اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سردار علایی:با تحریم نفتی، ایران انگیزه‌ای برای باز نگاه داشتن تنگه هرمز نخواهد داشت



سردار علایی:با تحریم نفتی، ایران انگیزه‌ای برای باز نگاه داشتن تنگه هرمز نخواهد داشت
گلوگاه تنگه هرمز به دلیل موقعیت استراتژیکی آن همواره در کانون توجه بوده است، اما این توجه از اوایل زمستان سال 90 بویژه پس از آغاز دور جدید تحریم‌ها علیه ایران (تحریم نفتی)، برگزاری رزمایش دریایی و تمرین تاکتیکی بستن تنگه هرمز از سوی ارتش ایران و نیز حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس شدت یافت.
پس از آن هرگونه اظهار نظر از سوی سیاسیون یا نظامیان کشورهای درگیر در این مساله بویژه ایران و آمریکا، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها پیدا كرد. روشن است که همگان به حساسیت این منطقه آگاه بوده و به خوبی می‌دانند که هر رویداد و یا اقدام تنش‌زایی در این نقطه تنها به کشورهای درگیر یا کشورهای حاشیه خلیج فارس محدود نخواهد ماند، اما شاید بتوان از طولانی شدن جنجال‌ها بر سر این موضوع این‌گونه نتیجه گرفت که هریک از کشورها (بویژه ایران و آمریکا) تلاش می‌کنند از هرگونه اقدام عجولانه و چالش برانگیز در این‌باره خودداری کرده و با احتیاط بیشتری در مورد آن موضع‌گیری کنند.

