اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سند بازطراحی راکتور اراک معطل امضای فابیوس



اخبار,اخبارسیاست  خارجی, لوران فابیوس

 قرار بود سند رسمی بازطراحی راکتور اراک دوشنبه عصر پس از امضای هفت کشور و موگرینی منتشر شود، اما تاکنون خبری از انتشار این سند نیست و به نظر می‌رسد فابیوس به دلیل مشغله‌های این روزهایش هنوز این سند را امضا نکرده است.

  براساس اعلام‌های قبلی قرار بود عصر دوشنبه 25 آبان سند رسمی بازطراحی راکتور اراک پس از کامل شدن فرآیند امضای وزرای خارجه ایران، 1+5 و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، منتشر شود، ولی تا به امروز (چهارشنبه) خبری از انتشار این سند نیست.

البته به نظر می‌رسد حوادث تروریستی اخیر در پاریس در این زمینه بی تاثیر نبوده و احتمال دارد عدم انتشار این سند تا امروز به دلیل درگیری‌ها و مشغله‌های لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه پس از این حوادث باشد.

به گزارش فارس، امروز هم هفت انفجار در شمال پاریس رخ داد.

در طی اقدامات تروریستی بامداد شنبه در پاریس 132 نفر کشته و بیش از 300 نفر زخمی شدند. دولت فرانسه پس از این اقدامات سه روز عزای عمومی در این کشور اعلام کرد. داعش مسئولیت این اقدامات تروریستی را برعهده گرفت و وزیر دفاع فرانسه سه‌شنبه ‎شب متعهد شد که حملات «خیلی سخت» را علیه مواضع داعش در سوریه انجام دهد و پس از آن بود که منابع رسانه‌ای از حملات هوایی تازه فرانسه به مواضع داعش در رقه سوریه خبر دادند.

براساس این گزارش، روز یکشنبه 24 آبان سید عباس عراقچی در گفت‌وگو با خبر نیمروز شبکه یک سیما با بیان اینکه مذاکرات درباره سند اجرایی مربوط به راکتور اراک که یک سند رسمی است به اتمام رسیده و مورد موافقت ایران و 1+5 قرار گرفته، عنوان کرد: مراحل اداری مربوط به امضای این سند توسط وزرای خارجه در هر هفت کشور و در اتحادیه اروپا طی شده است.

معاون وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه این سند 8 امضا خواهد داشت، اظهار داشت: وزرای خارجه ایران و 6 کشور به اضافه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این سند را امضا می‌کنند. الان سند در حال گردش بین پایتخت‌هاست که آن را امضا کنند. خبری که من شنبه از خانم اشمیت معاون خانم موگرینی گرفتم تقریبا هه به جز دو سه کشور امضا کرده‌اند که آن هم در حال انجام است.

وی درباره اسامی کشورهایی که این سند را تاکنون امضا نکرده‌اند، گفت: اسامی خیلی مهم نیست این یک کار صرفا اداری است. باید برود امضا شود و برگردد؛ اولویت خاصی ندارد. این گونه نیست که کشوری مخالف باشد.

عراقچی یادآور شد: طبق اطلاعی که شنبه شب خانم اشمیت به من داد تا فردا عصر (دوشنبه) همه امضاها جمع آوری و منتشر خواهد شد.

معاون وزیر خارجه در این باره توضیح داد: برای اینکه تضمین‌های کافی که مدنظر مقام معظم رهبری و همه ما بوده اتخاذ شود، درباره اراک خیلی محکم کاری کردیم.

وی ادامه داد: در ابتدا سندی بین ایران، چین و آمریکا که بیانگر اراده سه کشور برای بازطراحی اراک و انجام تغییرات لازم است، تهیه و منتشر شد و بعد این سند رسمی هست که طبق برجام باید توسط همه وزرای خارجه ایران و 1+5 امضا شود و این سند بسیار مهمی است و در این سند، 1+5 اراده قوی خود را برای مدرن سازی اراک اعلام کردند.

عراقچی عنوان کرد: عملیات بازطراحی راکتور اراک بعد از حل موضوع PMD در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام خواهد شد.

وی افزود: یکی از الزامات مقام معظم رهبری در نامه ایشان این بود که انجام اقدامات عملی در اراک و درآوردن قلب رآکتور باید بعد از بسته شدن موضوع PMD در شورای حکام آغاز شود.

معاون ظریف اضافه کرد: سند بازطراحی اراک یک سند قطعی خواهد بود و امضا خواهد داشت، هم الزامات سیاسی و هم الزامات حقوقی دارد و هم بین همه طرف‌ها و مشارکین تقسیم وظایف کرده است و این سند بسیار تعیین کننده‌ای است.

عراقچی گفت: در پی این سند ما به دنبال امضای قراردادهای عملیاتی نیز خواهیم رفت.

وی که با بخش خبر صدا و سیما گفت‌وگو می‌کرد، در این باره افزود: همه مقدمات که آماده شود منتظر می‌مانیم تا آژانس هم گزارش نهایی خود را در مورد PMD ارائه دهد و شورای حکام هم این موضوع را مختومه اعلام کند و بعدا عملیات آغاز خواهد شد.

