اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سرطان ایرانیان ریشه در خاک دارد!


یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسؤول سلامت مردم است.

عصر ایران:  یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسؤول سلامت مردم است.

نظر رسمی کارشناسان این است که وضعیت محصولات کشاورزی از نظر میزان باقیمانده سموم، کودهای شیمیایی و فلزات سنگین نگران کننده است و متأسفانه کشورمان رتبه اول سرطان معده را در دنیا دارد و وزارت بهداشت رسماً اعلام کرده است که در آینده تعداد مبتلایان به سرطان بیشتر هم خواهد شد که یک سوم آن مربوط به محصولات کشاورزی است."


این هشدارهایی است که چند وقت پیش توسط محمد دهقان عضو هیات رییسه مجلس مطرح شد تا نگرانی های زیادی در جامعه به وجود آید.

خبرنگار ما در همین زمینه به سراغ تنی چند از اعضای کمسیون های کشاورزی و بهداشت مجلس نهم رفت و نظرات آنها را جویا شد.

مسعود پزشکیان : باید قانون جدیدی نوشت

نماینده مردم تبریز که سابقه وزارت بهداشت را در کارنامه کاری خود دارد، با اشاره به اهمیت موضوع اعقتاد دارد که مجلس برای جلوگیری از مصرف محصولات مسوم در بخش مهم کشاورزی باید قانون جدیدی وضع کند تا سلامت مردم بیش از این به خطر نیفتد.

مسعود پزشکیان همچنین ادامه داد: وزارت بهداشت مسؤول تعیین سموم و مجوز دادن به عرضه محصولات کشاورزی بوده و از سویی دیگر نیز وزارت جهاد کشاورزی کنترل سموم و توزیع سموم در میان کشاورزان را به عهده دارد، به همین دلیل مشخص باید گفت که آنها در قبال سلامت جامعه مسؤول هستند و اگر آسیبی وارد شود، باید در مقام پاسخگویی حاضر شوند و بدانند که بی توجهی به سلامت جامعه با هیچ عذر و بهانه ای توجیه نخواهد شد.

عضو کمسییون بهداشت  همچنین با انتقاد از مصرف چشمگیر کشاورزان از سموم و آفت‌کش‌ها در چند سال اخیر٬ گفت: به طور حتم مصرف این محصولات آسیب‌های زیادی را بر بدن و سلامت انسان وارد می‌کند.

وی در پایان با تأکید بر اینکه کنترل محصولات کشاورزی سالم و بدون سموم نیازمند مدیریت و نظارت قوی و باثبات است٬ یاد‌آور شد: متأسفانه تاکنون هیچ برنامه و مدیریتی برای کنترل میزان مصرف سموم تنظیم نشده است؛ از این‌رو مسؤولان باید هر چه سریع‌تر برای حل این موضوع اقدامی موثر را انجام دهند.

شاهین محمد صادقی: سموم سرطانزا نیستند

اما نماینده کازرون  در این باره می گوید: این مساله در حالی به عنوان مشکل یا معضل مطرح است که جلسات کارشناسی انجام شده در مجلس شورای اسلامی ما را به این نتیجه قطعی نرساند که واقعا کودهای مصرفی در بخش کشاورزی سرطان زا هستند و به همین دلیل لازم است که بررسی هایی دقیق تر صورت بگیرد."

شاهین محمد صادقی همچنین گفت: اینکه سموم و آفت مصرفی در کشاورزی آنطور که باید بهداشتی نیستند، بحثی است که کسی نمی تواند آن را انکار کند، به همین دلیل مجلس به کرات از نهادهای مسؤول دولتی در خواست کرده است که با جدیت لازم سموم و مواد دیگر مصرفی در بخش کشاورزی را بررسی کنند تا خدای ناکرده اتفاقی بد برای مردم نیفتد.

نماینده کازرون همچنین با اشاره به بحث سرطان زا بودن اظهار داشت: با وجود اینکه آقای دهقان به عنوان یکی از اعضای هیات رییسه مجلس آفات کشاورزی را سرطان زا عنوان کرده اند، در جلسه مشترک مجلس و دولت چنین برداشتی حاصل نشد. البته این به آن معنی نیست که ما نسبت به بهداشت در فعالیتهای کشاورزی بی تفاوت باشیم، به هر حال کشاورزی رابطه مستقیمی با تغذیه و البته سلامت مردم دارد و به هیچ وجه نباید شاهد غفلت در بحثی به این با اهمیتی باشیم.