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

سردار حسین علایی اولین فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفت‌وگو با خبرنگارایسنا، در ارزیابی خود از این موضوع اظهار كرد: از زمانی که طرح تحریم نفتی ایران از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا مطرح شد، موضوع احتمال بسته شدن تنگه هرمز هم مطرح گردید.تحریم نفتی ایران عملا به مفهوم بسته شدن تنگه هرمز برای ایران خواهد بود؛ بنابراین در چنین وضعیتی جمهوری اسلامی ایران انگیزه‌ای جهت هزینه کردن برای باز نگاه داشتن تنگه هرمز نخواهد داشت.
وی با بیان این‌که «برای بستن تنگه هرمز نیازی به استفاده از آب‌های جنوبی این تنگه نیست و حتی از ساحل ایران هم امکان مسدود نمودن آن وجود دارد» افزود: هیچ‌ یک از کشورهای دنیا با بسته شدن تنگه هرمز موافق نیستند، زیرا تنگه هرمز یک نقش بین المللی را ایفا می‌‌کند. طبیعی است ایران که تاکنون بیش از همه کشورها برای باز نگاه داشتن تنگه هرمز تلاش کرده است، علاقه‌مند به روابط دوستانه با کشورهای همسایه خود است. ایران همواره طرح تأمین امنیت منطقه‌ای را به کشورهای حاشیه خلیج فارس پیشنهاد کرده است که به دلیل اشغال نظامی خلیج فارس از سوی آمریکا و داشتن روابط گرم این کشورها با ایالات متحده،از این طرح استقبال نشده است.
علایی تصریح کرد: بسته شدن تنگه هرمز به نفع هیچ‌یک از کشورهای حاشیه خلیج فارس نخواهد بود و کشورهای وارد کننده نفت خام هم از بسته شدن آن زیان خواهند دید. ایران حتی در دوران جنگ تحمیلی هم نسبت به بستن تنگه هرمز اقدام نکرد. جمهوری اسلامی ایران همواره برای تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز تلاش کرده است. البته آمریکا در تیرماه 1367 با حمله به هواپیمای مسافربری هما سعی در ناامن کردن تنگه هرمز داشت که ایران با هوشیاری از توسعه درگیری‌ها جلوگیری کرد.
وی با اشاره به مطرح شدن "طرح بسته شدن تنگه هرمز" در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی تهدیدی علیه کشور مطرح می‌شود، مردم و نمایندگان آن‌ها را وادار به واکنش می‌کند و طبیعی است که طرح این مساله از سوی نمایندگان محترم مجلس حاکی از نگرانی آن‌ها است، اما موضوع تنگه هرمز از مسائل امنیت ملی کشور است؛ لذا این مساله به شورای عالی امنیت ملی باز می‌گردد.
علایی درباره تبعات بسته شدن تنگه هرمز نیز اظهار نظر کرد: بسته شدن تنگه هرمز وضعیت ناپایداری را در ثبات خلیج فارس ایجاد کرده و صادرات نفت از خلیج فارس را دچار بحران خواهد کرد. این اتفاق ممکن است به درگیری‌های نظامی بینجامد.
اولین فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به تلاش ایران برای حفظ امنیت و ثبات در خلیج فارس و تنگه هرمز بویژه در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: ایران همواره بر تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز اصرار ورزیده است و در اوضاع مغشوش کنونی نیز بهتر است، سیاست خود مبنی بر باز نگاه داشتن تنگه هرمز را بیان کند تا از تبلیغات منفی علیه خود نیز بکاهد.
علایی درباره حضور ناوهای آمریکایی در خلیج فارس نیز گفت: حضور کشتی‌های جنگی آمریکا مانع اصلی همکاری کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس با جمهوری اسلامی است. ناوهای آمریکایی به منظور ایجاد فاصله بین کشورهای عربی با ایران در خلیج فارس حضور یافته‌اند. خروج کشتی‌های جنگی آمریکا از خلیج فارس بر امنیت خطوط کشتیرانی خواهد افزود. اخیرا این ناوها به یک قایق ماهی گیری هندی در سواحل دوبی حمله و دو نفر از سرنشین‌های غیر نظامی آن را کشتند. حضور این ناوها بر نا امنی در خلیج فارس نیز می‌افزاید.
وی همچنین در ارزیابی نسبت به تلاش برخی كشورها برای احداث خط لوله به منظور دور زدن تنگه هرمز و این‌که آیا این اقدامات از اهمیت این گلوگاه خواهد کاست نیز تصریح کرد: اهمیت تنگه هرمز تنها به صادرات نفت از مسیر آن نبوده، بلکه به صادرات و واردات انواع کالاها نیز هست. عدم استفاده از خط لوله، هزینه صادرات نفت را کاهش می‌دهد، میزان کمی از نفت امارات از طریق خط لوله احداثی صادر می‌شود. اصولا رفتار و مواضع سیاسی کشورهای همسایه باید از افزایش هزینه‌های آن‌ها جلوگیری کند و امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز می‌تواند به دامنه همکاری‌ها بیفزاید./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
تنگه هرمز وعده گاه مردم ایران و تحریم کنندگان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نماینده مردم بهشهر: تحریم نفتی ایران به بسته شدن تنگه هرمز می‌انجامد



 

نماینده مردم بهشهر: تحریم نفتی ایران به بسته شدن تنگه هرمز می‌انجامد

 

 

جام جم آنلاین: نماینده بهشهر در مجلس گفت: اگر غربی ها و آمریكایی ها دست از شیطنت برندارند و بخواهند نفت ما را تحریم كنند ملت ایران اجازه نخواهد داد قطره ای نفت از تنگه هرمز عبور كند و نظام استكباری به خوبی می داند كه توان این كار را داریم.

 

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار جام جم آنلاین، احمد علی مقیمی امروز در نطق میان دستور خود با اشاره به موضوع فتنه  و حماسه 9 دی گفت: انقلاب اسلامی از بدو شروع تاكنون شاهد آزمون های مختلف الهی بوده است از قیام 1342 گرفته تا اوج گیری انقلاب اسلامی در سال 57 از توطئه های مختلف تا جنگ تحمیلی، تهاجم فرهنگی تا اصلاحات و فتنه سال 88، این روند همچنان ادامه دارد.

