اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سردارِ نگران



  اخبار سیاسی - واکاوی اظهارات رئیس‌کل ستاد نیروهای مسلح

 سردارِ نگران

  سردار نگران است؛ نگران آنچه سال‌ها پیش بر اثر مجاهدت‌ها و ریخته شدن خون‌های جوانان این مرز و بوم به‌دست آمد به بهایی اندک مورد بی‌احترامی و فراموشی واقع شود. سردار می‌داند نیاز به عزمی دوباره است؛ این‌بار محافظت از مرزهایی آشنا به‌نام باهم بودن و وحدت در دستور کار قرار دارد.

اخبار,اخبار سیاسی, فیروزآبادی

 

روز دوشنبه بود که سردار فیروزآبادی، رئیس ستادکل نیروهای مسلح در مراسم اعطای دانشنامه دانش‌آموختگان دکتری دانشگاه‌عالی دفاع‌ملی به نطقی درباره لزوم حمایت از دولت پرداخت که در بخشی از آن عنوان داشت: «ما انتخاباتی برگزار کردیم با روش مردمسالاری دینی و یک رئیس‌جمهوری تعیین شده است، رئیس‌جمهور ما روحانی و تحصیلاتش دینی است، دکترا در سطح بین‌المللی هم دارد و در دوران مبارزات انقلابی و 35ساله بعد از انقلاب در سنگرهای حساس امنیتی- دفاعی و سیاستگذاری کشور خدمت کرده است.

 

ما باید به این رئیس‌جمهور افتخار کنیم و شکرگزار وجود ایشان باشیم و باید همه همتمان را بگذاریم در پشتیبانی دولت که بتواند در این شرایط حساس، کشتی کشور را پیش ببرد.» او همچنین در بخش دیگری تاکید کرد: «متاسفانه یک مقدار بازی‌های رسانه‌ای موجب تشویش اذهان عمومی می‌شود، یک مقدار درگوشی‌حرف‌زدن‌های غلط و یک مقدار جوسازی‌های سیاسی و یک مقدار هم نابسامانی احزاب و گروه‌های سیاسی در کشور باعث نابسامانی رسانه‌ها و تحلیل‌ها در کشور می‌شود.

 

باید منافع حزبی، گروهی، دسته‌ای، سیاسی، تبلیغاتی و انتخاباتی، همه کنار برود و همت برای ساختن کشور و کمک به دولت برای پیشرفت کشور، وجهه همت همه قرار بگیرد. وزیر یعنی کسی که بار سنگینی بر دوش اوست.

 

حالا بار سنگین را بر دوش وزیر بگذاریم و بعد هم دائما در روحش و در وزارتخانه‌اش تلاطم ایجاد کنیم؟ او ادامه داد: «به‌هرحال حرکت در شرایط حساس فعلی جامعه اقتضای پرهیز از بسیاری از اقدامات ریز و کم‌قیمتی است که موجب تشویش برای مردم می‌شود و حتی مدیران و وزرا را که در کارشان ممکن است دچار دلهره و خستگی کنند، اینها باید که از نگاه راهبردی در جامعه جمع‌وجور شود و مدیران باید با حساسیت، به‌خصوص آنهایی که کارهای تبلیغی و رسانه‌ای و خطابه در اختیارشان است، کار کنند.

 

باید که با میزان رهبری، حرف بزنند و حرکت کنند.» وی همچنین گفته بود «بعضی اخبار بی‌ارزش و تفرقه‌انگیز هستند، بعضی‌ها هم شایعه، تهمت و بی‌مبنا هستند. من خطی و سیاسی عرض نمی‌کنم، حتی رسانه‌هایی که به‌نوعی به نیروهای مسلح مرتبطند خطا می‌کنند. برابر مشی و منویات رهبری حرکت نمی‌کنند باید روششان را اصلاح کنند والا با آنها برخورد می‌کنیم.» آنچه سردار فیروزآبادی روز دوشنبه در حمایت از دولت بیان کرد ساعاتی بعد مورد تحلیل‌های مختلف قرار گرفت که همه آنها دارای یک نتیجه بود: «انتقاد جهت‌دار ممنوع»!

