اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شما حق سوار شدن به این اتوبوس را ندارید!


بر خلاف تصور بسیاری از مردم جهان دوران تبعیض نژادی و آپارتاید در دنیا تمام نشده است.مقام‌های اسرائیلی به تازگی با راه‌اندازی دو خط،اتوبوس‌های فلسطینی‌ها و شهرک‌نشین‌ها را از هم جدا کرده‌اند.

مجله مهر:  بر خلاف  تصور بسیاری از مردم جهان دوران تبعیض نژادی و آپارتاید در دنیا تمام نشده است.مقام‌های اسرائیلی به تازگی با راه‌اندازی دو خط،اتوبوس‌های فلسطینی‌ها و شهرک‌نشین‌ها را از هم جدا کرده‌اند.

اول دسامبر سال ۱۹۵۵ وقتی زن سیاهپوستی به نام رزا پارکس از دادن صندلی‌اش در اتوبوس به یک مرد سفید پوست در آمریکا خودداری کرد توسط نیروهای پلیس بازداشت شد و  به عقیده بسیاری  جنبش مدنی سیاهان آمریکا علیه مقررات نژادی به صورت نمادین با این اقدام کلید خورد. 

 در شهرهای جنوب آمریکا،سیاهپوستان حق نداشتند بر روی صندلی مخصوص سفید پوستان در اتوبوس‌های عمومی بنشینند و به همین خاطر اقدام رزا پارکس یک اعتراض شجاعانه به قوانین نژادپرستانه به آمریکا بود. از آن زمان  حدود ۶۰ سال گذشته است اما حالا مقام‌های رژیم صهیونیستی با اقدام تازه خود بار دیگر ثابت کرد‌ند بر خلاف  تصور بسیاری از مردم جهان دوران تبعیض نژادی و آپارتاید در دنیا تمام نشده است.

حالا هم اگر یک فلسطینی‌ بخواهد در کرانه باختری سوار اتوبوسی عادی که به سمت تل‌آویو می‌رود شود راننده و نیروهای امنیتی او را مجبور به سوار شدن به اتوبوس‌های خط‌های ۲۱۰ و ۲۱۱ شرکت  آفیکام می‌کنند. مقام‌های اسرائیلی به تازگی با راه‌اندازی دو خط اتوبوس‌های فلسطینی‌ها و شهرک‌نشین‌ها را از هم جدا کرده‌اند.

 این تفکیک نژادی در اتوبوس‌ها به خاطر یک مسئله صورت گرفته است: شهرک‌نشین‌های صهیونیست،فلسطینی‌ها را خطری برای امنیت خود خوانده‌اند! از  فلسطینی‌هایی كه از كرانه باختری به شهرهای مركزی فلسطین سفر می‌كنند خواسته  شده كه از اتوبوس‌های مخصوص فلسطینی‌ها استفاده کنند.




جرقه اقدام رزا پارکس سرانجام با مبارزه مارتین لوتر کینگ  تصویب قانون حقوق مدنی در آمریکا را در سال ۱۹۶۴  به دنبال داشت.  پیش از تصویب این قانون،سیاه‌ها باید در مدارس جداگانه‌ درس می‌خواندند، در پارک‌هایی که مخصوص سفیدپوستان بود حضور پیدا نمی‌کردند و حتی از آب‌خوری‌های جدا استفاده می‌کردند. تبعیض نژادی در آفریقای جنوبی هم با تلاش‌ نلسون ماندلا به پایان رسید اما مقام‌های اسرائیلی با اقدام‌های خود ثابت کرده‌اند که آپارتاید  را هنوز در جهان زنده نگه داشته‌اند.

 گروه‌های حقوق بشر اعلام کرده‌اند که نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی پس از اعلام راه‌اندازی این خطوط اتوبوس مانع از سوار شدن فلسطینی‌ها از اتوبوس‌های عادی می‌شوند و آنها را مجبور به استفاده از خط‌های جداگانه می‌کنند. تصاویر آپارتاید در آفریقای جنوبی و جدایی نژادی در آمریکا را خیلی‌ها دیده‌اند؛ عکس‌هایی که در آنها سیاه‌ها حق نشستن روی صندلی‌های خالی مخصوص سفیدها را در  اتوبوس‌ را نداشتند،سرویس‌های بهداشتی که جدا شده بودند و مناطقی که مخصوص گشت و گذار اختصاصی سفیدها در آفریقا بودند.


