اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سیاست های تشویقی دولت برای فرزند آوری


افزایش کمک هزینه مهد کودک برای زنان شاغل رسمی، پیمانی و قراردادی از 36 هزارتومان به 50 هزار تومان از جمله اقدامات فرزند آوری در خانواده هاست.

خبرگزاری مهر: افزایش کمک هزینه مهد کودک برای زنان شاغل،تدوین 14 محور قانونی برای اجرای ماده 230 برنامه توسعه، تقسیم وظایف ملی در جهت تحکیم بنیان خانواده، فعال سازی رصدخانه وضعیت زنان و خانواده و آخرین وضعیت بیمه مهریه زنان از مهمترین محورهای نشست خبری رئیس مرکز زنان و خانواده بود.

 مریم مجتهد زاده در نشست خبری صبح روز یکشنبه با اشاره به تشکیل سومین جلسه ستاد ملی زن و خانواده گفت: در این جلسه کلیات آیین نامه دبیرخانه ستاد مصوب شد و تقسیم کار ملی در این زمینه انجام  شد که طی نشست های مختلف با وزارتخانه ها تلاش می کنیم وظایف آنها را تشریح کنیم.

سیاست های تشویقی برای فرزند آوری

وی با اشاره به سیاست های تشویقی دولت برای افزایش تعداد فرزندان خانواده گفت: افزایش کمک هزینه مهد کودک برای زنان شاغل رسمی، پیمانی و قراردادی از 36 هزارتومان به 50 هزار تومان از جمله اقدامات فرزند آوری در خانواده هاست و هزینه مهد کودک تا 6 سال به مادران پرداخت می شود و سقف و محدودیت برای کمک هزینه تا سه فرزند برداشته شده است.

برگزاری هفته دوستی زنان ایران و تونس


در ادامه نشست سوسن صفاوردی معاون هماهنگی و بین الملل مرکز امور زنان به دستاوردهای بین المللی این مرکز اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه ای با کشور تونس به امضا رسیده است تا از نقش زنان در جریان بیداری اسلامی در منطقه حمایت شود. همچنین هفته های دوستی بین کشورهای اسلامی برگزار می شود و در اکتبر امسال همایش جهانی زن و مشارکت سیاسی با رویکرد تحکیم خانواده با همکاری مرکز زنان و خانواده ایران و زنان کشور تونس برگزار می شود.

به گفته این مقام مسئول همایش خشونت علیه زنان در قالب تفاهم نامه OIC مهرماه امسال برگزار می شود.

تدوین 62 سیاست اجرایی برای تحکیم بنیاد خانواده


در ادامه این نشست فریبا حاج علی دبیر ستاد ملی زن و خانواده از تدوین 62 سیاست اجرایی در بخش های مختلف حقوقی، اجتماعی و فرهنگی در جلسه سوم ستاد ملی زن و خانواده خبر داد و گفت: در این جلسه اولویت های اجرایی برنامه سال 90 به تصویب رسیده و ردیف بودجه های خاصی برای اجرایی شدن آنها پیشنهاد شد که در معاونت راهبردی ریاست جمهوری به صورت دقیق تر بررسی می شود.

وی از فعال سازی مرکز رصد وضعیت خانواده و زنان در مرکز امور زنان و خانواده خبر داد و گفت: تشکیل شورای سیاستگذاری خانواده در صدا و سیما و تامین برنامه و محتوای مناسب ویژه زنان در رسانه ملی از دیگر برنامه های این مرکز است.

در ادامه هدایتی معاون سرمایه گذاری های اجتماعی مرکز از تدوین چهارده محور قانون برای اجرای ماده 230 برنامه توسعه پنجم خبر داد و گفت: این 14 محور در مراجع رسمی در حال بررسی است و در حوزه هایی مانند عفاف و حجاب، اشتغال زنان، افزایش توانایی های مراکز مردم نهاد زنان، زنان مدیر و نخبه و زنان سرپرست خانواده است.

