اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صالحی توضیح داد: دلیل انتقاد به توافق ژنو چیست؟/زمان بازرسی آژانس از سایت اراک



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب


اخبار سیاسی - صالحی: برداشت نادرست دلیل انتقاد به توافق ژنو است/ شجاعت روسیه برای تکمیل نیروگاه بوشهر

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی، درباره برخی اظهارنظرها و نقدهای مطرح شده در کشور مبنی بر کندتر شدن فعالیت هسته ای در نتیجه توافق اخیر ژنو گفت: این اظهارنظرها برداشت نادرستی است زیرا در زمان امضای توافق از سوی طرفین شرایط بین المللی درک شد.

علی اکبر صالحی چهارشنبه شب در برنامه تلویزیونی شب آفتابی با تاکید بر اینکه باید در هر نقدی، همه محدودیت ها و شرایط زمانی را در نظر داشت، افزود: رسانه ها بعد از توافق ژنو حمایت خوبی از دولت انجام دادند و فقط پنج درصد انتقاد می کنند که این نیز باید سازنده باشد.

وی افزود: از ابتدا، بهانه ها و ادعاهای غرب علیه فعالیت های هسته ای صلح آمیز کشورمان چیزی جز ˈفشار سیاسیˈ بر جمهوری اسلامی ایران نبود؛ زیرا آنها نگران انقلاب رخ داده در کشورمان بودند که بر تن قدرت های جهان لرزه انداخت.

** از ابتدابه دنبال تولید سوخت 20 درصد نبودیم
رییس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی از ابتدای فعالیت هسته ای خود به دنبال تولید سوخت 20 درصد نبود، افزود: در زمان مسوولیت ˈآقازادهˈ در سازمان انرژی اتمی، نامه ای از این سازمان به آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر نیاز کشور به خرید سوخت 20 درصد ارسال شد.

وی در ادامه با بیان اینکه آنها با تعیین شرایطی، سوخت 20 درصد مورد نیاز ما را ندادند، گفت: در حالی مجبور به تولید این سوخت شدیم که آنها باور نداشتند ایران بتواند سوخت 20 درصد تولید کند.

وی در ابتدای برنامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر سوء استفاده روسیه در تکمیل ساخت نیروگاه اتمی بوشهر گفت: اگر به این موضوع منصفانه نگاه کنیم، چنین برداشتی نخواهد بود.

صالحی افزود: اگر روسیه برای تکمیل ساخت نیروگاه بوشهر اقدام نمی کرد، هیچگاه نمی توانستیم این نیروگاه را تکمیل کنیم.

** شجاعت روسها در تکمیل ساخت نیروگاه بوشهر
وی با تاکید بر اینکه روسها برای تکمیل ساخت نیروگاه بوشهر شجاعت به خرج دادند، یاآورشد: آنها در همان زمان اعلام کردند که این نیروگاه را از ابتدا برای ما بسازند اما نپذیرفتیم.

معاون رییس جمهوری، طولانی شدن روند ساخت نیروگاه را یک تجربه برای متخصصان فناوری هسته ای کشور دانست و گفت: با توجه به طراحی غربی در ابتدای ساخت نیروگاه، با ورود روسیه در جهت تکمیل آن، طراحی شرقی (روسیه) با غربی ادغام شد.

وی با بیان اینکه تاکنون روس ها در ساخت و تکمیل این نیروگاه نقش مثبتی داشتند، افزود: اتفاقات و هر حادثه ای در ساخت نیروگاه بوشهر سبب شد تا مهندسان ایرانی در نصب و اصلاح تجهیزات آن تجربه کسب کنند.

** کسب تجربه برای یک هزار مهندس ایرانی در نیروگاه بوشهر
صالحی ادامه داد: طولانی شدن روند ساخت و ادغام طراحی سبب شد تا نزدیک به یک هزار مهندس ایرانی در نیروگاه اتمی بوشهر در مدت 15 سال تجربه گران بهایی کسب کنند و به بهترین متخصص در دنیا تبدیل شوند.