واکنش دولتی‌ها چه بود؟
اما تحلیل مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور به اظهارات روز دوشنبه رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جالب بود. حسام‌الدین آشنا این اظهارات را یک فرمان خواند. ایسنا نوشت؛ مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور طی مطلبی کوتاه در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک نوشت؛ «شاید سخنان ریاست ستاد مشترک تذکر نیست فرمان است.»

 

مشاور دیگر رئیس‌جمهور یعنی سیدرضا اکرمی هم اظهارات سردار فیروزآبادی را در راستای نیاز کشور به وحدت ارزیابی کرد. معاون پارلمانی رئیس‌جمهور نیز با بیان اینکه «با عنایت به سخنان آقای فیروزآبادی، امیدواریم شاهد تغییر اساسی در رویکرد رسانه‌های منتسب به نیروهای مسلح باشیم»، ابراز امیدواری کرد که این فرصت‌ها سرآغاز یک رفتار اخلاق‌مدارانه در عرصه رسانه‌ای کشور باشد. مجید انصاری گفت: از این اقدام و اعلام بجا و قاطع سرلشکر فیروزآبادی تشکر می‌کنیم.

 

ایشان یک مساله مهم و ضروری را ابلاغ کردند که نیاز امروز فضای رسانه‌ای کشور است. وی با تاکید بر اینکه «رسانه‌های منتسب به نیروهای مسلح برای رعایت این موضوع اولویت بیشتری دارند و سزاوارتر هستند»، تصریح کرد: این نیروها تحت امر فرماندهی کل قوا هستند و طبیعی است که فرماندهی کل قوا تدبیری در این امور دارند و مشخصا از سوی جانشینشان در ستادکل نیروهای مسلح یعنی رئیس ستادکل ابلاغ می‌شود و باید به آن تمکین کنند.

 

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در همین راستا تاکید کرد: انضباط درون تشکیلاتی، اخلاق اسلامی و رعایت منافع ملی اقتضا می‌کند که این دستورات رعایت شود. وی در پایان اظهار کرد: دولت بدون حمایت همگانی و همه نهادها و نیروهای مسلح نمی‌تواند در اهداف بزرگ موفق باشد. ما این حرف‌ها را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم سرآغاز یک رفتار اخلاق‌مدارانه در عرصه رسانه‌ای کشور باشد.

رسانه‌های اصولگرا چه نوشتند؟
انتظار می‌رفت با توجه به آنچه به گفته آشنا فرمانی از سوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است، رسانه‌های منتقد و مخالفان دولت به این گفته‌ها توجه داشته باشند که ظاهرا این توجه آنچنان که انتظار بود، محقق نشد. روزنامه کیهان سرمقاله دیروز خود را این‌گونه آغاز کرده است: «دکتر روحانی، رئیس‌جمهور محترم مدتی است هرچند از اعتدال سخن می‌گوید اما بعضاً از سر اعتدال حرف نمی‌زند.

 

گاه به منتقدان تندی و پرخاش می‌کند، گاه ادبیات تهدید را به‌کار می‌بندد. بعضا سخنانی در حوزه نظری پیش می‌کشد که برآیندی جز حاشیه‌سازی و چالش در فضای رسانه‌ای داخلی ندارد و اصحاب رسانه و سیاست را درگیر خود می‌کند؛ برخی از این اظهارنظرها با مبانی انقلاب اسلامی، مواضع امام و رهبری به‌ویژه سوابق فکری و سیاسی خود آقای روحانی زاویه دارد. این تندی‌ها چرا حادث می‌شود؟ قطعا موضع‌دارترین مشاوران نسبت به منتقدان نیز به آقای روحانی یادآور شده‌اند که استعمال ادبیات تند علیه کلیت منتقدان، تصویر خوبی بر جای نمی‌گذارد.