در ادامه این نشست مشاور رئیس جمهور در امر زنان به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

ارائه تسهیلات بانکی به زنان سرپرست خانواده و دختران فارغ التحصیل

وی در خصوص آخرین وضعیت وام 5 میلیونی به زنان سرپرست خانوار و بیمه مهریه زنان گفت: صندوق مهر امام رضا (ع) برای زنان سرپرست خانواده ای که طرح هایی برای ایجاد اشتغال داشته باشند 5 میلیون تومان وام می دهد که پیش از این برای دریافت وام نیاز به دو ضامن بود که در حال حاضر یارانه های  زنان سرپرست خانوار با همکاری بانک مرکزی به عنوان ضمانت برداشته می شود و نیاز به ضامن نیست.اما این وام سقف و محدودیتی دارد که هر کسی زودتر اقدام کند می تواند از این تسهیلات بهره مند شود.

مجتهد زاده با اشاره به تشکیل کارگروه اشتغال در دوره چهارم سفرهای استانی ریاست جمهوری گفت: بر اساس برنامه ریزی ها به زنان سرپرست خانواده و دختران فارغ التحصیل درهر استان بودجه ای برای اشتغال در نظر گرفته می شود که به عنوان مثال در خراسان رضوی این مبلغ 50 میلیارد تومان است اما این وام نیز دارای سقف است و هر که زودتر اقدام کند می تواند از این تسهیلات برخوردار شود.

مسئولیت اجرایی بیمه مهریه با وزارت دادگستری است

مشاور امور زنان ریاست جمهوری با اشاره به جزئیات بیمه مهریه گفت: این بیمه در حد پیشنهاد است زیرا در دیداری که با وزیر دادگستری داشتیم یکی از مشکلات مطرح شده زندانیان مهریه بودند و ما این پیشنهاد را برای کاهش مشکلات مهریه ارائه کردیم و فاز اجرایی آن بر عهده وزارت دادگستری است.

هدایتی در توضیح بیشتر بیمه مهریه گفت: بر اساس اصل 21 قانون اساسی زمینه های اجرایی احقاق حقوق مادی و معنوی زنان باید فراهم شود و بیمه مهریه تضمینی برای پرداخت حق قانونی زنان است.

وی با بیان اینکه این طرح،طرح تازه ای نیست گفت: دو سال پیش نیز برخی شرکت های بیمه گذار این نوع پوشش بیمه ای را تدوین کردند اما استقبالی از آن نشد و بیشتر در جهت حمایت خانم هایی است که در حوادثی خاص زوج خود را از دست می دهند و در صورت مهریه بودن بیمه تمام مهریه بدون کسر مالیات به آنها پرداخت می شود.

مجتهدزاده در پاسخ به پرسشی در خصوص عدم امنیت کاری پس از مراجعه زنانی که از بیمه زایمان استفاده کرده اند گفت: تمام شرکت ها و مراکز کاری تحت پوشش خدمات کشوری موظف هستند بر اساس قوانین کار پس از پایان مرخصی زایمان زنان را به موقعیت کاری خود باز گردانند و حتی اگر شرایط کار به فرد لطمه وارد کند شرایط کار آسانتری برای زنان فراهم کنند و اگر کارفرمایی برخلاف آن رفتار کند باید پاسخگوی مراجع قانونی باشد.

به گفته وی، افزایش مرخصی زایمان مادرانی که فرزندان چند قلو دارند از   ماه به 9 ماه در مراحل تصویب نهایی است.

عدم ثبت مهریه ها بالای 110 سکه رسما اعلام نشده است

در ادامه پروین هدایتی معاون سرمایه گذاری اجتماعی مرکز در پاسخ به پرسشی در خصوص عدم ثبت مهریه 110 سکه به بالا که توسط رئیس ستاد دیه عنوان شده بود، گفت: این موضوع در حد پیشنهاد و حرف است و هنوز محدودیتها رسما اعلام نشده و اصل موضوع آن است که اگر مهریه بالای ثبت 110 سکه بود برای زوج زندانی ندارد اما ثبت می شود مهریه حقی است که در دین به زن داده شده اما برخی مطالبه مهریه را نقطه پایان زندگی می دانند که این گونه نیست.

