اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سمفونی رقم‌های نجومی مسکن برای زوج‌های جوان



 

 

سمفونی رقم‌های نجومی مسکن برای زوج‌های جوان

 

پشت لبش که سبز می‌شد بزرگتر‌های فامیل دور هم جمع می‌شدند تا برایش آستین بالا بزنند و صاحب زن و زندگی شود، جایی را هم برایش دست و پا می‌کردند تا نگران خانه نباشد و کم‌کم بتواند روی پای خودش بایستد؛ اما حالا سال‌هاست از آن روزگار گذشته و زوج‌های جوان باید کمر همت ببندند و فکر سقفی باشند تا در آن احساس آرامش کنند، آرامشی که خریدن آن به آسانی می‌سر نیست!

شاید باورش برایتان سخت باشد اما امروز زوج‌های جوان برای داشتن یک خانه که چه عرض کنم یک سوئیت حداقل باید حدود ۵۰ میلیون تومان پول داشته باشند که البته با وضعیت درآمد‌ها چندان همخوانی ندارد و فرد یا باید والدین پولداری داشته باشد که کمکش کنند یا ارثی که برایش رسیده باشد.

زوج‌های جوان اگر هم بخواهند از طریق وام، قرض، رهن و بودجه ناچیز صاحب سوئیتی شوند با امکانات معمولی که مد نظرشان است جایی پیدا نمی‌شود و معمولا گرفتار بساز بفروش‌هایی می‌افتند که خانه‌ای را بدون در نظر گرفتن استانداردهای لازم و امنیت درست حسابی در مقابل زلزله بالا برده‌اند و از‌‌ همان روزهای اول یا چاه ساختمان می‌گیرد یا سرامیک‌های کف ترک بر می‌دارد. ‌

سوء استفاده فروشندگان از پیش‌ پاافتاده‌ترین امکانات

داشتن انباری و پارکینگ که از ملزومات هر خانه به شمار می‌آید نیز عصای دست فروشندگان شده تا از کوچک‌ترین امکانات هم برای بالابردن قیمت ملک خود سوء استفاده کنند.

فروشنده‌های این واحد‌ها می‌خواهند از پیش پا افتاده‌ترین امتیاز برای جلب مشتری و برتری ملکشان بهره جویند.

به این آگهی توجه کنید، «گلبرگ_ کرمان جنوبی، ۵۴متر- ۱خوابه - طبقه ۲- باانباری، خوش‌نقشه، بازسازی شده-۸۱ میلیون تومان»، فروشنده این ملک انباری و خوش‌نقشه بودن ساختمان را تنها دلیلی برای بالابردن قیمت بیان می‌کند.

یا در این آگهی که داشتن کوچه ماشین رو امتیاز بالایی محسوب می‌شود، «تهرانپارس، ۵۳م‌تر، ۶ ساله با نقشه فوق العاده و امکانات کامل، کوچه ماشین رو، قیمت ۱۰۰میلیون».

مالک یک واحد ۵۲ متری در طبقه چهارم واقع در خیابان آذربایجان_ خوش، نیز که برای خرید آن ۵۲ میلیون پول نقد و ۱۸ میلیون وام بانکی لازم است، امتیاز ملکش را داشتن اکازیون می‌داند. به عقیده او این واحد از حیاط خلوت برخوردار است!

وقتی بالا و پایین‌شهر در برابر قیمت‌ها رنگ می‌بازند!

این روز‌ها قیمت خرید و فروش خانه در نقاط مختلف شهر تفاوت چندانی با هم ندارد اگرچه درگذشته قیمت‌های بالا فقط مخصوص محله‌های بالای شهر بود اما این موضوع امروز کمرنگ‌تر شده.

آگهی خانه‌ای ۵۵ متری، یک خواب، نوساز با امکانات انباری که البته پارکینگ هم ندارد و دیدعالی، توجهم را جلب می‌کند با شماره مالک تماس می‌گیرم. این ساختمان در خیابان دوم سعادت آباد بالا‌تر از میدان کاج است، فروشنده می‌گوید: متری ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان! برق از سرم می‌پرد و گوشی را می‌گذارم.

حالا شماره تلفن مالک خانه‌ای در پاسداران را می‌گیرم، آپارتمانی ۵۵متری، تک‌واحدی بالای همکف، بدون انباری و پارکینگ. فروشنده هر متر مربع را ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند.

در آگهی‌های محله‌های جنوب تهران سری می‌چرخانم، «یافت آباد پارک سید جمال، ۵۱ متر همراه با پارکینگ، انباری و آسانسور» فروشنده که انگار می‌خواهد مشتری را از‌‌ همان پشت گوشی تلفن رو هوا بقاپد، پس از کلی چرب‌زبانی رقم متری ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان را بیان می‌کند.

معلوم نیست در این شهر چه خبر است که هرکس انگار هراندازه که نیاز به پول دارد رقم‌ خود را اعلام می‌کند و اصلا توجهی به محله، کیفیت ساختمان و امکاناتی که در ساختمانش است، ندارد.