 

نزد افکارعمومی نیز خیلی پذیرفته نیست که منتقدان، یکسره بی‌سواد، بی‌خبر از دنیا، پول‌‌بگیر از جاهای خاص، فاقد شناسنامه، افراطی و کسانی که مثلا از تحریم‌ها سود می‌برند، معرفی شوند.» آنچه این روزنامه در سرمقاله خود ذکر کرده تناسب چندانی با اظهارات روز دوشنبه سردار فیروزآبادی ندارد اما تنها این روزنامه نبود که دیروز اینچنین نوشت. روزنامه جوان هم در سرمقاله خود به انتقاد از عنوان شدن بازی برد- برد در مذاکرات هسته‌ای پرداخت.

 

رئیس‌جمهور 29 اردیبهشت‌ماه در نشست مسئولان وزارت راه گفته بود: «مصلحت همگان در توافق و بازی برد- برد است و جمهوری اسلامی ایران هرگز نخواسته به دنیا دروغ بگوید و امروز نیز به‌دنبال آن نیست.» اما روز گذشته این روزنامه نوشت؛ «جمهوری اسلامی تا زمانی که پایبند و متعهد به ارزش‌های اسلامی، انسانی و انقلابی باشد نمی‌تواند رویكرد و سیاست «برد- برد» را به عنوان یك استراتژی در عرصه سیاست خارجی برای همه موضوعات و مسائل این عرصه در پیش بگیرد. مگر می‌توان گفت حق و باطل در تمامی امور بر اساس منافع مشترك عمل كنند، درحالی كه جبهه باطل با تمام توان برای سلطه بر جبهه حق تلاش می‌کنند.»

 

روزنامه رسالت (نزدیک به حزب موتلفه) هم همین خط انتقاد را دنبال کرده است اما این بار موضوع آن مذاکرات هسته‌ای نیست بلکه این روزنامه یادداشتی با تیتر «استبداد پیام» را منتشر کرد که مرتبط با اظهارات رئیس‌جمهور در جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات است و در آن آورده: «آقای رئیس‌جمهور در ایام انتخابات فرمودند من یک سرهنگ نیستم، یک حقوقدان هستم. ما در کشور، قوانین محکم و لازم الاجرایی در باب ماهواره و اینترنت داریم. کمیته‌ای جهت تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای هست که وظایف قانونی به عهده دارد.

 

این کمیته طبق قانون، جرایم رایانه‌ای را رصد نموده و به فیلترینگ تارنماهای متخلف می‌پردازد. رئیس‌جمهور محترم که از برخورد قانونی با دیش‌های ماهواره گلایه نموده و آن را تخطئه می‌کنند، آیا دخالت در کار قوه قضائیه نیست؟ وقتی اجازه نقد توافق هسته‌ای در رسانه ملی داده نمی‌شود، منتقدین بی‌سواد، بی‌شناسنامه، انحصارطلب و مستبد معرفی می‌شوند و ساخت یک فیلم مستند را به توپ و تشر، محکمه و داغ و درفش می‌بندند و به نقدهای مشفقانه عنایتی نمی‌شود.

 

آیا این حکایت از یک ارتباط یکسویه و یکطرفه نمی‌کند؟» دیگر روزنامه‌های اصولگرا هم کمابیش همین مشی را پیش گرفته و دقت مورد انتظار را به توصیه‌های سردار فیروزآبادی نداشتند. اما سردار چه هدفی را دنبال می‌کرد؟ پرواضح است که او هم مانند بسیاری از مسئولان کشور نگران واژه امنیت و خدشه‌دار نشدن انسجام ملی است پس می‌گوید و هشدار می‌دهد تا شاید مخاطبان این سخنان بدانند دوره فکر کردن صرف به منافع حزبی و جناحی تمام شده است.

