اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سرقت از چهار موزه کشور طی 16 ماه



اخبار حوادث - سرقت از چهار موزه کشور طی 16 ماه

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه سه مورد از پرونده‌های تشکیل شده در خصوص سرقت از موزه کشف شده است، گفت: تنها پرونده سرقت از موزه کنگاور همچنان در مرحله تحقیق قرار دارد که سارقان با تخریب شیشه طبقه دوم به داخل موزه نفوذ کردند.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا ضمن تشریح جزییات سرقت از موزه‌های کشور، گفت: ضعف امنیتی برخی موزه‌ها سبب وقوع این جرایم می‌شود.

سرهنگ غیاثوند در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح میزان وقوع سرقت از موزه‌های کشور ، گفت: براساس آمارهای موجود در سیستم پلیس آگاهی، تعداد پرونده‌های واصله به پلیس آگاهی برای رسیدگی در حوزه سرقت از موزه‌ها از سال 92 تاکنون تنها 4 فقره بوده است.

وی با بیان اینکه در 16 ماه اخیر تنها چهار پرونده سرقت از موزه‌ها به معاونت مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ارجاع داده شده است، گفت: از این میان دو پرونده متعلق به سرقت از موزه‌های ملی و دو فقره نیز مربوط به موزه‌های استانی و یا موزه‌هایی که تحت نظارت سازمان‌ها یا نهادهای خاص هستند، مربوط می‌شود.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه سه مورد از پرونده‌های تشکیل شده در خصوص سرقت از موزه کشف شده است، گفت: تنها پرونده سرقت از موزه کنگاور همچنان در مرحله تحقیق قرار دارد که سارقان با تخریب شیشه طبقه دوم به داخل موزه نفوذ کردند.

به گفته وی، سارقان آتشکده شهرری نیز دستگیر شده‌اند.

غیاثوند با بیان اینکه گاها برخی موسسات و نهادها اقدام به نگهداری اشیاء فرهنگی در قالب موزه و یا خانه موزه می‌کنند، گفت: متاسفانه اینگونه موزه‌ها به دلیل ضعف فیزیکی مورد سوء استفاده سارقان قرار می‌گیرد و گاها نیز سارقان نمی‌دانند که در حال سرقت از یک موزه هستند که می‌توان به سارقان خانه شهید رجایی اشاره کرد که آنها اقدام به ربودن تلویزیون، تلفن و... کردند.

وی با اشاره به مشکل حفاظت فیزیکی برخی از این موزه‌ها گفت: موزه‌های ملی دارای تجهیزات ایمنی، دوربین، آژیر خطر و... هستند که عمدتا مشکل خاصی برای آنها به وجود نمی‌آید اما برخی از این موزه‌ها، مخصوصا مکان های خصوصی که به صورت شخصی نگهداری می‌شود اغلب تنها به گماشتن یک نگهبان اکتفا کرده اما بررسی پرونده‌ها نشان داده که سارقان از این ضعف‌ها استفاده کرده و حتی در یک مورد سارقان از پشت بام به داخل موزه نفوذ کرده و از ضعف نگهبان استفاده کرده است.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه موزه‌ها باید در هنگام راه‌اندازی نظر کارشناسان امنیتی و پلیسی را جویا شوند، گفت: متاسفانه ضعف حفاظتی برخی امکان نگهداری اشیا ثابت می‌کند که صاحبان موزه در جویا شدن نظر کارشناسان قصور داشته‌اند. 

اخبار حوادث - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
سرقت از بزرگترین موزه غرب کشور‬

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انهدام ۹۳ باند سرقت در ۸ ماه



 

 انهدام ۹۳ باند سرقت در ۸ ماه

 

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی از انهدام ۹۳ باند سارقان از ابتدای امسال تاكنون خبر داد.به گزارش «جام جم» سرهنگ فریدون خالقی فرد، معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی در جمع خبرنگاران گفت: كشف علمی جرم به وسیله ابزارهای نوین، از راهكارهای مهمی است كه با جدیت در دستور كار پلیس آگاهی سراسر كشور قرار گرفته و براین اساس، توفیقات خوبی نصیب پلیس شده است.

خالقی فرد افزود: آمارهای ارائه شده در ارتباط با میزان كشفیات پلیس آگاهی، افزایش را نشان می دهد و در حال حاضر می توان بصراحت گفت پلیس آگاهی كشور در زمینه برخورد با سرقت، در مقام برتر قرار دارد.

معاون پلیس آگاهی ناجا خاطرنشان كرد: با پیگیری پرونده های ارجاعی از سوی مسوولان قضایی به پلیس آگاهی، متاسفانه شاهد افزایش ۵۰ درصدی دستگیری زنان سارق در مدت ۸ ماه امسال هستیم.

وی اضافه كرد: بیشترین دستگیرشدگان در ارتباط با سرقت، افراد سابقه دار هستند و باید پذیرفت تكرار جرم از سوی این قبیل مجرمان نشان می دهد مجازات ها بازدارنده نبوده است.

انهدام باندهای بزرگ سرقت

خالقی فرد یادآور شد: در ۸ ماه امسال ۳۶ باند سرقت خودرو و موتورسیكلت، ۳۲ باند زورگیری و سرقت به عنف و ۲۵ باند كیف قاپی شناسایی و اعضای این باندها دستگیر شده اند.

وی خاطرنشان كرد: البته در بیشتر این سرقت ها از چاقوی نامتعارف استفاده شده كه لازم است مسوولان برای تدوین قانون برخورد با حمل كنندگان چاقوی نامتعارف اقدام كنند.

معاون پلیس آگاهی ناجا اظهار كرد: پلیس آگاهی وظیفه احقاق حقوق مردم را به عهده دارد و معتقدیم كه دیگر پیگیری های سنتی جرایم، پاسخگوی نیاز جامعه نیست و از این رو سیستم های نرم افزاری كشف پیشدستانه جرم در دستور كار قرار گرفته است.

معضل مالخرها

خالقی فرد افزود: با ریشه یابی و تحلیل سرقت ها جرایم ارتكابی مربوط به آن، مشخص می شود بخش عمده ای از انگیزه سارقان برای سرقت، وجود خریداران اموال مسروقه یا همان مالخرهاست كه برای برخورد با آنها تصمیم جدی اتخاذ شده است.

معاون پلیس آگاهی در بخش دیگری از اظهارات خود، از متلاشی شدن باند بزرگ سرقت خودروهای سنگین خبر داد و گفت: اعضای این باند كه از مجرمان سابقه دار هستند، پس از سرقت خودروهای سنگین بلافاصله با تغییر دادن ظاهر آنها در قبال دریافت ۵ تا ۶ میلیون تومان، خودروها را به سازمان ها و نهادها اجاره می دادند.

وی افزود: با متلاشی شدن این باند و كشف چندین دستگاه خودروی مسروقه، تحقیق از مجرمان ادامه دارد.... / گزارش : جام جم آنلاین