اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سناتور های آمریکایی;آمریکا فقط در یک صورت به ایران امتیاز دهد



سناتور های آمریکایی مطرح کردند

آمریکا فقط در یک صورت به ایران امتیاز دهد

در حالی که طی هفته های گذشته، سخن از احتمال مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا به یکی از مهمترین مباحث بین المللی تبدیل شده و حتی گمانه زنی ها درباره نوع امتیارات قابل ارائه از سوی طرفین در چنین مذاکره ای آغاز شده، سنای آمریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی قصد دارند با انجام یک سری اقدامات، عملاً جلوی وقوع چنین چیزی را بگیرد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

به گزارش «تابناک»، رابرت منندز، جوزف لیبرمن و کلی آیوت، سه تن از سناتورهای آمریکایی در حال جمع آوری امضا برای نامه ای هستند که از اوباما می خواهد پیش از حصول یک توافق جامع هسته ای، از ارائه هرگونه امتیاز به ایران و یا کاستن از تحریم ها، خودداری کند. در این نامه همچنین نسبت به هرگونه توافق هسته ای که به ایران اجازه ادامه فعالیت های غنی سازی را بدهد، اظهار بدبینی شده است.

به نوشته سایت تحلیلی «المانیتور»، در این نامه آمده: «نخست، ما قویاً اعتقاد داریم که تا پیش از بررسی جامع همه بخش های برنامه هسته ای ایران، مطلقاً از فشار بر ایرانیان کاسته شود... زمان برای ساز و کارهای اعتمادسازی محدود، به پایان رسیده است».

در ادامه این نامه آمده: «با توجه به سابقه طولانی رفتار فریبکارانه و خلاف مقررات ایران، ما نسبت به هر پیشنهادی که به حکومت کنونی ایران اجازه دهد هر شکلی از توانایی غنی سازی را در اختیار داشته باشد، بدبین هستیم». 

این سناتورها سپس به بیان خواست های خود درباره برنامه هسته ای ایران پرداخته و می نویسند: «ما همچنین بر این باوریم که در کمترین حالت، حل و فصل موفقیت آمیز برنامه هسته ای ایران باید شامل تعطیلی کامل تأسیسات فردو، همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی و اجازه بازرسی های سرزده و جامع در آینده باشد».

در این نامه همچنین از اوباما خواسته شده تصریح کند که در صورت عدم موافقت ایران، علیه این کشور دست به اقدام نظامی خواهد زد.  

سه سناتور مذکور، تاریخ 13 دسامبر را به عنوان مهلت نهایی امضای نامه از سوی دیگر سناتورها تعیین کرده اند؛ یعنی دقیقاً زمانی که قرار است تیمی از آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران سفر کرده و با مقامات ایرانی به گفت و گو بپردازد.

در همین حال، «یوکیا آمانو»، مدیرکل آژانس نیز روز گذشته در شورای روابط خارجی ایالات متحده گفت آژانس مشغول گفت و گوهایی فشرده با ایران است؛ اما می خواهد در رابطه با خواسته هایش برای دسترسی به مراکز، افراد و اطلاعات مورد نظر، به نتایج ملموسی دست یابد.

آمانو در ادامه با تکرار ادعاهای پیشین گفته آژانس نمی تواند تضمین دهد که برنامه هسته ای ایران به طول کامل دارای مقاصد صلح آمیز باشد. اما در عین حال تصریح کرده که این به معنای در اختیار داشتن سلاح هسته ای از سوی ایران و یا تصمیم برای ساخت چنین سلاحی نیست.

وی همچنین گفته حتی در صورت رسیدن ایران و 1+5 به توافقی برای ادامه فعالیت های هسته ای ایران، آژانس به طرح سوالات خود درباره جنبه های نظامی برنامه هسته ای ایران در گذشته، ادامه خواهد داد.

در مجموع، آن گونه که مشخص است، بار دیگر همزمان با شکل گیری زمزمه های مذاکره و توافق بر سر برنامه هسته ای ایران، تلاش های بین المللی برای ابهام افکنی و در نهایت جلوگیری از حل و فصل موضوع هسته ای ایران نیز آغاز شده است.

در این راستا، به نظر می رسد برخی از سناتورها وظیفه ایجاد مانع بر سر مذاکرات احتمالی دوجانبه میان ایران و آمریکا و آژانس نیز وظیفه مشکل کردن رسیدن ایران و جامعه بین المللی به توافق را بر عهده دارد./تابناک

 


ویدیو مرتبط :
صحبت های سناتور دیوانه آمریکایی علیه ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اصرار سناتور آمریکایی بر شناسایی رژیم اسرائیل توسط ایران/ واکنش احتمالی پنتاگون به توقیف کشتی تجاری آمریکا



