اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صدا و سیما: ما اپوزیسیون دولت نیستیم


معاون خبر رسانه ملی در یادداشت امروز صفحه نخست روزنامه جام جم به اظهارات اخیر نوبخت در مورد صدا و سیما پاسخ داد.

خبرگزاری صداوسیما: معاون خبر رسانه ملی در یادداشت امروز صفحه نخست روزنامه جام جم به اظهارات اخیر نوبخت در مورد صدا و سیما پاسخ داد.

درپی درج جمله‌ای به ‌نقل از دکتر نوبخت سخنگوی دولت مبنی بر این‌که سازمان صدا و سیما نقش اپوزیسیون دولت را ایفا می‌کند که در برخی از روزنامه‌ها چاپ شد، دکتر پیمان جبلی در این یادداشت درباره چگونگی موضوع مهم تعامل دولت و رسانه ملی نکات مهمی را یادآور شد.

1ـ رسانه ملی براساس وظیفه ذاتی موظف است خدمات دولت و نظام و دستاوردهای آن را منعکس کند.

نگاهی مختصر به فعالیت‌های رسانه در سال 94 نیز نه تنها خلاف این امر را نشان نمی‌دهد بلکه بیانگر رشد کمی و کیفی برنامه‌های خبری در این راستاست. برنامه‌های هفته دولت امسال نمونه‌ای خوب و ملموس است که به اذعان مسئولان اطلاع‌رسانی ‌محترم دولت نسبت به سال‌های قبل بی‌سابقه بوده و حدود سه برابر سال‌های گذشته و حتی بیش از درخواست خود دولت فرصت ارائه عملکرد به اعضای محترم کابینه و وزرای محترم داده شده است.

در موارد متعدد وزرای محترم خود در مناسبت‌های مختلف از همکاری و همراهی رسانه ملی قدردانی کرده‌اند که از جمله آن طرح حذف دو نرخی بنزین، طرح حذف یارانه پردرآمدها و پوشش‌های خبری رویدادهای مهمی چون برگزاری اجلاس سران گازی، سفر‌های استانی ریاست محترم جمهور و... بوده است.

2ـ رسانه ملی نه‌ تنها خود را موظف می‌داند اخبار امیدآفرین فعالیت‌ها و خدمات دولت محترم و دیگر دستگاه‌ها را منعکس نماید بلکه حتی تلاش می‌کند خود به تولید و ایجاد اخبار و گزارش‌های اینچنینی اقدام کند.

نمونه این تلاش که با همین هدف صورت گرفت مکاتبه‌ای است که ماه‌ها پیش با شورای محترم اطلاع رسانی دولت صورت گرفت و طی آن درخواست شد هر وزارتخانه یا دستگاه اجرایی پروژه‌های در دست اجرای خود را به اطلاع بخش اخبار رسانه ملی برساند تا به ‌صورت ویژه ازآنها گزارشهای تبلیغی امیدآفرین تهیه شود.

متاسفانه با وجود پیگیری‌های متعدد تاکنون هیچ‌گونه پاسخی به این درخواست داده نشده است. با این وجود نیم‌نگاهی به اخبار و گزارش‌های پخش شده از رسانه ملی حاکی از تلاش و جدیت آن برای کشف سوژه‌های مثبت و امیدآفرین و انعکاس و برجسته‌سازی آن است.

3ـ اعتبار و وظایف ذاتی رسانه ملی همچنین اقتضا می‌کند رسانه با هدف حل مشکلات و رفع موانع و البته به‌ عنوان نماینده افکار عمومی به‌ صورت علمی و منصفانه دستگاه اجرایی و دیگر دستگاه‌ها و نهادها را یاری دهد. براساس اصول حرفه‌ای رسانه، طرح مشکلات و نابسامانی‌ها همراه با ریشه‌یابی واقعی و ارائه دیدگاه‌های مختلف کارشناسی و البته انعکاس دیدگاه رسمی یکی از روش‌های ایفای این وظیفه ذاتی است، به‌گونه‌ای که برآیند آن ارائه راهکار یا تبیین و شفاف‌سازی مساله باشد.

تلاش رسانه ملی همواره این است که از این روش حرفه‌ای عدول نکند. متاسفانه به استحضار می‌رسانم که حتی در همین رویکرد به ظاهر انتقادی در اغلب موارد چینش اجزای گزارش و برجسته‌سازی دیدگاه رسمی دولتی در آن به‌گونه‌ای است که در کنار گزارش‌ها و اخبار و اطلاع رسانی کاملا دولتی، نوعی مجیزه‌گویی دولت توسط رسانه ملی را در اذهان مخاطبان متبادر می‌کند و به همین دلیل در سنجش‌های نوبه‌ای دیدگاه مخاطبان، رسانه ملی هم در معرض عتاب مخاطبان نسبت به عملکردی که رسانه ملی صرفا انعکاس‌دهنده آن است با دولت و مجریان امور شریک می‌شود.