اخبار سیاسی -  آرمان

 


ویدیو مرتبط :
مهدی رستمی - سردارِ آسمون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اگر نگران تغذیه کودک سرما خورده هستید!



سرماخوردگی به مفهوم عفونت بینی وگلو میباشد . که معمولا بیضرر بوده و دارای علائمی مانند آبریزش بینی ,گلودرد , سرفه و عطسه میباشد.

 

بیش از200 نوع ویروس در ایجاد سرما خوردگی نقش دارند و بنا براین علائم آن بسته به نوع ویروس ایجاد کننده میتواند کاملا متفاوت باشد .

 

 

ویروس سرما خوردگی

 

بروز سرما خوردگی در افراد بزرگسال بین 4-2 بار در سال و در کودکان, بخصوص در سنین قبل از مدرسه بین 10-6 باردر سال کاملا طبیعی است .افراد مبتلا به سرما خوردگی باید بعد از 2-1 هفته احساس بهبودی کامل کنند ودر غیر اینصورت باید به پزشک مراجعه نمایند تا از نظر بروز عوارض باکتریال سرماخوردگی مانند عفونت ریه ها , سینوس ها , یا گوش ها مورد بررسی قرار گیرند .

 

 

علائم ونشانه ها :

 

علائم سرما خوردگی معمولا بعد از 3-1 روز بعد از تماس با ویروس سرما خوردگی بروز می کند و شامل این موارد است:

 

Ø گرفتگی یا آبریزش بینی

 

Ø خارش گلو یا گلو درد

 

Ø سرفه

 

Ø احتقان

 

Ø سردر یا بدن درد

 

Ø آبریزش از چشم

 

Ø تب پائین

 

Ø احساس خستگی مختصر

 

Ø با پیشرفت سرما خوردگی ترشحات بینی میتواند بتدریج غلیظ تر و زرد رنگ ویا سبز رنگ شود

 

یکی از مشخصه های قابل توجه افتراق دهنده ی بین سرما خوردگی و سایر بیماریهای ویروسی این است که در سرما خوردگی معمولا تب بالا وجود نداشته و بر خلاف سایر بیماریهای ویروسی احساس خستگی شدیدی وجود ندارد .

 

 

 

علل سرما خوردگی :

 

رینو ویروس ها شایع ترین عامل بشمار میروند که شدیدا هم قابل سرایت میباشند . راه ورود ویروس به بدن دهان یا بینی است اما در این بین دستها هم نقش مهمی ایفا میکنند .

 

ویروسها بدنبال سرفه ,عطسه و یا حتی حرف زدن در هوا پخش میشوند .اما از طریق تماس دستها با اشیائی که قبلا دستهای آلوده به ویروس با آن در تماس بوده(مانند :گوشی تلفن ,لیوان, حوله ...) نیز قابل انتقال است.بدنبال تماس دست های آلوده با چشم ها ؛دهان یا بینی عفونت سرما خوردگی انتقال میابد.

 

 

سرما خوردگی

 

 

عوامل زمینه ساز :

 

خردسالان و کودکان در سنین قبل از دبستان بسیار مستعد ابتلا به سرما خوردگی میباشند زیرا هنوز به اکثر ویروسهای سرماخوردگی مقاومت پیدا نکرده اند . بعلاوه کودکان اکثر اوقات خودرا در جمع سایر کودکان میگذرانند و در خصوص شستن دستهای خود و مراقبت دهانی هنگام عطسه و سرفه کمتر توجه دارند .

 

با افزایش سن نسبت به بسیاری از ویروسهای سرماخوردگی مقاومت ایجادمیشود و بنابراین شیوع ابتلا به سرما خوردگی بتدریج و با افزایش سن کاهش میابد. در بزرگسالان ضعیف شدن سیستم ایمنی به هردلیل و یا وجود آلرژی ها میتواند یک عامل زمینه ساز ابتلا به سرما خوردگی به شمار رود.

