اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سرطان معده هر ساعت 1 ایرانی را می‌کشد



ایران دارای بالاترین آمار سرطان معده,كشنده‌ترین سرطان

ایران دارای بالاترین آمار سرطان معده در جهان

سرطان معده هر ساعت 1 ایرانی را می‌کشد 

ایران بالاترین آمار سرطان معده در دنیا را دارد و این سرطان روزانه جان ۲۲ نفر را می‌گیرد. به گزارش پایگاه خبری فریادگر، چند روز پیش رئیس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی تهران اعلام کرد که سرطان معده عامل اصلی علت مرگ و میر بیماران سرطانی است.

روزانه ۲۲ نفر می‌میرنداین روزها خبر مرگ و میر سرطان برای مردم عادی شده است. انواع سرطان‌ها دامن مردم را گرفته و سالانه تعداد زیادی را هم به كام مرگ می‌كشاند. طبق آمار سالانه حدود ۴۰ هزار ایرانی بر اثر انواع سرطان می‌میرند. آمار دیگری می‌گوید بروز سرطان تا کمتر از ۲۰ سال آینده تا ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.

اما بیشترین میزان مرگ و میر این آمار به سرطان معده اختصاص دارد. این كشنده‌ترین سرطان سالانه جان هشت هزار نفر را می‌گیرد؛ یعنی روزانه ۲۲ نفر و هر یك ساعت و ۱۰ دقیقه یك نفر. سرطان معده سالانه با به کام مرگ کشاندن بیش از ۷۰۰ هزار نفر در جهان دومین سرطان مهلک محسوب می‌شود و در این میان کشور ما با آماری که ذکر شد، صاحب یک رکورد بین المللی است.

عفونت سرطان‌زای معدهبه گفته رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران مصرف کم میوه و سبزی تازه، بالا بودن میزان نیترات در رژیم غذایی و مصرف زیاد دخانیات از عوامل مهم خطر ابتلا به سرطان معده است. همچنین نمك زیاد هم از عوامل سرطان معده است.

پزشكان می‌گویند کاهش مصرف نمک خطر شیوع سرطان معده را کاهش می‌دهد.اما مهم‌ترین عامل خطرساز ابتلا به سرطان معده عفونت هلیکوباکترپیلوری است. به گفته رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت عامل سرطان معده میکروب هلیکوباکترپیلوری و مصرف غذاهای با نیتریت بالا به اشکال مختلف اعم از مایع یا جامد است و این میکروب ارتباط نزدیکی با بهداشت مواد غذایی دارد.

بنابراین لازم است غذاهایی که بیرون از یخچال نگه داشته می‌شود استفاده نشود.هلیكوباكترپیلوری نام نوعی باكتری در بدن است كه گفته می‌شود عامل پیدایش التهاب و زخم معده و در نهایت سرطان در بدن افراد است.

این عفونت در مخاط معده برای خود پناهگاه‌های ویژه‌ای درست می‌كند كه اكثر داروها نمی‌توانند به آن نفوذ نمایند. این میکروب به مقدار کمی اکسیژن برای ادامه حیات نیاز دارد. بیش از نیمی از مردم دنیا آلوده به این باکتری هستند.

باکتری مذکور عامل اصلی بیماریی‌هایی مثل زخم معده و ناراحتی‌های معده و ابتدای روده محسوب می‌شود.طبق تخمینها حدود ۲۵ تا ۵۰ درصد افراد کشورهای توسعه یافته و ۷۰ تا ۹۰ درصد افراد در کشورهای در حال توسعه به این باکتری آلوده هستند. پژوهشگران می‌گویند وضع بد اجتماعی و اقتصادی، احتمال بروز این عفونت را در مردم بالا می‌برد. همچنین عواملی مانند تراکم جمعیت، زندگی در شرایط غیر بهداشتی، غذا یا آب آلوده هم نقش دارند.متخصصان، پیشگیری اولیه با ریشه‌کنی هلیکوباکترپیلوری به خصوص در کشورهایی مانند ایران که تعداد بیشتری از مردم آلوده به این میکروب هستند را مهم‌ترین راهکار پیشگیری از سرطان معده می‌دانند.

از سبك زندگی ماشینی تا فشارهای روحی و روانیدرباره دلایل ابتلاء به سرطان بسیار گفته‌اند، اما امروزه بیش از هر چیزی به علل مرتبط با سبک زندگی اشاره می‌شود. به گفته کارشناسان ۳۵ تا ۴۰ درصد سرطان‌ها با رعایت سبک صحیح زندگی قابل پیشگیری هستند. محققان چاقی مفرط را یکی از علل اصلی سرطان معرفی کرده‌اند.

