اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سکوت سیف درباره نوسانات اخیر ارزی شکست



اخبار,اخبار اقتصادی ,نرخ ارز

 

اخبار اقتصادی - سکوت سیف درباره نوسانات اخیر ارزی شکست

رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه تاثیر برخی اخبار بر بازار ارز موقتی است و تعادل به سرعت به بازار باز خواهد گشت، عمده‌ترین عامل تاثیر گذار بر تحولات فعلی بازار را "ورودی ارز" اعلام کرد.

به گزارش مهر، ولی الله سیف امروز در مراسم رونمایی از سامانه فروش اینترنتی ارز مسافری در مورد وضعیت بازار ارز گفت: بازار ارز در شرایط تعادل به‌سر می برد و اتفاقاتی که طی روزهای اخیر افتاده است، به عواملی مربوط می‌شود که اصلی ترین آن، وضعیت ورودی ارز به بازار است.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه وضعیت تقاضا در بازار ارز متعادل است، افزود: تاثیر برخی اخبار بر این بازار موقتی است و تعادل به سرعت به بازار بازخواهد گشت.

اتخاذ تصمیماتی برای وضعیت بورس
سیف با اعلام اینکه همچنین تصمیماتی برای وضعیت بورس اتخاذ شده است، افزود: شرایط نشان می‌دهد شاخص به جای اصلی خود بازخواهد گشت.

وی ادامه داد: در برخی مواقع حباب در بازار ایجاد می شود که این حباب تخلیه خواهد شد و نمی تواند به سایر بازارها تسری یابد. به هر حال، شرایط متعادل را در روزهای آینده خواهیم داشت.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به نتایج مذاکرات هسته‌ای و اعلام آن در روزهای اخیر، گفت: بانک‌ها باید اقتضائات و آمادگی لازم را برای برقراری ارتباطات بین‌المللی دقیق داشته باشند تا بتوانند به صورت کارا و موثر عمل کنند. اگر قرار باشد بانک‌های خارجی در کشور ما فعالیت کنند، با وضعیتی که با بانک‌های داخلی در حال حاضر دارند، قادر به رقابت آنها نخواهند بود و سطح فعلی فعالیت بانک‌های داخلی قابل رقابت با آنها نیست.

سیف با تاکید بر اینکه در یک دامنه هفت ماهه باید بانک‌ها هر چه سریعتر خود را آماده نمایند، افزود: علائم مثبت و عزم جدی در طرف مقابل وجود دارد و بیش از اینها نتایج مثبت به تاخیر نخواهد افتاد.

بازگشت آرامش به بازارها در روزهای آینده
وی با تاکید بر اینکه وضعیت بازار و شرایط اقتصادی باثبات است، افزود: بنا به اخبار رسیده، نوساناتی در بازار وجود دارد که این از بنیان‌ها و اقتضائات اقتصادی است اما وضعیت و شرایط از ثبات لازم برخوردار است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه عوامل بنیادین موثر در بازار نقش خود را ایفا می‌کنند، گفت: در روزهای آینده آرامش به بازارها باز خواهد گشت.

توصیه‌های سیف به بانک‌ها
وی همچنین با اشاره به فعالیت بازار بین بانکی و وضعیت نرخ سود بانک‌ها، خطاب به مدیران بانکی گفت: اجازه ندهید بازار خارج از منطق به پیش برود.

سیف خاطر نشان کرد: ما هیچ گاه نمی‌خواهیم با روش دستوری نظم را به ظاهر به بازار بازگردانیم و مدیران با دقت نظر فضا را در دست بگیرند.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اقداماتی که بانک مرکزی در دست اجرا دارد، گفت: برخی سامانه‌ها و برنامه‌ها به مرحله اجرا و پیاده‌سازی در نظام بانکی رسیده است اما به دلیل اینکه برخی بانک‌ها هنوز به مرحله آمادگی نرسیده‌اند، اجرای آنها به عقب افتاده است.

وی ادامه داد: تمامی فعالان در نظام بانکی باید به صورت هماهنگ در جهت ارائه خدمات نوین بانکی عمل کنند. یکی از خاصیت‌های این اقدام، هدایت بانک‌ها به سمت مکانیزه شدن و ارائه خدمات اینترنتی است که منجر به کاهش هزینه‌ها، افزایش سرعت ارائه خدمات و بی‌نیازی به مسافرت‌های درون شهری فراوان است.

سیف در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از قدیم این موضوع به غلط مطرح بوده که چه بانکی بیشتر سپرده جمع آوری کرده است. در صورتی که این موضوعات باید کنار گذاشته شود و بانک‌ها به صورت همه جانبه رشد یابند.

اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
شکست سکوت 5

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر اقتصاد اعلام کرد؛ دلایل اصلی نوسانات ارزی در روزهای اخیر



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

وزیر اقتصاد اعلام کرد؛

دلایل اصلی نوسانات ارزی در روزهای اخیر/ بودجه 92 ریاضتی نخواهد بود

وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت، عامل اصلی نوسانات ارزی در روزهای اخیر را ناشی از مسائل سیاسی بیرونی عنوان کرد و گفت: بودجه 92 کل کشور ریاضتی نخواهد بود، ضمن اینکه در جلسات مشترک دولت و مجلس به دنبال تفاهم بر سر هدفمندی یارانه ها هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدشمس الدین حسینی در بخش خبری 20 و 30 سیما با تشریح آخرین نتایج جلسات مشترک دولت و مجلس و اتخاذ تصمیم برای حمایت از اقشار آسیب پذیر گفت: فضای جلسات دولت و مجلس دوستانه است و دو طرف با حوصله به حرفهای یکدیر گوش می دهیم.

وزیرامور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه چهره های مجلس و اعضای دولت بحث ها را به صورت دقیق مطرح می کنند و مباحث دلسوزانه و کارشناسی است اظهار داشت: از محورهای کار بحث و بررسی در خصوص موضوعات کلان کشور و بودجه است. موضوع هدفمندی یارانه ها و تعیین تکلیف آن در بودجه و پیدا کردن راهکاری برای بازگرداندن قدرت خرید از دست رفته مردم در ماههای پایانی سال نیز از مباحث مهم گفتگوهای دولت و مجلس است.

حسینی  ادامه داد: در این زمینه که باید به طریقی در ماههای آخر سال به اقشار متوسط و عمومی جامعه کمک شود تفاهم وجود دارد و بایستی راهی انتخاب شود که هم بیشترین اثربخشی را داشته باشد و هم کمترین هزینه را تحمیل نماید که در این خصوص به محض دستیابی به جمع بندی نتایج را به مردم اعلام می کنیم.

وی در ارتباط با آخرین وضعیت ارائه لایحه بودجه 92 به مجلس گفت: این جلسات یک واقعیتی را مشخص می کند و آن اینکه ما چقدر دغدغه داریم تا بودجه به صورت عملیاتی و موثر بسته شود و یک سئوال بزرگ برای دولت چگونگی پرداختن به هدفمندی در بودجه سال 92 است.

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اینکه پیش نویس تبصره ها و جداول کلان بودجه 92 نیز در سناریوهای مختلف نوشته شده است خاطرنشان کرد: این سئوال مطرح است که آیا برای هدفمندی باید سناریوی صفر در نظر گرفته شود یا خیر؟ بنابراین تلاش می شود برای بودجه به تفاهم برسیم.

وزیرامور اقتصادی و دارایی در ارتباط با بودجه انقباضی سال آینده اظهار داشت: باید به سمت بودجه ای که عموم مردم را در نظر می گیرد برویم چون از سیاست های کلان کشور محسوب می شود و من با نبستن بودجه به صورت انقباضی موافقم ولی باید انضباط بیشتری در کنار بهره وری و انعطاف با توجه به تحریم ها در بودجه دنبال شود.

حسینی با تاکید بر اینکه به سمت بودجه انقباضی نخواهیم رفت گفت: رئیس جمهور و دولتمردان از مشکلات مردم آگاهی دارند و از افزایش شدت فشار معیشتی به طیفی از جامعه ناراحت است. از دلایلی که بودجه ریاضتی یا انقباضی در سال 92 نخواهیم داشت همین دلایل است.

وی در ارتباط با نوسانات اخیر بازار ارز تصریح کرد: وقتی که نوسانات بر روی رفتار اقتصادی اثر می گذارد قطعا باعث بروز مشکلاتی می شود اما ما یکسری فشارهای سیاسی را در روزها و هفته های اخیر تحمل می کنیم و یک فشار جدیدی در باب نقل و انتقال پول به ما تحمیل شده که این موارد می تواند منجر به سوءاستفاده در بازار و احتکار شود.

وزیرامور اقتصادی و دارایی گفت: البته سازمان های ذیربط مانند تعزیرات و سازمان حمایت باید با این گونه موارد برخورد کنند و نظارت ها نیز تقویت شود. البته اخبار مسائل مرتبط با بانک مرکزی در روزهای اخیر نیز در بروز نوسانات بازار ارز بی اثر نبوده ولی مهم ترین عامل آن فشارهای سیاسی است.

به گزارش مهر، در پی نوسانات ارزی در روزهای اخیر قیمت دلار در بازار آزاد به بیش از 3600 تومان و یورو نیز به 4800 تومان رسیده است./مهر