اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سلحشور: صدا و سیما به بوتیک تبدیل شده!


سلحشور گفت: مسئولین صداوسیما معتقدند که رسانه ملی فقط باید مردم را سرگرم کند. تازگی ‌ها هم وظیفه بوتیک بودن و بقالی و فروش برنج و چایی هم به وظایف صداوسیما اضافه شده است! البته صداوسیما اگر هم بخواهد، بودجه اش را ندارد.

خبرآنلاین: بخشهایی از مصاحبه کیهان با فرج الله سلحشور را می خوانید:

آیا مدرک و سندی دال بر اینکه «یوسف پیامبر(ع)» پر بیننده ترین سریال جهان است دارید؟

طبق گزارشی که مسئول جشنواره رادیو و تلویزیون‌های کشورهای اسلامی داده بود، این سریال تاکنون در 90 شبکه تلویزیونی در جهان پخش شده است. 90 شبکه‌ای که حدود شش میلیارد نفر را پوشش می‌دهند. در کشور خود ما وقتی برای بار اول این سریال پخش شد، 82 و نیم درصد مردم آن را تماشا کردند. اگر همین آمار را با شبکه‌های جهانی تطبیق دهیم، حدود پنج میلیارد نفر آن را دیده اند.

چرا پس از یوسف سریال دیگری نساختید توضیح می‌دادید!

قاعدتا پس از «یوسف پیامبر(ع)» من باید با استقبال مسئولین مواجه می‌شدم و برای ساخت آثار بعدی از من حمایت می‌کردند. اما نه تنها این اتفاق نیفتاد که من را پای میز محاکمه کشاندند و بنده را به سرقت ادبی متهم کردند و بعد گفتند اشتباه شده و عذر خواهی کردند.

خود شما هیچ اقدامی برای ساخت سریال خود انجام ندادید؟

حدود چهار و نیم سال پیش نگارش متن فیلمنامه سریال «حضرت موسی(ع)» را با کمک 24 نفر از اسلام شناس ‌ها و هنرشناسان شروع کردیم که در 72 قسمت آماده تصویربرداری شده است.

چه مشکلی مانع تصویربرداری این سریال است؟

تا به حال به هر جا مراجعه کردیم فقط با درهای بسته مواجه شدیم. فقط یکی از نهاد‌ها سعی کرد که کمک کند، اما گویا سریال حضرت موسی را با سریال‌های آپارتمانی اشتباه گرفته است! درحالی که موسی یک أثر استراتژیک است که به معنای واقعی کلمه به مواجهه با جنگ نرم دشمنان می‌پردازد. این سریال چهار هزار سال تاریخ ننگین بنی‌اسرائیل را افشا می‌کند و مبارزه‌ای است با جنایات صهیونیست ‌ها و دفاعی است از خون مردم مظلوم غزه.

مگر صداوسیما وظیفه سرمایه گذاری برای ساخت این سریال را ندارد؟

چرا وظیفه دارد، اما مسئولین صداوسیما معتقدند که رسانه ملی فقط باید مردم را سرگرم کند. تازگی ‌ها هم وظیفه بوتیک بودن و بقالی و فروش برنج و چایی هم به وظایف صداوسیما اضافه شده است! البته صداوسیما اگر هم بخواهد، بودجه اش را ندارد.

در صورت تأمین بودجه، چه مدت برای ساخت سریال موسی(ع) زمان نیاز است؟


تصویربرداری این سریال چهار سال زمان نیاز دارد و یک سال هم مرحله آماده سازی برای پخش زمان می‌برد، روی هم رفته حدود پنج سال بعد، آماده نمایش خواهد شد.

ملاک شما برای انتخاب بازیگر در سریال موسی(ع) چه خواهد بود؟

من به دنبال بازیگران سالم و صالح هستم، نه مطرح. یقین دارم که این گونه بازیگران با سریال موسی(ع) همکاری خواهند کرد.

چون پرویز پرستویی چندی پیش گفته بود که «آدم اگر به گدایی بیفتد نباید برود با این آقای سلحشور کار کند» نظر شما درباره این حرف چیست؟

اظهار نظر آقای پرستویی نسبت به بنده از سر لطف است. اگر ما را قابل بدانند و بتوانیم از پس دستمزد ایشان بربیاییم، خوشحال می‌شویم که در سریال موسی(ع) با ما همکاری کند.


ویدیو مرتبط :
نظر فرج الله سلحشور درباره صدا و سیما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رسانه ملی از رویكرد انحصاری خارج شود/صدا و سیما به نمادی از تظاهر تبدیل شده است



اخبار,اخبارسیاسی,محمود میر لوحی

 

اخبار سیاسی  - معاون وزیر کشور دوره اصلاحات :
رسانه ملی از رویكرد انحصاری خارج شود/صدا و سیما به نمادی از تظاهر تبدیل شده است

باید سعی کنیم رویکرد غیرانحصاری را به رسمیت بشناسیم٬ متاسفانه هنوز در جامعه ما این موضوع شبیه داستان بلندگو و دیش است. آن اوایل نسبت به ماهواره و ویدیو شاهد مقاومت بودیم که فقط نوعی تاخیر روبرو بودیم.

تغییر مدیریت در صداوسیما و عدم تغییرات در نگاه صداوسیما یکی از مسائلی است که فعالین سیاسی از آن گلایه دارند تا همچنان خواست‌های خود را از این رسانه اعلام کنند.

معاون وزیر کشور دوره اصلاحات در این خصوص به خبرنگار ایلنا می‌گوید: مسئله امروز رسانه در کشور ما این است که باید سعی کنیم رویکرد غیرانحصاری را به رسمیت بشناسیم.

