اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شکار زنان خانه‌دار توسط دزد کبوتر پران


نغمه‌های کبوتر بهانه‌ای بود تا جوان تبهکار به شکار زنان خانه‌دار پرداخته و به سرقت‌های سیاه دست بزند.

نغمه‌های کبوتر بهانه‌ای بود تا جوان تبهکار به شکار زنان خانه‌دار پرداخته و به سرقت‌های سیاه دست بزند.

چندی پیش زن جوانی که هنوز وحشتزده بود به دادسرای منیریه تهران رفت و با طرح شکایتی خواستار ردیابی یک دزد شیطان‌صفت شد.

وی به بازپرس پرونده گفت: دیروز در خانه‌مان بودم و تلویزیون تماشا می‌کردم، چون همسرم سرکار رفته بود تنها بودم. ساعت 11 صبح صدای زنگ در بلند شد، وقتی آیفون را برداشتم پسر جوانی ادعا کرد یکی از کبوترهایش به پشت‌بام ما آمده و از من خواهش کرد در را باز کنم. دقایقی بعد صدای زنگ آپارتمان را شنیدم، وقتی در را باز کردم ناگهان پسر جوانی چاقو را زیر گلویم گذاشت و تهدیدم کرد که هرچه او می‌گوید اجرا کنم.

پسر جوان ظاهری خشن داشت و من بشدت ترسیده بودم. می‌گفت باید هرچه طلا و جواهر داری در اختیار من قرار دهی، من هم که وحشتزده بودم چاره‌ای جز تسلیم شدن نداشتم. حدود 5 الی 6 میلیون تومان طلا و مقداری ربع‌سکه و سكه‌پارسیان داشتم که در اختیار او قرار دادم. پسر خشن پس از سرقت به سرعت پا به فرار گذاشت.

پس از اعلام این شکایت، بازپرس دستور تحقیقات گسترده در این زمینه را آغاز کرد تا زوایای پنهان آشکار شود. همزمان با ادعای این زن جوان، شکایت مشابه دیگری پیش‌روی بازپرس پرونده قرار گرفت. این زن جوان نیز به همان شیوه در دام زورگیر خشن گرفتار شده بود. وی که زنی خانه‌دار است در شکایت خود گفت: وقتی صدای زنگ خانه را شنیدم، گوشی آیفون را برداشتم و پسر جوانی مدعی شد کبوترش در پشت‌بام ما گرفتار شده است.

از همه جا بی‌خبر در را باز کردم و نمی‌دانستم توطئه‌ای در کمین من است. وی افزود: جوان خشن چاقویی زیر گلویم گذاشت و تهدید کرد هرچه پول و طلا دارم در اختیارش قرار دهم، در غیر این صورت مرا می‌کشد. وحشتزده شدم، می‌‌خواستم جیغ بکشم و از همسایه‌ها کمک بخواهم که دستانش را روی دهانم گذاشت و با صدای بلند مرا تهدید به مرگ کرد. چاره‌ای نداشتم جز اینکه هرچه او می‌خواهد در اختیارش قرار دهم. پول و جواهراتم را به او دادم.

وقتی می‌خواست از خانه‌ام بیرون برود، گوشی تلفن را برداشتم تا با پلیس تماس بگیرم اما او متوجه شد و بازگشت و با لگد به دستانم ضربه‌ای زد، بعد تهدید کرد اگر شکایت کنم هم من و هم شوهرم را می‌کشد. با افزایش این پرونده‌های مشابه، پلیس و بازپرس پرونده خود را در برابر یک زورگیر خشن دیدند که به صورت سریالی در کمین زنان خانه‌دار و تنها می‌نشست و با ترفندی خاص توطئه شوم خود را به مرحله اجرا می‌گذاشت.

در حالی که پلیس قدم به قدم در جست‌وجوی این زورگیر خشن و حل کردن کلید معمای این پرونده بود، مردی هراسان با پلیس تماس گرفت و خبر داد که پسر جوانی چاقویی زیر گلوی دختر 12 ساله‌اش گذاشته و او را تهدید به مرگ کرده است. بلافاصله پس از این تماس تلفنی، پلیس پا در محل حادثه گذاشت و زورگیر خشن را بازداشت کرد.