4ـ این انتظار که صدا وسیمای جمهوری اسلامی طابق النعل بالنعل با دولت‌های محترم انعکاس‌دهنده صرف عملکرد مجریان امور بوده و چشم خود را بر مشکلات جامعه ببندد و صرفا توجیه‌گر آنها باشد قطعا و یقینا نه ممکن و عملی است و نه با وظایف رسانه و توقعات جامعه از آن همخوانی دارد. بی‌تردید چنین چیزی مقصود و منظور دولتمردان محترم نیز نیست. اما برخی از رفتارها و اظهارات مقامات رسمی متاسفانه ولو ناخواسته چنین مفهوم را به اذهان متبادر می‌سازد.

5 ـ نسبت دادن صفت اپوزیسیون به رسانه ملی آن هم در کنفرانس خبری که مستقیما از آنتن همین رسانه ملی در حال پخش است و سپس برجسته‌سازی این عبارت توسط روزنامه رسمی دولت به نظر نمی‌رسد شیوه مناسبی در تعامل دولت و رسانه ملی باشد و سلب اعتبار و تضعیف جایگاه رسانه ملی و بالطبع افزایش آسیب‌پذیری کشور و نظام می‌شود.

6 ـ حضرتعالی بیش از سایرین مستحضرید که رسانه ملی با چالش‌ها و مشکلات جدی در تامین منابع مالی روبه‌روست و این مشکلات تاکنون حداقل در بخش اخبار منجر به زیان‌های جبران‌ناپذیری چون حذف برخی بخش‌های خبری در استان‌ها، تعطیلی برخی دفاتر خبری در خارج از کشور، قطع برنامه‌ها از برخی ماهواره‌ها، اختلال جدی در پرداخت حقوق و دستمزد همکاران، بی‌انگیزگی عوامل صف و ... گردیده است. با این وجود همواره تلاش شده است این کمبودها و نواقص تاثیری بر سیر منطقی امور بر جا نگذارد.

لذا توقع خبر رسانه ملی از جنابعالی بیش از دیگر مسئولان است که یاری‌دهنده آن باشیم.

در پایان مجددا تاکید می‌نماید رسانه ملی براساس وظیفه و ماموریت ذاتی خود و به‌ویژه در شرایط خاص فعلی کشور و در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت همواره یار و یاور خدمتگزاران صادق نظام بوده و خواهد بود و به رسالت خود در تقویت انسجام و وحدت ملی در چارچوب وظایف حرفه‌ای خود پایبند و واقف می‌باشد.


ویدیو مرتبط :
بخشی از خدمات پرکارترین دولت (دولت احمدی نژاد) در مصاحبه صدا و سیما با دکتر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نقد مشایی بر صدا و سیما، دامن دولت را هم می گیرد



نقد مشایی بر صدا و سیما، دامن دولت را هم می گیرد

ابتدا باید پرسید چرا جناب مشایی چهار سال قبل در چنین روزهایی بر عملکرد صدا و سیما در قبال انتخابات ریاست جمهوری خرده نمی گرفت؟ آیا چهار سال پیش صدا و سیما بی طرف تر از امروز بود؟ شاید در جواب این نقد گفته شود که صدا و سیما چهار سال قبل هیچ حمایتی از محمود احمدی نژاد در مواجهه با رقبایش نکرد. اگر این ادعا مطرح شود، در واقع باب انکار باز شده است و به همان دلیل که آقای مشایی معتقد است تلویزیون ایران در سال 88 جانب احمدی نژاد را نگرفت، عزت الله ضرغامی هم الان می تواند مدعی شود تلویزیون ایران از هیچ کاندیدایی حمایت آشکار یا پنهان نمی کند.

عصر ایران؛ در خبرها آمده بود که اسفندیار رحیم مشایی، از عملکرد صدا و سیما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری انتقاد کرده و گفته است: " از خدمات خوب رسانه ملی آگاه هستم اما این رسانه در آستانه انتخابات از لحاظ جانبداری از نامزدهای انتخابات آتی ریاست جمهوری خوب عمل نکرده و این سابقه خوبی برای آن نیست. مردم عملکرد رسانه ملی را در انتخابات دوره های گذشته به خوبی به یاد دارند و بر این اساس صدا و سیما باید کاملا مراقبت کند و مشی معتدل تری را در این عرصه دنبال کند."

انتقاد موثرترین چهره دولت فعلی از عملکرد صدا و سیما در دوره های قبلی انتخابات ریاست جمهوری را می توان لطیفه ای سیاسی در آغاز سال 1392 قلمداد کرد که معلوم نیست باید گوینده این سخن را تحسین کرد یا تقبیح!

اینکه صدا و سیما باید بین کاندیداهای ریاست جمهوری بی طرفی پیشه کند، سخنی متین است ولی بر گوینده این سخن نقدهایی وارد است که این یادداشت متضمن درافکندن آنهاست.