این فعال سیاسی٬ عملکرد رسانه ملی را عملکردی می‌داند که خود را از مخاطب و میدان رقابت محروم و منزوی‌کرده و تبدیل به نمادی از تظاهر و نمایش شده است.

وی معتقد است: صدا و سیما باید از فرو غلتیدن در انحصاری که تا به امروز به آن مبتلا بوده است٬ فاصله بگیرد، زیرا انحصار٬ بیماری و سم بسیار مهلکی است. مضاف براینکه امروز ما با انحصار نفر روبه‌رو هستیم نه انحصار رسانه٬ که این خود مشکل بسیار بزرگی است.

معاون وزیر کشور دوره اصلاحات همچنین اعتقاد دارد: محرومیت از احزاب و فقدان احزاب واقعی در کشور باعث هزینه‌های بسیاری شده است که ممکن است ادامه این وضعیت٬ رویه‌ای مانند دوره آقای احمدی‌نژاد را ایجاد کند که فضای احساسی و بیراهی در کشور حاکم شد لذا دوباره گرفتار مشکلاتی شبیه گرفتاری‌های که هنوز شاهد آن هستیم، خواهیم شد.

پاسخ سید محمود میر لوحی به خبرنگار ایلنا در ذیل آمده است:

تاثیر رسانه‌ها و مطبوعات را با توجه به جایگاه انحصاری صدا‌وسیما در وضعیت امروز کشور چقدر و چطور ارزیابی می کنید؟

اشاره بسیارخوبی بود. برای خراب کردن می‌توان یک کلنگ برداشت و ارزشمندترین آثار هنری و خلاقیت هنرمندان را در یک دقیقه نابودکرد اما این موضوع هنر نیست بلکه ساختن٬ هنر است. امروز مسئله دنیای رسانه٬ سازماندهی افکار، ساختن گفتمان‌ها و... در دنیا می‌باشد.

بنابراین در چنین وضعیتی ما دلسوز رسانه ملی هستیم و مانند بعضی از افراد که فکر می‌کنند همه چیز را باید تایید کنند، سکوت نمی‌کنیم. ما از آغاز گفته‌ایم این رسانه و کلا بحث رسانه در ایران‌ در‌ تراز‌ آنچه در دنیای امروز می‌بینم٬ نیست زیرا در عصر تنوع ارتباط، غول‌های رسانه‌ای و رقابت ما هنوز به انحصار تاکید داریم.

باید قبول کنیم امروز انحصارات شکسته شده‌اند و انتخاب‌های مردم افزایش پیدا کرده است. هرکس حتی در دورترین نقاط و  به خوبی می‌تواند شخصیت، نگاه، گفتمان، موجودیت و... خودشان را بیان کند.

اگر در گذشته با توجه به مکان فرد، مدار مخاطب مشخص می شد، امروز یک ایرانی حتی اگر در یک نقطه دیگر هم حضور داشته باشند٬ می‌تواند شخصیت و دیدگاه‌هایش را به روز کند و به مخاطب خودش‌ برسد و مرزها را حذف کند و به آن دیدگاه و گفتمانی که نماینده آن است٬ دست یابد.

مسئله امروز رسانه در کشور ما این است که باید سعی کنیم رویکرد غیرانحصاری را به رسمیت بشناسیم اما متاسفانه هنوز در جامعه ما این موضوع شبیه داستان بلندگو و دیش است. آن اوایل نسبت به ماهواره و ویدیو شاهد مقاومت بودیم و فقط عامل نوعی تاخیر شدیم.

در این وضعیت صداوسیما می‌تواند این مسیر و رویه را ادامه دهد اما صداوسیما امروز با صداوسیمای ده سال پیش بسیار متفاوت است؛ شما در گذشته وقتی در یک مهمانی می‌نشستید اخبار شروع می‌شد و همه به صورت اتوماتیک ساکت می‌شدند و چشمشان به صفحه تلوزیون بود اما امروز اگر نظرسنجی صورت گیرد آیا مردم نگاه 20 سال پیش را نسبت به صدا و سیما دارند؟

این یک واقعیت بسیار پرواضح است که رسانه ملی با این نوع عملکرد٬ خود را از مخاطب و میدان رقابت محروم، منزوی کند و تبدیل به نمادی از تظاهر و نمایش شده است. معتقدم شرایط فعلی پیش‌آمده فرصت خوبی است که آقای سرافراز قبل از هر کاری یک اتاق فکری از نیروهای حاذق ایجاد کند که همواره به او تاکید کنند باز و فراگیر بیاندیشد و ازفروغلتیدن در انحصار که تا به امروز به آن بیماری مبتلا بوده٬ فاصله بگیرد زیرا انحصار٬ بیماری و سم بسیار مهلکی است.  متاسفانه امروز خیلی از افراد فکر می‌کنند این نوع عملکرد شفابخش بوده و همچنان بر این رویه اصرار می‌کنند.

در ایجاد این وضعیت هرچند بعضی از اشتباهات دشمانان ما بی تاثیر نبوده و باعث ایجاد فرصت برای این نوع عملکرد شده است٬ اما جدای از این نوع اشتباهات دشمنان٬ باید بدانیم امروز ما به شدت در این حوزه عقب‌مانده هستیم.

هندوستان کشوری بود که چند دهه پیش هرکسی نام این کشور را می‌شنید٬ یاد فقر می افتاد، اما امروز سومین کشور فناروی ارتباطی دنیا است.

از هرکس سوال کنید، چه کسی برنامه های ویژه خبری کشور را اداره می کند٬ تنها از یک دیدگاه و یک سلیقه مشخص سخن می‌گوید. امروز ما با انحصار افراد روبه‌رو هستیم نه انحصار رسانه که این خود مشکل بسیار بزرگی است.


اخبار سیاسی  - ایلنا