به گفته وی، در صورت مهیا بودن همه امکانات و زیرساخت ها، ساخت و تکمیل یک نیروگاه هسته ای نزدیک به 5 تا 6 سال زمان می برد.

** مقاومت نیروگاه بوشهر در برابر زلزله 8 ریشتری
وی با یادآوری اینکه نزدیک به سه ماه است نیروگاه بوشهر ، یک هزار و 200 مگاوات برق تولیدی را وارد شبکه سراسری کرده است، خاطرنشان کرد: این نیروگاه براساس مقاومت در برابر زلزله 8 ریشتری طراحی و ساخته شده است.

وی ادامه داد: نیروگاه بوشهر دارای دو پوسته سیمانی و فولادی است بطوری که با برخورد یک هواپیمای 747 نیز صدمه نخواهد دید.

رییس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه قابلیت ساخت چهار نیروگاه یک هزار مگاواتی دیگر نیز در سایت بوشهر وجود دارد، افزود: قرار است با همکاری روسیه، نیروگاه یک هزار مگاواتی دوم نیز در این سایت ساخته شود.

** آمانو نمی تواند استقلال رای و اختیار تام داشته باشد
صالحی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر روند مذاکره با ˈیوکیو آمانوˈ مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در تهران و غیرقابل انعطاف بودن او در گفت وگوها با ایران نیز گفت: وقتی فردی مدیرکل یک نهاد بین المللی می شود، محدودیت های دارد زیرا با نفوذ 36 کشور شورای حکام آژاس مواجه است و دیدگاه آنها را در پیش می گیرد.

وی افزود: در واقع نمی توان منکر نداشتن اختیار و استقلال رای آمانو شد، زیرا وی مجری مصوبات شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

 

----------------------------

17 آذر، زمان بازرسی آژانس از سایت اراک

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: ایران از بازرسان آژانس خواسته است تا 17 آذر (8 دسامبر) از تاسیسات تولید آب سنگین اراک بازرسی کنند.

رضا نجفی در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام این مطلب افزود: جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به مدیرکل آژانس از بازرسان خواسته است تا در قالب تفاهم ایران و آژانس با عنوان «چارچوبی برای همکاری» بازرسان 17 آذر از تاسیسات تولید آب سنگین اراک بازدید کنند.

وی گفت: این بازرسی بر اساس تفاهم مذکور «مدیریت شده» خواهد بود.

نماینده دائم ایران در آژانس درباره دیدار روز چهارشنبه وی با یوکیا آمانو، گفت: عصر روز چهارشنبه به همراه یک عضو تیم مذاکره‌کننده با آقای آمانو دیداری داشتیم که در رابطه با تفاهم ایران و 1+5 بود. همچنین پس از آن هیات ایران با هیات آژانس به سرپرستی معاون مدیرکل در امور پادمان‌ها نشستی سه ساعته در رابطه با تفاهم ایران و 1+5 برگزار شد.

نجفی گفت: در این نشست سه ساعته موارد و جزئیات تفاهم مذکور به هیات آژانس توضیح داده شد.

وی درباره زمان اجرای تفاهم ایران و 1+5، خاطرنشان کرد: همان‌طور که آقای صالحی گفتند اجرای این تفاهمنامه از اواخر دسامبر (اوایل دی ماه) آغاز می‌شود.

نماینده دائم ایران در آژانس تاکید کرد: بازرسی بازرسان در 17 آذر ارتباطی با تفاهمنامه ایران و 1+5 ندارد و مربوط به تفاهم میان ایران و آژانس است.

