اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سکون دلار در بازار آزاد



اخبار ,اخبار اقتصادی ,قیمت دلار در بازار آزاد

 

اخبار اقتصادی - تداوم حرکت تدریجی نرخ رسمی به سمت نرخ هدف
سکون دلار در بازار آزاد

دلار برای سومین روز متوالی در روز چهارم پس از تمدید مذاکرات در نرخ 3135 تومان ثابت ماند.

به این ترتیب بازار تا این روز نسبت به مذاکرات واکنش خاصی نشان نداده و در حال ثبات بوده است. روز گذشته قیمت دلار در بازار آزاد در ساعات اولیه با نرخ 3137 تومان کار خود را آغاز کرد که افزایشی 2 تومانی نسبت به روز پیش از آن ( سه‌شنبه) داشته است؛ اما در ادامه بازار، مانند چند روز اخیر افت وخیزهای بازار به‌صورت بسیار آهسته و پلکانی بود.

 

با این تفاوت که در روز گذشته بعد از افزایش اولیه، قیمت‌ها به‌صورت پلکانی کاهش پیدا می‌کرد. درحالی‌که در روز سه‌شنبه، بعد از کاهش اولیه، شاهد افزایش پلکانی و در نهایت تثبیت نرخ 3135 تومان بودیم.

 

البته در روز گذشته دلار بعد از کاهش پلکانی در تابلوی برخی صرافی‌ها تا 3133 تومان هم پایین آمد، اما در ادامه کار مجددا به 3135 تومان بازگشت. این در حالی است که تعدادی از صرافانی که قیمت دلار را از روز یکشنبه بر سردر خود 3140 تومان ثبت کرده و آن را تا روز سه‌شنبه تغییر نداده بودند، روز گذشته قیمت‌های خود را هماهنگ با بازار به میزان 3135 تومان ثبت کردند.

 

نکته جالب توجه دیگر در بازار آزاد دیروز این بود که تعدادی از صرافان، قیمتی را بر سردر خود ثبت نکرده بودند و توضیحی هم بابت این اقدام ارائه نمی‌کردند.


بر اساس مشاهدات میدانی روز گذشته، معاملات در بین فعالان غیر‌رسمی بازار گرم بود. عمده دلالان این برداشت را داشتند که قیمت ارز در هفته آینده شاهد جابه‌جایی خواهد شد. آنها علت این افزایش احتمالی قیمت را تعطیلی‌های هفته آینده و احتمال افزایش تقاضا برای ارز مسافرتی با پایان ماه رمضان عنوان می‌کردند.

 

دربین فعالان و تحلیلگران بازار، 3 دیدگاه عمده راجع به قیمت دلار در روزهای گذشته و آینده آن وجود دارد. درحالی‌که گروهی از فعالان اعتقاد داشتند با تمدید مذاکرات شاهد افزایش دامنه نوسان دلار در بازار آزاد خواهیم بود؛ ولی این اتفاق هنوز در بازار به وقوع نپیوسته و حتی قیمت پس از تمدید مذاکرات تقریبا ثابت بوده است.

 

این دسته از تحلیلگران اعتقاد دارند پیش‌بینی آنها با یک تاخیر اتفاق خواهد افتاد و به دو دلیل تاکنون محقق نشده است. به عقیده آنها در ماه رمضان بازار در یک حالت رخوت و کاهش تقاضا قرار داشت، اما با پایان ماه رمضان و نزدیک شدن به شهریورماه، تقاضا برای ارز مسافرتی قیمت‌ها را دچار تغییر خواهد کرد.

 

همچنین به‌طور معمول در شهریورماه ثبت‌سفارش‌ها برای ورود کالا افزایش پیدا خواهد کرد و تقاضای ارز تجاری برای واردات بیشتر خواهد شد. به‌عقیده آنها، این دو عامل دامنه نوسانی دلار در آینده را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. گروه دوم، فعالان غیر‌رسمی (دلالان) هستند که اعتقاد دارند همان‌طور که دولت تلاش کرده در ماه‌های اخیر قیمت سایر کالاها و اقلام را با ابزارهایی ثابت نگه دارد، قیمت دلار در بازار هم به همین منوال در روزهای اخیر بی‌نوسان بوده است. این گروه شواهدی برای حرف خود ندارند؛ بلکه به نظر می‌رسد تحلیل خود را با یک نگاه امیدوارانه به آینده فعالیت‌های خود مطرح می‌کنند.

 

دیدگاه این گروه، بیشتر تحت‌تاثیر وقایع دوره‌ای است که دلار تک نرخی بود و دولت سعی می‌کرد با تزریق ارز، نرخ را ثابت نگه دارد؛ ولی در حال حاضر شرایط مشابهی وجود ندارد و مسوولان بانک‌مرکزی هم بارها اعلام کرده‌اند که در شرایط عادی و بدون وقوع نوسان‌های قیمتی شدید، قصد دخالت در بازار را ندارند.

