اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شعار توریست درمانی در ایران


هرچند از سال 82 گام‌هایی برای گسترش توریست درمانی در ایران انجام شده است اما تا امروز نتیجه این تلاش‌ها به دستاوردهای بزرگی ختم نشده است.

خبرآنلاین: هرچند از سال 82 گام‌هایی برای گسترش توریست درمانی در ایران انجام شده است اما تا امروز نتیجه این تلاش‌ها به دستاوردهای بزرگی ختم نشده است.

چندی پیش ربیع فلاح، استاندار مازندران از حضور ٧٠ میهمان خارجی از 9 كشور در كنفرانس گردشگری سلامت کشورهای اکو در رامسر خبر داده است.

از ٢٧ تا ٢٩ مرداد نخستین كنفرانس گردشگرى سلامت با هدف شناساندن قابلیت‌هاى گردشگرى و سلامت مازندران، با حضور كارشناسان و متخصصانی از آذربایجان، ازبکستان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه، پاكستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان و مهمانان داخلی برگزار خواهد شد.

فلاح معتقد است: آینده مشخص می‌کند که این کنفرانس تا چه اندازه می‌تواند در پیشبرد توسعه گردشگری در ایران موثر باشد.

اردشیر اروجی، مدیر کل سابق دفتر اطلاعات و آمار سازمان میراث فرهنگی معتقد است که در این بازار نو ظهور اما داغ، پیروزی از آن کشورهایی خواهد بود که بتوانند شعار توریسم سلامت در دنیا را به خوبی به مرحله اجرا در آورند و آن شعار چیزی نیست جز امکانات در حد کشورهای جهان اول، قیمت‌ها در حد کشورهای جهان سوم .

به گفته اروجی با توجه به اینکه در بسیاری از کشورهای جهان (مانند انگلستان،استرالیا) انجام عمل‌هایی مانند جراحی زیبایی، دندان پزشکی و ... از مزایای بیمه برخوردار نیستند. هزینه‌های زیاد از سویی و از سوی دیگر زمان انتظار طولانی ،باعث می‌شود افراد زیادی در سفرهای توریستی خود از این خدمات نیز بهره ببرند: حال اگر کشوری در این بین مثلا خدمات دندان پزشکی را ارزان تر (تا حد مجانی) انجام دهد و یا سایر عمل‌های جراحی بدون زمان انتظار صورت گیرد و تسهیلات و امکانات لازم را فراهم آورد (از فناوری‌های روز دنیا در حوزه پزشکی و قوانین بیمه‌ای که مطابق با استانداردهای جهانی و مورد تایید کمپانی های معتبر بیمه هستند استفاده کند) می‌تواند جلب توریست بسیار بالایی داشته باشد.

مدیر کل سابق دفتر اطلاعات و آمار سازمان میراث فرهنگی به خبرآنلاین می‌گوید: برنامه‌های بازاریابی برای جذب توریست سلامت را باید مد نظر بگیرید و همچنین امکان مراقبت های پس از درمان را،آیا کشور مقصد توریست‌های سلامت نخواهد بود؟ اگر پاسخ کشور ما به این سوال مثبت باشد گوی رقابت را از رقبا خواهد ربود در غیر اینصورت ایران با داشتن تمامی استعدادهای ذکر شده باز هم از بازندگان صنعت توریسم خواهد بود و این یعنی از دست دادن یک سرمایه ملی،ازدست دادن هزاران شغل و از جهاتی از دست دادن وجه سیاسی، علمی و منطقه ای. پس مدیران امروز به هوش باشید که میان برنده و بازنده بودن در این صنعت نو ظهور تنها به اندازه یک واژه فاصله است و آن هم غفلت ما چقدر توانسته این از این پتانسیل‌ها استفاده کنیم؟

اروجی یکی از مهمترین مشکلات کنونی در جذب گردشگر درمانی را نبود آمارهای صحیح می‌داند: «به دلیل نبود نظام جامع و هماهنگ توریسم درمانی کشور، و باتوجه به اینکه این بیمارستان‌ها درحال‌حاضر موظف نیستند تعداد بیماران خارجی خود را به وزارت بهداشت گزارش کنند، آمار دقیقی از بیماران خارجی که در ایران درمان می شوند در دست نیست و از طرفی وجود دلالان درمانی مستقر در مرزها و آنسوی کشور که هدایت کننده انتفاعی و غیر شفاف بیماران خارجی به داخل کشور است باعث سردرگمی آمار توریست درمانی شده است. با این حال ارزانی و کیفیت بالای خدمات پزشکی از جاذبه‌های درمانی ایران برای خارجی‌ها و به ویژه از کشورهای منطقه می تواند باشد.»

به گفته او در حال حاضر كشور اردن توانسته با ارائه خدمات درمانی سالانه به 120 هزار گردشگر سلامت، 620 میلیون دلار در آمد كسب كند و به عنوان موفق ترین كشور در منطقه تبدیل شود: درآمد كشور ما با وجود پتانسیل های موجود از گردشگری سلامت تنها 80 تا 90 میلیون دلار در سال است و هرچند به گفته مسئولان آمار دقیقی از بیماران خارجی كه در ایران درمان می شوند وجود ندارد اما به نظر می رسد سالانه 30 هزار گردشگر از اتباع كشور های حوزه خلیج فارس و عراق به قصد درمان به ایران سفر می كنند .