 

اسفندیار رحیم مشایی,محمود احمدی نژاد,مشایی و احمدی نژاد

 

ابتدا باید پرسید چرا جناب مشایی چهار سال قبل در چنین روزهایی بر عملکرد صدا و سیما در قبال انتخابات ریاست جمهوری خرده نمی گرفت؟ آیا چهار سال پیش صدا و سیما بی طرف تر از امروز بود؟

شاید گفته شود که بر فرض چهار سال پیش، خبط و خطایی از صدا و سیما در حمایت از محمود احمدی نژاد سر زده باشد ولی این دلیل نمی شود که با استناد به "پارتی بازی" چهار سال قبل، چنان مشی ناصوابی همچنان ادامه یابد. این حرف درستی است ولی اگر گوینده این سخن چهار سال قبل غفلت کرده باشد ولی الان واقعا منتقد حمایت صدا و سیما از کاندیدایی خاص باشد، باید حداقل انتقادی از روند به قدرت رسیدن کاندیدای مورد حمایت خودش هم بکند.

ولی شاید در جواب این نقد گفته شود که صدا و سیما چهار سال قبل هیچ حمایتی از محمود احمدی نژاد در مواجهه با رقبایش نکرد. اگر این ادعا مطرح شود، در واقع باب انکار باز شده است و به همان دلیل که آقای مشایی معتقد است تلویزیون ایران در سال 88 جانب احمدی نژاد را نگرفت، عزت الله ضرغامی هم الان می تواند مدعی شود تلویزیون ایران از هیچ کاندیدایی حمایت آشکار یا پنهان نمی کند.

اما این سوال هم قابل طرح است که آیا فقط صدا و سیما باید در قبال کاندیداهای انتخابات بی طرف باشد یا اینکه چنین وظیفه ای بر دوش دولت هم سنگینی می کند؟ همان گونه که مشایی رادیو و تلویزیون ایران را متهم به جانبداری از کاندیدایی خاص می کند، اصولگرایان مخالف دولت نیز دولت را متهم به حمایت از کاندیدایی خاص می کنند. آیا رئیس جمهور حق دارد شعار کاندیدایی احتمالی را از تریبون های گوناگون بر زبان آورد؟

علاوه بر این، وقتی رئیس جمهور شعار "زنده باد بهار" را در روز 22 بهمن فریاد می زند و تلویزیون هم سخنرانی او را پخش می کند، آیا این خودش مصداق استفاده از صدا و سیما به سود کاندیدایی خاص نیست؟ یعنی دولت و صدا و سیما دست در دست هم، شعار زنده باد بهار جناب مشایی را در روز 22 بهمن سال قبل و نیز در پیام نوروزی احمدی نژاد، به گوش ملت رساندند در حالی که هنوز موعد تبلیغات انتخاباتی شروع نشده است.

اگر مشایی کاندیدای ریاست جمهوری نشود و یا اگر کاندیدا شود و از ادبیات بهاری استفاده نکند، این نقد آخر بر او منتفی است؛ ولی اگر کاندیدا شد و با ادبیات بهارمحور به میدان رقابت با رقبا گام نهاد، آیا می پذیرد که نقد امروز او بر صدا و سیما درست به این دلیل وارد است که صدا و سیما شعار انتخاباتی او را پیش از موعد به گوش مردم رسانده است؟ آیا در چنان روز قریب الوقوعی، جناب مشایی بابت حمایت صدا و سیما از خودش، از این رسانه انتقاد می کند؟

به نظر می رسد اسنفدیار رحیم مشایی، پیش از بیان انتقادش از صدا و سیما، خیلی به این نکات فکر نکرده و صرفاً خواسته است حمله اصولگرایان به دولت بابت حمایت رئیس جمهور از ریاست جمهوری خودش را با ضد حمله ای قانونگرایانه جبران کند. در واقع او می خواهد بگوید حال که شما می گویید دولت حق ندارد از ریاست جمهوری فلان کاندیدای احتمالی حمایت کند، نظام هم حق ندارد از تریبون صدا و سیما از ریاست جمهوری هیچ کاندیدایی حمایت کند.

اگر چه هنوز موعد ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری آغاز نشده است ولی روح نقد مشایی به صدا و سیما وارد است اما این نقد دامن کل دولت فعلی را هم می گیرد؛ چرا که  صدا و سیما چهار سال قبل، در اوج رقابت احمدی نژاد با رقبایش، آن قدرها هم بی طرف نبود. اگر حمایت زیرپوستی صدا و سیما از علی اکبر ولایتی غیرقانونی است، حمایت گل درشت صدا و سیما از محمود احمدی نژاد در سال 88 را باید مشمول چه حکمی دانست؟  

روح نقد مشایی، همچنین دامن عملکرد دولت فعلی را هم می گیرد؛ چرا که اگر اصلاح طلبان و اصولگرایان را نماینده افکار عمومی اکثریت جامعه ایران بدانیم، هر دو جناح در حال حاضر حاضرند بر حمایت دولت از ریاست جمهوری اسفندیار رحیم مشایی شهادت دهند!/عصرایران