سازمان‌های مبارزه با سرطان تأکید دارند که شیوه زندگی و بی‌توجهی به مسائل بهداشتی از جمله نوع تغذیه در افزایش خطر ابتلاء به سرطان نقش زیادی دارد.

افزایش آلودگی‌های زیست محیطی، شیوع اضافه وزن، کم‌تحرکی و دور شدن از شیوه زندگی سالم، از دیگر علل افزایش سرطان در ایران برشمرده می‌شود که همه آنها مرتبط با مقوله سبک زندگی است.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی با زندگی سالم، تغذیه صحیح، فعالیت بدنی مناسب و همراه با پیشگیری از سایر بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی می‌توان از ۴۰ درصد موارد ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان می‌گوید زندگی ماشینی و فشارهای روحی و روانی محیط کار و زندگی، نقش مهمی در ابتلاء مردم به سرطان از جمله سرطان معده ایفا می‌كنند.تصورش را بکنید، روزانه ۲۲ نفر یعنی تقریبا هر یک ساعت و ۱۰ دقیقه یک نفر در ایران بر اثر سرطان معده می‌میرد. از یک ساعت پیش تاکنون یک نفر دیگر بر اثر ابتلاء به این بیماری درگذشته است./فریادگر

 

 


ویدیو مرتبط :
گاسترکتومی انتهایی معده در سرطان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرطان سالانه جان چند هزار ایرانی را می گیرد؟/سرطان معده و سرطان سینه جز شایع ترین ها



اخبار,اخبار اجتماعی , بیماری سرطان

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه حدود 85 هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می شوند که 55 هزار نفر آنها جان خود را از دست می دهند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، رضا ملک زاده در پنجمین نشست حامیان موسسه خیریه ریحانه اردبیل گفت: آمارها نشان می دهد که در 20 سال آینده سرطان در جهان با افزایش 80 درصدی جان افراد بی شماری را به مخاطره می اندازد.

ملک زاده افزود: هم اکنون در جهان میزان ابتلا به سرطان 182 نفر در 100 هزار و در ایران 132 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است که در مقام مقایسه شرایط ما آنچنان که تبلیغ می شود وخیم نیست اما همچنان آمار ابتلا بسیار بالاست و باید چاره اندیشی شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ادامه داد: با تشکیل کمیته ملی کنترل سرطان در وزارت بهداشت اقدامات خوبی در سطح ملی در حال اجراست به طوری که در 4 برنامه شامل؛ پیشگیری از سرطان، ثبت سرطان، غربالگری برای برخی از سرطانها و درمان سرطان، راهکارهایی پیش بینی شده است و به صورت تحقیقاتی و عملیاتی در حال اجراست .


وی افزود: خوشبختانه 50 درصد سرطانها در کشور قابل درمان است و 30 درصد قابل پیشگیری است.


ملک زاده تصریح کرد: شایعترین سرطان در مردان در ایران سرطان معده و در زنان سرطان سینه است.


وی ادامه داد: طول عمر بیشتر، تریاک، سیگار، قلیان، مصرف فست فودها، غذاهای چرب و برشته، نوشابه، مواد غذایی و آب های حاوی نیترات و مصرف بیش از حد نمک از دیگر عوامل موثر بر شیوع سرطان هستند و در مقابل مصرف کلسیم، لبنیات، سبزیجات و گوشت سفید ماهی و سایر غذاهای دریایی می تواند در پیشگری از سرطان موثر باشد.
ملک زاده درباره راه اندازی مرکز تحقیقات سرطان در شهرستان اردبیل نیز گفت: با توجه به بالا بودن سرطان معده در شمال کشور و اردبیل ف راه اندازی انستیتو کانسر در این استان ضروری است و وزارت بهداشت حمایت های لازم را در این زمینه انجام می دهد و ساختمان مرکز تحقیقات سرطان (انستیتو کانسر) در اردبیل احداث می شود.


رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز گفت: با توجه به بالا بودن آمار ابتلا به سرطان معده در اردبیل، محققان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی آمادگی دارند در برنامه پیشگیری و درمان سرطان در برنامه کشوری کوهورت، همکاری های لازم را با وزارت بهداشت داشته باشند.


فرهاد پورفرضی افزود: در صورت صدور مجوز برای احداث انستیتو سرطان از سوی معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت محل مورد نظر جهت احداث با همکاری دستگاههای ذیربط استانی مشخص و این مرکز با کمک یک خیّر اردبیلی احداث می شود.

 

اخبار اجتماعی - خبرآنلاین