اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شعار محرم 1393


ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبیِ سازمان تبلیغات اسلامی ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام عزای حضرت سیدالشهداء(ع)، شعار محرم امسال را "جهاد فرهنگی در نشر حماسه حسینی" قرار داده و بر برگزاری هر چه باشکوه تر مراسم عزاداری ایام الله محرم و صفر، براساس موازین صحیح و محکمات اسلامی و بایسته های شرعی تأکید کرد.

خبرگزاری مهر: ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبیِ سازمان تبلیغات اسلامی ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام عزای حضرت سیدالشهداء(ع)، شعار محرم امسال را "جهاد فرهنگی در نشر حماسه حسینی" قرار داده و بر برگزاری هر چه باشکوه تر مراسم عزاداری ایام الله محرم و صفر، براساس موازین صحیح و محکمات اسلامی و بایسته های شرعی تأکید کرد.
 
در این بیانیه آمده است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
«السلام علیک یا اباعبدالله الحسین (ع)»
 
"یا ایها الذین امنوا استجیبوا لله و للرسول اذا دعاکم لما یحییکم"سوره انفال آیه ۲۴
"ای اهل ایمان: چون خدا و رسول، شما را به آنچه مایه حیات ابدی شماست دعوت کند اجابت کنید."
 
نیل به حیات طیبه الهی و احیاء اهداف عالی انسانی و رسیدن به قرب باری تعالی و تخلّق به اخلاق الله، در راستای تحقق وعده قرآن کریم: فلنحیینه حیوه طیبه سوره نحل (آیه ۹۷) ‌در سایه سار حماسه پرشکوه محرم و عاشورا و صفرالمظفر، جلوه واقعی یافته و تبلور می‌یابد. هر سال در جامعه اسلامی در رهاورد و آبشخور این دو مناسبت ویژه دینی و اسلامی ظرفیت‌های سترگی ایجاد می‌شود که با بهره‌گیری به نحو بهینه از این فرصت‌ها می توان اعمال و رفتار خود را به سوی حق و راستی جهت داد. ضمن بازیابی فطرت و صیرورت پاک الهی خویش به سوی تقریب، وحدت، همبستگی، همدلی دینی و انسانی در ایران و جهان اسلام گام نهیم.
 
امروز که بشریت، بسیاری از مکاتب اعتقادی و فکری را تجربه کرده و به بطلان و اعوجاج آنها پی برده، بیش از پیش تشنه حقیقت ناب و فرهنگ غنی و انسان‌ساز عاشوراست و انسانهای آزاده و حقیقتجو دل در گرو زندگی در پرتو معارف حقه اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) دارند که بنا بر وعده و سنت پایدار الهی، چشم‌انداز سیر و حرکت بشریت چیزی جز تجربه و روی آوری به مکتب اصیل و راستین اسلام ناب محمدی(ص) نخواهد بود.
 
امروز پرچمداران و طلایه داران متعهد فرهنگ عاشورا باید بیش از هر زمان با تکیه بر فرهنگ محبت اهل بیت(ع)، اعتقادات و معیارهای اصیل دینی و عقلانی را به تقریب و وحدت همه مذاهب اسلامی اهتمام داشته و با پرهیز از جریان های تفرقه‌انگیز و معبرگشایان سلطه بیگانگان و استثمارگران با حضور یکپارچه در مراسم و مجالس عزاداری و سوگواری سالار شهیدان حسین بن علی(ع) با راهپیمایی در روز اربعین آن شهیدان همیشه زنده تاریخ مواضع دینی، اعتقادی و سیاسی و انقلابی خویش را تحکیم بخشند.
 
در این راستا ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت‌های مذهبی با عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری و عزاداری حضرت سیدالشهداء(ع) و یاران باوفایش، شعار محرم امسال را ”جهاد فرهنگی در نشر حماسه حسینی" قرار داده و ضمن تاکید بر برگزاری هر چه باشکوه تر مراسم عزاداری ایام الله محرم و صفر، براساس موازین صحیح و محکمات اسلامی و بایسته های شرعی توجه همه‌ی هموطنان، مؤمنین، محبین اهل بیت(ع)، به‌ویژه شیفتگان سالار شهیدان(ع)، هیئات مذهبی و برگزارکنندگان برنامه های فرهنگی و تبلیغی وعزاداری ها را به رعایت نکات زیر جلب می نماید.
 
