اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

شایع‌ترین انواع اعتیاد در جهان


اولین گزارش فراگیر از اعتیاد‌های جهانی حاکسیت که استعمال دخانیات و مصرف الکل، شایع‌ترین انواع اعتیاد در سراسر جهان هستند.

خبرگزاری ایسنا: اولین گزارش فراگیر از اعتیاد‌های جهانی حاکسیت که استعمال دخانیات و مصرف الکل، شایع‌ترین انواع اعتیاد در سراسر جهان هستند.

متخصصان دانشگاه آدلایدِ استرالیا می‌گویند: حدود 22.5 درصد از تمامی افراد بزرگسال به طور مداوم سیگار می‌کشند و 43 درصد از کل جمعیت جهان مواد الکلی مصرف می‌کنند. این در حالی است که هر دوی این عادت‌ها بیشترین ضرر را برای انسان‌ها دارند.

کارشناسان سلامت با استفاده از اطلاعات موجود در وب‌سایت‌های سازمان جهانی بهداشت و دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد به بررسی میزان و شیوع مصرف موادالکلی، تنباکو و نیز داروهای روان‌پریشی پرداختند. بررسی این اطلاعات آشکار ساخت که به طور تقریبی حدود یک میلیارد انسان (22.5 درصد از بزرگسالان) در سراسر جهان محصولات دخانی مصرف می‌کنند. همچنین در حالی که 32 درصد از تمام مردان در مقایسه با هفت درصد زنان، محصولات دخانی استعمال می‌کنند، برآوردها نشان می‌دهد که نسبت فوت مردان و زنان به دلیل مصرف تنباکو به ترتیب 11 و 6 درصد است.

دکتر «لیندا گوئینگ»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه آدلاید گفت: 11 درصد از فوتی‌ها در مردان و شش درصد از مرگ و میرها در زنان در سال به مصرف تنباکو مرتبط می‌شود. اگرچه آمار استعمال دخانیات بنا بر نتایج این مطالعات بالا است اما مصرف مواد الکلی نیز در بحث اعتیاد، نقش پررنگی دارد.

به گزارش مدیکال دیلی، همچنین بیش از دو میلیارد نفر مواد الکلی مصرف می‌کنند که 240 میلیون نفر از آنان از اختلال مصرف مواد الکلی رنج می‌برند. علاوه بر این نسبت مصرف این مواد در مردان بیش از زنان است.


ویدیو مرتبط :
‫کمردرد یکی از شایع ترین دردها در جهان‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتیاد-انواع مواد،مراحل اعتیاد و...



تعریف اعتیاد

اعتیاد پاسخ فیزیولوژیک بدن است به مصرف مکرر مواد مخدر. این وابستگی از طرفی باعث تسکین و آرامش موقت و گاهی تحریک و نشاط گذرا برای فرد می‏گردد و از طرف دیگر بعد از اتمام این اثرات سبب جستجوی فرد برای یافتن مجدد ماده و وابستگی مداوم به آن می‏شود. در این حالت فرد هم از لحاظ جسمی و هم از لحاظ روانی به ماده مخدر وابستگی پیدا می‌کند و مجبور است به تدریج مقدار ماده مصرفی را افزایش دهد.

 

 

مواد اعتیادآور

سازمان بهداشت جهانی مواد اعتیادآور را از جهت تأثیر آنها بر انسان به ۸ دسته کلی تقسیم می‌کند، که عبارت‌اند از:

*۱. توهم ‌زاها

*    2.کانابیس یا شیره گیاه شاهدانه

*3. مواد مخدر

*4. سستی ‌زاها (مسکن‌ها- خواب آورها )

*5. آرام‌ بخش‌ها

*6. چسب و مواد فرار (مواد استنشاقی )

*7. محرک‌ها

*8. الکل ، توتون و قهوه

 

مراحل اعتیاد

1. آشنایی: در این مرحله فرد از راه‌های مختلف (مثلاً از طریق دوستان خود) با مواد مخدر و نحوه استعمال آن آشنا می‌شود.

2. شک و تردید: در این مرحله، فرد سعی می‌کند با میل خود مبارزه کند.

3. اعتیاد واقعی: در این مرحله فرد دچار اعتیاد می‌شود و برای رسیدن به حالت نئشگی، هر بار بر میزان مصرف خود می‌افزاید.

 

زیان‌های جانبی

اعتیاد به مواد مخدر افزون بر زیان‌هایی که به طور مستقیم برای مصرف‌کنندهٔ آن دارد و هیچ فایده و سودی برای استفادهٔ آن تأیید نشده‌است، یکی از عوامل اصلی گسترش بیماری‌هایی چون ایدز و هپاتیت می‌باشد و همچنین زیان‌های اجتماعی و اقتصادی درخوری برای جامعه دارد که از آن میان می‌توان به از بین بردن بخشی از نیرو و مغز فعال جامعه اشاره کرد

به تازگی، برخی با مدل‌سازی اعتیاد با به کارگیری دانش اقتصاد نشان داده‌اند که درآمد و مصرف امروز مواد مخدر به چه میزان بر تقاضای مواد مخدر در آینده تأثیر خواهد گذاشت.

 

آزمایش اعتیاد

یکی از آزمایش‌های سنتی اعتیاد آزمایش ادرار است که روشی حتمی و دقیق نبوده و فرد می‌تواند با استفاده از مصرف مواد شیمیایی ویژه‌ای نتیجهٔ آزمایش را تغییر دهد هرچند که روش‌های دیگری برای آزمایش اعتیاد وجود دارد که با اطمینان بسیار بالا می‌توان از آن‌ها بهره گرفت.