عضو ارشد تیم مذاکره کنند هسته‌ای درباره اسناد تبادل سوخت نیز خاطرنشان کرد: مقدمات لازم را سازمان انرژی اتمی انجام داده و قراردادهای لازم با طرف خارجی بسته شده است. هم قرارداد خرید کیک زرد و هم قرارداد فروش اورانیوم غنی شده هر دو آماده است و مقدمات آن انجام شده، نحوه حمل و نقل و نحوه حل و فصل مسائل مالی همه اینها مشخص شده است.

وی گفت: البته قسمت خرید ممکن است هر زمان انجام شود، ولی قسمت فروش و انتقال مواد به طرف خریدار بعد از حل و فصل موضوع PMD انجام خواهد شد.


اخبار  سیاست  خارجی  -  فارس


ویدیو مرتبط :
راکتور اراک چه شد!؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احتمال امضای سند بازطراحی راکتور اراک در حاشیه نشست وین



اخبار,اخبار سیاست خارجی,حمیدبعیدی نژاد

مدیرکل سیاسی و امور بین‌الملل وزارت خارجه تاکید کرد: سند بازطراحی راکتور اراک نهایی شده است و فقط امضای آن باقی مانده است. شکل امضای آن هم به این صورت است که اگر وزرای 1+5 و ایران در حاشیه اجلاس سوریه حضور داشته باشند‏ احتمال دارد این کار صورت گیرد.

حمید بعیدی‌نژاد د درباره آخرین اخبار در خصوص سند بازطراحی راکتور اراک گفت: براساس مذاکراتی که برای بازسازی رآکتور اراک صورت گرفت و سند آن هم تهیه شده است‏، در چارچوب متن برجام است. در برجام پیش‌بینی شده است که از قبل اجرای برجام‏، ۱+۵ و ایران سندی را امضاء کنند که در آن سند‏، کشورهای ۱+۵ تعهد جدی خود را برای بازسازی قلب رآکتور اراک مورد تاکید قرار می‌دهند و مسئولیت‌های خودشان را برای این بازطراحی تعریف خواهند.

وی ادامه داد: سندی که درباره آن مذاکره شده و نهایی شده است‏، در آن سند هم تعهد جدی کشور‌ها برای بازطراحی راکتور اراک پیش‌بینی شده و هم مسئولیت هر یک از کشورهای ۱+۵ در آن مشخص و تعیین‌شده است.

رئیس تیم کار‌شناسی هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای در پاسخ به این سوال که آیا این قرارداد در حاشیه نشست بین‌المللی وین۳ امضا خواهد شد؟ اظهار داشت: این سند نهایی شده است و فقط امضای آن باقی مانده است. شکل امضای آن هم به این صورت است که اگر وزرای ۱+۵ و ایران در حاشیه اجلاس سوریه حضور داشته باشند‏ احتمال دارد این کار صورت گیرد. البته روش‌های دیگری نیز وجود دارد و لزومی برای جمع شدن وزرا وجود دارد.

وی با بیان اینکه در این باره مشورت‌ها در حال انجام است‏، تصریح کرد: نگرانی‌ در قبال امضای این سند وجود ندارد. تمامی اقدامات در این باره صورت گرفته و تمامی اعضای ۱+۵ نیز موافقت خود را در این‌باره اعلام کرده‌اند و فقط شکل امضا باقی مانده است.

مدیرکل سیاسی و امور بین‌الملل وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که به غیر از چین و امریکا درباره راکتور اراک با ایران همکاری خواهند کرد؟ خاطرنشان کرد: در این سند مسئولیت‌های هر یک از اعضای ۱+۵ مشخص شده است.

بعیدی‌نژاد با یادآوری اینکه مدل‌سازی راکتور جنبه‌های مختلفی دارد، ابراز داشت: کشورهای مختلف علاقه‌مند هستند در این زمینه با ایران همکاری داشته باشند. این نمونه‌ای از همکاری‌های فنی ایران و ۱+۵ خواهد بود و کشورهای مختلف در این باره می‌توانند نقش‌های مختلفی داشته باشند. البته کشور چین نقش محوری خواهد داشت تا با ایران این پروژه را به پیش ببرند.

وی اضافه کرد: دیگر اعضای ۱+۵ نیز علاقمند هستند تا با جدیت کار را به پیش ببرند.

عضو هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای در پاسخ به کسانی که مدعی هستند با راکتور اراک‏، این نیروگاه دیگر آب سنگین نخواهد بود‏، بیان کرد: اگر کسی اصرار داشته باشد‏، روز شب است‎ من فکر نمی‌کنم برای او بتوان دلایلی آورد. در این مسئله که این پروژه‏، پروژه آب سنگین است‏، شکلی نیست و این مسئله در برجام هم به روشنی بیان شده است.

بعیدی‌نژاد یادآور شد: در این باره دو سال مذاکره شبانه‌روزی صورت گرفته است. دوستانی که می‌گویند این پروژه آب سنگین نیست‏ یا از مسائل فنی خبر ندارند یا به دلایل سیاسی این مسئله را نفی می‌کنند.

 

اخبار سیاست خارجی - ایلنا