اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شناسایی 29 هزار نفر مبتلا به ایدز در ایران


رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت: در حال حاضر توانسته ایم حدود ۲۹ هزار نفر را که مبتلا به ایدز شده اند، شناسایی کنیم.

خبرگزاری صدا وسیما: رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت: در حال حاضر توانسته ایم حدود ۲۹ هزار نفر را که مبتلا به ایدز شده اند، شناسایی کنیم.

گویا در حاشیه تبادل تفاهم نامه همکاری دو وزارتخانه بهداشت و علوم برای تربیت مربی و پیشگیری و کنترل بیماری ایدزدردانشگاه ها افزود: این تفاهم نامه با این هدف تهیه شده است که دسترسی مان را به آموزش، اطلاع رسانی و مشاوره برای گروه هایی که در معرض ابتلا به بیماری ایدز قرار دارند افزایش دهیم تا بتوانیم پیشگیری مناسبی از این بیماری در کشور داشته باشیم.

وی گفت: این تفاهم نامه بخشی از برنامه هایی است که در راستای پیشگیری از بیماری ایدز و آموزش، مشاوره و آزمایش در این خصوص در سطح کشور صورت می‌گیرد.
 
گویا افزود: دانشجویان جوان ترین و بخش بسیار مهمی از اقشار جامعه هستند چرا که آینده مملکت به دست آن هاست و آن ها بایستی از وجود این بیماری و راه های انتقال و راه های پیشگیری از ایدز آگاهی داشته باشند.
 
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درباره آمار ایدز در کشورو بین دانشجویان گفت: در حال حاضر توانسته ایم حدود 29 هزار نفر را که مبتلا به این عفونت شده اند شناسایی کنیم؛ برخی از این افراد بیمار شده اند، برخی فوت کرده اند و برخی هم در مرحله بدون
علامت بیماری به سر می برند.
 
گویا افزود: بر اساس برآوردهای ما این تعداد چیزی حدود یک سوم تخمین های ما از وجود این عفونت در بین مردم کشورمان است و بین 50 تا 60 هزار نفر ممکن است مبتلا به این عفونت باشند و از ابتلای خودشان آگاه نباشند، این افراد قطعا راه های پیشگیری و مراقبت از خود را درست نمی‌دانند.
 
وی همچنین درباره رایج ترین راه انتقال ایدز در کشور گفت: از ابتدا تاکنون بیشترین راه انتقال این بیماری از طریق اعتیاد تزریقی و مصرف سرنگ و سوزن مشترک بوده است و تماس های جنسی نیز از جمله راه های انتقال این بیماری است.


ویدیو مرتبط :
درمان زنان مبتلا به ایدز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف بیماری NBIA در ایران/ ۲۵ نفر مبتلا شناسایی شدند



اخبار,اخبار اجتماعی ,بیماری NBIA

 رئیس بنیاد بیماری‌های نادر از کشف بیماری NBIA در ایران خبر داد و گفت: این بیماری به دلیل رسوب آهن در مغز ایجاد و به دنبال آن بتدریج فعالیت پا مختل می‌شود.

علی داوودیان در گفت‌وگو با ایلنا درباره بیماری نادر اختلال NBIA که به تازگی به لیست بیماری‌های نادر کشور اضافه شده است، گفت: افراد باید علائم این بیماری را بدانند تا با مراجعه به مراکز بنیاد بیماری‌های نادر خدمات درمانی دریافت کرده و پرونده بیماری خود را تشکیل دهند.

رئیس بنیاد بیماری‌های نادر در تشریح علائم این بیماری گفت: این بیماری با لرزش پا آغاز می‌شود؛ بیمار احساس سستی در پا و زانوی خود کرده و آرام آرام فعالیت پا مختل می‌شود و فرد به مرور در حرکت اعضای بدن دچار مشکل می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: این بیماری به دلیل رسوب آهن در مغز ایجاد می‌شود که با توجه به اینکه تمام اندام از مغز پیغام می‌گیرند، علائم آن نیز مربوط به اندام‌های حرکتی بدن می‌شود.

داوودیان تاکید کرد: از دیگر مواردی که می‌توان به عنوان علائم این بیماری به آن اشاره کرد؛ این است که مبتلایان به این بیماری یا افرادی هستند که سرعت بیان کلمات در آن‌ها بسیار بالا یا بسیار پایین است.

وی گفت: در ایران ۲۵ نفر مبتلا به این بیماری تشکیل پرونده داده‌اند که از این میان ۸ نفر به صورت مستمر با بنیاد بیماری‌های نادر در ارتباط هستند وخدمات دارو و درمانی دریافت می‌کنند.

داوودیان با اشاره به اینکه این بیماری مربوط به منطقه خاصی نیست و بیماران در کشور پراکنده هستند، افزود: اولین نشست تخصصی این بیماری با حضور پرفسور اشتوک از کشور آلمان برگزار شد تا بیماران با کمک پرفسور اشتوک که متخصص نورولوژیست است با بیماری، راهکارهای مراقبتی و نوع درمان آن آشنا شوند.

وی گفت: در تلاش هستیم تا با شناسایی مبتلایان به این بیماری بتوانیم؛ انجمن بیماران NBIA تشکیل دهیم. در حال حاضر در بیمارستان حضرت رسول (ص) دکتر روحانی مسئولیت کار علمی و تحقیقاتی این بیماری را عهده‌دار است و با کمک دکتر کاظمی درباره این بیماری تحقیق می‌کنند.

داوودیان تاکید کرد: خانواده‌ها لازم است؛ با شناسایی علائم بیماری به مراکز درمانی و پزشک نورولوژیست مراجعه کنند تا آهسته و پیوسته ساماندهی این بیماری انجام شود.

رئیس بنیاد بیماری‌های نادر درباره درمان این بیماری گفت: در شرایط فعلی درمان خاصی برای این بیماری در دنیا وجود ندارد و درمان مربوط به این بیماری در شرایط تست قرار دارد.

وی ادامه داد: در ایران بیماران داروی‌هایی مانند آمپول دیس‌پورت، قرص دفریترون و مادوپار مصرف می‌کنند که قیمت آن برای دو ماه مصرف دو میلیون تومان هزینه‌بر است. علاوه بر این بیماران باید برای انجام آزمایش‌های پایه پزشکی نیز هزینه‌های جداگانه پرداخت کنند.


 اخبار اجتماعی  -  ایلنا