دختر 12 ساله در حالی که بشدت گریه می‌کرد و وحشت در چشمانش موج می‌زد، به پلیس گفت: لحظاتی پیش صدای زنگ آپارتمان را شنیدم. فکر کردم پدرم است، چون دیر به سر کار رفته بود و با خود گفتم شاید چیزی جا گذاشته و بازگشته است اما صدای پسر جوانی را شنیدم که می‌گفت کبوترهایش در پشت‌بام افتاده است.

از همه جا بی‌خبر در را باز کردم و پسر جوانی را دیدم که چاقو به دست داشت. جیغ کشیدم اما آن پسر چاقو را زیر گلویم گذاشت و از من خواست تا سکوت کنم. بعد گفت جواهرات مادرم را در اختیارش قرار دهم. مادرم هم برای انجام کاری از خانه بیرون رفته بود و من تنها بودم. خیلی ترسیده بودم، به سمت اتاق خواب رفتم تا جواهرات مادرم را به او بدهم که همان لحظه پدرم با کلید در را باز کرد و وارد خانه شد.

پسر جوان با دیدن پدرم ترسید، می‌خواست فرار کند که همسایه‌ها هم وارد خانه شدند و اجازه ندادند فرار کند، پس از آن هم با پلیس تماس گرفتند.

پدر این دختر 12 ساله به ماموران گفت: در پارکینگ خانه ‌وقتی می‌خواستم سوار خودرویم شوم ناگهان صدای جیغ دخترم را شنیدم. از ترس اینکه اتفاقی برایش افتاده، بلافاصله به خانه بازگشتم. همسایه‌ها هم صدای جیغ دخترم را شنیده بودند و آنها هم به سرعت وارد خانه‌ام شدند و این پسر در حلقه اهالی ساختمان گرفتار شد.

این پسر جوان که اعتیاد به شیشه دارد و به همراه یک زن شیشه‌ای زندگی می‌کند در بازجویی‌ها به 3 مورد زورگیری خشن اقرار کرد. وی که خانه‌اش را پاتوق دوستان افیونی خود کرده، گفت: به خاطر مشکلات مالی‌ای که داشتم تصمیم گرفتم دست به زورگیری بزنم.

وی افزود: طعمه‌های خود را از بین زنان تنها و خانه‌دار انتخاب می‌کردم و در فرصتی مناسب به آنها می‌گفتم کبوترم در پشت‌بام آنها گرفتار شده است. بیشتر آنها در را باز نمی‌کردند اما 2 تن از آنها در را به رویم باز کردند و من هم با تهدید چاقو سناریوی سرقت و زورگیری را به مرحله اجرا می‌گذاشتم. پس از اقرار این زورگیر خشن، بازپرس برای وی قرار مجرمیت صادر کرد و پرونده را به دادگاه فرستاد.

دزد شیشه‌ای که سابقه سرقت و مواد در کارنامه سیاه خود دارد بزودی در دادگاه عمومی محاکمه خواهد شد.

منبع: تابناک


ویدیو مرتبط :
شکار اردک باتفنگ ساچمه زنی پران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیمه زنان خانه‌دار در بن‌بست



 

 

 

بیمه زنان خانه‌دار در بن‌بست

 

زنان خانه‌دار سال‌هاست منتظرند؛ امسال كه تمام شود 8 سال از تصمیم دولت برای اجرای طرح بیمه زنان خانه‌دار می‌گذرد اما هنوز 18 میلیون زن خانه‌دار كشور برای این‌كه بتوانند به این آسانی‌ها خود را بیمه كنند، امیدی ندارند.

در حالی كه انتظار می‌رفت با آغاز اجرای طرح بیمه زنان خانه‌دار از اواسط امسال سرانجام وعده مسوولان وزارت رفاه و صندوق بیمه تامین اجتماعی برای بیمه كردن 18 میلیون زن خانه‌دار شهری و روستایی پس از سال‌ها وقفه تحقق یابد اما در عمل نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلكه تغییر نحوه اجرای این طرح در قالب بیمه حرف و مشاغل آزاد موجب انتقاد بسیاری از زنان خانه‌دار شده است.

