اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شایع ترین سرطان در بین مردان چیست؟


رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران گفت: سالانه چهار هزار و 800 نفر در کشور به سرطان معده مبتلا می شوند.

خبرگزاری ایرنا: رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران گفت: سالانه چهار هزار و 800 نفر در کشور به سرطان معده مبتلا می شوند.

دکتر محمدرضا قوام نصیری روز چهارشنبه در حاشیه نخستین کنگره بین المللی سرطان در بیمارستان رضوی مشهد طی گفت و گویی افزود: سرطان معده شایعترین سرطان در بین مردان در ایران و تمام دنیا شناخته شده است.

وی ادامه داد: این بیماری که ابتلا به آن مرتبط با نوع تغذیه است هم اکنون در کشورهای مختلف دنیا از جمله آمریکا، چین، ژاپن، ایران و کانادا شایع است.

رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران همچنین شایعترین نوع سرطان در زنان را سرطان پستان عنوان و بیان کرد: در ایران سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی مانند مری و معده شیوع بیشتری نسبت به سرطانهای دستگاه گوارش تحتانی مانند روده بزرگ دارد.

وی گفت: عادتهای غلط تغذیه ای، کمبود ویتامینهای E.C.D و وجود 'نیتروزامینها' در مواد نگهدارنده، آب آلوده و دفع غیربهداشتی فاضلاب نقش مهمی در ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش دارند.

دکتر قوام نصیری با اشاره به چالشهای پیش روی کنترل و درمان سرطان در ایران افزود: هم اکنون از توان انجمنهای علمی مرتبط با سرطان برای تشخیص و درمان این بیماری بطور شایسته استفاده نمی شود.

وی ادامه داد: گرچه تاسیس کمیته ملی سرطان از سال گذشته تاکنون به همت وزارت بهداشت یکی از گامهای مثبت در این زمینه به شمار می رود اما آن کمیته نوپاست و چالشها و مشکلات در این زمینه بسیار می باشد.

وی تخصیص اعتبار لازم، فراهم کردن دستگاههای پیشرفته رادیوتراپی و تهیه داروهای جدید و خاص را از نیازهای ضروری برای کنترل و مقابله با سرطان در ایران برشمرد.

رییس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران گفت: گفت: بدنبال پیگیریهای انجام شده هم اکنون ایران در سازمان 'ازمو' که یکی از بزرگترین سازمانهای علمی پیرامون سرطان در دنیا است صاحب کرسی برای اظهار نظر و تبادلات علمی و پژوهشی می باشد.

کنگره بین المللی سرطان به میزبانی بیمارستان تخصصی رضوی مشهد تا 31 اردیبهشت جاری ادامه دارد.


ویدیو مرتبط :
شایع ترین سرطان بیخ گوش مردان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شایع اما کمتر شناخته‌شده؛ اولین سرطان مردان و دومین سرطان زنان را بشناسید



اخبار,اخباراجتماعی ,سرطان پوست

آیا می‌دانید سرطان پوست شایع‌ترین سرطان در تمام دنیا از جمله کشور ماست به گونه‌ای که سالانه بیش از 9 هزار نفر از هموطنانمان به این سرطان مبتلا می‌شوند؟ این در حالی است که قرار نگرفتن در معرض نور خورشید، استفاده از کلاه و کرم‌ ضد آفتاب از آسان‌ترین راه برای مقابله و پیشگیری از آن است.

سارا امیری سرطان پوست یک سرطان قابل پیشگیری و درمان است به همین دلیل مسئولان و مجامع عمومی نسبت به سایر انواع سرطان‌ها کمتر به آن می‌پردازند و اطلاع رسانی‌ها در این خصوص بسیار ضعیف انجام می‌شود.

به طور کلی سرطان پوست به دو دسته از قبیل سرطان‌های ملانومی و غیر ملانومی تقسیم می‌شود که سرطان ملانوم کشنده‌‌ترین و بدخیم‌ترین نوع سرطان پوست است. از عوامل اصلی ابتلا به سرطان ملانوم پوست می‌توان به اشعه ماورابنفش و ژنتیک اشاره کرد که تومورهای آن اکثرا قهوه‌ای یا سیاه هستند و با علائمی از قبیل تغییر اندازه، شکل و رنگ خال، خونریزی و احساس خارش در خال، سفت و متورم شدن در محل خال همراه است.


ملانوم بدخیم‌تریم و کشنده‌ترین نوع سرطان پوست است اما اکثر افراد به سرطان‌های غیرملانومی که قابل پیشگیری و درمان است، مبتلا می‌شوند.
 

اخبار,اخباراجتماعی ,سرطان پوست

اما از سرطان‌های غیرملانومی می‌توان به سرطان کارسینوم سلول بازال و سلول‌های سنگفرشی اشاره کرد. کارسینوم سلول بازال رایج‌ترین شکل از سرطان پوست است که با برجستگی کوچک گنبدی شکل روی پوست ظاهر می‌شود که به بافت‌های دیگر بدن سرایت پیدا نمی‌کند اما اگر نزدیک به اندام‌هایی مانند چشم، گوش و بینی باشد ممکن است رشد و موجب بدشکلی در آنها شود.