در غرب تهران هم قیمت‌ها چندان برای زوج‌های جوان تعریفی نیست، در بلوار اصلی تهرانسر، ۵۴ م‌تر، دوخوابه و خوش نقشه متری دو میلیون است.

بلوار کمالی در پونک هم با همین متراژ یک خوابه و همراه با امکانات که البته فروشنده آیفن تصویری، کابینت‌ام دی اف و کولر و آبگرمکن را از امتیازات آن می‌داند ۷۰ میلیون است.

شرق تهران هم وضع به همین منوال است، پیروزی، خیابان اول نیروی هوایی، آپارتمانی ۵۲ متری، سه ساله، شخصی ساز در طبقه چهارم، متری دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان!

درآمد یک‌میلیون تومانی و اجاره‌خانه‌های سربه فلک‌کشیده

دوباره صفحه آگهی‌ها را مرور کرده و به این فکر می‌کنم که زوج‌های جوان واقعا با این قیمت‌های سرسام‌آور که هر روز نیز به آن اضافه می‌شود چگونه می‌توانند به فکر خریدن خانه باشند.

اگرچه به نظر می‌رسد این روز‌ها وضعیت اجاره‌خانه هم تعریفی ندارد و معلوم نیست زوج‌هایی که حداقل یک میلیون تومان در ماه درآمد دارند، با هزینه‌های اجباری خوراک، پوشاک، شارژ ساختمان یا خدای نکرده بیماری چگونه می‌توانند از عهده این اجاره‌های سنگین برآیند.

همچنان در لابه لای صفحات آگهی‌های روزنامه می‌گردم اما به طور معمول رهن و اجاره یک خانه ۵۰ متری به عنوان نمونه در شرق تهران محله تهران نو ۱۵ میلیون رهن و ۱۵۰ هزار تومان اجاره، در غرب تهران محله نواب ۱۴ میلیون رهن کامل، بلوار فردوس ۷ میلیون رهن با ماهی ۴۰۰ هزار تومان اجاره، دزاشیب ۵ میلیون به اضافه ۵۵۰ هزار تومان و دیباجی جنوبی ۲۰ میلیون ماهی ۳۰۰ هزار تومان است.

دلم برای زوج‌هایی می‌سوزد که در ابتدای زندگی به دنبال یک سرپناه و یک قران اجاره‌خانه ارزان‌تر تمام شهر را زیر و رو می‌کنند اما..../شفاف


ویدیو مرتبط :
افزایش وام مسکن زوج های جوان و خانه اولی ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دولت به زوج‌های جوان یارانه مسکن می‌دهد



اخبار,اخبار اقتصادی,یارانه مسکن به زوج های جوان

اخبار اقتصادی - دولت به زوج‌های جوان یارانه مسکن می‌دهد

هیات دولت تضمین بخشی از سود بالغ بر دو میلیون و160 هزار وام کم بهره تامین و ودیعه مسکن را برای اقشار کم درآمد و زوج های جوان تصویب کرد.

بنا بر مصوبه هیات دولت به منظور احیاء و نوسازی و بهسازی مسکن در بافتهای فرسوده و ناکارآمد و سکونتگاههای غیر رسمی و تامین مسکن گروههای کم درآمد و زوج های جوان تا سقف 1.8 میلیون واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم حمایت های لازم صورت می گیرد.

از این تعداد وام مسکن یک میلیون 440 هزار فقره مربوط به وام تامین مسکن و 360 هزار فقره مربوط به ودیعه اسکان موقت ساکنین بافت های فرسوده است که تا پایان برنامه ششم بانک مرکزی موظف است سالانه تا سقف 300 هزار فقره از این نوع وامهای مسکن را به متقاضیان پرداخت کند.

البته بنا بر مصوبه دولت سقف وام ودیعه اسکان موقت ساکنین بافتهای فرسوده سالانه حداکثر 60 هزار فقره خواهد بود و باقی این تسهیلات تا سقف 300 هزار فقره به تسهیلات تامین مسکن اختصاص می یابد.

بنا بر مصوبه دولت سقف تسهیلات تامین مسکن در کلانشهرها 50 میلیون تومان، در مراکز استانها و شهرستانهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 40 میلیون تومان و برای سایر شهرها 30 میلیون تومان تعیین شده است، دولتبرای سال 93 معادل 9 درصد از سود این تسهیلات را توسط بانک مرکزی تضمین کرده و باقی مانده سود تسهیلات تا سقف سود تسهیلات مسکن برعهده دریافت کنندگان خواهد بود و تعیین یارانه سود تسهیلات فوق در سالهای 94 به بعد توسط هیات دولت تعیین خواهد شد.

در مورد میزان تسهیلات ودیعه اسکان موقت ساکنین بافت های فرسوده نیز در کلانشهرها رقم 20 میلیون تومان، در مراکز استانها و شهرستانهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 15 میلیون تومان و برای سایر شهرها 10 میلیون تومان تعیین شده که تنها 10 درصد از سود این تسهیلات توسط دریافت کنندگان به بانکها پرداخت خواهد شد و باقی سود تسهیلات توسط بانک مرکزی تضمین و به بانکهای عامل پردخت خواهد شد.

