقویت و تغییرات در اداره كتاب و گروه‌ها داریم و باید از همكاران بیشتری بهره بگیریم.



صحبت‌های اللهیاری در حالی بیان می‌شود كه اداره كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یكی از خبرسازترین و پر حاشیه ترین ادارات این وزارتخانه در طول ۴ سال گذشته بوده است و بسیاری از نویسندگان، مترجمان و مولفان نسبت به روند صدور مجوز اثرشان انتقاد داشته اند و گاهی عنوان شده كتابی بیش از یك سال در صف دریافت مجوز نشر باقی مانده است.