سرطان سلول‌های سنگفرشی معمولا در قسمت‌هایی از بدن که به طور مرتب در معرض آفتاب قرار دارند مانند بینی، پیشانی، گونه‌ها و لب‌ها دیده می‌شود. این نوه سرطان به صورت یک ضایعه قرمز رنگ بر روی پوست دیده می‌َود که دچار خونریزی می‌شود و در نهایت به یک زخم خشک تبدیل می‌شود.

راه‌های پیشگیری
انواع سرطان‌های غیرملانومی پوست قابل درمان هستند اما افراد می‌توانند با حفظ سلامت پوست و تغییر شیوه زندگی از ابتلا به آن پیشگیری کنند. از ساده‌ترین راه‌های مقابله و پیشگیری از انواع سرطان پوست می‌توان به استفاده از کرم‌های ضد آفتاب، محافظت از پوست در برابر آفتاب با استفاده کلاه و لباس‌های آستین‌دار، استفاده کرم‌های ضد آفتاب، کاهش تردد در سطح شهر در ساعات اوج آفتاب و قرار نگرفتن در معرض لامپ‌های مخصوص برنزه کردن اشاره کرد.

ابتلای 9 هزار ایرانی در سال
دکتر علی مطلق، رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت، سرطان پوست را یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در دنیا و کشور معرفی کرد و به آنا می‌گوید: سرطان پوست در مردان 13 درصد کل سرطان‌ها را شامل می‌شود به گونه‌ای که سالانه حدود 6 هزار نفر از مردان در کشور ما به این سرطان مبتلا می‌شوند اما سرطان پوست بعد از سرطان پستان دومین سرطان شایع در زنان است به گونه‌ای که در مجموع 10 درصد کل سرطان‌ها را در این دسته از افراد شامل می‌شود و سالانه بیش از 3 هزار نفر از زنان ایرانی به این نوع سرطان مبتلا می‌شوند.
سالانه 9 هزار ایرانی به سرطان پوست مبتلا می‌شوند که شیوع این بیماری در مردان شایع‌تر از زنان است.
 
وی ادامه می‌دهد: سرطان پوست 12 درصد کل سرطان‌های کشور را تشکیل می‌دهد که اکثر افراد به نوع غیرملانومی آن مبتلا می‌شوند که قابل درمان و حتی پیشگیری است. اگر سرطان پوست به موقع تشخیص داده شود با یک جراحی ساده قابل درمان است که البته در برخی بیماران برای تکمیل روند درمان انجام رادیوتراپی و یا پرتو درمانی الزامی است.

رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت قرار نگرفتن در برابر اشعه نور خورشید را مهم‌ترین راه مقابله با سرطان پوست می‌داند و می‌گوید: سرطان پوست اکثرا در ناحیه سر و صورت بروز پیدا می‌کند به همین دلیل استفاده از کلاه، کرم ضد آفتاب و تردد نکردن در سطح شهر در ساعات 11 صبح تا 3 بعد از ظهر برای پیشگیری از ابتلا به آن ضروری است.

بی‌توجهی به سرطان پوست
وی با بیان اینکه متاسفانه سرطان پوست به دلیل قابل درمان و پیشگیری بودن کم‌تر مورد توجه قرار گرفته است، یادآور شد: اصولا سرطان پوست را حتی در آمارهای جهانی کنار می‌گذارند اما چون شایع‌ترین نوع سرطان است باید بیشتر مورد توجه و اطلاع رسانی قرار بگیرد.

گفتنی است؛ از آنجایی که قرار گرفتن در معرض نور خورشید و اشعه ماورای بنفش عامل اصلی ابتلا به سرطان پوست شناخته شده اما اخیر استفاده از لامپ‌های مخصوص برنزه کردن به شدت به خصوص در میان افزایش یافته است و این در حالی است که علی گورانی، کارشناس بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت در این خصوص می‌گوید: به دلیل اینکه پرتوگیری بدن از منابع طبیعی قابل توجه است، استفاده از منابع مصنوعی مانند دستگاه‌های سولاریوم منطقی به نظر نمی‌رسد.

سولاریوم عقلانی نیست
وی می‌افزاید: برنزه کردن پوست به هر طریقی خطرناک است و متاسفته سولاریوم یکی از منابع تابش مصنوعی به شدت خطرناک است که استفاده از آن توجیه عقلانی ندارد.

گفته می‌شود زنانی که هر سال ۴ مرتبه و در سنین ۱۸ تا ۳۵ سال از این سالن‌ها استفاده می‌کنند، ۱۵ درصد خطر ابتلا به این سرطان را در خودشان بالاتر می‌برند و آن‌ها که ۷ بار در سال از این سالن‌ها استفاده می‌کنند تا ۷۳ درصد در خطر ابتلا به سرطان هستند.


 اخبار اجتماعی  - آنا