 

با این حال در بین برخی فعالان غیر‌رسمی این دیدگاه همچنان وجود دارد.دیدگاه سوم درخصوص وضعیت باثبات اخیر بازار، به یک عامل دیگر اشاره می‌کند: صادرات غیر‌نفتی به‌خصوص صادرات پتروشیمی، با گذشت زمان با رشد مواجه می‌شود و ارز حاصل از آن نیز با رایزنی‌هایی که صورت گرفته است، به بازار خواهد رسید که با تقویت عرضه، باعث می‌شود اینرسی در برابر افزایش قیمت رخ بدهد.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
افزایش قیمت دلار در بازار آزاد و بانک مرکزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كاهش فاصله بازار آزاد با دلار رسمی/تنها تحویل سکه در دستور کار است نه پیش فروش



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

كاهش فاصله بازار آزاد با دلار رسمی

روند افت قیمت‌ها در بازار کماکان ادامه دارد؛ روز گذشته قیمت دلار به عنوان ارز شاخص در بازار 50 تومان دیگر افت کرد تا با توجه به نرخ 2486 تومان قیمت دلار در اتاق مبادلات فاصله قیمتی به 264 تومان كاهش یابد. به گفته فعالان اقتصادی کاهش شدید تقاضا در بازار و خوش‌بینی به مذاکرات بین‌المللی از دلایل اصلی کاهش قیمت است. با وجود افت قیمت دلار، بهای سکه روز گذشته ثابت ماند. دلیل تثبیت قیمت سکه با وجود کاهش ارزش دلار به افزایش بهای جهانی طلا باز می‌گردد که اثر کاهش دلار را خنثی کرد.

نزدیکی قیمت‌های غیررسمی به نرخ‌های رسمی

فاصله‌های قیمتی حداقل شد

گروه بازار پول- در این روزها با تداوم افت قیمت‌ها در بازار ارز و سکه همه فروشنده شده‌اند. روز گذشته در برخی صرافی‌ها از هر 10 نفر مراجعه‌کننده تقریبا 9 نفر فروشنده بود. قیمت‌ها کاهش می‌یابند و فعالان اقتصادی برای برنامه‌ریزی‌های کاری منتظر کف قیمت‌ها هستند.

در این میان البته دلگرمی چندانی به ثبات قیمت‌ها در پس این روند نیز وجود ندارد. اینکه فعالان بتوانند در مورد رسیدن قیمت‌ها به کمترین سطح و ماندگاری آن اطمینان داشته باشند، خوش‌باوری است، اما در روزهای اخیر کسانی که درخواست حواله و خرید نقدی ارز داشتند، دست نگاه داشته و صبر می‌کنند. در مرکز مبادلات با اینکه سخنگو به طور روزانه گزارش کاملی از روند معاملات ارائه داده و از تخصیص ارز مبادله‌ای به سایر اولویت‌ها هم خبر می‌دهد، اما برخی از کندی انتقال ارز در این مرکز گلایه دارند. بهمنی رییس‌کل بانک مرکزی تاکید داشتند که قیمت ارز مرجع تغییری ندارد، اما از فردا حقوق گمرکی بر اساس نرخ دلار مرکز مبادلات اعمال می‌شود و مالیات از صادر‌کننده‌‌ها هم گرفته خواهد شد.

آنها تنها در صورتی از معافیت مالیاتی بهره‌مند خواهند شد که دلار‌های صادراتی خود را در مرکز مبادلات ارزی بفروشند. این اتفاقات از چهارشنبه قرار است اجرایی شود. برای اولویت اول و دوم تا 50 درصد معافیت گمرکی در نظر گرفته شده تا افزایش قیمت ارز مرجع در گمرک از 1226 تومان تا محدوده 2500 تومان به نوعی جبران شود.

دیروز قیمت دلار در بازار با تقریبا 50 تومان کاهش دیگر مواجه شد، اما در بازار سکه قیمت‌ها تقریبا نسبت به نرخ روز قبل، ثابت مانده‌اند. سکه به نرخ یك میلیون و 110 هزار تومان فروخته شد. نیم سکه 560 هزار تومان و ربع سکه 285 هزار تومان اعلام شد. در بازار طلا نیز قیمت هر گرم طلای 18 عیار نسبت به روز یکشنبه تغییر محسوسی نداشت و در سطح 112 هزار تومان باقی ماند.

