اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شورای نگهبان: حذف رئیس جمهور از هیئت امنای بانک مرکزی ایرادی ندارد



 

 

 

شورای نگهبان: حذف رئیس جمهور از هیئت امنای بانک مرکزی ایرادی ندارد

 

سخنگوی شورای نگهبان درباره ایراد این نهاد به مصوبه مجلس در خصوص بانک مرکزی که در چارچوب قانون برنامه پنجم توسعه انجام شده بود گفت: شورای نگهبان به عضویت افرادی غیر از قوای سه گانه ایراد گرفته و با خروج نام آنها از ترکیب هیئت امنای بانک مرکزی این ایراد قابل رفع است.

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی کدخدایی در نشست خبری امروز شنبه با خبرنگاران در رابطه با بررسی شورای نگهبان از برنامه پنجم و در زمینه مصوبه مجلس برای بانک مرکزی و تغییر هیئت امنای این بانک گفت: از آنجایی که بانک مرکزی جزء امور حاکمیتی کشور به شمار می رود عضویت افرادی غیر از قوای سه گانه مغایر با اصل 44 قانون اساسی است از سوی شورای نگهبان مورد ایراد قرار گرفت.

همچنین در رابطه با ماده 80 قانون برنامه پنجم توسعه که مربوط به همین موضوع است، اضافه کرد: شورای نگهبان اصلا نسبت به حذف نام فردی از هیئت امنای بانک مرکزی ایرادی را به صورت رسمی اعلام نکرده است و ایراد این شورا متوجه ترکیب هیئت امنا است که افرادی غیر از قوای سه گانه در آن گنجانده شده است.

وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر که آیا با حذف نام افراد غیر از قوای سه گانه از این ترکیب امکان رفع اشکال وجود دارد گفت: حتما ایراد رفع خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سئوالی درباره تایید صلاحیت برخی از افرادی که در فتنه سال گذشته حضور داشته اند گفت: تا زمانی که افراد برای حضوردر انتخابات ثبت نام نکنند اظهار نظر نخواهیم کرد ولی اظهارات و اقدامات افراد طی این مدت در هنگام بررسی صلاحیت ها مورد بررسی قرار می گیرد.

وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص نامه ارجاعی مقام معظم رهبری برای تفسیرموارد اختلافی میان مجلس و دولت گفت: من در آن جلسه با خبرنگاران اظهار نظر نکردم بلکه تنها گزارشی را که نامه آن توسط آیت الله جنتی با توجه به جلسات کارگروه مد نظر تنظیم شده بود ارائه کردم.

وی با بیان اینکه هر کسی می تواند در رابطه با این نامه اظهار نظر کند اضافه کرد: ولی فکر می کنم دوستان مجلس، کمی در واکنش به این نامه عجله کردند چون آنچه که اعلام کردیم هرگز نگفتیم این نظر مجلس است و در واقع این جمع بندی از نظرات کارگروه متشکل از برخی نمایندگان مجلس، نمایندگانی از دولت، شورای نگهبان و برخی کارشناسان بود.

کدخدایی در ادامه با انتقاد از ارسال دیرهنگام نامه نمایندگان برای این امر گفت: از روز 5/7/89 که جلسه ما در آن کارگروه به اتمام رسید تا روز 20/8/89 که حدود 45 روز ما بین آنها فاصله بود از نمایندگان به طور مکرر پیگیری می شد که اظهار نظر رسمیشان را برای تنظیم آن گزارش دریافت کنیم ولیکن تا روزی که آن گزارش قرائت شد نامه ای از سوی مجلس به دست ما نرسید و پس از قرائت آن گزارش بود که تازه آن نامه نمایندگان به دست ما رسید.

وی افزود: با این وجود ما گزارش مذکور را به همراه نامه نمایندگان خدمت مقام معظم رهبری ارسال کرده ایم و ایشان با توجه به همان نامه در رابطه با گزارش ما اعلام نظر خواهد کرد.

گفتنی است نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی برنامه پنجم، رئیس جمهور را از عضویت در مجمع عمومی بانک مرکزی خارج کردند که این اقدام انتقاد رئیس جمهور را به دنبال داشت...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
انتقاد رسایی از بیانات رئیس جمهور راجع به شورای نگهبان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رای مجلس به خروج بانک مرکزی از کنترل رئیس جمهور



 

 

رای مجلس به خروج بانک مرکزی از کنترل رئیس جمهور

 

در پیشنهاد باهنر که به اصلاح ماده 80 برنامه پنجم توسعه مربوط می شود مجمع عمومی بانک مرکزی از 11 عضو تشکیل می شود که هر کدام از اعضا 10 سال و فقط برای یک دوره انتخاب می شوند.