وی با اشاره به محدودیت هایی که پیش از این برای سقف مهریه در نظر گرفته شده بود، گفت: چون مهریه مبانی فقهی دارد قوانین نمی تواند آن را محدود کند و هر قانونی در این زمینه با مخالفت شورای نگهبان روبرو شده اما زنان ما نیز نباید به مهریه نگاه تجملی داشته باشند و این قوانین در جهت هوشیاری برای آسیب هایی است که می تواند مهریه بالا به بنیان خانواده وارد کند.       


ویدیو مرتبط :
سیاست خارجی کشور سیاست نظامه نه سیاست دولت ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سیاست های تشویقی فرزند آوری در اروپا


چند روز قبل سیاستهای حمایتی و جزئیات آن برای افزایش جمعیت اعلام شد.که گویا پس از تصویب مجلس اجرایی می‌شود. معمولا در شرایطی که به دلیل کار و مشغله اقتصادی نرخ فرزند آوری کم می‌شودمسئولان کشورهای مختلف به نحوی در پی ایجاد توازن بین کار و زندگی خانوادگی بر می‌آیند.

روزنامه ابتکار: چند روز قبل سیاستهای حمایتی و جزئیات آن برای افزایش جمعیت اعلام شد.که گویا پس از تصویب مجلس اجرایی می‌شود. معمولا در شرایطی که به دلیل کار و مشغله اقتصادی نرخ فرزند آوری کم می‌شودمسئولان کشورهای مختلف به نحوی در پی ایجاد توازن بین کار و زندگی خانوادگی بر می‌آیند.

به گزارش خبرآنلاین,در اروپا به شکل خاص و در برخی دیگراز کشورهای پیشرفته جهان به موازات رونق اقتصادی و افزایش مشغله زنان و مردان،رشد جمعیت دارای نرخی منفی شد و این گونه سیاستها به شکل کاملا واضحی از افزایش نرخ تولد و باروری حمایت کردند به نحوی که نرخ فرزند آوری در کشورهایی مثل سوئد و نروژکه دارای نگرش‌های خاص به مفهوم خانواده سنتی بودند هم اکنون به ترتیب به 1.75 و1.81 فرزند به ازای هر زن رسیده است.

نروژ بهشت کودکان و مادران

کشورهای حوزه اسکاندیناوی که از ابتدا در صدر کشورهایی بودند که با کاهش جمعیت مواجه شدند، پرچمدار اتخاذ سیاست‌های رفاهی برای مادران شدند که صدر آنها نیز کشور نروژ قرار دارد، کشوری که به لحاظ سطح رفاه، همیشه در رده‌های بالایی جا داشته، درقبال کسانی که تازه بچه دار شدند نیز بسیار دست و دل باز عمل می‌کند.

در این کشورپس از تولد هر کودک، پدر و مادر دو هفته مرخصی با حقوق دارند. پس از این مدت، آن‌ها می‌توانند بین46 هفته مرخصی با حقوق کامل یا 56 هفته مرخصی با 80 درصد پرداختی، که باید میان والدین تقسیم می‌شود یکی را انتخاب کنند. به منظور اطمینان از اینکه پدران حتماً در امر نگهداری و بزرگ کردن کودکانشان مشارکت خواهند داشت، پدران موظف هستند دست کم ده هفته از این دوران را از محل کار مرخصی بگیرند.

پیش از اینکه این قانون تصویب شود، تنها سه درصد از پدران نروژی مرخصی موسوم به «مرخصی پدر» را می‌گرفتند. در حال حاضر، 90 درصد پدران دست کم 12 هفته مرخصی دارند. جالب اینجا است که استفاده از این مرخصی برای وزرای دولت نیز امری غیرعادی تلقی نمی‌شود و بسیار معمول است که وزرای دولتی در سال نخست تولد فرزندشان، چند ماهی در مرخصی باشند.