در بازارهای جهانی قیمت طلا البته با قدری افزایش ثبت شده که دلیل آن هم خوشبینی به توافق میان اوباما و دموکرات‌ها بر سر بودجه و همچنین افزایش درگیری‌ها در خاورمیانه عنوان شده است. در عین حال اعتراضات در اروپا همچنان ادامه دارد و بورس‌ها کم رونق هستند. قیمت طلا روز گذشته با 17 دلار افزایش تا 1731 دلار بالارفت.بحث فرعی راه اندازی دوباره پیش فروش سکه که برخی خبرگزاری‌ها اصرار به پیگیری آن دارند باز هم توسط رییس‌کل بانک مرکزی به برخی مسائل ازجمله بالابردن قیمت‌های پایه جدید مشروط شده و به عبارت دیگر فعلا اراده‌ای برای انجام آن نیست. متوقف کردن صادرات طلا و جواهر از کشور یکی از دلایلی است که بانک مرکزی ضرورتی برای سرازیر کردن طلا‌های ذخیره خود در بازار طلافروشان به شکل سکه ندارد.

تنها تحویل سکه در دستور کار است نه پیش فروش

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه عرضه سکه‌های پیش‌فروش شده ادامه دارد، گفت: اگر قیمت سکه بی‌ضابطه و غیرمنطقی افزایش یابد براساس قیمت‌های جهانی طلا، پیش‌فروش را آغاز می‌کنیم. محمود بهمنی در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: در حال حاضر تنها برنامه تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده در دستور کار قرار دارد؛ بنابراین زمینه تزریق سکه به بازار هنوز وجود دارد. وی افزود: با توجه به اینکه تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده ادامه دارد، منتظر روند حرکتی قیمت بازار هستیم و اگر روند طبیعی کاهش قیمت‌ها ادامه یافت و حباب قیمتی وجود نداشت سکه به بازار تزریق نمی‌کنیم. رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اگر قیمت سکه افزایش بی‌ضابطه و غیر‌منطقی یافت براساس قیمت جهانی طلا پیش‌فروش را آغاز می‌کنیم.

به گزارش فارس، بانک مرکزی در سال گذشته حدود 3/9 میلیون سکه را پیش فروش کرد و هم‌اکنون مراحل پایانی تحویل را پشت سر می‌گذارد. بر این اساس از مجموع سکه‌های پیش‌فروش شده حدود 3 میلیون سکه به ابزارهای جایگزین مانند اوراق گواهی سپرده، پته و خرید نقدی تبدیل شده و بیش از 6 میلیون سکه هم واگذار شده است.

به گفته مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با پیش‌فروش سکه حدود 65 هزار میلیارد ریال نقدینگی جمع‌آوری شد.

تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده از 10 روز آینده

همچنین در این راستا مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی گفت: در حال حاضر بانک مرکزی در حال ایفای تعهدات مرحله هشت ماهه است و از حدود 10 روز آینده تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده مرحله 9 ماهه آغاز می‌شود.

پیمان قربانی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: اگر زمانی بانک مرکزی به منظور جذب نقدینگی تصمیم به فروش سکه بگیرد، مطمئنا در موعد مقتضی این امر، با اطلاع‌رسانی گسترده به آگاهی هموطنان خواهد رسید.

وی گفت: اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت نقدینگی متنوع بوده و یکی از گزینه‌هایی که این بانک در زمینه جذب نقدینگی مازاد در سال گذشته داشت، پیش فروش سکه بود که در پنج مرحله (دو مرحله چهار ماهه، یک مرحله شش ماهه، یک مرحله هشت ماهه و یک مرحله 9 ماهه) انجام شد.

وی ایفای تعهدات این بانک در بخش پیش فروش سکه و تحویل آن به خریداران را مطلوب ارزیابی کرد و از افرادی که موعد سررسید دریافت سکه‌هایشان فرارسیده یا از زمان آن گذشته است، درخواست کرد هرچه زودتر نسبت به مراجعه به بانک مربوطه و دریافت سکه‌هایشان اقدام کنند.

قربانی‌ درخصوص اوراق حواله سکه (پته)، به عنوان یکی از ابزارهای جایگزین سکه نیز اظهار کرد: مدت اعتبار پذیرش حواله‌ها در تمامی شعب بانک ملی تا پایان سال 1391 بوده و پس از آن، حواله‌های یادشده صرفا در شعب صادرکننده دارای اعتبار خواهد بود. بنابراین توصیه می‌شود دارندگان این حواله‌ها در ماه‌های آتی و قبل از پایان سال، جهت دریافت سکه‌های خود به شعب بانک ملی ایران مراجعه کنند./دنیای اقتصاد

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی

 

قیمت سکه و طلا در بازار ایران