با پیشنهاد محمدرضا باهنر و رای موافق اکثریت مجلس در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه نحوی انتخاب و ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تغییر یافت.

به نقل از خبرگزاری ها، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی عصر امروز یکشنبه به ادامه بررسی لایحه برنامه پنجم توسعه پرداختند.

محمدرضا باهنر در جریان بررسی فصل چهارم لایحه برنامه پنجم توسعه پیشنهاد تغییر ترکیب و نحوه انتخاب مجمع عمومی بانک مرکزی را مطرح کرد که این پیشنهاد با 106 رای موافق، 85 رای مخالف و 11 رای ممتنع با موافقت نمایندگان روبرو شد.

در پیشنهاد باهنر که به اصلاح ماده 80 برنامه پنجم توسعه مربوط می شود مجمع عمومی بانک مرکزی از 11 عضو تشکیل می شود که هر کدام از اعضا 10 سال و فقط برای یک دوره انتخاب می شوند.

یکی از نکات قابل توجه در این ماده پیشنهادی وجود 7 اقتصاددان در ترکیب اعضای مجمع عمومی است، که این اقتصاددان ها با داشتن حداقل 15 سال سابقه و تفحص فعالیت پولی و بانکی از سوی رئیس جمهور معرفی شده و با رای اکثریت نمایندگان می توانند در این مجمع عضو شوند.

این پیشنهاد همچنین مخالفانی نیز داشت که بهمنی به عنوان نماینده دولت و رئیس کنونی بانک مرکزی ازجمله آنان بود که در مخالفت با این پیشنهاد به عنوان نماینده دولت گفت: ‌این پیشنهاد استقلال بانک مرکزی را خدشه دار خواهد کرد و ورود 7 نفر از بخش خصوصی در برابر 4 نفر نماینده دولت در این مجمع به صلاح اقتصاد و کشور نیست.

لاریجانی در پاسخ به این مخالفت بهمنی در تذکری یادآور شد که این افراد نمایندگان بخش خصوصی نیستند و اقتصاددادن های با تجربه ای هستند که توسط دولت معرفی و توسط مجلس تایید می شوند.

اصلاح ماده 80 برنامه پنجم توسعه که آن را می توان مهمترین تصمیم امروز مجلس در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه برای آینده کشور عنوان کرد، به استدلال موافقان این پیشنهاد جهشی برای مستقل کردن بانک مرکزی از دولت و جلوگیری از آسیب های ناشی از وابستگی این بانک به دولت است.

متن ماده 80 برنامه پنجم توسعه که با پیشنهاد محمدرضا باهنر و رای اکثریت نمایندگان جایگزین ماده 80 لایحه برنامه پنجم توسعه شد به این شرح است:

ترکیب و نحوه انتخاب مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر تعیین می شود:

الف- مجمع عمومی بانک از 11 عضو تشکیل می شود. طول مدت انتصاب هر کدام از اعضا 10 سال و فقط برای یک دوره با ترکیب زیر انتخاب می شود:

- وزیر امور اقتصادی و دارایی

- معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور.

- دادستان کل کشور.

- رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران.

- 7 نفر اقتصاددان که حداقل 15 سال سابقه و تخصص فعالیت پولی و بانکی داشته باشند.

ب- در دوره اول، هفت نفر اقتصاددان را رئیس جمهور همزمان به مجلس معرفی می کند و آنها با رای اکثریت مجلس انتخاب می شوند.

ج- هر دو سال یکبار رئیس جمهور می تواند فقط یک نفر از هفت اقتصاددان را با رای اعتماد مجلس تغییر دهد.

د- اعضاء مجمع عمومی از بین خود فردی را به عنوان رئیس مجمع انتخاب می کنند.

ه- رئیس کل بانک مرکزی و قائم مقام وی، توسط اعضا مجمع عمومی بانک تعیین و با حکم رئیس مجمع عمومی و تنفیذ رئیس جمهوری اسلامی ایران برای مدت 7 سال به این سمت ها منصوب می شوند. انتخاب مجدد رئیس کل بانک مرکزی و قائم مقام وی فقط برای یکبار مجاز است. اعضای مجمع نمی توانند فردی را از بین خود برای این دو سمت انتخاب کنند.

و- مصوبات و تصمیمات مجمع با امضاء رئیس مجمع برای اجرا به رئیس کل بانک مرکزی ابلاغ می شود..../تحلیل:عصرایران