اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صالحی: فاز تجاری‌سازی فن‌آوری هسته‌ای آغاز می‌شود



اخبار,اخبار سیاسی,سازمان انرژی اتمی

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: سایت فردو به یک مرکز عمده تحقیقاتی در فن‌آوری هسته‌ای و علوم مختلف فیزیک تبدیل می‌شود و نماد علمی در عرصه‌ی بین‌المللی خواهد بود.

علی اکبر صالحی صبح روز دوشنبه در مراسم افتتاح جاده اختصاصی منتهی به سایت شهید دکتر علی محمدی (فردو) افزود: با افتتاح این پروژه مهم که به دستور مقام معظم رهبری کلید خورد و متاسفانه مدتی طول کشید تا به پایان برسد ما بهتر و بیش‌تر می‌توانیم قدر فرزندان خود را که در این سایت فعالیت می‌کنند دانسته و از آن‌ها حفاظت کنیم.

او گفت: جاده قدیم منتهی به فردو خطرناک بود و اهمیت این پروژه برای این است که خطرات کم‌تری امروز کارکنان این سایت را تهدید می‌کند.

صالحی گفت:‌ فردو نماد استقلال سیاسی ماست و برای آن هزینه پرداختیم. دشمنان خیلی تلاش کردند تا مردم را با تحریم‌ها تحت فشار قرار دهند و آن‌ها را از حکومت دور کرده و به خیابان بریزند، اما مقاومت مردم نشان داد که آن‌ها از حکومت جدا نمی‌شوند.

وی با بیان این که امروز برخی می‌گویند طرف مقابل در مذاکرات وین دست بالا را داشته است گفت: این چه حرفی است که برخی می‌گویند آن‌ها به هر چه می‌خواستند رسیدند؛ اگر این طور است چرا برسر برجام در آمریکا یک جدال جدی سیاسی در گرفته است. برخی هم می‌گفتند این جدال صحنه‌سازی است. اما هر چه زمان پیش می‌رود بیش‌تر متوجه می‌شویم که این جدال سیاسی واقعی است. لابی صهیونیستی در برخی از کشورهای همسایه میلیون‌ها دلار هزینه می‌کند تا فضای افکار عمومی در آمریکا و جهان را نسبت به توافق هسته‌ای متاثر سازد. بنابراین معتقدم حتما ایران دستاوردی داشته است که آن‌ها این طور به چالش افتادند.

او افزود:‌ ما غنی‌سازی، تحقیق و توسعه، آب سنگین و فردو را حفظ کردیم و هم‌چنین آن‌ها متعهد شدند در بالا بردن سطح فن‌آوری هسته‌ای به ما کمک کنند.

صالحی تاکید کرد:‌ این مذاکرات البته برای ما برد - برد بوده است. ما به اعتبار فتوای رهبری که بسیار تاریخی و سرنوشت ساز برای خلع سلاح کلیه‌ی سلاح‌های کشتار جمعی اعم از هسته‌ای، شیمیایی و بیوتکنولوژی است توانستیم موانع و نگرانی‌ها را رفع کنیم. آن‌ها سعی کردند راه‌هایی که به سمت انحراف از مسیر صلح‌آمیز است را به روی ما سد کنند و اتفاقا ما در این مسیر به آن‌ها کمک کردیم چرا که به دنبال سلاح نبوده و نیستیم.و این مساله الگویی برای دیگران است. ما معتقدیم معاهده ان.پی.تی باید مستحکم باشد.

رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: فعالیت‌های هسته‌ای‌مان وارد یک فاز جدید شده است. از حالا به بعد فاز تجاری‌سازی آغاز می‌شود و وارد مرحله هزینه و فایده می‌شویم.

 

اخبار سیاسی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
موشن گرافی فن آوری هسته ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد زیباکلام از اظهارات اخیر روحانی در روز ملی فن‌آوری هسته‌ای



اخبار,اخبارسیاسی,صادق زیباکلام

آیا مردم می‌دانند هسته‌ای چه هزینه‌هایی مستقیم و غیرمستقیم (در قالب تحریم‌ها) برای کشور داشته؟ آیا می‌دانیم کشوری که نه سرانه خیلی بالایی در آموزش و پرورش و بهداشت و درمان دارد و نه بودجه چندانی برای حفظ و حراست از محیط زیستش هزینه می‌کند، در عوض برای برنامه‌های هسته‌ای‌اش چگونه دست و دلبازانه خرج می‌کند؟

صادق زیباکلام با نگارش نامه‌ای سرگشاده به رییس‌جمهور از سخنان روز گذشته او در روز ملی فن‌آوری هسته‌ای انتقاد کرد.

صادق زیباکلام در نوشتاری که در اختیار ایسنا قرار داده خطاب به حسن روحانی نوشته است:

«بسمه تعالی
جناب آقای دکتر حسن روحانی
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران شیدالله ارکانه
با سلام وعرض ادب، برخی بیانات آن بزرگوار در سالروز ملی هسته‌ای جای تامل بسیاری دارد.از جمله فرموده‌اید "۱+۵ دنبال این بود که ملت ایران را از اراده توسعه و اقتدار ملی باز دارد، دید که نتوانست و تا ابد نخواهد نتوانست"؛ "چرا دارو و گندم را بر ما تحریم کردید؟" در مورد دارو غربی‌ها می‌گویند که جزء تحریم‌ها نبوده. اما فرض بگیریم که دروغ می‌گویند. در مورد گندم اما دیگر شک و شبه‌ای باقی نمی‌ماند. ما در سال ۹۱ یعنی در اوج تحریم‌ها ۶ میلیون تن گندم وارد کردیم که عمدتا از آمریکا بود. اما اصل حرفم با حضرتعالی در فقره دیگری است.