این فقط زنان خانه‌داری كه هنگام مراجعه به شعب صندوق بیمه تامین اجتماعی برای بیمه شدن دست خالی باز می‌گردند نیستند كه از وضعیت پیش آمده ناراضی‌اند به طوری كه سخنگوی كمیسیون اجتماعی مجلس نیز در گفت‌وگو با جام‌جم با یادآوری افت و خیزهای فراوانی كه اجرای این طرح را با وقفه چند ساله مواجه كرد، می‌گوید: بیمه زنان خانه‌دار كه هم اكنون در قالب طرح بیمه حرف و مشاغل آزاد اجرا می‌شود چیزی نیست كه مورد انتظار 18 میلیون زن خانه‌دار كشور باشد، زیرا از اول هم قرار بود دولت این بیمه حمایتی را در قالب طرحی مستقل و با تسهیلات ویژه به زنان خانه‌دار اجرایی كند.

به گفته سیدجواد زمانی، طرح بیمه زنان خانه‌دار مصوبه مجلس را ندارد و دولت از همان ابتدا این طرح را در قالب طرحی حمایتی و با پیشنهاد ارائه تسهیلات ویژه برای كمك به زنان خانه‌دار پس از تصویب به وزارت رفاه ابلاغ كرد و وزارت رفاه نیز صندوق بیمه تامین اجتماعی را مامور اجرای این طرح نمود.

وی توضیح می‌دهد: با ابلاغ اجرای این طرح حمایتی از سوی دولت، تعدادی از زنان خانه‌دار با واریز مبلغی برای بیمه شدن اقدام كردند اما پس از مدت كوتاهی اجرای این طرح متوقف شد و از آن زمان تاكنون وزارت رفاه و صندوق بیمه تامین اجتماعی از دلایل توقف این طرح سخنی به میان نیاورده‌اند.

سخنگوی كمیسیون اجتماعی مجلس تاكید می‌كند: با توجه به اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها و با استناد به اصل 29 قانون اساسی كه بیمه همگانی است، دولت موظف است تا پایان برنامه پنجم توسعه تمام جمعیت كشور را تحت پوشش بیمه قرار دهد كه یكی از این گروه‌ها زنان خانه‌دار هستند و وزارت رفاه و صندوق بیمه تامین اجتماعی موظف است با رفع مشكلات و نواقص موجود مسیر را برای بیمه شدن آسان این قشر هموار كند.

8 سال انتظار

وقتی زمزمه‌های اجرای طرح بیمه زنان خانه‌دار برای اولین بار در سال 81 از سوی مسوولان مطرح شد و موجی از امیدواری را در دل قشری كه همواره تامین زندگی در شرایط پیری و ازكارافتادگی و تنهایی پس از فوت همسر یكی از دغدغه‌هایشان بود، نشاند شاید آن زمان به ذهن زنان خانه‌دار هم خطور نمی‌كرد كه 8 سال سپری شود اما هنوز از بیمه شدن خبری نباشد.

اجرای طرح بیمه زنان خانه‌دار درسال 81 با بودجه 200 میلیون تومانی آغاز شد و طی سال‌های 85ـ83 بودجه طرح به 2 میلیارد تومان رسید.

براساس طرح اولیه قرار بود با استفاده از اعتبارات مصوب سالانه یك میلیون زن خانه‌دار كشور تحت پوشش بیمه قرار بگیرند اما در عمل نه تنها این اتفاق نیفتاد بلكه به دلیل برخی نواقص و مشكلات موجود از یكسو یا به بهانه تاخیر در تامین به موقع اعتبارات از سوی دیگر، طرح بیمه زنان خانه‌دار 8 سال متوقف بماند تا اواسط امسال مجددا این طرح در قالب بیمه حرف و مشاغل آزاد به اجرا گذاشته شود.

تبصره‌های مشكل‌ساز

هرچند كلید خوردن طرح بیمه زنان خانه‌دار آن هم پس از 8 سال انتظار و با وجود افت و خیزها و مشكلات فراوانی كه فراروی اجرای این طرح قرار داشت به حرف و حدیث‌ها و ابهاماتی كه در خصوص احتمال توقف همیشگی آن مطرح شده بود، پایان داد اما بتدریج برخی اخبار از گوشه و كنار نشان داد طرح مذكور در اجرا همچنان با مشكلات و نواقصی همراه است. نارضایتی و گلایه‌های برخی زنان خانه‌دار در مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی برای بیمه شدن به نوعی مصداق این ادعا است.

