اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سلاح مخفی ایران کیست؟



سلاح مخفی ایران کیست؟

نشنال اینترست می افزاید: بر اساس گزارش گروه جنگ آمریکا در سال 2010، نیروی قدس، مغز متفکر مقابله خارجی با دشمنان جمهوری اسلامی ایران و حامی اصلی حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه با رژیم صهیونیستی در سال 2006 بوده است.

مجله آمریکایی نشنال اینترست، در مقاله ای با عنوان «سلاح مخفی ایران» که توسط شخصی به نام «کِوین لیم» نوشته شده است با اشاره به حوادث سوریه می نویسد: وقایع سوریه برای ایران دارای عوارضی است. ایران با تحریم هایی مواجه است و این در حالی است که حافظ اسد و بشار اسد هر دو از متحدان ایران بوده اند. ضمن آنکه این دو رهبر سوریه، در کنار حزب الله لبنان و گروه های آزادیخواه فلسطینی نیز در محور مقاومت نقشی کلیدی را ایفا کرده اند. حزب الله موفق ترین نتیجه عملکرد ایران در بحث صدور انقلاب بوده است اما شکست سوریه می تواند یک ناکامی برای ایران در صدور انقلاب محسوب شود.

به گزارش مشرق، این مجله آمریکایی در ادامه مقاله خود آورده است: ایران قابلیت‌های نامتقارن فراوانی را در خود ایجاد کرده است که توسط بخش های مختلفی در این کشور از جمله سپاه پاسداران، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و... پیگیری و هماهنگی می شوند.

یکی از این بخش ها که می توان از آن با عنوان «شناخته شده ناشناس» و محرک اصلی در تدبیرهای برون مرزی جمهوری اسلامی ایران یاد کرد، واحد قدرتمندی به نام سپاه قدس است که تمرکز اصلی آن بر مسئله صدور انقلاب اسلامی، ایجاد بازدارندگی و مقولاتی از این دست است.نشنال اینترست می افزاید: بر اساس گزارش گروه جنگ آمریکا در سال 2010، نیروی قدس، مغز متفکر مقابله خارجی با دشمنان جمهوری اسلامی ایران و حامی اصلی حزب الله لبنان در جنگ 33 روزه با رژیم صهیونیستی در سال 2006 بوده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

در سال های اخیر، توجه محافل بین المللی به سمت سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده این نیرو به عنوان شخصیتی مرموز جلب شده است.

به گزارش نشنال اینترست، یک کارشناس از موسسه آمریکن اینترپرایز در همین زمینه می گوید: مدارکی رسمی درباره سرلشکر سلیمانی وجود ندارد اما گفته می شود او نقش های مهمی را در جنگ هشت ساله ایران با آمریکا، در غائله کردستان، در دفع کاروان های شرارت و مواد مخدر در شرق ایران و همچین در افغانستان ایفا کرده است.

این کارشناس آمریکایی تصریح می کند که سرلشکر سلیمانی روابط نزدیکی نیز با رهبر جمهوری اسلامی ایران دارد و در حال حاضر چهره ای با نفوذ است که تبدیل به یک اسطوره شده است. نشنال اینترست همچنین با اشاره به ادعای ژنرال پترائوس مبنی بر دریافت یک پیامک از حاج قاسم سلیمانی در عراق و تاثیر فراوان جمهوری اسلامی ایران در کشور عراق می نویسد: اما عراق تنها یک تکه از یک پازل حیاتی است و قسمت های دیگری شامل لبنان، افغانستان، سوریه و خلیج فارس نیز شامل این پازل می شوند.

بازوی بلند انقلاب اسلامیاین نشریه آمریکایی در ادامه مقاله خود از مجموعه تحت امر سردار سلیمانی با عنوان «بازوی بلند انقلاب اسلامی» یاد می کند و با طرح ادعاها و تهمت هایی علیه جمهوری اسلامی ایران در پایان می نویسد: معادلات ریاضی اینطور می گوید که یک جنگ سخت و طولانی در مقابل ایران و رژیم صهیونیستی قرار دارد./مشرق

 


ویدیو مرتبط :
مخفی ترین سلاح دریایی ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سلاح مخفی اوباما در مذاکرات هسته‌ای/ «تیم‌های قرمز» ارنست مونیز در مذاکرات با ایران چه نقشی دارند؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,برنامه هسته ای ایران

عنوان وزیر انرژی چندان دهان پر کن نیست، اما تقریبا دو سوم بودجه این وزارتخانه صرف مسائلی می شود که هیچ ارتباطی با انرژی ندارد. در واقع اکثر پول های این وزارتخانه به مراقبت از زرادخانه تسلیحات هسته ای اختصاص پیدا می کند.