جناب آقای روحانی، دوازده سال است که ما به جای بیان علت واقعی مخالفت غربی‌ها با برنامه‌های هسته‌ای‌مان مشابه همین ادبیات جنابعالی را بیان کرده‌ایم. این که غربی‌ها نمی‌خواهند ما به پیشرفت‌های علمی دست پیدا کنیم؛ غربی‌ها چشم دیدن پیشرفت‌های اقتصادی و صنعتی که فعالیت‌های هسته‌ای برای کشور به‌بار می‌آورد را ندارند؛ غربی‌ها می‌خواهند ما را وابسته نگه دارند؛ غربی‌ها خودشان از تکنولوژی هسته‌ای برخوردارند اما نمی‌توانند ببینند یک کشور مسلمان و مستقل هم از این فن‌آوری برخوردار باشد و قس علیهذا... در حالی که دست کم حضرتعالی می‌دانید که صورت واقعی مساله چیست. شما می‌دانید که علت نگرانی غربی‌ها به‌واسطه توان بالقوه‌ای است که غنی‌سازی در اختیار ایران قرار می‌دهد. یعنی در اختیار کشوری که بارها مسوولان آن از بین بردن اسراییل را اعلام کرده‌اند.

کتمان علت اصلی مخالفت و نگرانی غربی‌ها از فعالیت‌های هسته‌ای‌مان و درعوض تقلیل دادن آن به دشمنی آن‌ها با موضوعات دیگری هم‌چون استقلال‌خواهی یا اسلامیت ما، یا مخالفت نظام سلطه با پیشرفت‌های علمی و اقصادی ایران اسلامی (یعنی دقیقا آن چه که جنابعالی می‌فرمایید) سبب شده تا یک قداستی برای فعالیت‌های هسته‌ای‌مان ظرف دوازده سال گذشته به‌وجود بیاید. دوازده سال است که به‌جز تقدیس و تکریم و مدح و ثناء سخن دیگری برای این بت عیار جایز نبوده. دوازده سال است که بسیاری از حقایق هسته‌ای از مردم دریغ شده.

آیا مردم می‌دانند هسته‌ای چه هزینه‌هایی مستقیم و غیرمستقیم (در قالب تحریم‌ها) برای کشور داشته؟ آیا می‌دانیم کشوری که نه سرانه خیلی بالایی در آموزش و پرورش و بهداشت و درمان دارد و نه بودجه چندانی برای حفظ و حراست از محیط زیستش هزینه می‌کند، در عوض برای برنامه‌های هسته‌ای‌اش چگونه دست و دلبازانه خرج می‌کند؟

ملاحظات زیست محیطی نیروگاه‌های هسته‌ای و در عوض مزیت‌های تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر به‌کنار، آیا در این دوازده سال حتی یکبار ملاحظات بنیادی "هزینه- فایده" یا "توجیه اقتصادی" برای برنامه‌های هسته‌ای‌مان لحاظ شده‌اند؟

حال که صحبت از اقتصاد شد، آیا هزینه تغییر ریل برنامه‌های هسته‌ای از مسیر دوران آقای احمدی‌نژاد به مسیر جدید بعد از توافق لوزان تخمین زده می‌شود چقدر خواهد شد؟ آن همه هزینه که در دوران آقای احمدی‌نژاد صرف برنامه‌های هسته‌ای شدند بعد از توافق چه فایده و کارایی خواهند داشت؟

نه جناب آقای روحانی، همه این‌ها فدای سر آمریکاستیزی و کاربردی که مناقشه هسته‌ای به‌عنوان ابزاری در جهت آمریکاستیزی پیدا کرده است. اگر به‌راستی معتقدید که مخالفت غربی‌ها با برنامه‌های هسته‌ای‌مان به‌قول شما به‌واسطه پیشرفت‌های مشعشعی است که هسته‌ای برای کشور به ارمغان می‌آورد، پس مخالفان لوزان و دلواپسان خیلی هم بی‌راه نمی‌گویند.

آن‌ها می‌گویند رییس‌جمهور انقلابی‌شان سرعت برنامه‌های هسته‌ای کشور را به نسبت دورانی که جنابعالی مذاکره می‌کردید چندین برابر کرد ولی توافق لوزان کم و بیش سرعت برنامه‌های هسته‌ای کشور را باز می‌گرداند به دوران ما قبل آقای احمدی‌نژاد.

نه جناب آقای روحانی عزیز، کاربرد اصلی هسته‌ای بیش از آن که در صنعت و اقتصاد و توسعه علمی کشور باشد در برافراشته نگه داشتن پرچم پر افتخار آمریکاستیزی، غرب‌ستیزی و استکبارستیزی بوده. فقط کافی است نگاهی اجمالی به مخالفان و موافقان لوزان بیاندازید تا در یابید که اتفاقا بسیاری متوجه ریشه مناقشه شده‌اند.

ایام بکام باد
صادق زیباکلام
بیستم فروردین یکهزار و سیصد و نود و چهار»


 اخبار  سیاسی  - ایسنا