۱) مسئولین مساجد بسترسازی و هماهنگی های لازم را برای حضور گسترده عزاداران (به‌ویژه متولیان هیئات مذهبی و تکایا و حسینیه ها)‌ در نماز جماعات فراهم آورند و برگزاری مراسم عزدارای هیئات مذهبی، با محوریت مسجد به‌ ویژه دراجتماع بزرگ هیئات مذهبی در شهرها مدنظر قرار گیرد.
 
۲) استفاده از وعاظ و خطبای گرانقدر و همچنین قاریان گرامی در برنامه های عزاداری با بهره‌گیری از قرآن کریم، روایات اسلامى و توجه به موضوعات حجاب و عفاف، اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، سبک زندگی حسینی، آزادگی و عزت، شجاعت و حماسه، نقش بی بدیل رهبر انقلاب اسلامی در وحدت و اتّحاد و همدلی و هوشیارى جهان اسلام در برابر دشمنان اسلام به‌ویژه تکفیری‌ها.
 
۳) توجه جدی به ادعیه و زیارات، مناجات مأثوره از ائمه طاهرین (ع) در برنامه های اصلی و خلق زیبا ترین و ماندگارترین اقامه نماز جماعت ظهر عاشورا.
 
۴) بهره‌گیری مناسب از تقارن دو مناسب عاشورا و ۱۳ آبان و ایجاد تمایز در آن، نسبت به سنوات گذشته و برنامه‌ریزی لازم، برای بهره گیری از فرصت شب و روز عاشورا در راستای تقویت مراسم ۱۳ آبان و همچنین بهره گیری از اشعار متناسب با این ایام از سوی ذاکرین و ستایشگران حسینی(ع).
 
۵) توجه مبلغین و سخنوران محافل حسینی بدلیل همسویی و مشابهت های دو واقعه مذهبی و انقلابی به تشریح علل و عوامل این حادثه عظیم تاریخى و رویکرد استکبارشناسی و استکبارستیزی در دو نهضت عاشورا و انقلاب اسلامی.
 
۶) دقت در انتخاب پیام های مناسب تبلیغی، برای فضاسازی و تبلیغات محیطی، با محتوای تبیین پیام ها و اهداف قیام حضرت سیدالشهداء(ع) و نکات اخلاقی و حقوق مردمی در قالب فرمایشات ائمه طاهرین(ع)، امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در کتیبه ها، پوسترها و... همراه با جذابیت های هنری، نصب تمثالهای مبارک شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس.
 
۷) پرهیز از طرح مباحث اختلاف انگیز و عدم اهانت به مقدسات پیروان مذاهب و عنایت ویژه به مسئله انسجام و همبستگی ملی و عطرافشانی، نورانى‌سازی مراسم عزاداری به فضائل شهیدان کربلا و وصایای نورانی شهدای انقلاب اسلامی.
 
۸) تلاش برای ارتقای کیفی برنامه‌ها از جمله مقابله نرم با انحرافات در سبک عزاداری‌ها و تأکید بر روضه‌خوانی براساس مقتل‌های معتبر و تلاش در جهت تعامل و مشارکت بیش از پیش متولیان هیئات و دسته‌جات عزاداری با یکدیگر و انجام اعمال «خالصآ لوجه الله».
 
۹) برنامه ریزی و هماهنگی جهت برپایی ایستگاه‌های صلواتی و جذب نذورات مردمی و هدایت آنها جهت انجام نذر فرهنگی مانند: قرآن، ادعیه، کتب مذهبی و...
 
۱۰) برگزاری اجتماعات با شکوه یک روزه هیئات مذهبی با بهره‌گیری از فرصت ها و ظرفیت های نهادهای فرهنگی و مردمی در یک یا چند نقطه، در ایام محرم و صفر، با پوشش رسانه‌ای مناسب (به‌ویژه رسانه ملی).
 
۱۱) انجام تمهیدات لازم برای برقراری ایمنی مساجد، حسینیه‌ها و سایر اماکن مذهبی با توجه به حضور انبوه شهروندان در مراسم.
 
۱۲) توجه به اطلاعیه‌های نیروی انتظامی، جهت برپایی مطلوب و بهینه مراسم عزاداری با رعایت حقوق مردمی.
 
۱۳) مغتنم شمردن حضور زنان،کودکان و نوجوانان،در برنامه‌های اصلی مراسم و لزوم توجه ویژه هیئات مذهبی‌ومتولیان امر به این عزیزان.
 