راه‌اندازی اتوبوس‌های جداگانه برای فسطینی‌ها با ادعای اینکه آنها خطر امنیتی برای شهرک‌نشین‌ها هستند اما تنها یکی از بخش‌های آپارتاید رژیم صهیونیستی است. جان دوگارد گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد پیش از این در گزارش خود اعلام کرده بود که سیستم کنترلی شامل جاده‌های جداگانه، تبعیض در زیرساختها، حقوق قانونی، و دسترسی به زمین و منابع در رژیم صهیونیستی مشابه با رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی است. شباهت میان آپارتاید و رژیم صهیونیستی تنها از سوی گروه‌های حقوق بشر صورت نگرفته و حتی جیمی کارتر،رئیس جمهور سابق آمریکا آن را در عنوان کتاب مشهور خود مورد تأکید قرار داده است.



 سی و نهمین رئیس جمهور آمریکا در کتاب خود به نام فلسطین: صلح، نه آپارتاید ( Palestine: Peace Not Apartheid)  تأکید کرده است که سیاست‌های اسرائیل در قبال فلسطینی‌ها و پافشاری بر ادامه و گسترش اشغالگری مانع اصلی دستیابی به صلح است. آپارتاید (تحت محاصره)، سیستم حکومت نژادپرست و  جدایی نژادی در آفریقای جنوبی (۱۹۴۸-۱۹۹۰) بود که با توسل به زور سیاهپوستان  یا «غیر سفیدها» را از حقوق اولیه انسانی و شهروندیشان محروم کرده و برای آنها محدودیت جغرافیایی،اقتصادی و اجتماعی به وجود آورده بود. نمونه‌های آشکار بسیاری درباره سیاست‌های کاملاً مشابه رژیم اسرائیل در همین حالا وجود دارد.



 اسرائیل دو شبكه جاده‌ای جداگانه یکی  برای استفاده ساكنان یهودی و دیگری برای بومیان فلسطینی ایجاد کرده است. فلسطینیها اجازه ندارند با اتومبیل به بیشتر نقاط کرانه باختری بروند. وسایل نقلیه عمومی هم  به صورت مکرر مجبور به توقف‌ می شوند و فلسطینی‌ها مورد بازرسی قرار می‌گیرند. آمبولانس های حامل مریض‌های با حال وخیم هم حتی از این قاعده مستنثی نیستند. صدها مورد مرگ در آمبولانس‌هایی که در صف بازرسی منتظر بوده‌اند تاکنون گزارش شده است.  صهیونیست‌ها اما به راحتی و آزادانه با اتومبیل‌های خود از این پست‌ها گذر می‌كنند بدون این كه حتی مكث كنند.

زیبگنیف برژینسکی، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید از دیگر کسانی است که به صراحت سیاست‌هاس اسرائیل را در قبال فلسطینی‌‌ها مشابه رژیم آپارتاید دانسته است. میگل دسکتو بروکمن رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دزموند توتو،اسقف اعظم و از فعالان صلح آفریقای جنوبی هم  این عقیده را اعلام کرده‌اند.

رژیم صهیونیستی هنوز هم اما سیاست دوران تلخی که بسیاری از انسان‌ها در تلاش برای فراموش کردن آن هستند را اجرا می‌کند ولی در هیچ نهادی مورد انتقادی جدی و عملی قرار نمی‌گیرد تا ثابت شود که آپارتاید هنوز در دنیای مدرن ادامه دارد.


ویدیو مرتبط :
الاغ اتوبوس سوار می شود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پول هواپیما بدهید، اتوبوس سوار شود



اخبار,اخبار اجتماعی ,ایام اربعین

 

اخبار اجتماعی - پول هواپیما بدهید، اتوبوس سوار شود!

در روزهای عادی و ایامی که منتهی به ایام اربعین نبود، تمامی تعاونی های موجود در پایانه آزادی حرکت های رفت و برگشت به سمت ایلام و مرز مهران داشتند اما از اوایل آذرماه بلیت اتوبوس به مقصد ایلام و مرز مهران نایاب شده و حتی برای تهیه بلیت از بازار سیاه هم باید آشنا داشت وگرنه باید عطای عزاداری در کربلا را در اربعین حسینی به لقایش بخشید.

چندروزی بیشتر به اربعین سید و سالار شهیدان باقی نمانده و آن هایی که در تکاپوی زیارت حرم مطهر حضرت امام حسین (ع) هستند از چند روز گذشته تلاش خود را برای تهیه بلیت برای سفر به ایلام به کار بستند اما بازار سیاه مردم را در تنگنا قرار داده  و قیمت بلیت 22 هزار تومانی ایلام و مهران را تا 100 هزار تومان افزایش داده است.
 