به گفته این زنان، شعب بیمه تامین اجتماعی هنگام مراجعه آنها برای بیمه‌شدن با قرار دادن تبصره‌ها و آیین‌نامه‌های مختلف و با مانع‌تراشی به نوعی پیش پای زنان خانه‌دار برای بیمه شدن سنگ‌اندازی می‌كنند.

نداشتن شرط سنی لازم یكی از این موارد است كه شعب تامین اجتماعی با استناد به آن از پذیرفتن زنان خانه‌دار برای بیمه شدن شانه خالی می‌كنند.

براساس این طرح، تنها زنان خانه‌داری كه سقف سنی آنها 45 سال است می‌توانند تحت پوشش این نوع بیمه قرار بگیرند. یكی از زنان خانه‌داری كه به بهانه نداشتن شرط سنی لازم از پوشش بیمه محروم شده است، در این باره می‌گوید: پس از مدت‌ها انتظار برای بیمه شدن به نزدیك‌ترین شعبه بیمه تامین اجتماعی مراجعه كردم اما در آنجا كارشناس بیمه به صراحت تاكید كرد فقط زنانی كه سقف سنی‌شان تا 45 سال است می‌توانند بیمه شوند و من كه 46 سال دارم نمی‌توانم بیمه شوم. به گفته وی، تاكید كارشناس بیمه بر این بوده است كه این شرط سنی ابلاغیه قانون است و قانون نیز استثنا ندارد.

با این اوصاف به نظر می‌رسد طرح بیمه زنان خانه‌دار صرفا روی كاغذ طرحی امیدبخش و حامی زنان خانه‌دار است و در عمل آنقدرها هم رضایتبخش نیست.

با كدام پول؟

طرح بیمه زنان خانه‌دار با هدف حمایت از قشر زنان خانه‌دار به اجرا درآمد كه به دلیل نداشتن شغل و منبع درآمدی به واسطه آن همواره دغدغه گذران زندگی در شرایط تنهایی و از كارافتادگی را دارند. براساس این طرح قرار بود دولت بخش قابل توجهی از سهم بیمه‌پردازی زنان خانه‌دار را بر عهده بگیرد و پرداخت درصد كمی نیز بر عهده زنان خانه‌دار گذاشته شود تا این قشر برای بیمه كردن خود مشكلی نداشته باشند اما متاسفانه در عمل این اتفاق نیفتاده است.

هم‌اكنون براساس این طرح ارقام 14 درصد، 18 درصد و 27 درصد به‌عنوان سهم حق بیمه پرداختی زنان خانه‌دار در نظر گرفته شده كه آنها می‌‌توانند با انتخاب و پرداخت هریك از این حق بیمه‌ها به نسبت درصد انتخابی از مزایای بیمه‌های اجتماعی آن شامل مستمری بازنشستگی، از كار افتادگی، حوادث، فوت و... همچنین بیمه‌های درمانی بهره‌مند شوند.

سهم پرداختی دولت در این بخش تنها 3 درصد آن هم به‌صورت مشاركت عام است و با این رقم اندك می‌توان ادعا كرد كمك دولت در پرداخت حق بیمه زنان خانه‌دار تقریبا حذف شده است.

پرسشی كه در اینجا مطرح می‌شود این است كه زنان خانه‌دار باید مابقی سهم بیمه‌ پردازی خود را از كجا تامین كنند در حالی كه همان طور كه از نام این طرح پیداست جمعیت هدف آن زنان خانه‌داری هستند كه منبع درآمدی به جز پس‌اندازی اندك كه گهگاه آن را از باقیمانده خرجی خانه كنار می‌گذارند، ندارند.

هرچند برای پاسخگویی مسوولان صندوق بیمه تامین اجتماعی به مشكلات و ابهامات موجود در این طرح هفته‌ها انتظار كشیدیم اما متاسفانه همچون دفعات قبل به دلیل عدم همكاری آنها دست به دامان مسوولان وزارت رفاه شدیم تا شاید در این وزارتخانه پاسخگویی برای پرسش‌هایمان پیدا شود.