در پایان یادآور می‌گردد، با توجه به تفرقه افکنی‌‌های دست‌های پلید استعمار در منطقه و تهدیدهای اخیر ناشی از آن که امت اسلامی را دچار فرسایش‌های درونی نموده‌ و جریانات تکفیری را به جان کشورهای محور مقاومت انداخته است، آمادگی هیئت‌های مذهبی و عزاداران حسینی را برای لبیک گویی به فرامین جهادی مقام معظم رهبری اعلام می‌نمائیم؛ باشد که گامی کوچک در راستای زمینه سازی ظهور مهدی منتظر(عج) برداریم.
 
والسلام علیکم ورحمت الله وبرکاته


ویدیو مرتبط :
شعار دانشجویان در مراسم 16 آذر 1393

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محرم 1393



محرم,محرم 1393,ماه محرم

 

4 آبان 1393 مصادف با آغاز ماه محرم 1436 هجری قمری 

12 و 13 آبان مصادف با تاسوعا و عاشورای حسینی

 

 

محرم 1393 - محرمی دیگر از راه می رسد و بهار اشک دیگری بر عاشقان ولایت، که در آن غبار از جان های خسته خویش زدایند و وجودشان را به عطر حسینی معطر کنند.
محرمی که با نام حسین پیوند خورده و با آمدنش فکرها و دل ها متوجه روزی می شود که بزرگ ترین روزهای مصیبت است ...

 -----------------------------------------

 

 در این مطلب اشاره ای کوتاه به ورود امام حسین به میعادگاه عاشقان، کربلا‏ داریم:

ورود امام حسین به کربلا‏
امام حسین در روز پـنجشنبه دوم محرم الحرام سال 61 وارد كربلا شد كه پس ‍از شنیدن نام كربلا حسین عـلیه ‏السلام دانست كه به مـیعادگاه عاشقان رسیده است دستور داد تا اهل بیت فـرود آیند و خیمه ها را برافرازند و ‏فرمود: این زمینى است كه در آن كشته مى شوم و در آن مـدفـون مـى گـردم و اضافه فرمود: همراه پدرم ‏امیرالمؤمنین از اینجا عبور كردیم ، در این نقـطه مـتـوقـف شد و از نام این زمـین پـرسید و پس از شنیدن پاسخ ‏فـرمـود« اینجاست مـحل فـرود آمـدن كاروان آنها و اینجا است محل ریختن خون آنان»
حضار عرض كردند یا امیرالمؤمنین این فرمایش شما درباره چه كسانى است ؟
امـام فـرمـود: جماعتى از خاندان محمد صلى الله علیه و آله و سلم در این زمین به شهادت مى رسند.‏


‏« آرى این سرزمـین مـحل محنت و بلا است ، اینجا میعادگاه عاشقان حق است اینجا وعده گاه مـلاقـات دوست ‏است ، در اینجا عـاشقـان بیقـرار و شوریده حال به وصال مـحبوب مـى رسند، اینجا لب تـشنگـان مـجروح و ‏داغـدار از جام وصال دوست سیراب مى گردند اینجا وعده گاه عشاق راه حق و حرّیت و آزادى و عدالت است .» ‏‏1

 

دعا و شكوه حسین علیه السلام
پـس از آنكه خـیمـه برافـراشتـه شد حسین عـلیه السلام اهل بیت و افـراد خـانواده و یارانش را جمع كرد و تصور ‏قطعه قطعه شدنشان را از ذهن گـذرانید، اشك چشمان مباركش را فرا گرفت و دست به دعا برداشت و با خداى ‏خود به راز و نیاز پرداخت و از گرفتاریها شكوه كرد و فرمود:
‏« بار خدایا مائیم عترت پیامبرت محمد كه ما را از خانه و كاشانه مان بیرون كردند و از حرم جدمان رانده شدیم ، ‏بنى امیه بر ما ستم كردند، خدایا تو خود حق ما را بستان و ما را بر مردم ستمكار پیروز گردان .»
و نیز براى اینكه یاران ابى عبدالله موقعیت خود را بدانند و در تعیین سرنوشت خود تصمیم بگیرند.