به گزارش عصر خبر، به ایام اربعین حسینی نزدیک می شویم و عاشقان و شیفتگان اباعبدالله الحسین(ع) خود را برای زیارت پیاده آن حضرت آماده می‌‌‌کنند، قطعا رفتن به چنین سفری برای شیفتگان آن حضرت، سفری رؤیایی است که هر سختی را بر جان می‌‌خرند تا به فیض عظیم آن زیارت نائل شوند، عده ای سفر هوایی را انتخاب می کنند و عده ای دیگر نیز نذر دارند تا از مرز مهران  با پای پیاده به زیارت امام حسین (ع) بشتابند، در این بین زائرانی که از تهران به قصد شرکت در عزاداری های اربعین حسینی به صورت زمینی اقدام می کردند با نبود بلیت اتوبوس به مرز مهران مواجه شدند بلیت هایی که دستخوش بازار سیاه شده و قیمت آن را 3 تا 5 برابر افزایش داده است.
 
در روزهای عادی و ایامی که منتهی به ایام اربعین نبود، تمامی تعاونی های موجود در پایانه آزادی حرکت های رفت و برگشت به سمت ایلام و مرز مهران داشتند اما از اوایل آذرماه بلیت اتوبوس به مقصد ایلام و مرز مهران نایاب شده و حتی برای تهیه بلیت از بازار سیاه هم باید آشنا داشت وگرنه باید عطای عزاداری در کربلا را در اربعین حسینی به لقایش بخشید.
 
حین گشت زنی در پایانه آزادی برای پیدا کردن بلیت به مقصد مهران با مسافران بسیاری مواجه  شدیم که در به در دنبال بلیت اتوبوس بودند اما دریغ از وجود حتی یک بلیت، وقتی از آن ها پرسیدیم که چرا به صورت اینترنتی برای تهیه بلیت اقدام نمی کنید، گفتند از تمامی روش های ممکن از  روش اینترنتی گرفته تا مراجعه حضوری  برای تهیه بلیت اقدام کردیم اما متاسفانه می گویند تمامی بلیت های اتوبوس فروش رفته است در صورتی که اگر بخت با مسافر یار باشد می تواند به قیمت های گزاف آن هم به تعداد محدود بلیت تهیه کند.
 
علی، یکی از مسافرانی است که از ابتدای آذرماه به مقصد مرز مهران به دنبال بلیت است تا شاید بتواند اربعین حسینی را در کربلا حضور پیدا کند، می گوید: از اول آذرماه برای تهیه بلیت به صورت اینترنتی اقدام کردم اما چون موفق نشدم به صورت حضوری به پایانه آزادی آمدم اما باز هم اثری از وجود بلیت به مقصد مهران یا ایلام وجود ندارد و تمامی تعاونی ها قصد دارند به صورت دربستی مسافر به مهران و ایلام ببرند.
 
وی ادامه داد: چرا نباید نظارتی بر صدور بلیت ها در پایانه های مسافربری وجود داشته باشد که تعاونی ها به یکباره برای درآمد بیشتر صدور بلیت های موردی را کنسل کرده و اقدام به مسافرگیری دربستی کنند؟!!!!
 
محمدرضا دیگر مسافر سفر به ایلام که از ایجاد بازار سیاه برای بلیت های اتوبوس آن هم در این روزها بسیار عصبانی بود، گفت: بلیت اتوبوس 22 هزار تومانی را می گویند 80 تا 100 هزار تومان!!!!! آخر مگر نظارتی بر پایانه ها وجود ندارد که مسئولان تعاونی ها در پایانه آزادی فروش بلیت ها را به حالت تعلیق درآورده و بازارسیاه درست کردند تا از ارادت مردم به ثالار شهیدان سوءاستفاده کنند و زائران آن حضرت را اینگونه در تنگنا و مضیقه قرار دهند.
 
11 روز تا اربعین حسینی باقیست و زائران و عزاداران بسیاری منتظر تهیه بلیت اتوبوس به مقصد ایلام و مرز مهران هستند تا با پای پیاده به زیارت سید و ثالار شهیدان رهسپار شوند، اما تلاششان بی نتیجه مانده و تعاونی های موجود در پایانه آزادی با راه اندازی بازار سیاه مشغول درآمدزایی برای خود هستند.

اخبار اجتماعی - عصر خبر