بازدید و بازرسی آژانس از تاسیسات تولید آب سنگین اراک در چارچوب کد اصلاحیه 3/1 قرار دارد که ایران اجرای آن را متوقف کرده است. ایران اجرای کد اصلاح شده 3/1 قدیم را در دستور کار خود قرار داده است اما آژانس معتقد است که کد اصلاح شده 3/1 جدید را ایران باید مدنظر قرار دهد. در عین حال تا پیش از تفاهمنامه همکاری میان ایران و آژانس، بازرسان اجازه بازدید از کارخانه تولید آب سنگین اراک را به طور معمول نداشتند. هر چند که ایران پیش از این یک بار اجازه بازرسی از این تاسیسات را داده است.
اخبار سیاسی - ایزنا،ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
توافق ژنو از زبان صالحی وزیر سابق احمدی نژاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توافق ایران و آژانس درباره بازرسی از رآکتور اراک



اخبار,اخبار سیاست خارجی,توافق بین ایران و آژانس


 اخبار سیاست خارجی - توافق ایران و آژانس درباره بازرسی از رآکتور اراک

در این جلسه امروز بازرسان آژانس و ایران در سازمان انرژی اتمی با موضوع رهیافت پادمانی اراک، دو طرف در مورد نحوه انجام بازرسی از رآکتور اراک به جمع بندی رسیدند.

به گزارش مهر ، رئیس بازرسان آژانس که صبح امروز وارد تهران شده بود، پس از ورود در جلسه رهیافت پادمانی اراک در سازمان انرژی اتمی کشورمان حضور یافت .

بر اساس این گزارش در این جلسه بازرسان آژانس و ایران در مورد نحوه انجام بازرسی از رآکتور اراک به جمع بندی رسیدند.

 همچنین بازرسان آژانس قرار است فردا بازرسی های خود ار معدن ساغند یزد و کارخانه تغلیظ اردکان آغاز کنند.

 بر این اساس بازرسان فردا از معدن ساغند یزد بازدید خواهند کرد و روز چهارشنبه نیز از کارخانه تغلیظ اردکان بازدید می کنند.

آخرین بازرسی که آژانس از  معدن ساغند یزد داشته است مربوط به 10 سال پیش است که بازرسان آژانس بر اساس پروتکل الحاقی از معدن ساغند یزد بازدید کردند.

بر اساس این گزارش ،ماسیمو آپارو، رئیس تیم بازرسان آژانس و مدیرکل پادمان منطقه B آژانس به همراه دو تن دیگر از بازرسان آژانس شب گذشته وارد تهران شدند.

ورود بازرسان آژانس در راستای توافق 7 ماده ای ایران و آژانس در تاریخ 20 بهمن ماه در تهران است .

هفت اقدامی که ایران متعهد به اجرای آن شد شامل ارائه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریت ‌شده مرتبط با معدن ساغند یزد،  ارائه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریت شده مرتبط با کارخانه تغلیظ اردکان، تحویل پرسشنامه اطلاعات طراحی (DIQ) به‌روز شده راکتور IR-40 (اراک)، اتخاذ اقدام در جهت به نتیجه رساندن رهیافت پادمان برای راکتور IR-40 (اراک)، ارائه اطلاعات مورد توافق دو طرف و تنظیم بازدید فنی از مرکز لیزر لشکرآباد،  ارائه اطلاعات مواد چشمه source material، که هنوز به ترکیب و خلوص لازم برای ساخت سوخت یا غنی‌سازی نرسیده‌است،

 

شامل واردات چنین موادی به ایران و استخراج اورانیوم از فسفات توسط ایران و  ارائه اطلاعات و توضیحات به آژانس به‌منظور ارزیابی اظهاریه ایران در مورد نیاز یا کاربرد توسعه EBW (نسل جدید چاشنی‌های ایمن) است .

پس از این بازدید ها اقدامات ایران درباره 7 مورد توافقی به پایان می رسد و این آخرین مرحله از بازرسی ها در این دور از توافق بین ایران و آژانس است.

بازرسان آژانس پس از بازگشت و ارائه گزارش 7 مورد را بررسی کرده و در صورتی که در مواردی جای کار وجود داشته باشد، موارد را بررسی می کنند و در پی بررسی ها در تماس بین طرفین برای دور آتی مذاکرات برنامه ریزی خواهد شد.

این در حالی است که کارشناسان ایران و 6 کشور حاضر در گروه 1+5 از امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، گفتگوهای یک‌ هفته ای خود را درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران در نیویورک آغاز می کنند.

اخبار سیاست خارجی - مهر