به یاران و انصارش خطاب كرد و فرمود: ‏
‏« مردم بنده و برده دنیایند و دین لقلقه زبان آنها است از هر سو كه زندگیشان تامین شود به همـان سو مـى ‏چـرخـند هرگـاه به گـرفـتـاریها مـبتـلا شوند دینداران تقلیل خواهند یافت .»2

 

اولین سخنرانى امام در كربلا
پـس از آنكه حسین علیه السلام و یارانش در كربلا مستقر شدند اولین سخنرانى خود را به این ترتیب ایراد كرد:
‏«پس از حمد و ثناى پروردگار فرمود: بطوریكه مى بینید كار ما به اینجا رسیده و دنیا تـغـییر یافـتـه بدیهایش به ما ‏روى آورده و نیكى هایش به ما پشت كرده و از حیات و زندگـى مـا باقـى نمانده است مگر جرعه كمى همانند ‏رطوبتى كه در ته كاسه بعد از تـخـلیه مـى مـاند و زندگـى پـستـى مـانند چـراگـاه خـشك آیا نمـى بینید كه به ‏حق عـمـل نمـى شود و از باطل جلوگیرى بعمل نمى آید، در چنین حالتى مؤمن حقا باید مشتاق لقاى پروردگار ‏باشد (یعنى مرگ را آرزو مى كند.)
پـس بدرستى كه من مرگ را جز سعادت و رستگارى نمى دانم و زندگى با ستمكاران را جز محنت و رنج و ‏ملالت و ذلت نمى یابم . »3
نكتـه : هدف امام حسین علیه السلام از این سخنرانى این بود كه یاران را به مسئولیتى كه بر عهده دارند توجه ‏دهد تا در انجام آن بكوشند.


پاسخ دلنشین یاران حسین
یاران حسین حقـا هدف امـام را درك كردند و هر یك پـاسخ مـثـبت دادند قـبل از همـه زهیر بن قـین برخـاست و ‏گـفـت : خـدا تـرا هدایت كند اى فـرزند رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم سخنانت را شنیدیم ، اگر دنیا ‏براى ما الى الابد باقى بود و ما در آن زندگى جاودانه و همیشگى داشتیم جنگ و كشته شدن در ركاب تو را بر ‏زندگى همیشگى در این جهان ترجیح مى دادیم.


سپـس نافـع بن هلال بجلى برخـاست و عـرض كرد: یابن رسول الله (شمـا از رو گـرداندن مـردم ناراحت نباشید) ‏كه جدتـان رسول خدا نتوانست محبتش را در دل همه مردم جاى دهد كه گروهى منافق به او وعده نصرت مى ‏دادند ولى در باطن با او مكر و حیله كردند، در برخورد با پیامبر بسیار گرم و جذاب بودند ولى در خفاء سخت ترین ‏دشمنى را انجام مى دادند تا آنكه خدا او را به جوار رحمت خویش خواند، و نیز پدر شما در یك چنین موقعیتى ‏قرار داشت یك گروه و جمعیت تصمیم بر یاریش گـرفـتند و در كنار او با دشمنانش جنگیدند و سه گروه دیگر با او ‏جنگیدند تا اجلش ‍فرا رسید .

 

امروز شما هم در چنین موقعیتى قرار دارید، هر كه عهدشكنى كند و بیعت خود را ‏نقض نماید جز به خودش لطمه نمى زند و خداوند از بندگانش بى نیاز است ما در اطاعـت شمائیم ما را به هر ‏سو مى خواهى اعزام فرما به شرق یا به غرب ، بخدا قسم از مـقـدرات الهى ناراضى نیستیم و از لقاء پروردگار ‏هم خوشحالیم نیت و عقیده ما آن است كه دوست بداریم هر كه را كه شما دوست دارید و دشمن بداریم هر ‏كه را كه شما دشمن دارید.
بیشتـر یاران حسین عـلیه السلام همانند نافع سخن گفتند و امام علیه السلام از آنان تقدیر و تشكر كرد.4‏

 

--------------------------------
پی نوشت ها:‏
1- الحسین فـى طریقه ص 143 كامل ج 3 / ص 379 - اعیان الشیعه ج 1 / ص 598....2- حیاة الحسین ج 3/ص 97 - بلاغة الحسین ص 35.....3- بلاغة الحسین ص 34 - اعیان الشیعه ج 1/ص 598 - ابصارالعین ص 7 - حیاة الحسین ج 3/ص 98.....4- حیاة الحسین ج 3/ص 98 - اعیان الشیعه ج 3/ص 598 - بلاغة الحسین ص 34 - ابصارالعین ص 7 و عقدالفرید ‏ج 4/ص 380.
منبع:

کتاب آنچه در كربلا گذشت
تبیان