اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شرایط داوطلبان برای نامزدی در انتخابات 94


قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی شرایط انتخاب‌شوندگان انتخابات مجلس و همچنین شرایطی که به واسطه آن‌ها افراد از داوطلبی در انتخابات محروم می‌شود را مشخص کرده است.

خبرگزاری ایسنا: قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی شرایط انتخاب‌شوندگان انتخابات مجلس و همچنین شرایطی که به واسطه آن‌ها افراد از داوطلبی در انتخابات محروم می‌شود را مشخص کرده است.

در قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز شرایط داوطلبان این انتخابات تعیین شده است.

طبق اطلاعیه شماره 4 ستاد انتخابات کشور، ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان رهبری از روز پنجشنبه 26 آذر و ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی از شنبه 28 آذر آغاز می‌شود.

داوطلبان ‌انتخابات مجلس خبرگان رهبری تا پایان روز اداری چهارشنبه 2 دی و داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی تا پایان وقت اداری روز جمعه 4 دی فرصت دارند تا برای حضور در انتخابات ثبت نام کنند.

قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی شرایط داوطلبان این انتخابات را مشخص کرده است.

بر اساس ماده 28 قانون انتخابات،‌ داوطلبان مجلس شورای اسلامی باید دارای شرایط زیر باشند:

1- اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران. 2- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران. 3- ابزار وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه. 4- داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن. 5- نداشتن سوء شهرت در حوزه انتخابیه. 6- سلامت جسمانی در حد برخورداری از نعمت بینایی، شنوایی و گویایی. 7- حداقل سن 30 سال تمام و حداکثر هفتاد و پنج سال تمام.

البته داوطلبان نمایندگی اقلیت‌های دینی مصرح در قانون اساسی (زرتشتی، کلیمی و مسیحی) از التزام عملی به اسلام، مذکور در بند (1) مستثنی بوده و باید در دین خود ثابت العقیده باشند. ( تبصره 1 ماده 28)

هر دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی هم معادل یک مقطع تحصیلی فقط برای شرکت در انتخابات محسوب می‌شود.( تبصره 3 ماده 28)

قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی همچنین افرادی را که از داوطلب شدن در انتخابات محروم هستند مشخص کرده است.

ماده 30 قانون انتخابات اعلام می‌کند که اشخاص زیر از داوطلب شدن محروم هستند:

1- کسانی که در جهت تحکیم مبانی رژیم سابق نقش موثر داشته‌اند. 2- ملاکین بزرگ که زمین‌های موات را به نام خود ثبت کرده‌اند. 3- وابستگان تشکیلاتی و هواداران احزاب، سازمان‌ها و گروه‌هایی که غیرقانونی بودن آن‌ها از طرف مقامات صالحه اعلام شده است. 4- کسانی که به جرم اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران محکوم شده‌اند. 5- محکومان به ارتداد به حکم محاکم صالحه قضایی. 6- مشهورین به فساد و متجاهرین به فسق. 7- محکومان به حدود شرعی مگر آنکه توبه آنان ثابت شده باشد. 8- قاچاقچیان مواد مخدر و معتادان به این مواد. 9- محجورین و کسانی که به حکم دادگاه مشمول اصل 49 قانون اساسی باشد. 10- وابستگان به رژیم سابق از قبیل اعضای انجمن‌های شهر و شهرستان و وابستگان به تشکیلات فراماسونری و هیات رئیسه کانون‌های حزب رستاخیز و حزب ایران نوین و اعضای فعال آن‌ها، نمایندگان مجلسین سنا، شورای ملی سابق و ماموران ساواک. 11- محکومین به خیانت و کلاهبرداری، اختلاس و ارتشاء و غصب اموال دیگران و محکومین به سوء استفاده مالی به حکم محاکم صالحه قضایی.

انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. روند برگزاری این انتخابات را نیز قانون انتخابان مجلس خبرگان تعیین کرده است. طبق این قانون، انتخاب شوندگان باید شرایط زیر را دارا باشند:

1- اشتهار به دیانت و وثوق و شایستگی اخلاقی. 2- اجتهاد در حدی که قدرت استنباط مسائل فقهی را داشته و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد. 3- بینش سیاسی و اجتماعی و آشنایی با مسایل روز. 4- معتقد بودن به نظام جمهوری اسلامی ایران. 5- نداشتن سوابق سوء سیاسی و اجتماعی.

مرجع تشخیص دارا بودن شرایط فوق، فقهای شورای نگهبان قانون اساسی هستند (تبصره 3 ماده 3 قانون انتخابات مجلس خبرگان)

تبصره 2 این ماده نیز اعلام می‌کند کسانی که رهبر انقلاب -صریحاً یا ضمنا- اجتهاد آن‌ها را تایید کرده باشد، از نظر علمی نیاز به تشخیص فقهای شورای نگهبان ندارند. تبصره 3 این ماده هم بیان می‌کند که ضرورتی ندارد نمایندگان ساکن یا متولد حوزه انتخابیه خود باشند.

انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان روز جمعه هفتم اسفند سال جاری برگزار می‌شود.


ویدیو مرتبط :
داوطلبان انتخابات شوراها در شهر و روستا همچنان ادامه دارد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمادگی 4 هزار نفر برای نامزدی در انتخابات 94


وزیر کشور با بیان اینکه رقابت سیاسی در انتخابات آینده را با شکوه پیش‌بینی می‌کنیم، گفت: تا کنون حدود چهار هزار نفر خود را در معرض نامزدی انتخابات اسفندماه قرار داده‌اند.

خبرگزاری مهر: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور امروز در نشستی با خبرنگاران که در محل وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به موضوع انتخابات اظهار داشت: ما امسال در شرایطی خاص وارد دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری می شویم.

وی افزود: تا امروز حدود ۴ هزار نفر خود را در معرض نامزدی در انتخابات قرار دادند و در نشست های مختلف مجالس ترحیم و عروسی ها حضور پیدا می کنند و کاندیداتوری خود را اعلام می کنند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه امکان رقابت سیاسی بالا و باشکوهی در انتخابات پیش رو پیش‌بینی می‌کنیم، گفت: در انتخابات آینده وزن کشی سیاسی بالایی در کشور وجود خواهد داشت.

وزیر کشور تاکید کرد: وزارت کشور باید در جهت آماده کردن فضای انتخابات به صورت کاملا آرام، منطقی، سالم اقدام کند و هرگونه شائبه استفاده از ابزارها و دخالت های غیرقانونی را از میان بردارد و آماده فضای مشارکتی و حضور مردم توام با امنیت کامل در انتخابات باشد.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم در شرایط سختی مدیریت کشور را برعهده گرفت گفت: در دوره قبل رقابت ها در عرصه سیاسی ستیزه جویانه بود و دوگانگی و تنش های سیاسی بسیاری وجود داشت و وضعیت اقتصادی کشور مناسب نبود و از نظر امنیتی و دیگر مسائل، شرایط حضور یک دولت جدید را در عرصه خدمت رسانی طلب می کرد.

در مسائل هسته ای دولت حقوق ملت را محقق کرد

رحمانی فضلی افزود: با تدبیر دولت و حمایت های مردم، توفیقات خوبی در عرصه اقتصادی و سیاسی به وجود آمد و امروز فضای سیاسی خوب در کشور حاکم است و همه رسانه ها و احزاب فعال هستند و خانه احزاب نیز به لطف خداوند احیا شد و به نتیجه رسید. در عرصه مطبوعات نیز رقابت خوبی وجود دارد و به استثنای برخی موارد که از عرصه انصاف خارج می شوند، شرایط خوبی حاکم است.

وزیر کشور با بیان اینکه دولت توفیقات خوبی در عرصه سیاست خارجی داشته است، ادامه داد: در مسائل هسته ای دولت توانست حقوق ملت را محقق کند و تحریم ها به عنوان یک عنصر تهدیدکننده برداشته شود و روابط با همسایگان و دیگر کشورها عادی تر شود.

وی با تاکید بر اینکه رسانه ها باید برای مردم امید ایجاد کنند، گفت: اگر امید باشد تلاش هم وجود دارد؛ در غیر اینصورت، هیچ تحرک و نشاطی در جامعه وجود نخواهد داشت.

رحمانی فضلی تأکید کرد: در هفته دولت با نگاه امیدبخشی، تحرک و پویایی تلاش کنیم و زحمات دولت را به اطلاع مردم برسانیم البته کارشناسی برخورد کردن و انتقاد کردن نیز می تواند به دولت کمک کند.

در نحوه انتقال خبر انصاف رعایت نمی‌شود


وزیر کشور در ادامه با تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: موضوع خبرنگاری هر روز با گستردگی تکنولوژی دچار دگرگونی می‌شود و لازم است ابعاد این حرفه دارای تحول شود. هر قدر امر خبررسانی مؤثرتر، سریع‌تر و تأثیرگذارتر باشد، در جهت‌گیری‌های جامعه اعم از دولت، مفیدتر است.

رحمانی فضلی افزود: آنچه مبنای تغییر خواهد بود، آگاهی بوده و کار خبرنگاری نیز آگاهی رساندن است و آگاهی، قدرت تصمیم‌گیری را افزایش می دهد و جهت‌گیری‌ها را مشخص می‌کند.