 در ضمن دولت به یکی از والدینی که تصمیم دارند تا دوسالگی کودکشان،در خانه بمانند کمک هزینه ویژه ای نیز پرداخت می‌کند.هنگامی هم که پدران به سر کار برمی گردند با سی و هفت ساعت و نیم کار در هفته و پنج هفته هم مرخصی،خواه ناخواه کمی از فشار مادرانی که شاغل هستند کم می‌شود. در سال‌های اخیر، آمار زاد و ولد در نروژ کمی کاهش یافته است؛ با این حساب، هنوز نروژ در میان کشورهای اروپایی،بالا ترین میزان زادوولد را دارد.

در همین اواخر دولت نروژ اعلام کرد قصد دارد مرخصی مردانی را که پدر می‌شوند، از دوازده هفته به چهارده هفته افزایش دهد. این طرح در صورت تصویب از اول ژوئیه سال دوهزار و سیزده به اجرا درمی‌‌آید.بر اساس این طرح مرخصی زوج‌هایی که بچه دار می‌شوند با صد درصد حقوق در مجموع از چهل و هفت هفته به چهل و نه هفته و با هشتاد درصد حقوق در مجموع از پنجاه و هفت هفته و پنجاه و نه هفته افزایش می‌یابد. بر همه اینها مراقبت‌های رایگان از کودک دارو و درمان رایگان و حق اولاد را که حداقل معادل 400 هزار تومان در ماه است نیز اضافه می‌شود.


سوئد فرزند بیشتر در آمد بیشتر؛ حتی مهاجران


کودکان در سوئد از بالاترین درجات امنیت اجتماعی و اقتصادی و حمایت همه جانبه دولت برخوردار هستند.یکی از این تسهیلات اجتماعی که دولت سوئد برای کودکان سوئدی قائل است"بارن بیدراگ" Barnbidrag یا همان”کمک هزینه کودک” است.این کمک هزینه، مبلغ مشخص و بلاعوضی است که دولت سوئد در ازای هر کودکی که در سوئد متولد می‌شود تا زمانی که کودک به سن 16 سالگی برسد،به والدین کودک پرداخت می‌کند.

میزان این کمک هزینه ارتباطی با میزان درآمد والدین کودک ندارد و همه اقشار جامعه با هر سطح درآمدی از این تسهیلات دولت سوئد برخوردار هستند.هرچه تعداد فرزند در یک خانواده بیشتر باشد، میزان این کمک هزینه بیشتر خواهد بود.البته یکی از نکات منفی این سرویس اجتماعی این است که برخی مهاجرین یا پناهندگان سوء استفاده گر که عمدتا بیکار یا کم کار هستند با تولد فرزندان بیشتر به فکر کسب درآمد بیشتر از دولت می‌افتند!میزان این مبلغ ماهیانه برای یک کودک (که نرخ آن از سال 2005 میلادی تاکنون فعلا ثابت مانده است) درحدود 1050کرون(تقریبا 350 هزارتومان)،دو کودک 2200 کرون(تقریبا 650 هزارتومان)،سه کودک 3600 کرون(تقریبا یک میلیون تومان) و چهارکودک 5500کرون(تقریبا یک میلیون و هفتصد هزارتومن) می‌باشد.

در سوئد،خانواده‌هایی که وضعیت مالی مساعدی دارند و نیاز مبرمی به این پول ندارند این مبلغ ماهیانه را برای کودک یا کودکان خود پس انداز می‌کنند تا زمانی که فرزند یا فرزندان آنها به سن قانونی می‌رسند از این مبلغ برای خرید خانه یا پیش قسط خرید یک آپارتمان استفاده نمایند.این قانون از سال 1937 میلادی در سوئد بنانهاده شد و از سال 1948 میلادی برای تعداد محدودی کودک بصورت سالیانه اجرایی شد و امروزه به ازای هر کودک تا شانزده سال تا مبلغ 1050 کرون در ماه به قوت خود باقیست.