هاشم زهی: دولتی ها بی تفاوت هستند

عضو کمسیون بهداشت مجلس نهم درباره این مساله می گوید: با وزارتخانه های بهداشت و جهاد کشاورزی در راستای برنامه پنجم توسعه دیدارها و رایزنی هایی داشتیم تا با تمهیدات لازم از ورود و مصرف سموم و آفات آلوده در کشاورزی جلوگیربی کنند، به هر حال نکته مشخص این است که در محصولات کشاورزی مورد مصرف مردم سموم آلوده ای وجود دارند.

نماینده نهبندان و سربیشه البته از عملکرد وزرای بهداشت و کشاورزی ناراصی است و در این باره می گوید: متاسفانه وزیران محترم مرتبط با این بحث اقدام خاصی برای رفع مشکل انجام نداده اند و به همین دلیل نگرانی زیادی وجود دارد، این بی توجهی دولتی ها در شرایطی است که سلامت مردم مهم ترین مساله پیش روی مسوؤلان است و بی توجهی به آن تحت هیچ شرایطی نمی تواند توجیه شود. واقعا نمی دانم دوستان دولتی ما چه کاری را مهم تر از این مساله مهم می دانند که برای پیگیری های مریوطه امروز و فردا می کنند؟

هاشم زهی همچنین با اشاره به حضور وزیران جهاد کشاورزی و بهداشت در مجلس گفت: دوستان با حضور در کمیسیون های مربوطه سعی کردند خودشان را پاسخگو نشان بدهند، اما یک سری اطلاعاتی کلی با خود به مجلس آورده بودند که هر کسی می تواند به راحتی از اینترنت به آن مطالب دست پیدا کند. واقعا جای تاسف  دارد که مسؤولین بلندپایه دولتی نسبت به چنین مساله مهمی تا به این حد بی تفاوت هستند.

وی در پایان سخنانش تاکید کرد که اگر مسؤولین هر چه زودتر چاره ای برای حل این مشکل بزرگ نیاندینشد، برای مجلس چاره ای به غیر از استیضاح باقی نخواهد ماند.

الان وقت دعوا نیست

در همین حال یکی از نمایندگان نیز با تأکید بر این که نامش ذکر نشود گفت: ما هم می دانیم این بحث مهمی است اما الان وقت دعوا نیست!

وی از مصاحبه و توضیح بیشتر خودداری کرد.


ویدیو مرتبط :
ریشه در خاک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرطان خیزترین استان‌های ایران/ کشنده‌ترین سرطان در بین ایرانیان کدام است؟



اخبار ,اخبار اجتماعی , سرطان

 

اخبار اجتماعی - سرطان خیزترین استان‌های ایران/ کشنده‌ترین سرطان در بین ایرانیان کدام است؟

درنشست هفته پیشگیری از سرطان آذربایجان شرقی و غربی ، اردبیل و تهران به عنوان سرطان خیزترین استان های کشور معرفی شدند.

علی قنبری مطلق مدیر برنامه ملی سرطان امروز در نشست هفته پیشگیری از سرطان در وزارت بهداشت گفت: در سال 2000 میلادی 10 میلیون نفر در دنیا به سرطان مبتلا بودند که پیش‌بینی شد تا سال 2020 به 20 میلیون نفر برسد. در این مدت در سال 2008 آماری که در جهان اعلام شد. 12.4 میلیون نفر بود و در 2012 ، 14 میلیون و این بیانگر این است که پیش‌بینی‌های انجام شده منطقی بوده است.

حدود دو سوم بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه است. کشورهایی که میزان درآمد سالانه‌شان در حد متوسط جهانی قرار می‌گیرد و سیستم بهداشتی که زیرساخت‌های لازم را برای کنترل بیماری‌های غیرواگیر داشته باشد، ندارند.

قنبری مطلق گفت: متوسط آمار بروز سرطان در مردان در هر صد هزار نفر 205 نفر در سال است. این عدد در ایران 132 نفر در هر صد هزار نفر است.آمار ابتلای زنان به سرطان در دنیا 165 نفر در هر صد هزار نفر است که در ایران 123 نفر در هر صد هزار نفر سالانه سرطان می‌گیرند که اگر برنامه ثبت 100درصدی سرطان را در کشور داشته باشیم این عدد شاید کمی بیشتر شود.
متوسط بروز سرطان در ایران کمتر از آمار جهانی است اما سیر افزایش سرطان در ایران به دلیل تغییر زندگی و عوامل محیطی رو به افزایش است.


وی افزود: بیشترین استان‌هایی که میزان بروز سرطان در آنها بالا بوده آذربایجان‌ شرقی و غربی، اردبیل، تهران و اصفهان بوده است.

سرطان، سومین عامل مرگ و میر در کشور
در این رابطه رییس مرکز بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، یکی از عوامل مهم ابتلا به انواع سرطان را کم تحرکی دانست.