وی با بیان اینکه ما در جامعه‌ای هستیم که تمامی اخبار در دسترس همگان قرار دارد، گفت: شما هر روز از طریق اینترنت، موبایل و سایر امکانات می‌توانید به اخبار زیادی دسترسی داشته باشید که اکثر این اخبار جدید است و هر کدام از آنها می‌تواند روی تصمیم و اقدام ما تأثیرگذار باشد.

 وزیر کشور ادامه داد: این‌گونه فکر نکنیم که اخبار، بلااثر هستند؛ تمامی خبرها می‌تواند در جهت تغییر نگرش و اقدامات مؤثر باشد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه در زمان مسئولیتم در صدا و سیما به‌خاطر دارم که تعداد خبرنگاران زیاد نبود و باشگاه خبرنگاران صرفا یک مکان آموزشی بود، تصریح کرد: همین باشگاه خبرنگاران تا امروز ۴ تا ۵ هزار نفر را آموزش خبرنگاری داده است و امروز همین افراد در عرصه خبرنگاری حضور دارند.

وی مقوله آموزش در عرصه رسانه را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: آموزش‌ها در این حوزه خیلی پایین است. به‌عنوان مثال، من در حاشیه نشست‌ها مشاهده می‌کنم که یک سوال در یک جلسه توسط ۱۰ نفر پرسیده می‌شود یا موضوعاتی مورد سوال قرار می‌گیرد که مسأله اصلی جامعه نیست یا به نوعی سوال می‌شود که معلوم است، خود خبرنگار از ماهیت و مفاهیم آن بی‌خبر و نسبت به آن ناآشنا است.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه آموزش خبرنگاری موضوعی است که باید عمیق و هدف‌دار به آن پرداخته شود، توضیح داد: هدف اصلی کار خبرنگار، حقیقت‌یابی است و همچنین باید انصاف و عدالت در نحوه ارائه خبر از سوی خبرنگار رعایت شود.

وی افزود: امروز در نحوه انتقال خبر مساله انصاف رعایت نمی‌شود و این امر خبرنگار را در موضع ضعف قرار می دهد و اعتماد مخاطب را سلب می‌کند.

وزیر کشور با بیان اینکه در حوزه خبر باید اهداف کلی نظام را مدنظر قرار دهیم، تاکید کرد: مسائلی مانند امنیت ملی، منافع ملی، قانون‌گرایی و کارآمدی از جمله اهدافی است که همگان موظف به اجرای آن هستند.

رحمانی فضلی معدل کار وزارت کشور در ارتباط با خبرنگاران و عرصه اطلاع‌رسانی را قابل قبول توصیف کرد و گفت: ما همواره توانستیم از ظرفیت خبر و اطلاع‌رسانی استفاده کنیم. امروز سخنگوی وزارت کشور به بسیاری از سوالات پاسخ می‌دهد، اما اگر سوالات تخصصی تر باشد، معاونت مربوطه پاسخگوی سوالات خواهد بود.

امکان پیش‌بینی هواشناسی در سطح خُرد را نداریم


وی به مساله بروز بحران در کشور اشاره کرد و گفت: ما در بحث مدیریت بحران ۱۴ کمیته داریم که هر کدام وظیفه مشخصی را برعهده دارد. یک کمیته نیز کمیته اطلاع‌رسانی است؛ این کمیته وظیفه دارد به صورت لحظه‌ای اخبار را مخابره و فضای رسانه‌ای را مدیریت کند که مسئولیت آن با صدا و سیما است.

وزیر کشور افزود: در ماجرای سیل اخیر که یک اتفاق طبیعی بود و در  همه دنیا ممکن است پیش بیاید، ۷ دقیقه بارندگی شد و در این ۷ دقیقه شدت جریان سیل خسارات زیادی را به بار آورد.

رحمانی فضلی با بیان اینکه ما امکان پیش‌بینی هواشناسی در سطح خُـرد را نداریم، تصریح کرد: در این حوزه تصمیم گرفتیم که بودجه لازم را برای پیش‌بینی در سطح خـُرد در نظر بگیریم.

وی تاکید کرد: متاسفانه در ساعات اولیه بروز سیل، همه رسانه‌ها به دنبال این بودند که مقصر را پیدا کنند. در وسط بحران که مقصریابی نمی‌کنند! بلکه همه باید بحران را مدیریت کنند.

وزیر کشور در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تنها رسانه‌های اصلاح طلب را برای مصاحبه های مشروح انتخاب می‌کنید؟ عنوان کرد: من تنها با رسانه‌های اصلاح‌طلب صحبت نمی‌کنم و تنها خبرگزاری که رفتم ایرنا بوده است و اصلا نمی‌دانم یک خبرنگار که با من مواجهه می‌شود، اصولگراست یا اصلاح‌طلب، اما تنها سوالاتی را که می‌پسندم، پاسخ می‌دهم.