ایسلند، کشوری با بهترین خدمات خانوادگی

پدر و مادران ایسلندی پس از تولد کودکانشان یا به فرزندی پذیرفتن یک کودک، از سه ماه مرخصی با حقوق برخوردارند که میان والدین تقسیم می‌شود.پدر و مادرهایی هم که بیکارند، می‌توانند از سیستم رفاه عمومی برخوردار شوند. مادران ایسلندی نیز می‌توانند از «خدمات پزشکی رایگان» پیش از زایمان برخوردار باشند.

 این خدمات شامل، تا ده مرتبه ویزیت دکتر، سونوگرافی و هم چنین برخورداری از خدمات پزشکی، ماما و پرستار در منزل پس از زایمان است. دولت ایسلند، میزان کمک و مزایایی را که به مادران و پدران تعلق می‌گیرد بر پایه شمار افراد خانواده در نظر می‌گیرد. به دلیل همین سیاست ها، ایسلند بیشترین میزان مشارکت زنان را در محل کار(82/2 درصد) و هم چنین یکی از بالا ترین آمار زاد و ولد را در کل اروپا دارد.


نیوزیلند؛ استانداردهای اروپایی

در این میان نیوزیلند گرچه یکی از کشورهای اروپایی محسوب نمی‌شود، اما اغلب ساکنان آن مهاجرین اروپایی اند.مادران در نیوزیلند می‌توانند به هنگام زایمان، از خدمات بهداشتی رایگان برخوردار باشند. 14 هفته مرخصی با حقوق به علاوه 52 هفته مرخصی بدون حقوق برای مادران. همسران نیز از 42 روز مرخصی برخوردارند.یکی از نشانه‌های حمایت از مادران در نیوزیلند، فعالیت‌های «بنیاد سلطنتی پلانک» است. این موسسه خصوصی که توسط دولت حمایت مالی می‌شود، از سال 1907 پرستار و خدمات آموزشی لازم را به مادران جوان ارائه می‌دهد. سازمان «پلانکت نرس» برای بیشتر از یک قرن، به نمادی از جامعه نیوزیلند تبدیل شده است.

فرانسه، مزایای بیشتر برای فرزند سوم

زنان فرانسوی، 16 هفته مرخصی زایمان دارند که از شش هفته پیش از تولد کودکانشان آغاز می‌شود. پس از این دوره، والدین حق سه سال مرخصی بدون حقوق دارند. جالب این است که سیستم فرانسه، داشتن فرزند بیشتر را با افزایش قابل ملاحظه مزایا برای فرزند سوم نیز تشویق می‌کند.سیستم خدمات درمانی فرانسه، از سوی سازمان «بهداشت جهانی» در زمره بهترین خدمات درمانی دنیا معرفی شده است. دولت فرانسه، برای زنانی که تازه مادر شده اند، امکاناتی نظیر ویزیت مجانی دکتر یا برخورداری از خدمات پرستاری در خانه را فراهم می‌کند.

مجارستان، فرزند بیشتر رای بیشتر

رتبه 22 در سازمان «نجات کودکان» از آن مجارستان است..مجارستان یکی از فقیر ترین کشورهای اروپایی است و در حال حاضر نیز بحران اقتصادی اروپا، کشور را در سراشیبی سقوط قرار داده است اما نسبت به آمریکا آمار مرگ و میر مادران و نوزادان کمتر است. (مجارستان کمترین میزان مرگ و میر مادران در اروپای مرکزی و شرقی را دارد.) در مجارستان، به منظور جبران آمار پایین زاد و ولد در کشور، دولت به تازگی مرخصی بدون حقوق زایمان را به سه سال که 24 ماه آن با حقوق است، افزایش داده است. حتی دولت مجارستان سال گذشته، در راستای سیاست‌های تشویقی خود برای مادران، مکانیسم انتخابات را به گونه ای تنظیم کرد که زنان دارای فرزند، رای بیشتری دارند.