 

بروزسرماخوردگی در پائیز و زمستان بیشتر است که علت آن تجمع بیشتر دانش آموزان در کلاسهای درس و از طرف دیگر خانه نشینی بیشتر در این فصول است .در مناطقی که فصل زمستان ندارند سرما خوردگی در فصول بارانی شایعتر است.

 

 

 

چه زمانی یک بیمار سرماخورده باید به پزشک مراجعه نماید؟

 

1- تب بالای 39 درجه

 

2- تب بالا همراه با خستگی یا بدن درد

 

3- تب بالا همراه تعریق و لرز یا با سرفه ,همراه خلط رنگی

 

4- وقتی که با گذشت زمان علائم بجای بهتر شدن بدتر شوند یا بیشتر از 10 روز طول بکشند.

 

اطفال معمولا درطی سرما خوردگی نسبت به بزرگسالان بدحالترند ودچار عوارضی مانند عفونت گوشها میشوند.

 

 

کودک تب کرده

 

 

اطفال رادر صورت وجود هر یک از علائم زیر باید نزد پزشک برد:

 

1- تب بالای 39 درجه ,وجود لرز یا تعریق

 

2- تبی که بیشتر از 3 روز طول بکشد

 

3- وجود استفراغ یا درد شکم

 

4- خواب آلودگی غیر متعارف

 

5- سر درد شدید

 

6- وجود تنفس مشکل

 

7- گریۀ مداوم

 

8- گوش درد

 

9- سرفۀ مداوم

 

 

 

عوارض سرما خوردگی

 

1- عفونت حاد گوش میانی: این عارضه خصوصا در اطفال نسبتا شایع است و بدنبال ارتشاح باکتری یا ویروس از ورای پردۀ گوش رخ میدهد . علائم بصورت گوش درد, ترشحات سبز یا زرد رنگ از بینی و برگشت تب پس از یک بهبودی نسبی از سرماخوردگی میباشد . ممکن است بیقراری هم وجودداشته باشد.

 

2- خس خس سینه : در بیماران آسمی سرماخوردگی میتواند باعث ایجاد خس خس سینه شود.

 

3- سینوزیت

 

4- سایر عفونت های ثانویه مثل گلودر چرکی, سینه پهلو, برونشیت در بزگسالان و خروسک دراطفال

 

بروز هر کدام از عوارض فوق نیازمند مراجعه به پزشک جهت درمان میباشد.

 

 

 

درمان سرماخوردگی:

 

در واقع هیچ راه درمان قطعی برای سرماخوردگی وجود ندارد و این بیماری باید خود بخود خوب شود..آنتی بیوتیک ها و داروهای مشهور به سرما خوردگی هیچکدام فایده ای نداشته و البته اکثرا دارای عوارضی میباشند.

 

با اینحال در مورد بعضی درمان های معمول نکاتی ذکر میگردد:

 

1- مسکن ها :مانند استامینوفن که برای کاهش درد و تب استفاده میشود البه مصرف زیاد آن میتواند برای کبد عارضه دار باشد.

 

 

2- قطره ها و اسپری های ضداحتقان بینی :بزرگسالان از این داروها برای مدت طولانی نباید استفاده کنند زیرا خودشان میتوانند ایجاد احتقان و التهاب مخاط بینی و گرفتگی بینی نمایند و در خصوص اطفال باید گفت که از این داروها اصلا نباید استفاده کرد.

 

 

قطره بینی

 

 

3- شربت های ضد سرفه :مصرف این شربت ها توسط انجمن پزشکان متخصص ریه در آمریکا به شدت نهی شده است و معتقدند این داروها هیچ تاثیری در درمان علت اصلی سرفه در سرما خوردگی ندارد .انجمن فوق مصرف هرگونه داروی ضد سرماخوردگی و شربت سینه را در اطفال زیر 14 سال مبتلا به سرما خوردگی به شدت نهی کرده است .مرکزکنترل بیماریها در آمریکا تجویز داروهای ضد سرفه و سرما خوردگی را در بچه های زیر2 سال ممنوع کرده است. سرفه های ایجاد شده بدنبال سرما خوردگی معمولا تحت هر شرایطی 3-2 هفته طول کشیده و با هیچ داروئی قابل کنترل نمی باشد . اگر بیش از این طول بکشد حتما نیازمند ویزیت پزشک است .