دکتر بهزاد دماری ضمن بیان این مطلب افزود: 48 درصد زنان کم تحرک هستند.


وی با اشاره به این که 24 میلیون نفر در کشور دارای اضافه وزن و چاقی هستند، رژیم غذایی نامناسب مانند مصرف غذاهای پرچرب، غذاهای حاوی نیتریت مانند ترشیجات و رژیم غذایی فاقد میوه و سبزی را از عوامل ابتلا به سرطان دانست و گفت: 88 درصد مردم 5 نوبت میوه وسبزی را در سبد غذایی خود استفاده نمی کنند.

رییس بیماریهای غیر واگیر در ادامه بیماری سرطان رابعد از بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ ناشی از حوادث سومین عامل مرگ دانست و گفت: نظام ثبت بیماران سرطانی بهتر و کامل تر از گذشته شده است و توانسته تعداد بیماران مبتلا به سرطان را ثبت کند که همین عامل باعث نشان دادن افزایش بیماران سرطانی شده است.


دکتر دماری در بخش دیگری از سخنان خود به هزینه های درمانی بیمار سرطانی اشاره کرد و گفت: حدود 20 میلیون تومان سالانه از زمان درمان تا زمان مراقبت هزینه بیمار سرطانی می شود.


رییس بیماریهای غیر واگیر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که سیگار به تنهایی باعث ایجاد 13 نوع سرطان می شود گفت: می توانیم با آموزش حدود 25 درصد از ابتلا به سرطان را کاهش دهیم.


وی در ادامه افزود: حدود 5 میلیون و 300 هزار نفر سیگاری در کشور داریم که اگر قلیانی ها را هم اضافه کنیم حدود 10 میلیون نفر می شوند. همچنین مصرف مواد مخدر مثل تریاک، هروئین، کراک و مصرف الکل در ایجاد سرطانهای معده، حنجره ومثانه نقش دارند.

سالانه 90 هزار نفر در ایران دچار سرطان می‌شوند
دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در نشست خبری هفته مبارزه با سرطان گفت: سرطان یکی از عوامل خطرساز سلامتی مردم است و به علت هزینه بالای آن علاوه بر اینکه از نظر اقتصادی خانواده را دچار مشکل فقر می‌کند، باعث مشکلات تغذیه‌ای، افسردگی و روانی هم می‌شود.


وی با بیان اینکه سالانه در ایران 90 هزار نفر دچار سرطان می‌شوند، گفت: در حال حاضر حدود 300 هزار بیمار مبتلا به سرطان در ایران وجود دارد که خانواده‌های بیماران سرطانی نیز در این روند درگیر می‌شوند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: شایع‌ترین علت ابتلا به سرطان، سن است.با بالا رفتن سن به مرور تغییرات ژنی در بدن بوجود می‌آید و به همین دلیل است که در جوامع مسن به سرطان بیشتری مبتلا می‌شوند.


با توجه به سن جمعیتی ایران که در حال شکوفایی یعنی جوانی و میانسالی است، تا 20 - 30 سال آینده آمار سرطان در کشور بیشتر می‌شود.


وی از عوامل ایجادکننده سرطان موجود در هوا به موادی که از اگزوز ماشین‌ها و موتورها متصاعد می‌شود اشاره کردو گفت: Co و ذرات معلق در هوا که از این وسایل متصاعد می‌شوند، سرطان‌زا هستند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: موتورهای دیزلی خطرناکترین عامل آلودگی هوا هستند و حدود 20 درصد آلودگی هوا توسط این موتورها ایجاد ‌شده که باعث سرطان ریه می‌شوند.
دکتر سیاری از دیگر عوامل ایجاد کننده سرطان به مواد غذایی آلوده به نیترات که شامل صیفی جات و سبزیجات است اشاره کرد.


وی در ادامه، فلزات سنگین که دارای آرسنیک هستند و خشکبار که دارای آفلاتوکسین بیشتری از حد استاندارد جهانی هستند را نیز از عوامل ایجادکننده سرطان برشمرد.


معاون بهداشت وزارت بهداشت مهمترین عامل برای پیشگیری از سرطان‌ها را اطلاع‌رسانی و توانمندسازی مردم عنوان کرد و گفت: نقش رسانه‌ها در آشنایی مردم و فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.


وی بدترین و کشنده‌ترین سرطان در ایران را سرطان معده عنوان کرد و گفت: در زنان سرطان پستان و روده بزرگ و در مردان سرطان پوست و پروستات بیشترین افراد درگیر با سرطان در ایران را شامل می‌شود.
اخبار اجتماعی - خبرآنلاین