ویدیو مرتبط :
شیراز قطب پزشکی و توریست درمانی کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روش های درمانی در طب سنتی ایران



 

 

روش های درمانی در طب سنتی ایران

 

طب سنتی

 

1-گیاه درمانی (Phytotherapy)

یکی از روشهای درمانی در طب سنتی ایران گیاه درمانی است.درمان بیماری های مختلف جسمی و روحی به وسیله گیاهان را "گیاه درمانی" می گویند.یكی از روش های قدیمی جهان، طب گیاهی است. خداوند حكیم درمان همه بیماری ها و دردها را در طبیعت قرار داده است.«طبیعت خادم طبیعت است».

 

 

طب سنتی

 

2-ماساژ درمانی (Massage therapy)

یکی دیگر از روشهای درمانی طب سنتی ایران ماساژ درمانی است.درمان بیماری های عضلانی، اسكلتی، گوارشی، سردردها، رفع استرس و افسردگی، بهبودی جریان خون و افزایش اكسیژن رسانی به بافت ها و بهبودی ده ها بیماری دیگر از خواص ماساژ درمانی است.بعضی ماساژهای درمانی عبارتند از: ایروودا، یومیهو، تای ماساژ، ماساژهای آرام بخش و ماساژهای زیبایی.

 

 

طب سنتی

 

3-شیاتسو (Shiatsu)

فشردن نقاط حیاتی بدن برای سلامتی، توسط انگشتان دست را "شیاتسو" می گویند که از دیگر روشهای درمانی طب سنتی است.یك تكنیك سالم و مؤثر كه بیشتر پیشگیری كننده است و به عنوان شكلی از فیزیوتراپی برای بیماری های خاص مورداستفاده قرار می گیرد.

بیماران انرژی و نیروی ذخیره شده خود را ازاین طریق بدست می آورند و افرادی را كه از استرس، تنش، افسردگی و یا بی خوابی رنج می برند، می توان با این روش درمان كرد.

 

 

طب سنتی

4-حجامت (Cupping)

حجامت نیز یکی دیگر از روشهای درمانی طب سنتی است. در زبان فارسی حجامت به معنی مداوا تعریف شده و یك روش خون گیری است كه برای پیشگیری از بیماری ها و درمان بعضی بیماری ها انجام می گیرد.حجامت خشك بدون تیغ و خونگیری است و حجامت تر همراه خونگیری است.شیخ الرئیس ابوعلی سینا حجامت را به عنوان یك ركن درمانی مطرح كرده است.

مردم بر اساس توصیه رسول اكرم(ص) كه می فرمایند:« بهترین عید، دوره حجامت است»، عید خون می گرفتند.

حجامت در پیشگیری و درمان بیماری هایی چون آسم، اعتیاد به مواد مخدر، نارسایی هضم غذا، سردردهای میگرنی و اعصاب، چربی خون، غلظت خون و بیماری های پوستی كاربرد دارد.

 

طب سنتی

 

5-بادكش درمانی (Dry cupping)

از روشهای دیگر طب سنتی در ایران بادکش درمانی است. بادكش درمانی، ایجاد مكش در نقاط مختلف بدن به منظور انبساط عروقی بدن و انحراف مواد از نقطه خاص است كه حجامت خشك نیز می نامند.انجام بادكش و چرخاندن لیوان روی بدن افراد فلج شده ناشی از سكته مغزی و قلبی، باعث بهبودی می شود.در بعضی بیماران انجام بادكش با تركیبی از روغن های مخصوص باید صورت گیرد.

 

 

طب سنتی

 

6-زالو درمانی(Leech therapy)

زالو درمانی یكی از روش های خون گیری طبی محسوب می شود كه به لحاظ نحوه خون گیری و ماده هیرودین كه توسط زالو به بدن وارد می كند، در طب سنتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هر زالویی اثر درمانی ندارد. در بزاق زالو ماده ضد انعقادی وجود دارد كه موجب رقیق شدن خون، بازشدن عروق تنگ و در نتیجه موجب افزایش خون رسانی و اكسیژن رسانی موضع یا عضو می گردد.

اكنون زالو درمانی در بیماری هایی چون تنگی عروق قلب، پیوند پوست، پیوند اعضاء، واریس، ضایعات پوستی، بیماری های مفاصل، آرتروز، هموروئید، زیبایی پوست و تقویت سیستم ایمنی كاربرد دارد.

 

7-فصد (رگ زدن) (Fasd)

یكی از روش های خون گیری در طب سنتی است. این عمل باعث دفع بسیاری از سموم بدن به خصوص در مواقع غلبه سودا شده و مواد زائدی كه در خون رسوب و افزایش پیدا می كند را نیز دفع می كند.فصد در واقع همان رگ زدن است ، ولی بایستی توسط افراد ماهر و متخصص صورت گیرد.

كاربردهای مهم فصد عبارتند از:

كمردرد سیاتیكی، هموروئید، پاكسازی طبایع غالب، بیماری های گوارشی و... .

 

 

طب سنتی

 

8-آب درمانی یا آبزن ها (Hydrotherapy)

یكی از روش های طب سنتی است كه همراه با اسانس های گیاهی یا بدون آنها، كاربرد زیادی برای بهبود رعیشه، ضایعات پوستی، دردهای مفاصل، سیاتیك، نشاط و تقویت بدن، تقویت عضلات و اصلاح منافذ بدن، گرم كردن و افزایش رطوبت بدن دارد.

منبع: روزنامه کیهان