سرپرست معاونت اجتماعی وزارت رفاه و تامین اجتماعی در گفت‌وگو با جام‌جم در مقابل گلایه‌های زنان خانه‌دار از نحوه اجرای این طرح و برخی تبصره‌های دست و پا گیر آن می‌گوید: قانون؛ قانون است و هیچ استثنایی در این زمینه وجود ندارد.

به گفته صمدالله فیروزی، طرح بیمه زنان خانه‌‌دار هرچند به دلیل برخی موانع و مشكلات اجرایی نشده است اما این به معنی حذف طرح نیست و هم‌اكنون زنان خانه‌دار می‌توانند در قالب بیمه حرف و مشاغل آزاد از مزایای بیمه‌های اجتماعی ـ درمانی بهره‌مند شوند.

وی توضیح می‌دهد: در حال حاضر زنان خانه‌دار 20 تا 45 ساله می‌توانند با 20 سال سابقه بیمه‌پردازی و با مراجعه به شعب تامین اجتماعی تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. براساس این طرح ارقام 14 درصد، 18 درصد و 27 درصد به‌عنوان سهم حق بیمه پرداختی زنان خانه‌دار در نظر گرفته شده كه آنها می‌‌توانند با انتخاب و پرداخت هریك از این حق بیمه‌ها به نسبت درصد انتخابی از مزایای بیمه‌های اجتماعی آن شامل مستمری بازنشستگی، از كار افتادگی، حوادث، فوت و... همچنین بیمه‌های درمانی بهره‌مند شوند ضمن این كه دولت نیز به طور عام در پرداخت 3 درصد از سهم حق بیمه زنان خانه‌دار مشاركت می‌كند.

فیروزی تاكید می‌كند: باید دغدغه بیمه شدن از همان سال‌های اول وجود داشته باشد نه این‌كه در سال‌های پایانی نزدیك شدن به سقف سنی این طرح و یا حتی 45 سالگی به فكر بیمه كردن خود بیفتند.

بازنگری؛ شاید

فیروزی در پاسخ به این استدلال كه این طرح بتازگی اجرایی شده و طبیعی است كه زنان خانه‌دار از جزئیات چنین قانونی و تبصره‌ها و استثناهای آن از جمله محدودیت‌های سنی‌اش اطلاع چندانی نداشته باشند، می‌گوید: به هر حال فعلا قانون مصوب شامل زنان و دختران 45ـ20 ساله است البته این امكان وجود دارد كه به دلیل پاره‌ای از مشكلات اینچنینی در آینده و به مرور زمان روی طرح، بازنگری مجددی شده و اصلاحاتی صورت بگیرد اما تا آن زمان طرح بیمه زنان خانه‌دار فعلا شامل همین رده سنی و تا سقف سنی 45 سال می‌شود.

سرپرست معاونت اجتماعی وزارت رفاه به این نكته هم تاكید می‌كند كه اگر زن خانه‌داری قبلا سابقه اشتغال بیمه‌پردازی داشته باشد به نسبت سال‌های خدمت و بیمه‌پردازی‌اش از این سقف سنی كاسته می‌شود و می‌تواند از مزایای طرح بیمه‌زنان خانه‌دار استفاده كند.

این‌كه مسوولان برای بیان میزان استقبال زنان خانه‌دار از ارائه آمار دقیق خودداری می‌كنند و این‌كه طرح بیمه زنان خانه‌دار كه هم اكنون در قالب بیمه حرف و مشاغل آزاد اجرا می‌شود از نواقص بسیاری برخوردار است واین‌كه بسیاری از زنان خانه‌دار به دلیل برخی تبصره‌های مشكل‌ساز این طرح دیگر امیدی به بیمه شدن ندارند، همه این موارد بیانگر این ضرورت است كه وزارت رفاه و بیمه تامین اجتماعی باید در اولین فرصت بازنگری مجددی بر نحوه اجرای طرح بیمه زنان خانه‌دار داشته باشند....../تحلیل:عصرایران