 

 

4- ویتامین C و روی : مصرف این ویتامین اثری د رشیوع سرما خوردگی ندارد اما تاثیر کمی در روی کاهش مدت و شدت علا ئم سرماخوردگی دارد . طبق بعضی از مطالعات مصرف قرص های روی تا حدودی باعث کاهش علائم سرما خوردگی شده است .

 

 

 

پیشگیری :

 

بدلیل تنوع و تعدد ویروس های ایجاد کنندۀسرما خوردگی ؛ هیچ واکسن موثری علیه سرما خوردگی وجود ندارد .. اما انجام بعضی از مراقبت ها تا حدودی میتواند مانع از گسترش ویروس ها شود :

 

1- شستن دست ها : باید دستها را چندین بار در روز و به طور کامل با آب و صابون شست .

 

2-شستن و ضد عفونی کردن وسایل خانه مثل وسایل آشپزخانه ؛حمام ؛ و وسایل بازی بچه ها

 

3- استفاده از دستمال کاغذی در موقع سرفه و عطسه صورت گرفته و سپس دستمال دور انداخته شده و دستها شسته شود. بایدبه بچه ها آموزش داد که زمانی که دستمال ندارند ؛ هنگام سرفه و عطسه بجای دستها ؛ گودی آرنج را بجای دستانشان جلوی دهان خود بگیرند.

 

4- از ظروفی مانند لیوان و قاشق بصورت مشترک استفاده نشود

 

5- از تماس طولانی با افراد سرما خورده اجتناب گردد.

 

6- دقت لازم در مورد بهداشت مهد کودک ها انجام گرفته و از ورود کودکان بیمار به آنجا ممانعت بعمل آید.

 

 

شستن دست ها

 

 

تغذیه و سایر مراقبت های لازم در زمان سرما خوردگی :

 

1- مصرف مایعات مانند آب ,آّب میوه ,چای , سوپ , و مانند آن در طی سرما خوردگی توصیه میشود تا جایگزین مایعات از دست رفته از راه ترشحات و تب شوند . مصرف الکل و سیگار باعث تشدید علائم میشود .

 

2- مصرف سوپ مرغ : امروزه معلوم شده است که سوپ مرغ اولا بعنوان یک ضد التهاب عمل میکند و ثانیا باعث تسریع تخلیه مخاط و ترشحات از بینی و بهبودی احتقان میشود که این مسئله باعث کاهش مدت زمان تماس ویروس ها با مخاط پوششی بینی میگردد و در بهبود علائم موثر است.

 

3- استراحت : اگر بیمار دچار تب , سرفه های شدید ,و بیحالی میباشد حتما در خانه استراحت نماید . حداقل فایده آن این است که دیگران را مبتلا نمیکند ؛و در محل کار حتما از ماسک استفاده نماید.

 

4- تنظیم دما و رطوبت اتاق : دمای اتاق باید گرم بوده و داغ نباشد و اگر هوا خشک است ا زیک مرطوب کننده استفاده شود .البته دستگاه رطوبت ساز باید تمیز باشد تا محلی برای رشد میکروبها و قارچ ها نگردد.

 

5- تسکین گلو درد : غرغره کردن آب نمک گرم یا نوشیدن مخلوط آب لیمو ترش با عسل به تسکین گلو درد و کاهش سرفه ها کمک میکند .

 

6- استفاده از قطره های بینی نمکی باعث کاهش احتقان بینی میشود و خصوصا در اطفال به غذا خوردن و خواب بهتر آنها کمک میکند.

 

 

 

گردآوری : دکتر مستوفی نژاد