واشنگتن پست نوشت: ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا، به عنون سلاح مخفی باراک اوباما، رییس جمهور این کشور، اخیراً در گفتگوهای هسته‌ای ایران ظاهر شده است.

 عنوان وزیر انرژی چندان دهان پر کن نیست، اما تقریبا دو سوم بودجه این وزارتخانه صرف مسائلی می شود که هیچ ارتباطی با انرژی ندارد.  در واقع اکثر پول های این وزارتخانه به مراقبت از زرادخانه تسلیحات هسته ای اختصاص پیدا می کند.

اکنون مذاکرات هسته ای ارنست مونیز وزیر انرژی را ،که فیزیکدانی از موسسه تکنولوژی ماساچوست است، را به وسط میدان آورده است. مونیز موهای بلند و وزوزی دارد و چهره ی او با جورج واشنگتن مقایسه شده است.

دولت اوباما امیدوار است که نظرات کارشناسانه‌ی مونیز در رابطه با توافق هسته‌ای ایران، به‌ویژه در رابطه با مسائل فنیِ آن، به آن دسته از اعضای نگران و عصبیِ کنگره، اطمینان دوباره در رابطه با توافق هسته‌ای ایران بدهد، زیرا اعضای کنگره طی ارزیابی‌های خود، این توافق را سبک و سنگین خواهند کرد.

کارول براونر، یکی از مقامات سابق کاخ سفید در دوره اول ریاست جمهوری اوباما گفت: یکی از ویژگی‌های مونیز این است که می‌تواند موضوعات فنیِ بسیار پیچیده را به زبان ساده، به نحوی که افراد غیرکارشناس نیز آن را به‌خوبی درک کنند، توضیح دهد. این ویژگی مونیز برای دولت اوباما بسیار حائز اهمیت است، زیرا کاخ سفید باید قادر باشد مفاد توافق هسته‌ای ایران را برای اعضای کنگره با شفافیت و روشنیِ هرچه تمام‌تر تشریح کند تا نظر مثبت آنان را به تأیید این توافق جلب کند.

این منبع افزود: هنگامی که ایران تصمیم گرفت، علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی این کشور را به مذاکرات هسته‌ای اعزام کند، دولت آمریکا نیز مونیز به این مذاکرات فرستاد. صالحی نیز از دانشگاه ام آی تی فارغ التحصیل شده است و در آنجا روی رئاکتورهای نوترون سریع مطالعه و تحقیق می‌کرده است. با این حال، صالحی و مونیز در دانشگاه ام آی تی با هم آشنا نشدند، ولی اکنون با زبان فنیِ مشابهی با یکدیگر صحبت می‌کنند و روند مذاکرات فنی را در خلال گفتگوهای هسته‌ای ایران به صورت روان‌تر پیش بردند.

این دو نفر (صالحی و مونیز) در رأس گروه‌های کوچکی از کارشناسان (ایرانی و آمریکایی) با هم مذاکره می‌کردند. علاوه بر این، مونیز و صالحی ساعت‌ها در ملاقات‌های دو نفره‌ی رو در رو با هم صحبت کرده‌اند، که باعث شد تا سایر مذاکره‌کنندگان بر سایر موضوعات مجزای غیرفنی، مانند نحوه کاهش تحریم‌ها، تمرکز کنند.

نویسنده این مقاله ادعا کرد: صالحی در برخی از موارد از منتقدان به مذاکرات هسته‌ای بود و از اینرو، شرکت دادن او در این مذاکرات به عنوان تلاش ایران برای دستیابی به توافقی مورد قبولِ همه، ارزیابی شده است.