اخبار,اخبار سیاست  خارجی,کشتی تجاری آمریکایی

ادامه مباحث پیرامون توقیف یک کشتی تجاری آمریکایی توسط ایران، اصرار سناتور آمریکایی بر ضرورت به رسمیت شناخته شدن رژیم اسرائیل از سوی ایران، تحلیل تغییرات اخیر در هیئت حاکمه عربستان، اعدام 15 مقام ارشد دولتی در کره شمالی و موضع گیری دولت سوریه علیه مداخلات ترکیه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، در ادامه مباحث مربوط به توقیف یک کشتی تجاری آمریکایی در ایران، برخی رسانه های تندرو آمریکایی در پی دامن زدن به فضای تنش در این زمینه هستند. سایت شبکه خبری «فاکس نیوز» با انتشار مطلبی در این زمینه به بررسی این موضوع پرداخته که نیروهای مسلح ایالات متحده چه واکنش احتمالی می توانند به موضوع توقیف کشتی تجاری این کشور نشان دهند. این سایت می نویسد سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده این کشور قادر است در صورت لزوم، در موضوع کشتی تجاری توقیف شده توسط ایران واکنش نشان دهد؛ با این حال، مشخص نیست که در صورت اوج گیری وضعیت پرتنش فعلی، نیروی دریایی آمریکا دقیقاً آمادگی نشان دادن چه واکنشی را دارد.

در مطلبی دیگر درباره ایران، پایگاه خبری «پولیتیکو» به مواضع یکی از سناتورهای تندرو جمهوری خواه آمریکا درباره توافق هسته ای پرداخته و می نویسد مارکو روبیو همچنان قصدی برای کوتاه آمدن از مواضع شدید خود در قبال ایران ندارد. به نوشته این سایت، روبیو از کوتاه آمدن از درخواست خود مبنی بر ضرورت به رسمیت شناخته شدن رژیم اسرائیل توسط ایران خودداری می کند. روبیو اصلاحیه هایی را به طرح نظارت کنگره بر توافق هسته ای ایران اضافه کرده که در صورت تصویب، شرایطی از جمله شرط مذکور را برای رسیدن توافق هسته ای ایران به تأیید نهایی کنگره مطرح می نماید. در این میان، دموکرات ها احساس می کنند که بین ضرورت نشان دادن حمایت جدی از رژیم اسرائیل و خودداری از تقابل با اوباما گیر افتاده اند.

اما بحث درباره چرایی وقوع تغییرات چشمگیر در هیئت حاکمه عربستان سعودی، موضوع دیگری است که از روز گذشته تاکنون مورد توجه مطبوعات و رسانه ها بوده است. خبرگزاری «رویترز» با انتشار مطلبی در این زمینه می نویسد اقدام ملک سلمان در انتصاب برادرزاده اش به سمت ولیعهدی و نیز انتصاب فرزند خود به عنوان جانشین ولیعهد، به معنای تغییر مسیر قدرت در عربستان به سمت دو شاهزاده ای است که در شرایط کنونی که منطقه در وضعیت آشوب به سر می برد، مواضع مدعیانه تر و سرسختانه تری از خود نشان داده اند. به عقیده رویترز، انتصاب های جدید نشانگر آن است که برای نخستین بار از سال 1953 تاکنون، حاکمیت در خاندان آل سعود در حال انتقال به یک نسل جدید است.

در مطلبی درباره کره شمالی، سایت شبکه خبری «سی ان ان» از اعدام 15 مقام دولتی کشور مذکور در سال جاری میلادی خبر داده است. به نوشته این سایت، ارزیابی عوامل اطلاعاتی کره جنوبی حاکی از آن است که که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، از آغاز سال جاری میلادی تاکنون دستور اعدام 15 تن از مقامات ارشد دولت خود را صادر کرده است. این ارزیابی حاکی از آن است که کیم جونگ اون با روحیه ای مبتنی بر تصمیم گیری های آنی بر کشورش حکم می راند و هیچ دیدگاه مخالف با خود را تحمل نمی کند. از جمله مقامات اعدام شده اخیر، یکی از مقامات ارشد وزارت جنگلبانی کره شمالی بوده که از برنامه جنگلبانی کشور ابراز نارضایتی کرده بود. وی همچنین برخی از هنرمندان، از جمله چهار عضو ارکستر «اونهاسو» را به جرم جاسوسی اعدام کرده است.

در خبری از سوریه، سایت شبکه خبری «راشا تودی» مواضع دولت سوریه را در قبال حمایت ترکیه از تروریست ها در این کشور مورد توجه قرار داده است. به نوشته این سایت، وزارت خارجه سوریه ترکیه را متهم کرده که با تأمین حمایت لجستیکی و تسلیحاتی از تروریست ها، به تقویت آن ها که سبب شده بتوانند شهر ادلب و همچنین شهرک استراتژیک جسر الشغور را به تصرف خود درآورند منجر شده است. راشا تودی همچنین اشاره می کند که روز دوشنبه، تروریست های تکفیری توانسته از طریق تصرف یک پایگاه ارتش سوریه، به سمت شهر لاذقیه که از جمله پایگاه های بشار اسد به شمار می رود، پیشروی کنند. به هر حال، دولت ترکیه موضوع حمایت از تروریست های سوریه در نبرد با دولت این کشور را تکذیب می کند.


  اخبار سیاست  خارجی  - تابناک