" یادمان نرفته است كه فتنه سال 88 به بهانه تقلب در انتخابات اصل و موجودیت نظام اسلامی را هدف گرفته بود به طوری كه باراك اوباما رییس جمهور آمریكا حمایت علنی خود را اعلام نمود و سفارت خانه های غربی و منابع مالی آنان در اختیار آشوبگران قرار گرفت."

وی افزود: در كنار عوامل خارجی باید به عاملی به نام خواص بی بصیرت و ساكتین نیز در این فتنه اشاره كرد. آنان كه با مواضع دو پهلوی خود در شعله ور شدن این فتنه دخیل بودند.

"‌ سایت ها و شبكه های ماهواره ای و همه كسانی كه دیروز پشت سر صدام قرار گرفته بودند آن روز پشتیبانی فتنه سبز را به عهده گرفتند با تمام پیامدها و خسارت هایی كه فتنه 88 برای نظام داشت اما بركات و دستاوردش بیش از خسارتش بوده است و آن بصیرتی بود كه اقشار مختلف مردم به دست آوردند و ماهیت استكبار و جریان فتنه را حتی در غبار آلود بودن فضا تشخیص دادند و نتیجه اش حماسه 9 دی بود كه ده ها میلیون ایرانی برای دفاع از ولایت نظام و كشورشان در سراسر ایران به خیابان آمدند و چشم فتنه را كور كردند."

عضو فراكسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینكه 9 دی پیوند جریان فتنه با نظام سلطه را به تصویر كشید و ماهیت فتنه را تغییر داد، افزود: 9 دی روز همدلی، اعتماد، همبستگی و هم افزایی دلسوزان انقلاب و هم صدایی با سكان دار انقلاب و كارآمدی ولایت فقیه را به نمایش گذاشت.

" 9 دی در حقیقت بهار انقلاب و باور شدن نهال بصیرت و ایمان و نماد تولی و تبری بود."

مقیمی اضافه كرد: حماسه 9 دی بزرگترین معروف، عزت دینی و پاسخ به ندای «هل من ناصر ینصرنی» ولایت بود كه در غیرت عاشورایی ملت ایران باردیگر نمایان گردید.

وی با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس نهم، گفت: آمریكایی ها و نظام سلطه و همه شركت های سهامی ضد انقلاب خارج و در داخل در حال طراحی توطئه ای جدید علیه انتخابات هستند.

" ما در انتخابات آینده غیر از اینكه برای نظام و كشور كار می كنیم باید برای موج بیداری اسلام در منطقه هم كار كنیم.مجلس آینده در موقعیت دهه چهارم انقلاب، دهه پیشرفت و عدالت قرار گرفته است باید به آن توجه جدی نمود."

عضو شورای مركزی جمعیت ایثارگران با بیان اینكه تمام امیدهای منطقه به ام القرای جهان اسلام یعنی ایران می باشد هم باید هدایت كند و هم تبیین الگو، افزود: اگر مجلس اصلاحات روی كار بیاید در منطقه اثر گذار خواهد بود و امیدهای منطقه از بین خواهد رفت. مجلس ششم یادمان نرود در خانه ملت علیه ملت تحصن نمودند.

توماس مشاور امنیت ملی آمریكا می گوید:«هیچ اولویتی بالاتر و با اهمیت تر به اینكه ایران تبدیل به یك الگو در منطقه شود، وجود ندارد».

مقیمی با بیان اینكه قیام وال استریت در حقیقت پشت پا به نظام سرمایه داری زده است تاكید كرد:‌اگر در مجلس نهم كسانی وارد شوند كه با این قیام همراه نباشند مشكل ایجاد می نمایند.

وی گفت:‌ اگر در مجلس نهم گروه سازش كار وارد شوند مژده ای برای آمریكایی ها است.باید توجه داشت به هم ریختن حوزه روانی جبهه مدافعان انقلاب از مهمترین اهداف دشمن است هر چه به انتخابات نزدیك تر می شویم حساس تر می شود و فضاسازی علیه جمهوری اسلامی بیشتر می گردد..../جام جم آنلاین