مونیز هنگامی که مذاکرات لوزان به واشنگتن بازگشت به این مسئله اشاره کرد و گفت: نقش (ما) اصولاً این بود که ابعاد فنی این توافق را حل و فصل کنیم. اگر ما بتوانیم این کار انجام دهیم، قادر خواهیم بود آن بخش (فنی) را از ابعاد سیاسی توافق منفک سازیم.

البته وزارت خارجه آمریکا، به غیر از مونیز، از کارشناسان در آزمایشگاه‌های مختلف ملی آمریکا نیز استفاده کرده است. درضمن، مونیز خودش نیز از گروه کارشناسان وزارت انرژی آمریکا کمک گرفته است.

وی از این کارشناسان و همچنین آزمایشگاه‌های ملی آمریکا خواسته است که محاسبات در رابطه با زمان مورد نیاز ایران برای تولید اورانیوم با غنای بالا برای تولید سلاح هسته ای را بار دیگر بررسی کنند تا از صحت نتایج آن (که ایران به یک سال زمان برای تولید سلاح هسته ای نیاز دارد) مطمئن شوند. مونیز از گروه‌های کارشناسی موسوم به «تیم‌های قرمز» استفاده کرده است تا با دقت کامل تلاش کنند متوجه شوند آیا شرایط توافق هسته‌ای قابل دور زدن و تخطی (توسط ایران) هست یا خیر؟

کارشناسان فنی آمریکایی که بعضاً از آزمایشگاه‌های یاد شده به لوزان اعزام شده و در معیت هیأت مذاکره‌کننده آمریکایی بودند، پس از آنکه در اواخر شب، کارِ مذاکره‌کنندگان سیاسی تمام می‌شد، تا صبح مشغول به کار بودند تا تمام مسائل مطرح شده در مذاکرات سیاسی را از لحاظ فنی ارزیابی کنند و قبل از آنکه مذاکره‌کنندگان سیاسی در صبح روز بعد از خواب بیدار شوند، نتایج بررسی‌های خود را با آنان در میان بگذارند، زیرا ممکن بود در مذاکرات روز بعد به آن نیاز پیدا شود. یکی از کارشناسان آزمایشگاهی (فنی) آمریکایی گفت: من سه روز کاری پی در پیِ 22 ساعته داشتم، زیرا هر شب تا دست‌کم بعد از ساعت چهار صبح بیدار و مشغول بررسی‌های فنی بودم و روز بعد نیز ساعت هشت و نیم صبح در مذاکرات در کنار هیأت مذاکره‌کننده آمریکایی حضور داشتم تا به هر نوع سؤال جدید که ممکن است در خلال مذاکرات پیش آید،‌ پاسخ بدهم.

مونیز گفت:‌ وظیفه‌ی اصلی ما این است که به ابعاد مهم فنی بپردازیم. مثلاً تلاش کنیم دریابیم که مثلاً برنامه هسته‌ای ایران چند سال دیگر چه شکلی خواهد داشت و آیا ملزومات ما را در رابطه با شفاف‌سازی و اعتمادسازی در رابطه با ماهیت صلح‌آمیز این برنامه برآورده خواهد کرد یا نه؟ ما باید همواره بدانیم که آیا برنامه هسته‌ای ایران در چارچوب توافق امضا شده (در صورتی که امضا شود) به‌پیش می‌رود و اگر چنین نیست، زمان کافی به آمریکا و متحدانمان بدهیم که اگر نیاز به واکنش به حرکات ایران داشته باشند، بتوانند پاسخی درخور و مناسب به آن بدهند.

باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، نیز گهگاه در تشریح مذاکرات هسته‌ای ایران و دادنِ اطمینان به اعضای کنگره به نقطه‌ نظرات مونیز و سایر کارشناسان هسته‌ای آمریکا اشاره می‌کند و می‌گوید این افراد حقیقتاً در رابطه با موضوعات فنیِ این مذاکرات از اطلاعات کافی برخوردارند. اوباما با مطرح کردن این مسئله تلاش دارد نشان دهد که دولتش در مذاکرات هسته‌ای با ایران، همواره از رایزنی با کارشناسان آمریکایی که به جزییات فنی این گفتگوها اشراف، دارند بهره می‌برد.

اخبار سیاست خارجی - انتخاب