هیات وزیران محل تامین یارانه سود تسهیلات فوق را اعتبارات قانون هدفمندی یارانه ها تعیین کرده است.

در این میان وزارتخانه تعاون،کار و رفاه اجتماعی موظف شده است در غالب یک موافقت نامه با وزارت راه و شهرسازی گروههای هدف و مشمولین دریافت تسهیلات کم بهره فوق را تعیین کند که در ادامه همین مصوبه تعیین گروه هدف را از طریق ببانکهای اطلاعاتی سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی و سایر نهادهای حمایتی مردم نهاد اقدام کند. البته لازم به ذکر است این تسهیلات مشمول کسانی خواهد بود که پیش از این از تسهیلات مشابه استفاده نکرده باشند.

وزارت راه و شهرسازی نیز موظف است براساس سهمیه ابلاغ شده بانک مرکزی نسبت به توزیع استانی تسهیلات فوق با هماهنگی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اقدام کند و عهده دار نظارت بر ساخت وساز بافتهای فرسوده در چارچوب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان باشد.

متن مصوبه هیات دولت به شرح ذیل است؛

هیئت وزیران در جلسه 23/7/1393 به پیشنهاد مشترک شماره 02/100/38246 مورخ 1393/7/23معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و وزارت راه و شهرسازی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: در اجرای مواد (171) و (172) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران- مصوب 1389- و در راستای تحقق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن -مصوبه 1387- و قانون حمایت از احیای بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارامد شهری - مصوب 1389- و به منظور احیای نوسازی و بهسازی مسکن در بافت های فرسوده ، نا کارامد و سکونتگاه های غیر رسمی و تامین مسکن گروه های کم درامد و زوج های جوان تا سقف یک میلیون و هشتصد هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم توسعه اقدامات زیر انجام می شود:

1- میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلان شهرها، پانصد میلیون (000ر000ر500) ریال ، مراکز استان ها و شهرهای بالای دویست هزار نفر جمعیت ، چهارصد میلیون (000ر000ر400) ریال و سایر شهرها سیصد میلیون (000ر000ر300) ریال است.

2- متن زیر جایگزین ماده (6) تصویب نامه شماره 122174/ت48637ه مورخ 1392/7/2می شود و دو تبصره به عنوان تبصره های(3)و (4) به ماده مذکور الحاق می گردد:
ماده 6- میزان سقف تسهیلات ودیعه اسکان موقت ساکنین در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی در کلانشهرها ، دویست میلیون (000ر000ر 200) ریال ،مراکز استان ها و شهرهای بالای دویست هزار نفر ،یکصد و پنجاه میلیون (000ر00ر150) ریال و سایر شهرها ، یکصد میلیون (000ر000ر100) ریال تعیین می شود.

تبصره 3- ده درصد از سود تسهیلات موضوع این بند بر عهده متقاضی می باشد.

تبصره 4- تعداد تسهیلات مورد نیاز در هر سال شصت هزار واحد و در مجموع تا پایان برنامه ششم توسعه ، سیصد و شصت هزار واحد تعیین می شود.

3- معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری موظف است به میزان نه درصد سود تسهیلات موضوع بند (1) و مابه التفاوت سود ده درصد سهم متقاضی در ودیعه اسکان موقت موضوع بند (2) تا سقف سود مصوب تسهیلات بخش مسکن در سال 1393 را از محل اعتبارات قانون هدفمند کردن یارانه ها و در سال 1394 پس از پیش بینی در لایحه بودجه سنواتی و تصویب نهایی آن برای پرداخت به بانک های عامل منظور و تضمین نامه مورد قبول بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را صادر نماید. یارانه سود تسهیلات سهم دولت برای سال های بعد توسط هییت وزیران تعیین خواهد شد.

4- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است برای پرداخت تسهیلات موضوع این تصویب نامه نسبت به تعیین بانک های عامل و سهمیه هر یک در هر سال به تعداد سیصدهزار واحد و در مجموع یک میلیون و هشتصد هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم توسعه اقدام نماید.

5- وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مکلف است در قالب تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی نسبت به شناسایی گروه های هدف موضوع این تصویب نامه از طریق سازمان تامین اجتماعی ، صندوق بازنشستگی کشوری ، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و سایر نهادهای حمایتی مردم نهاد اقدام نماید.

تبصره- پرداخت تسهیلات و یارانه نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده و ناکارامد شهری با اولویت زوج های جوان ، گرو ه های کم درامد و زنان سرپرست خانوار است که تاکنون از تسهیلات مسکن استفاده نکرده اند.

6-وزارت راه و شهرسازی ( شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران )مکلف است بر اساس سهمیه ابلاغ شده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به توزیع استانی تسهیلات با هماهنگی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور ( به تفکیک بانک های عامل تعیین شده ) و شناسایی متقاضیان واجد شرایط و معرفی آنها جهت دریافت تسهیلات و نظارت بر ساخت و ساز در چارچوب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اقدام نماید.


اسحاق جهانگیری ؛ معاون اول رییس جمهور این مصوبه را در تاریخ 1393/8/8 برای اجرا به وزارت راه وشهرسازی – وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.

اخبار اقتصادی - مهر