اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شهاب باران امشب در آسمان ایران


رئیس مرکز نجوم و اختر فیزیک مراغه گفت: شهاب باران امشب، از ابتدای شب تا پنج بامداد فردا در آسمان تمام نقاط کشور قابل رویت است.

خبرگزاری ایرنا: رئیس مرکز نجوم و اختر فیزیک مراغه گفت: شهاب باران امشب، از ابتدای شب تا پنج بامداد فردا در آسمان تمام نقاط کشور قابل رویت است.
 
علی عجبشیری زاده با بیان اینکه این پدیده هر سال دوبار اتفاق می افتد، افزود: بیشترین تعداد شهاب حدود ساعت سه بامداد یکشنبه به علت چرخش زمین و قابل رویت بودن شهاب ها در مسیر رفت و برگشت قابل مشاهده است.
 
وی اظهار کرد: در منظومه شمسی علاوه بر خورشید به عنوان مادر منظومه و 9 سیاره، بیش از 100 هزار جرم دیگر نیز در اطراف سیاره های مریخ و مشتری وجود دارد که به آنها سیاره های خرد گفته می شود.
 
رییس مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه گفت: در این منظومه جرم سیاره مشتری 330 برابر جرم زمین است.
 
عجبشیری زاده با اشاره به اینکه قطر کوچکترین جرم در این منظومه حدود 32 کیلومتر است، ادامه داد: مشتری به علت جاذبه بیشتر، این جرم ها را در میدان مغناطیسی خود نگه می دارد و شرایط حیات در زمین مهیا می شود.
 
وی یادآوری کرد: علاوه بر این جرم ها، گاهی یک سری اجسام جامد آمونیاکی خارج از منظومه شمسی به داخل این منظومه پرتاب می شود و وقتی از کنار خورشید رد می شوند باد و تابش خورشیدی این جرم ها را از حالت جامد به حالت بخار تبدیل می کند.
 
رییس مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه گفت: هنگام قرار گرفتن جرم های سیاره های مشتری و جرم های پرتاب شده به داخل منظومه شمسی در برابر خورشید یک هزارم جرم خود را از دست داده و این میزان به صورت مذاب درآمده و هرسال کمربندی بیضی شکل دور خورشید تشکیل می دهند.
 
عجبشیری زاده اضافه کرد: وقتی این اجرام به نزدیک زمین می رسند، گاهی کشش زمین آنها را جذب کرده و در این هنگام در اثر قرار گیری در اتمسفر زمین و اصطکاک روشن شده و به صورت شهاب قابل مشاهد می شوند.
 
وی ادامه داد: امشب محققان این مرکز، در صورت مساعد بودن وضعیت جوی این پدیده را کاملا رصد خواهند کرد.


ویدیو مرتبط :
شهاب باران در آسمان ایران!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

امشب، آسمان "شهاب باران" می‌شود



اخبار,اخبار علمی , شهاب باران

 

اخبار علمی - امشب، آسمان "شهاب باران" می‌شود

بهترین زمان رصد، شامگاه سه شنبه است اما به دلیل حضور ماه، احتمالا شاهد آذر گوی‌ها خواهیم بود.

کاظم کوکرم، عضو هیئت تحریریه ماهنامه نجوم، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: بارش شهابی بر ساوشی امسال، در ساعت 8 و 30 دقیقه صبح روز 4 شنبه، 22 مرداد به اوج بارش خود می‌رسد که در ایران روز است و ما قادر به رصد آن نخواهیم بود.

وی افزود: بهترین زمان رصد نیز شب قبل یعنی شامگاه سه شنبه بود که متأسفانه به دلیل حضور ماه نزدیک به بدر در آسمان و از طرفی طلوع دیر هنگام مرکز این بارش که صورت فلکی بر ساوش است، بسیاری از شهاب‌ها را از دست خواهیم داد و تنها قادر به مشاهده‌ی آذری گوی‌ها هستیم. آذری گوی‌ها شهاب‌های بزرگتر و بسیار پرنور هستند که روشنایی آنها از روشنایی زهره و مشتری نیز فراتر می‌رود.

کوکرم اضافه کرد: با شرایط موجود،‌ زمان مناسب برای رصد بارش شهابی بر ساوشی روزهای بعد از اوج بارش یعنی حوالی 25 و 26 مرداد است که ماه از بدر خارج شده و آرام آرام به حالت هلالی نزدیک می‌شود و کم نور تر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عبور سوییفت- تاتل به تازگی صورت گرفته است،‌ گفت: یارش شهابی، حاصل عبور زمین از میان بقایای یک دنباله دار در مسیر آن به دور خورشید است. منشا بارش شهابی بر ساوشی نیز بقتیتی دنباله دار سوییفت-تانل می باشد که در دهه 90 میلادی از نزدیکی خورشید عبور کرده است. این دنباله درا هر 123 سال یکبار به نزدیکی خورشید می‌آید و چون عبور سوییفت-تانل به تازگی صورت گرفته است و بقایای بیشتری از آن در مسیر زمین وجود دارد، بارش شهابی برساوشی با نرخ ساعتی سرسویی 100 شهاب در ساعت، بارش پرشهابی محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: ستاره شناسان برای ارزیابی کیفیت بارش‌های شهابی از نرخ ساعتی سر سویی یا همان zhr استفاده می‌کنند. این نرخ تعداد شهاب‌هایی است که در یک ساعت و با شرایطی چون قرار داشتن کانون بارش در سرسو، تاریک بودن آسمان، عدم حضور ماه، باز بودن افق و صاف بودن هوا، دیده می‌شود.

کوکرم در پایان گفت: با توجه به وضع موجود، نباید انتظار مشاهده‌ی یک بارش با تعداد زیادی شهاب باشیم.
اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران